Pavelito aneb od anorexie ke svalům

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 37, 38, 39  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pavelito aneb od anorexie ke svalům  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Pavelito aneb od anorexie ke svalům
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Morico

PříspěvekZaslal: po duben 18, 2011 10:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě prostě přidat na jídle .. zkus to postupně, zase přežírat se až k prasknutí taky neni dobrý, ale pokud chceš nabrat, musíš jíst a musíš taky pořádně cvičit ... takže být tebou (pokud to tak ještě neděláš) naplánuju si pěkně dopředu přidávání VAH i JÍDLA ... jakmile budeš zvedat trochu větší váhy a k tomu budeš pořádně jíst, tak to nahoru prostě jít musí (pokud tam není nějaký jiný problém - zdravotní nebo psychický) ...

Pár otázek :
- máš alespoň trochu představu o tvým denním výdeji energie a podle toho nastavenou hodnotu příjmu?

- dáváš ihned po tréninku sachariďák? pokud by ti to dělalo problém, začni pomaličku a dopracuj se třeba k cca 1g na 1kg TH

- ten noční cottage, to vstáváš cíleně? protože jeslti jo, tak se na to vyprdni, je lepší se v klidu vyspat ... pokud se budíš hlady - známka toho, že jíš málo přes den

- taky můžeš zkusit cíleně zpomalit metabolismus tim, že budeš trochu míňkrát denně (ale tohle bych nechal až jako poslední možnost)
Pavelito

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2011 5:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Morico napsal:
Podle mě prostě přidat na jídle .. zkus to postupně, zase přežírat se až k prasknutí taky neni dobrý, ale pokud chceš nabrat, musíš jíst a musíš taky pořádně cvičit ... takže být tebou (pokud to tak ještě neděláš) naplánuju si pěkně dopředu přidávání VAH i JÍDLA ... jakmile budeš zvedat trochu větší váhy a k tomu budeš pořádně jíst, tak to nahoru prostě jít musí (pokud tam není nějaký jiný problém - zdravotní nebo psychický) ...

Pár otázek :
- máš alespoň trochu představu o tvým denním výdeji energie a podle toho nastavenou hodnotu příjmu?

- dáváš ihned po tréninku sachariďák? pokud by ti to dělalo problém, začni pomaličku a dopracuj se třeba k cca 1g na 1kg TH

- ten noční cottage, to vstáváš cíleně? protože jeslti jo, tak se na to vyprdni, je lepší se v klidu vyspat ... pokud se budíš hlady - známka toho, že jíš málo přes den

- taky můžeš zkusit cíleně zpomalit metabolismus tim, že budeš trochu míňkrát denně (ale tohle bych nechal až jako poslední možnost)

po treninku 2 odměrky muttant masu a 45 minut na to Maso s přílohou
po masu 45 minut klid a pak rychlej protein
Pavelito

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2011 10:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MiKra napsal:
To je v prdeli jak ty nabíráš, mě normálně někdy přijde, že jíš tak vzorově, až je to úplně k prdu :) ..Být tebou nebál bych se pořádně sprasit.. Já když měl 58kg pak jsem nabral strašně rychle a to jsme nejedl zdaleka tak kvalitně jak ty.. A tomu kardiu bych to za vinu nedával, prostě zkus se trošku odvázat a jak píšeš, jez vše co najdeš.. Já teď jak jsem nabíral,jedl i hodně přesnídávky ve velkým, pudinky s piškoty atd atd až jsem nabral pořádně a s tím už se dá pracovat..

Je pravda, že i doktorka říkala, proč nepiju kolu třeba. Kardio dělám už jen na treninku, rotoped doma je rozbitej a na kolo nechodim. Nevím, to že nenabírám může být i stresem nebo tak. Ale ten problém vyřeším, v létě těch 70kg bude prostě
Morico

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2011 11:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pavelito napsal:
Je pravda, že i doktorka říkala, proč nepiju kolu třeba. Kardio dělám už jen na treninku, rotoped doma je rozbitej a na kolo nechodim. Nevím, to že nenabírám může být i stresem nebo tak. Ale ten problém vyřeším, v létě těch 70kg bude prostě

Kolu, to je taky rada teda, když už tak 100% džus, svačinu můžeš přidat gainer s převahou komplexních sachrů, třeba B.I.G. nebo si třeba udělat pořádnej domácí milkshake z ovoce a plnotučnýho mlíka ... timhle způsobem celkem snadno a celkem dost ten příjem zvýšíš.
Pavelito

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2011 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Morico napsal:
Pavelito napsal:

Kolu, to je taky rada teda, když už tak 100% džus, svačinu můžeš přidat gainer s převahou komplexních sachrů, třeba B.I.G. nebo si třeba udělat pořádnej domácí milkshake z ovoce a plnotučnýho mlíka ... timhle způsobem celkem snadno a celkem dost ten příjem zvýšíš.

Taky jsem si říkal, doktorka a poradí ti kolu...Ty shaky mě hodně zajímaj vždycky v muscle and fitness když to vidim, tak bych si je hned dal
Morico

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2011 12:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pavelito napsal:
Taky jsem si říkal, doktorka a poradí ti kolu...Ty shaky mě hodně zajímaj vždycky v muscle and fitness když to vidim, tak bych si je hned dal

Já je dělam jednoduše na pár způsobů:
- mlíko + gainer + ovoce (čerstvý nebo mražený) + drcený led
- bílý jogurt + protein/gainer
+ ovoce
- neskutečná kombinace je: ananas, jahody, meruňky, mlíko, čoko protein, trochu vody + 1-2 lžíce oleje (oliv., lněný, ořechový atd.)
- nebo můj oblíbený: mlíko + bílý jogurt + arašídové máslo + banány + čoko protein + agávový sirup :D

Potřebuješ jenom 2 věci: pořádnej mixér a nebát se popustit uzdu fantazii
Draper

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2011 2:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Morico napsal:

Ja bych naopak na Pavlove miste to planovani, co se jidelnicku tyka, trochu omezil, mene nad tim premyslel a dal tomu spise volnost. Problem je podle me v tom, ze se snazi jist az moc kvalitne a "zdrave" a proto nenabira. Ono v jeho pripade pridavat a hnat to na kvantinu (kvalitni kvantitu) take nebude asi nejidealnejsi cesta, i travici system ma sve limity a jeste k tomu Pavel vazi 60kg, nema svaly, takze telo nedokaze tak dobre metabolizovat tolik bilkovin. Mel by zaradit i nejaka "mene zdrava" jidla, takze ta coca cola mne zase jako tak hloupy napad neprijde. To same treba, proc si misto proteinovek nebo BEBEcek neda snickers nebo treba, co ja vim, cokotatranky, obcas si misto masa s ryzi neda pizzu a podobne. Jenze vim asi proc. Je to v hlavne, protoze nejake pozustatky z anorexie u Pavla jeste jsou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Morico

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2011 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Ja bych naopak na Pavlove miste to planovani, co se jidelnicku tyka, trochu omezil, mene nad tim premyslel a dal tomu spise volnost. Problem je podle me v tom, ze se snazi jist az moc kvalitne a "zdrave" a proto nenabira. Ono v jeho pripade pridavat a hnat to na kvantinu (kvalitni kvantitu) take nebude asi nejidealnejsi cesta, i travici system ma sve limity a jeste k tomu Pavel vazi 60kg, nema svaly, takze telo nedokaze tak dobre metabolizovat tolik bilkovin. Mel by zaradit i nejaka "mene zdrava" jidla, takze ta coca cola mne zase jako tak hloupy napad neprijde. To same treba, proc si misto proteinovek nebo BEBEcek neda snickers nebo treba, co ja vim, cokotatranky, obcas si misto masa s ryzi neda pizzu a podobne. Jenze vim asi proc. Je to v hlavne, protoze nejake pozustatky z anorexie u Pavla jeste jsou.

Jo v tomhle máš naprostou pravdu ... s tim počítám jsem jenom myslel, aby si jednou zjistil kolik přibližně průměrně vydá energie a pak prostě spočítal jednou jídlo aby veděl na čem je a byl v procentech cca o 20% víc třeba (ale stejně to nespočítá přesně pokud by nepodstoupil nějaký bodystaty a zátěžový testy atd), takže to bylo myšleno jenom tak aby měl jistotu že je v plusu ...
... jinak ta pizza je podle mě hodně dobrej nápad a když se to tak vezme, tak to zas tak extra nezdravý jídlo neni a hlavně je to strašně dobrý :D Stejně tak si můžeš občas dopřát nějakýho mekáče (ono až na toho, že je to tučný - což tobě vůbec vadit nemusí, tak jsou v tom použitý kvalitní suroviny)
Draper

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2011 3:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo to pocitani, kolik toho spali, je fakt nesmyslne. A navic ona ta rovnice prijem / vydej nemusi vzdy uplne spolehlive fungovat u kazdeho....
A ty jidla, o kterych piseme, tam je problem v te hlave, jak uz jsem zminoval (cimz z Pavla nechci delat v zadnem pripade blazna, ale celkem otevrene tu mluvi o jeho anorexii, takze nabudeme chodit kolem horke kase a nalhavat si, ze se tech jidel neboji)
Pavelito

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2011 4:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Jo to pocitani, kolik toho spali, je fakt nesmyslne. A navic ona ta rovnice prijem / vydej nemusi vzdy uplne spolehlive fungovat u kazdeho....
A ty jidla, o kterych piseme, tam je problem v te hlave, jak uz jsem zminoval (cimz z Pavla nechci delat v zadnem pripade blazna, ale celkem otevrene tu mluvi o jeho anorexii, takze nabudeme chodit kolem horke kase a nalhavat si, ze se tech jidel neboji)

Určitě máš z větší míry pravdu. Že je to hlavně o mojí hlavě. Prostě se snažím jíst to, co by mě mělo dostat na mojí původní váhu ale postupně to odbourávám, musím se zbavit toho bloku, že sacharidy jen do odpoledne a pak uz jen bílkoviny a tak.

PS: zkusím ten shake akorát místo jahod jsem si koupil sorbet neměli totiž už čerstvé jahody v tescu....divný
Pavelito

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2011 4:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Teď jsem dočetl článek a ačkoli mě velmi zaujal postnu to.
Zabývají se v něm, že když chce člověk přibrat a soustředí se na bílkoviny, což je můj příklad, tak únava může být přičinou-> že se vyhýbám těm rychlým cukrům. Takže zkusím jich do sebe cpát víc, takže proteinový drink vyměním odpoledne za gainer i ve volný den, zařazuju piškoty. Ta váha prostě musí nahoru, vždyť vypadám hrozně
Draper

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2011 5:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pavelito napsal:
Zabývají se v něm, že když chce člověk přibrat a soustředí se na bílkoviny, což je můj příklad, tak únava může být přičinou-> že se vyhýbám těm rychlým cukrům. Takže zkusím jich do sebe cpát víc, takže proteinový drink vyměním odpoledne za gainer i ve volný den, zařazuju piškoty. Ta váha prostě musí nahoru, vždyť vypadám hrozně

To, ze nadmerny prijem bilkovin zpusobuje unavu, neni nic noveho pod sluncem. Ony bilkoviny v nadmernem mnozstvi jsou pro telo celkove zatez a zvlast v tvem pripade, kolik si myslis, ze jich pri 60kg potrebujes? Hlavne svaly potrebuji bilkoviny a ty ty zatim nemas. Ano, snazis se je budovat a jsi fyzicky aktivni, takze tvuj prijem bilkovin by mel byt samozrejme vyssi nez u bezneho necviciciho jedince, ovsem porad bych to drzel do 2g/1kg TH.

Jeste jednou napisu, co jsem psal nedavno. Skoro za 2 a pul mesice jsi pribral z 60kg na 61kg (no dobre, obcas ti vaha preskoci na 62, kdyz nejsi zrovna vy*ranej :) ), cili neco je spatne. Ma rada je, ale porad mam pocit, ze je to k nicemu, kdyz pominu veci jako ze ti na me doporuceni zachutnaly proteinove tycinky z DM a podobne :), nesoustred se tolik na "fitness jidla" a proloz obcas jidelnicek i temi "nezdravymi" (to slovo nezdrave je zamerne v uvozovkach, protoze je to trochu zavadejici.)
Pavelito

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2011 5:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Pavelito napsal:

To, ze nadmerny prijem bilkovin zpusobuje unavu, neni nic noveho pod sluncem. Ony bilkoviny v nadmernem mnozstvi jsou pro telo celkove zatez a zvlast v tvem pripade, kolik si myslis, ze jich pri 60kg potrebujes? Hlavne svaly potrebuji bilkoviny a ty ty zatim nemas. Ano, snazis se je budovat a jsi fyzicky aktivni, takze tvuj prijem bilkovin by mel byt samozrejme vyssi nez u bezneho necviciciho jedince, ovsem porad bych to drzel do 2g/1kg TH.

Jeste jednou napisu, co jsem psal nedavno. Skoro za 2 a pul mesice jsi pribral z 60kg na 61kg (no dobre, obcas ti vaha preskoci na 62, kdyz nejsi zrovna vy*ranej :) ), cili neco je spatne. Ma rada je, ale porad mam pocit, ze je to k nicemu, kdyz pominu veci jako ze ti na me doporuceni zachutnaly proteinove tycinky z DM a podobne :), nesoustred se tolik na "fitness jidla" a proloz obcas jidelnicek i temi "nezdravymi" (to slovo nezdrave je zamerne v uvozovkach, protoze je to trochu zavadejici.)

Tvoje rada bude vyslechnuta. Co by za to jiný dali kdyby mohli žrát pizzu na kila viď. A ta únava bude asi opravdu těma bílkovinama protože když si to zhodnotím tak je to přesně ono. To je samej tvaroh, maso, luštěniny, jinak samý komplexní sacharidy. A pak když si jednou dám čokoládovou tyčinku a banán tak je mi hnedka líp. Což si dávám před tréninkem. Je vidět, že jsem někde dělal chybu a "doufám", že je to v tomhle.
Draper

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2011 5:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tech chyb bude urcite jeste vice, ale casem se vychytaji. To hlavni je ale podle me jeste v tve hlave, ale snad je to na dobre ceste se tech bloku zbavit. Dal si tu poctive ved log, pis vse, tak jak skutece je (pokud ne tak bys oblboval jen sam sebe) a uvidis. To tempo pribirani se musi zrychlit.
Pavelito

PříspěvekZaslal: út duben 19, 2011 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Tech chyb bude urcite jeste vice, ale casem se vychytaji. To hlavni je ale podle me jeste v tve hlave, ale snad je to na dobre ceste se tech bloku zbavit. Dal si tu poctive ved log, pis vse, tak jak skutece je (pokud ne tak bys oblboval jen sam sebe) a uvidis. To tempo pribirani se musi zrychlit.

Přesně tak, je to jen o mě, a poctivě si ho vedu, žádný řeči, prostě to co se mi děje to sem píšu. Strach z tuků jsem dokázal odstranit, teď jsou na řadě další věci, a díky

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pavelito aneb od anorexie ke svalům Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 37, 38, 39  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: