Pár konkrétních dotazů

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pár konkrétních dotazů  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Pár konkrétních dotazů
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kid

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2012 11:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moznost 3 guru trochu prepiskl. I kdyz neni moznost se uplne idelne stravovat, tak samozrejme ma cviceni velky vyznam. Dulezite je vedet, kde jsou rezervy a postupne na nich pracovat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ikee

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2012 11:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus sem napsat tvůj typický jídelák, docela by mě zajímalo, co je dle tvé matky optimální a třeba půjde nějak přeskládat či obměnit, udělat nějaký kompromis. Ty tvarohy mi doopravdy nepříjdou jako dobrý řešení.
Wass

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2012 11:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Snídaně:
- miska (70g) müsli + černý čaj, 1-3x týdně krabička kefíru

Škola - velká svačina a podle přestávek a času ji rozdělim pokud možno na dvě v nějakém rozumném času, takže něco jako svačina a oběd:
- 2 větší kusy celozrnného pečiva, banán, jablko, papriky, ředkivčky... a celkem často kus sýra (100g) ale ten sýr není vždy. K tomu 750ml zeleného čaje, málo slazeného.

Odpolední svačina, když přijdu ze školy domů:
- první 250g měkký tvaroh, někdy další kus pečiva a někdy hrnek sušenný syrovátky s kakaem, případně kafe (to jenom občas).

Večeře:
- Tady je to každej den úplně jiný, prostě podle toho, co matka přinese, což je dost často jídlo do mikrovlnky, takže od špaget po maso, každej den prostě něco úplně jinýho, ale občas mi přinese ryby v konzervě nebo tak něco.

Po tréninku / druhá večeře
- Druhej 250g měkký tvaroh

Doma piju vodu nebo minerálku, někdy čaj apod.
Pokud je těžkej trénink, tak si ještě v šatně dam 2-3 kostičky čokolády nebo jablko na doplnění sacharidů.
Ikee

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2012 11:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A co se týče toho cvičení, jak často co děláš a za jakým cílem? Říkal si, že chceš začít cvičit a dostat se do formy, to je začít budovat svaly nebo chceš shodit ten tuk? Proč to všechno děláš?

Těch bílkovin tam máš doopravdy málo, ale to si věděl. Na druhou stranu pokud jsi při těle a chceš shodit nějaký tuk, měl bys ubrat sacharidy, kterých máš v rámci pečiva a večeře dost a opět přidat bílkoviny případně kvalitní tuky.

Tzn. co můžeš udělat všechno pro to, aby si měl více bílkovin? Když si můžeš koupit a konzumovat třetí tvaroh (což není ta nejlepší cesta), hádám, že si můžeš koupit i jiné jídlo? Tvarůžky, cottage, mozzarelu, 90% šunku, 20 - 30% sýry, tunáka případně ty vejce?
kid

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2012 12:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Za tohle bych odebíral děti.

Z jakého důvodu nemáš ve škole teplý oběd?
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2012 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jídlo do mikrovlnky? Jako polotovar? Kup jí kuchařku a dej jí přečíst nějaký článek o výživě. Btw, pokud by i normálně vařila, vyjde to levněji než nějaká sračka do mikrovlnky.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2012 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Moznost 3 guru trochu prepiskl. I kdyz neni moznost se uplne idelne stravovat, tak samozrejme ma cviceni velky vyznam. Dulezite je vedet, kde jsou rezervy a postupne na nich pracovat.

Pravda, napsal jsem to hodně blbě :D

Strava je to nejdůležitější, ale i bez ní to určitě nějakou dobu půjde a třeba i přes ty tvarohy, ikdyž se mi to třeba vůbec nelíbí a to je právě ta cesta, která by měla doma vadit. Ale u cvičení je důležitý zůstat - a je dobře, že se nelekl toho mého příspěvku. Určitě lepší cvčit a nedostatečně, než cvičit přestat a jíst nedostatečně.

Navíc pokud potřebuješ zhubnout, nebo nemáš nějakou sportovní historii, tak to cvičení je o to důležitější.

Zkus to doma nějak zahrát na city, aby pochopili tu potřebu jídla. Třeba ty vajíčka jsou dost levnej zdravej zdroj nejen bílkovin, ale i tuků a minerálních látek a to by si doma mohli přečíst a pochopit to. A nebo víš, co by bylo nejlepší? Kdyby si přečetli tenhle celej topic.
Merrao

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2012 12:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

guru: cely topic ... to je krasna utopie :D my tu nadavame na lidi co jsou lini precist si clanky a zeptaj se a mamince to muzes rict v odrazkach a stejne te posle nekam:D

ten jídelníček se DÁ ale není to úplně fajn..přijde mi že jíš málo.

Na snídani bych vyměnila musli na vločky + ovoce.
Ve škole si dej svačinu třeba tu polovičnía tu druhou poloviční nahraď obědem. = uvař si ho doma třeba.

odpolední svačina ujde, nicméně když ten tvaroh namícháš s jogurtem bude to sic emenší dávka bílkovin, ale můžeš je hodit do snídaně, kde nemáš žádné.

večeře: tvoje mamka pracuje v kuchyni? asi vím co máš na mysli.

A teď ta chyba, kteoru podle mě děláš...dáváš po tréniku jen tvaroh. Dávej komplexní sacharidy. Ty odstartují celkovou regeneraci... (čokoláda opravdu nestačí)
Wass

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2012 1:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chci se soustředit na budování svalů, první impuls k začátku posilování bylo to, že bych chtěl umět udělat shyby nebo dokázat třeba 50 kliků. Prostě umět to svoje tělo nějak využít, až na tom budu svalově alespoň trochu dobře, tak se začnu soustředit na schazování tuků, ale to bude asi až budu bydlet sám, abych si mohl jídelníček korigovat na 100% sám.

Co se týče sacharidů a konkrétně pečiva, tak to asi nedokážu změnit, původně jsem měl totiž k snídani i ke svačině jenom bílé pečivo s máslem, taveňákem nebo paštikou. Taky mi dalo kus práce, abych mohl mít samotné celozrnné pečivo bez všech těch věcí jako je máslo apod. které je v podstatě k ničemu a ještě mi to ani nechutná.

Třetí tvaroh jsem zvolil kvůli ceně a kvůli tomu, že ho můžu jíst i ve škole a matka o tom nemusí ani vědět. Jeden takovej stojí 11,- což by vyšlo za měsíc +- 250,- navíc, což je pro mně ještě únosný. Kdybych neměl autoškolu, tak by to bylo OK, ale takhle musim s penězma počkat do prázdnín na brigádu.

Do školy jezdim vlakem 25km daleko, ve škole není jídelna, ta je úplně mimo a kdybych chodil na obědy, tak bych byl doma o 1-1,5 hodiny pozdějc a to bych pak nestíhal trénovat, večeřet a jít brzo spát. (+ rozestup mezi jídlem a cvičením) Vstávám v 6:00, takžě chodim spát ideálně mezi 21:00-21:30, abych měl čas na regeneraci.

Matka pracuje úplně někde jinde, nicméně maj od jiný firmy dovážená uvařená jídla do mikrovlnky jakože na oběd v práci, ale ona to prostě bere domů. Dřív vařila furt, je to dobrá kuchařka, ale už se jí do toho asi nechce...

Vločky bohužel nejím, společně s rozinkama a kokosem to patří mezi jídla, která mi absolutně nechutnají... zrovna před tejdem sem si dal challange, že si na to zkusim zvyknout a zkusil sem sníst misku vloček, ale nedokázal sem to :D prostě to je fakt věc, kterou nejim, ani když se snažim.
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2012 1:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli ona v tom nebude taky trochu rozmazlenost.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Moocha

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2012 1:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám taky nechuť k ovesné kaši => vezmu 100g vloček, 250ml mléka, rozmixuju, vypiju
Ikee

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2012 2:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to dost těžký, ale přeci taky musí někdy nakupovat a zrovna šunka, vejce, sýry, maso, zelenina, ovoce mi přijdou jako základní a ani ne předražený potraviny na který ji můžeš naučit zvlášt pokud ty sám si můžeš dovolit uratit jen 250,- měsíčně.

Jak říkala merrao, taky bych místo musli dala vločky a k tomu nějaký ovoce případně jiný rychlejší cukr jako cereální sušenky (přiměřeně). já z vloček blila jen první dva dny, třetí už nebyl tak špatný a ted už úplně v pohodě, nebud lempl.
Tmavý pečivo na svačinu je supr, pokud k tomu přitlačíš nějaký ten sýr, šunku, cottage ale ten oběd je hold bída a hádám, že ztroskotá na tvé možnosti vaření.
Odpolední svačina tvaroh proč ne, ale pokud pak půjdeš cvičit, klidně můžeš i nějaké cukry. A po cvičení opět komplexní cukry - rýže, brambory, těstoviny nebo to celozrný pečivo pokud máš alespon to (čokuládka a jablko nestačí) a bílkovina (v tvém případě druhý tvaroh).

Co mi u tebe chybí jsou tuky - oříšky, olivový/palmový olej, žloudky z vajec. Ani toho másla se tolik bát nemusíš, pokud si nedáváš cm tlustou vrstvu (tuk tě alespon zasytí).

Čili přemýšlej jak dotlačit do školy nějaký oběd (plechovka tunáka? ) a jak napravit máti s večeří, aby ti radši uklohnila vejce a nebude to tak hrozný. :-)
Wass

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2012 3:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ovoce a zeleninu jim dost, ty další věci jako šunka, vejce a sýry se taky kupujou, ale nemám je pravidelně. Ten můj jídelníček byl prostě "typickej" den, někdy mám ve škole šunku, někdy sýr, někdy salám (o tom vim, že není nějak dobrej) a někdy ani jedno...

Vločky bych mohl zkusit v nějaké té úpravě. Oříšky si taky občas vezmu, jen malou hrst. Nesolené, jen samotné arašídy například.

Tuňáka do školy asi nedostanu, to spíš ten sýr nebo šunku.

Třeba dneska mi to zase nevychází, ráno sem měl kefír (15,6g), ve škole 100g eidamu 30% (27g) teďka sem měl jinej tvaroh 400g (44,4g). Takže mi chybí 30g = cestou ze cvičení si na večer koupim asi jeden malej tvaroh. K večeři bram. kaše + nějakej "řízek", kdo ví, kolik v tom je % masa. Jinak proč se nepočítají bílkoviny z müsli? Jsou tam taky namíchaný vločky a oříšky apod. Jen mě to zajímá, díky.
Vokr

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2012 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele já jsem mámu taky musel přesvědčovat. Ale to bylo spíš kvůli omezeným penězům, s kterýma se musí vyjít. Takže jsem se s ní nehádal, jen byla často hustá atmosféra doma a nechtěla pochopiti určitý věci, ale tehdy byli vajíčka tuším za 1,50,- takže jsem to částečně vyřešil přesto. Ale kdyby ta finanční situace byla jiná, tak nevidím důvod se pustit do ostřejších řečí. Podle mě dělat nabručenýho a častokrát jí to hlasitým hlasem připomínat udělá svý. Ale nic není hned to víme všichni :-)
Merrao

PříspěvekZaslal: čt květen 10, 2012 5:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavně to proboha neprožívej tolik:) Nechybí ti žádných 30g bílkovin..i kdybys měl jeden den 0,8564 bílkovin místo 1g tak se svět nezboří a svaly se ti nespálí.

Mám pár poznámek, jsi v pár věcech na omylu.
- máslo je zbytečné? Rozhodně není. Máslo je jedna z těch nejhodnotnějších potravin. Ale máslo, ne směsný roztiratelný tuk...
Takže pokud s tím máš problém, kupuj si grahamové rohlíky které jsou chuťově velice podobné normálním, max si na ně alespoň gervais nebo lučinu ...
taveňák a paštika máš pravdu - jsou zbytečné.

- Vysvětili mamce, ze tím že nebudeš jíst pašitky a tady ty humusy a budeš jíst něco jiného tu cenu moc nezhorší. Trochu ano..ale za jakou cenu...zdraví ;)

-Neříkám abys jedl ve školní jídelně nebo se někde stavoval na obědě ale vařil si ten oběd. Udělat kuřecí prsa na troše oleje, rýži a k tomu zeleninu není nic těžkého. A koření to spraví :D

- Vločky se mus í umět upravit...nevěřím, že není úprava která by ti nechutnala...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pár konkrétních dotazů Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: