a ntz, nebylo by jednodušší nepsat o něčem, čemu tolik nerozumíš než radit špatně? myslím tím v souvislosti a kulturistikou, fitness apod.
je mi jasný, že sportuješ, ale na fóru o kulturistice a souvisejících sportech je celkem dobrá blbost psát rady z úplně jiného sportu a pro jiný účel (viz ty tvoje každodenní tréninky jako 100 shybů, 100 kliků, 100 dřepů, doporučování ostatním aby cvičili v posilovně jen doplňkově a hlavně se zaměřili na sport a pohyb jako takový)...
na fóru o atletice nebo něčem podobným (nevím, jak trénuješ a pro co se ty tvoje tréninky a specifický provedení cviků hodí) by to pro tebe jistě bylo užitečnější a přínosnější a nevyznělo by to tak "špatně" jako tady...
beru, chapu, jasne .. sorry ... snazim se rozlisovat, ale obcas se nezadari .. myslim tim, ze se snazim zodpovedet, kdyz se nekdo zepta na semi-zacatecnickou vec ohledne vypadu (navic tam vidim i prostor pro svoji lobby) ..
samozrejme ze bych se ani nahodou nesnazil davat nejake rozumy na jinak polozenou otazku a nebo nekomu tipu CIZO nebo polak ;)
to s tema klikama a shybama je taky docela mimo - alespon takhle jak je to sem tedka vytrzene .. sam uz to davno nedelam .. tohle jsem delal od 15ti - 22ti .. nicmene porad verim, ze 16ti-letemu jinochovi tohle **vzdy pomuze at dela atletiku a nebo chce bejt arnold
jasně že začátečníkovi to pomůže, ale stejně tak mu pomůže (pokud chce být Arnold nebo se věnovat silovým disciplínám) trénink v posilce pod dohledem trenéra (stejně by po tom svém "domácím cvičení", pokud by chtěl jít do posilky, potřeboval odbornej dohled)
- dneska byl na cvicisti nejaky trener s fantastickejma dorostenkama (?14-16 let .. taky mozna 8 .. holky vypadaj dneska mnohem starsi), ktere jely ``preskakovane vypady'' a presne na ty spicky, jak jsme se dohadovali .. nekolik serii .. sam jsem si taky *zavypadoval a muzu rict, naprosto fantastickej pohyb a feeling .. me osobne to fakt pripada prirozenejsi nez ty "normalni" vypady .. prestante knourat, a ty, kdoz delas vypady, zmen na par tejdnu *just for a try* styl a mozna jim taky prijdes na chut ;)
ps. radost pohledet (teda jen pokoutne, neb divky jsou mlade a smrdi to kriminalem) ..
ntz> já jsem posledně v nejmenovaném fitku viděl pod dohledem trenéra cvičit holčinu na legpressu tím způsobem, že nohy měla na tlačné desce položené úplně dole a tlak jela až do maximální spodní polohy; ve spodní fázi bylo krásně vidět, jak jí to zvedá paty a většinu dráhy nahoru to tlačila špičkami chodidel. Takto odjela nějaký pět - šest setů a mě z toho bolely oči.
Víš, já viděl pod dohledem trenérů dělat taková zvěrstva, že zcela selsky rezignuji na tyhle hokus-pokusy a používám vlastní logiku, bohužel v mnoha případech vykoupenou vlastními zraněními.
To, že tlak do špiček je prasárna na kolena, je bohapustý fakt. Taže já si budu kňourat a trapně si šetřit čéšky, a ty sem za deset let napiš, co tvoje kolena.
_________________ "Expose your weaknesses and work on them." Arnold Schwarzenegger
Musim souhlasit s "ntz", ikdyž jak čtu ten předposlední příspěvek, v tom to asi bude. Taky si moc nedokážu představit výpady třeba s 60kg na zádech takhle na špičku, resp. jsem to nezkoušel, tak nemůžu soudit, ale... tyhle "přeskakovací" jak píšeš jsme jezdili na kickboxu, a přesně jak píšeš, všechno ze špiček. ( jestli oba myslíme to samý, mám na mysli něco jako , až na to že ona to dělá uplně obráceně, na paty :D ) ..Neřekl bych že je jedna z těch vašich technik vyloženě špatně
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru