|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Wass

|
Zaslal: pá květen 11, 2012 6:37 pm Předmět: |
|
|
Tak jestli je i tohle množství bílkovin dostačující, tak by to bylo super :) Já se jen řídím článkama a tématama na tomhle webu, kde se uvádí minimum 1,5-2 g/kg.
Možnost sem už zezačátku zkusil hned tu druhou (kupování jídla podle sebe), ale to nevyšlo a kdo ví, jestli to tak bude na furt nebo to někdy přecejenom půjde. Jinak paštiky a taveňáky se už nekupují, to už jsem zmiňoval výše, že o tomhle se mi podařilo matku přesvědčit a toho se drží celkem dobře, to je fakt.
Trénoval sem 3x týdně, teď 4x týdně, ale počet cviků je furt stejný, jen sem si jeden den rozdělil na dva, abych toho neměl na jeden den tolik. Všechny svalové skupiny (hrudník, záda, břicho, biceps, tricpes, ramena, předloktí, nohy). 2-4 cviky na každou část (na nohy asi 5). Prostě uplně základní plán. Měl jsem zezačátku trenéra, teď už chodim cvičit sám, strávim tam tak 1-1,5 hodiny + rozehřátí.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Vidlák
|
Zaslal: pá květen 11, 2012 6:56 pm Předmět: |
|
|
| Wass napsal: | | Posilování vs. shazování tuků sem řešil úplně na začátku a zvolil jsem posilování, přijde mi jednodušší do sebe nacpat hodně bílkovin, než si hlídat kalorie, sacharidy, tuky atd. Nevím, jak často a intenzivně bych musel sportovat, abych spaloval i přes to, že v ten den budu mít kalorická jídla. |
No podívej nějaký pohyb mimo zvedání železa bys stejně mít měl. I kdyby ti mamka nakoupila všechno o čem sníš, tak bys dříve nebo později stejně dospěl do bodu, kdy budeš muset buď enormně hlídat přísun kalorií, nebo se začít pořádně hýbat a dost možná oboje najednou. Já být tebou tak se prostě soustředím na to, na co mám momentálně nejlepší možnosti. Asi nemáš doma zázemí pro to, abys byl za rok osvalený jak profík, za to máš jistě možnost bojovat s fyzičkou, máš určitě možnost dosáhnout nějakého rozumného množství tuků v těle a určitě máš možnost si zpevnit tělo vhodnými cviky akorát s tím, že objemy půjdou nahoru pomaleji (ale půjdou!). Navíc si osobně myslím, že je to vhodnější pořadí než se zprasit v posilovně, mít sice o xx cm více přes biceps, ale táhnout řádnou pneumatiku a pak zjistit, že ani nejde uběhnout 200m. Samozřejmě jdu k extrémnímu příkladu, ale i takové případy jsou.
Potom na to můžeš jít taky jinak. Začni dělat, že je tvým novým koníčkem vaření. Nejdřív nenápadně. Říkáš, že je mamka dobrá kuchařka i když už nevaří. Zkus ji zlomit k tomu, aby tě učila občas vařit s tím, že jednou až se osamostatníš se ti to bude hodit (třeba o víkendech, jestli přes ně nepracuje). Postupem času se začni nabízet k tomu, že něco sám zkusíš uvařit i přes týden. Za nějakou dobu budeš každý den kuchtit a možná to mamce ani nepřijde divné :).
|
|
| nahoru |
|
 |
Wass

|
Zaslal: so květen 12, 2012 2:28 pm Předmět: |
|
|
To, cos napsal, je rozumný a taky sem nad tim dost přemýšlel. Ale ať to zní jakkoliv, tak je pro mne prioritou ta síla. Nechci bejt tak slabej, jako dosavaď (každej má svoje důvody) a počítám s tím, že jednou přejdu na "rýsovačku" a budu se soustředit na shazování tuku. Proto by pro mně kvůli bílkovinám byla dobrá alternativa ten rozvoj síly na úkor objemu, o objem mi v podstatě nejde. Původně jsem ani nevěděl, že je rozdíl mezi rozvojem síly a nabíráním objemu, prostě sem myslel, že větší síla = větší objem a naopak.
Nicméně pohybu bych se nemusel bránit ani tak. Jediná věc, co mě takhle baví, je jízda na kole a teď v létě bych toho mohl využít. Je mi jasný, že svaly potřebujou regenerovat a nemůžu ve dny regenerace nějak hodně na kole jezdit, ale mohl bych se snažit na tom kole jezdit tam, kam normálně jdu pěšky. Místo, kde budu mít brigádu, je na kopci a takhle si denně alespoň vyšlápnu jeden krpál, kterej mi dá trochu zabrat i pěšky :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|