|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Seva98

|
Zaslal: st květen 09, 2012 8:42 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | Pár borců tu v poslední době dokazuje, že 100g bílkoviny není problém |
A jeden borec si ke 100g bilkovin da i kostku masla
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Wojtkingson

|
|
| nahoru |
|
 |
Wass

|
Zaslal: st květen 09, 2012 8:54 pm Předmět: |
|
|
Pěkne se to rozrostlo co sem byl v posilovně :)
Co se týče vajec, tak by se kvůli cholesterolu mělo jíst průměrně 1 za den, pokud vim. Ale nechci dělat chytrýho, třeba to je špatná informace.
Jinak vychrtlej nejsem, naopak jsem dost oplácanej a naprosto ochablej, celej život sem byl u PC a jedl všechno možný i nemožný, jsem schopen se pořádně nažrat, ale nevim kolik konkrétně zpracuju bílkovin najednou.
Jinak mám právě problém s matkou, nechce pochopit potřebu bílkovin. Prej to strašně extremizuju a leze mi to na mozek podle ní... totálně to nechápe a dokud budu chodit na střední a bydlet s ní (sem ve třeťáku) tak to prostě těžko změnim... mně nedělá problém mít denně maso, 2 tvarohy, sýr, mléko a 120g bílkovin bych měl hned, ale ona chce mít jídlo pod kontrolou... je to blbý, ale je to tak a nechce se mi kvůli tomu na rok přestat posilovat, proto bych volil ten protein alespoň ve dny, kdy nebudu mít maso apod. a jakmile budu pryč a sestavim si svůj jídelníček, tak protein klidně vynechám, protože mi nedělá problém toho sníst hodně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: st květen 09, 2012 8:57 pm Předmět: |
|
|
Já si matku vychoval v tomhle ohledu... Sice jídelníček nedodržuju už hodně dlouho, ale když jsem se toho chvíli držel, tak jsem ji ji přesvědčil _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st květen 09, 2012 9:06 pm Předmět: |
|
|
jsou tu na ronnie články pro maminy, které nevědí nic o správném způsobu stravování? tohodle kluka totiž nic jinýho nezachrání, pokud chce smysluplně cvičit ...
jo a vajíčka ti cholesterol snižují
|
|
| nahoru |
|
 |
jir.ka
|
Zaslal: st květen 09, 2012 9:12 pm Předmět: |
|
|
| Wass napsal: | | ... Prej to strašně extremizuju a leze mi to na mozek podle ní... |
Zacinam slychavat uz i od kamosu
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: st květen 09, 2012 9:30 pm Předmět: |
|
|
Wass, naše maminky by si asi mohly podat ruce. Byl jsem na tom úplně stejně jako ty.. Na začátku druháku jsem si ale sehnal brigádu a od tý doby maminka strouhá mrkvičku. Nakupuju si sám, vařím si sám a ona do toho s prominutím nemá co mluvit. Sice je to výplata v pi*i, ale stojí to za to..
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st květen 09, 2012 9:35 pm Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | | Wass, naše maminky by si asi mohly podat ruce. Byl jsem na tom úplně stejně jako ty.. Na začátku druháku jsem si ale sehnal brigádu a od tý doby maminka strouhá mrkvičku. Nakupuju si sám, vařím si sám a ona do toho s prominutím nemá co mluvit. Sice je to výplata v pi*i, ale stojí to za to.. |
Máš palec hore. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Wass

|
Zaslal: čt květen 10, 2012 7:52 am Předmět: |
|
|
Prachy celkem mám, brigád se nebojim, o prázdniny pracuju. Když sem navrhnul mámě, že bych si tvarohy kupoval sám a klidně bych si něco sám vařil a připravoval, tak o tom nechtěla ani slyšet, je v tomle prostě zabedněná...
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt květen 10, 2012 8:00 am Předmět: |
|
|
.... to tě jako vyhodí z domu, pokud si koupíš sám vejce a uděláš si omeletu?
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: čt květen 10, 2012 8:17 am Předmět: |
|
|
| Wass napsal: | | Co se týče vajec, tak by se kvůli cholesterolu mělo jíst průměrně 1 za den, pokud vim. Ale nechci dělat chytrýho, třeba to je špatná informace. | Ano, je to špatná informace, ale nakonec...jez si co chceš. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: čt květen 10, 2012 8:19 am Předmět: |
|
|
Já to taky moc nechápu tuhle maminkovskou péči (a ne protože se od 15 o sebe starám sama). Je vážně skvělý, že chceš se sebou něco dělat a dokázal ses od toho PC odlepit, tak si získej i podporu tvé mámy, at pak nemáš možnost se na ní vymlouvat, když ti něco nepůjde nebo se na to budeš chtít vykašlat.
To si s ní nemůžeš normálně promluvit? Se jí zeptej, co máš tedy jíst, pokud je podle ní maso, vejce, tvaroh, sýr, ryby extrémní, tak jestli ti koupí balík chipsů a máš zase vysedávat, nebo jestli tě trochu podpoří v tom, že pro sebe něco děláš, chceš nějak sportovat a vytvořit si nějaký životní styl. Hod to trochu na její city, že tě má ráda a přeci chce, aby si byl zdravý, urostlý a já nevím, co ještě. A ani si nemyslím, že by zásady zdravýho životního stylu a sportování byly tak složitý, aby nešly vysvětlit.
A pokud ani tak tě nepochopí a ty prachy dle tvých slov máš, tak hold nebud tak submisivní a trochu se v tý kuchyni prosad a ona si časem zvykne, uvidíš.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wass

|
Zaslal: čt květen 10, 2012 10:28 am Předmět: |
|
|
No ona se o mně nějak moc nestará, kromě toho jídla mam komplet volnej život. S peněma to je sice dobrý, ale tak platim si permanentku do fitka a teď si platim autoškolu, takže na to zas tak dobře nejsem... až o prázdninách, až bude brigáda, tak už to bude v pohodě, ale teď si nemůžu dovolit kupovat si každej den jídlo navíc. S matkou se nedá normálně promluvit, nechci to pitvat, ale s ní nemám z rodiny problém jenom já...
Včera mi např. řekla, že vajíčka k snídani si budu dělat jen přes její mrtvolu, že to je prej umíněný a nevhodný k snídani... je to těžký tohleto. Její "argument" je v tom, že když už jíst zdravě , tak mít vyváženou stravu a ne upředňostnovat bílkoviny... Co sem třeba četl, tak i hodně tvarohů vede k odvápnění kostí, takže jíst denně 3x250g tvaroh by asi nebylo vhodný, ale kdo ví.
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: čt květen 10, 2012 10:36 am Předmět: |
|
|
Co je podle ní vhodný k snídani? Ona asi v životě sport nedělala a teď podle toho asi vypadá, co? ...
Podle mě máš tři možnosti:
1) vzdělat ji (i sebe) a pak to pochopí a podpoří tě v tom
2) ignorovat ji a dělat si věci podle sebe, což by znamenalo změnit tvůj přístup celkově a vydělávat si
3) vykašlat se na stravu - pak je zbytečnost i cvičení
|
|
| nahoru |
|
 |
Wass

|
Zaslal: čt květen 10, 2012 11:00 am Předmět: |
|
|
No ona má takovou genetiku, že může sníst cokoliv a přitom je úplně vyhublá, proto stravě nedává takovou váhu a nebere to nijak vážně. Sport taky nedělala, proto to prostě nechápe a ani nechce pochopit, což je horší... Já sem jedl celej život stejně jako ona a na mně už se to projevilo. Možnost 1 je nemožná, nechce to slyšet. Možnost 3 nechci. Možnost 2 je asi jediná, už teď žiju podle sebe, jen k tomu připojit i to jídlo. Zatim to vidim na to, že bych si mohl kupovat ještě třetí tvaroh denně. Se třema tvarohama a sýrem bych se na těch 120g denně mohl dostat. Pak o prázdniny až bude brigáda tak si ten jídelníček zase trochu předělam.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|