8Shade - ektomorf - trénink

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23, 24, 25  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - 8Shade - ektomorf - trénink  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> 8Shade - ektomorf - trénink
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ntz

PříspěvekZaslal: čt leden 31, 2013 10:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

husty ..

docela zajimavy, ze ja mam opacnej problem .. jsem celkem "osvalenej", ale sila tam neni zadna velka .. ona je teda otazka co je sila .. pokud to merime benchem, tak jsem slabej jak caj, pokud brichem a shybama, tak jsem v pohode ..

pritom je je opet zajimavy, ze raw maximalku na ty nohy mam o5 nizkou, ale beham jako jelen a skacu jako zaba ..

njn, je to boj
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Morico

PříspěvekZaslal: čt leden 31, 2013 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hodně solidní progress! Jen tak dál.
Bomberguy

PříspěvekZaslal: čt leden 31, 2013 8:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdarec,
progres tam určitě je, ale jestli se neurazíš.. proč tolik tuku? na fotce vlevo tipuju 10-12 % tuku, na fotce vpravo (přes nízkou kvalitu je to těžko rozeznatelné) to vypadá kolem 20 %.
Btw. pákový poměry máš na hovno, já je mám stejné, spíš horší a jde to. Otázka je jak jsi na tom s genetikou, to ale nezjistíš.. já se plácal s maximálkou kolem 75 delší dobu, pak sem to během dvou měsíců rozsekl na 100.
Ať drží zdraví
Draper

PříspěvekZaslal: čt leden 31, 2013 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vcera jsi v jednom topiku psal, ze jsi ektomorf. Mno nevim, ale kdybys byl ektomorf, tak by ses podle me takhle snadno nezprasil.Na te prvni fotce jsi byl mozna akorat vyhublej po nemoci, ale ne ektomorf, spise mezomorf. Vetsina toho, co jsi z tech 9 kg nabral, je bohuzel tuk a nechapu, jaky smysl ma takove pribirani.
8Shade

PříspěvekZaslal: čt leden 31, 2013 9:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bomberguy napsal:
Zdarec,
progres tam určitě je, ale jestli se neurazíš.. proč tolik tuku? na fotce vlevo tipuju 10-12 % tuku, na fotce vpravo (přes nízkou kvalitu je to těžko rozeznatelné) to vypadá kolem 20 %.

Řeknu to takhle. Aktuálně jsem v bulk cyklu, fotka je značně nekvalitní, sám jsem to fotil po velké večeři a ještě jsem aktuálně na kreatinu. Podle měření stejné váhy (tedy i stejně nepřesné váhy) mam večerní (nažrané po čočce k večeři) procento něco mezi 12-17% (12% měřeno na nastavení pro sportovce, 17% pro necvičící populaci), což když se změřim ráno a bez kreatinu, tak to je daleko míň a po cvičení jsem viděl i dokonce trochu napruhovaná ramena, která jsem nikdy předtím neviděl. Ono se to nezdá, ale pár měsíců před mono při stejné váze jsem toho tuku měl daleko víc, soudě i dle kalhot, které mi jsou stále volné a těsně před mono při 78 kg jsem si je musel rozepínat, jelikož tam toho tuku bylo už příliš (co si pamatuju tak kolem 16% bf při měření na sportovce)

Btw ten "vtip" od Drapera s mezomorfem byl fakt dobrej.... přečti si popis ektomorfa a mě v něm najdeš naprosto ve všech bodech. Narůst váhy byl teď rychlejší vzhledem k částečné svalové paměti a velmi solidním dodržování jídelníčku (který byl designovaný na to, dostat mi na 75 kg), ale teď jsem zase narazil, takže to bude chtít jídelníček ještě přehodnotit a přidat cardio - až nebudu mít problémy s kotníkama a budu mít více času. Než mi začly zlobit, tak jsem při HIIT 20 minut 3x týdně měl toho tuku výrazně méně. Výhoda je, že když spaluju, tak spaluju opravdu rychle, takže až se do toho zas pustim, tak to poleze dolů snadno.

Na místní poměry možná bídná proměna, ale sám jsem s aktuální formou spokojen (přítelkyně také) a hlavně se cítím fyzicky dobře, silově jsem kromě benche skoro tam, kde jsem byl a to téměř ve všech cvikách a vyhýbám se zázračně změnou režimu a možná i práškama (rybomunyl každý měsíc první 4 dny, mulťák, zelený čaj a zelenina - každý den) nemocem. Díky bohu.

EDIT: Stejně by mi zajímalo, podle čeho na takto nekvalitní fotce poznáte množství tuku, protože já to z ní opravdu nevidím... Ostatně v zimě je stejně nejlepší čas na bulk cyklus, takže kdy jindy mít trochu tuku navíc, než teď, kdy se to i trochu hodí (alespoň mi neni taková zima).
Bomberguy

PříspěvekZaslal: čt leden 31, 2013 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máš nejspíš na mysli tanitu, neber tam ty čísla vážně (rok jsem s ní pracoval) daly by se brát spíš změny, takže relativní , nikoliv absolutní čísla. (17 je možné, 12 ne) Zkus přihodit kvalitní fotku :-) Ten tuk je evidentní na prsou, jinde je to tak rozmazaný, že můžeš mít 25% ale taky 13 %

Pokud ti jde tuk tak snadno nahoru a pak ho i lehce spálíš, je to jeden z obecných znaků mezomorfů. Já i s příjmem kolem 18 000 kj skoro žádný tuk nenaberu, spaluju pořád, ikdyž nechci, kardio pro mě není reálné, pokud chci nabírat. Je možný, že jsem až tak ektomorf, že vedle mě všichni vypadají jako mezomorfové.
Já u tebe toho ektomorfa zčásti vidím, ale neviděl bych to jednostranně.

Btw. pro zajímavost na tanitě jako sportovec mám 5,5 % tuku jako nesportovec asi 10 %, když sem byl vyžranej jako prase, měl jsem jako nesportovec lehce přes 11 % :D
8Shade

PříspěvekZaslal: čt leden 31, 2013 9:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bomberguy napsal:
Máš nejspíš na mysli tanitu, neber tam ty čísla vážně (rok jsem s ní pracoval) daly by se brát spíš změny, takže relativní , nikoliv absolutní čísla. (17 je možné, 12 ne) Zkus přihodit kvalitní fotku :-) Ten tuk je evidentní na prsou, jinde je to tak rozmazaný, že můžeš mít 25% ale taky 13 %

Pokud ti jde tuk tak snadno nahoru a pak ho i lehce spálíš, je to jeden z obecných znaků mezomorfů. Já i s příjmem kolem 18 000 kj skoro žádný tuk nenaberu, spaluju pořád, ikdyž nechci, kardio pro mě není reálné, pokud chci nabírat. Je možný, že jsem až tak ektomorf, že vedle mě všichni vypadají jako mezomorfové.
Já u tebe toho ektomorfa zčásti vidím, ale neviděl bych to jednostranně.

Btw. pro zajímavost na tanitě jako sportovec mám 5,5 % tuku jako nesportovec asi 10 %, když sem byl vyžranej jako prase, měl jsem jako nesportovec lehce přes 11 % :D

Také spíš koukam na rozdíly. Mám ale obrovské spalování i bez jakékoliv činnosti. Vždycky, když vidím, jak někdo se přestane hýbat a přibere, tak ho nechápu, protože já, když se přestanu hýbat, tak shodim a to dost :) Obecně se mi přibírá snadno na váhu, kde už jsem jednou byl, ale nad ní mi to jde horko těžko. Bohužel někteří lidé mají přirozeně při normálním stravování 3x denně strop se 180 cm kolem 80-85 kg včetně tuku (viz můj bratr, který je více po dědovi, já bohužel více po otci, což je ektomorf celej život), já ten strop mám kolem 70-75 kg při jezení 5-6 denně (pravidelně).
Reiben

PříspěvekZaslal: ne únor 03, 2013 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak se dívám na ty fotky, tak bohužel genetika k tobě asi nebyla moc štědrá. Na první pohled to vypadá, že (skoro) všechno šlo do tuků. Tak makej dál a jednou to bude pecka!
8Shade

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Workout A - PEAK 5 - cyklus 1
Trénink pod vedením Morica

Bench Press se stopkou:
☞ 5x40kg
☞ 5x50kg
☞ 3x55kg
☞ 5x60kg
☞ 5x61,5kg PEAK
☞ 3x63,5kg
- naprosto jinou technikou než jsem zvyklý (z jiné výšky s jiným úchopem i pod jiným úhlem než normálně), takže než si na techniku zvyknu, bude to chvíli trvat

Bench Press proti bandu:
☞ 10x30kg + red-mini
☞ 8x40kg + red-mini
☞ 6x40kg + red-mini
☞ 6x33,5kg + red-mini
☞ 8x30Kg + red-mini
- good pump

Shyby:
☞ 6x
☞ 6x
☞ 6x
☞ 4x
☞ 4x

Bench Press s JČ:
☞ 30x10kg
☞ 25x10kg
☞ 25x7,5kg
☞ 20x7,5kg
- 100 opakování challenge

TRX Tricepsové Extenze + TRX bicepsové přítahy:
☞ 3+3 série po cca 5-6 opak
- neskutečně napumpovaný ruce, hlavně biceps

Dneska musím poděkovat Moricovi, který šel se mnou na trénink a pod jeho dohledem jsem jel jinou techniku benche, kterou jsem ještě nikdy nejel a najedu na silový program, který od něj dostanu. Super trénink.

Aktuální váha (po ránu v co nejlehčím stavu): 74 Kg ( -0,5 kg)
Na horách jsem po 3 dny bohužel skoro neměl čas jíst a vydával jsem hodně energie a dost se to podepsalo na váze. Teď akorát nevím, zda se mám pustit do pokračování v bulku, když jsem podle některých tak tlustý, nebo zda něco shodit... radši bych osobně ještě bulk dokud je zima a shodil to až na léto.

Nyní přikládám fotku mé dosavadní proměny po mononukleóze v daleko lepší kvalitě než posledně (pořízenou z kamarádovo foťáku).

Naposledy upravil 8Shade dne ne únor 10, 2013 10:58 pm, celkově upraveno 6 krát
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jde to nahoru ve svalech, dobrý. Jen tak dál ;) Už máš mužný předloktí
Draper

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak tohle uz vypada mnohem lepe nez ta minula fotka, kde mne prislo, ze to slo do tuku mnohem vic. Takhle je to naprosto ok
Morico

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ta předchozí fotka byla prostě blbá, tak jsem ho vyfotil trochu líp ... myslim si, že na kondičního cvičence je to velmi pěknej pokrok. Tahle fotka zachycuje víceméně realitu.

Edit: jo a 8Shade, nezvykej si kopírovat můj design zápisu logu, to si vyprošuju
8Shade

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 8:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Morico napsal:
Edit: jo a 8Shade, nezvykej si kopírovat můj design zápisu logu, to si vyprošuju
Hehe, když jsem jel s tebou, tak proč to nepoužít, stejně tvuj styl kopíruju už víc než rok, je to přehledný :) Tys to určitě zas zkopíroval trochu od Drapera s tim psanim 15ti sérií pod sebe :D
stas

PříspěvekZaslal: st únor 06, 2013 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ta prva fotka bola naozaj vselijaka. Ale na tejto vidiet pekny progres ale co je este lepsie, ta forma je vyborna. Podla mna naberaj dalej, potom to velmi lahko vyrysujes.
8Shade

PříspěvekZaslal: st únor 06, 2013 11:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

stas napsal:
ta prva fotka bola naozaj vselijaka. Ale na tejto vidiet pekny progres ale co je este lepsie, ta forma je vyborna. Podla mna naberaj dalej, potom to velmi lahko vyrysujes.

Dík, mno když ty fotky porovnam, tak máš samozřejmě pravdu, já v tý první tolik tuku neviděl, protože jsem se viděl v reálu, tak jsem měl dost subjektivní pohled. Sám se cítim, že ta forma je lepší než před mono a to jsem teď cvičil s menšíma váhama, ale rozdíl byl hlavně v tom, že dřív jsem nikdy nejel tréninky zaměřené čistě na hypertrofii (tj dostat se do toho 40-70s svalu pod napětím) a hlavně jsem držel čistší jídelníček a pravidelnější, než kdy dřív (s novým platem si to můžu dovolit).

Od tohoto týdne začínám silovku sestavenou po domluvě s Moricem, nazvaný PEAK trénink . Doplňky pojedu zase kulturisticky a budu je střídat tak, že každý týden pojedu jiné na stejnou partii. Trénink sestává ze 4 hlavních cviků - bench, dřep, military a mrtvola.

Vždy 3 rozcvičovací série, např: 5x, 5x, 3x do nějakých cca 50% maxima, pak:

Morico napsal:
1. týden: PEAK 5 - maximum váhy pro pět opakování ... př: 5x45kg - lehké, zvýším o 5kg, 5x50kg akorát, zvýším o 5kg, 5x55kg dost na hraně, dál nejdu ... neni dobrý, aby si v příští sérii missnul, takže je lepší skončit

2. týden: PEAK 4 ... 4x50kg, 4x55kg, 4x60 - na krev, dál nejdu

3. týden: PEAK 3
4. týden: PEAK 2
5. týden: PEAK 1

6. týden DELOAD - necvičit hlavní cvik vůbec, bebo jen 3 série po 5 opak s 50% - striktně dodržet

pak NOVÝ CYKLUS ZASE 6 TÝDNŮ

Trénink jsem si rozložil takto (vždy hlavní cvik - doplňkové partie):

Workout A:
Bench press - prsa, záda, triceps, břicho

Workout B:
Mrtvola - hamstring, lýtka, biceps, břicho

Workout C:
Military press, Dřep - kvadriceps, ramena, břicho

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - 8Shade - ektomorf - trénink Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23, 24, 25  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: