pomoc prosím.

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - pomoc prosím.  Úvodní stránka -> Začátečníci -> pomoc prosím.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lucas_cz

PříspěvekZaslal: po březen 11, 2013 4:41 pm    Předmět: pomoc prosím. Odpovědět s citátem

Dobrý den,

vím, že se asi musíte už smát nad tím, že někdo chce pomoct s nabráním svalové hmoty. Bohužel jsem jeden další kdo by potřeboval pomoct. Vážím 70kg a měřím 178cm věk 30let. Ze 60kg jsem se dostal na tuto váhu. Bohužel toto jsou tak nějak hranice propozic v rodině. Všichni jsou tzv., "diblíci".
Vždy jsem aktivně sportoval, ale po utržení vazů v pravém koleni se tak nějak zastavila kariéra sálové kopané. cca 4 roky nazpět. Stále špatná flexe. Proto jsem začal cvičit, abych se alepsoň hýbal, protože mi sport chyběl.
Začal jsem klasicky s kamarádem,ale ten se na to vybodl a chodím sám.
Moje cvičení je stále o kruhovém tréningu a postupně přidávám váhy. Cvičím znovu od ledna. Jenže nemohu přibrat ani kg. Ano, když už někde piberu, tak je to pupek. sice malý, ale mě štve, protože tam nikdy nebyl.
Co se týká stravy, každý ráno jím vlčky, už se mi z nich navaluje,ale stejně je jím. Snažím se přijmout 2g bílkovin na 1kg. U sacharidů 2 násob. tuky, sem tam jsou. Kachničce od babči se nedá odolat.

Dnes najíždím na tento tréning.

název série opakování kg zátěž
HRUDNÍK
bench 1x 4 až 10 50% - lehká - rozcvičení
1x 10 75% - procítit - rozcvičení
4x 6 maximum co zvládnete
jednoruč hl. nahoru 2x 10 maximum
BICEPSY
bicepsový zdvih s EZetou 1x 10 50% - lehká - rozcvičení
scotová lavička 2x 10 maximum
BŘICHO
lehy sedy 4x 10

Středa

ZÁDA
mrtvý tah 1x 10 50% - lehká - rozcvičení
Pozor na techniku záda vzpřímena a pevná !
přítahy činky v předklonu 4x 10 maximum
přítahy spodní kladky 4x 10 maximum
RAMENA
tlak před hlavou s velkou činkou 1x 10 50% - lehká - rozcvičení
LÝTKA
výpony ve stoje 4x 10 se zátěží 100%

pátek

NOHY
dřepy 1x 16 50% - lehká - rozcvičení
1x 14 75% - procítit - rozcvičení
4x 10 maximum co zvládnete
Pozor na techniku dřepy musí jít hluboko, pravidlo je, že dole by vaše stehno mělo být úplně vodorovně !
zákopy 4x 10 maximum
Mezi nohama a tricepsy si dejte mezeru cca 5-8min. ať se krev dostane z nohou a je k dispozici i v rukách.
TRICEPSY
kliky na bradlech 1x 10 50% - lehká - rozcvičení
fr. tah na stroji/kladka 4x 10 maximum
kick back 2x 10 maximum
Opřete se o rovnou lavičku kolenem a dlaní tak, aby vaše záda byly vodorovně. Ruku natáhnete podel těla (takže je také vodorovně) a ohýbáte ji v loketním kloubu.
BŘICHO
lehy sedy 4x 10

V neděli mám s manželkou kardio a to běh na pásu a protahovací cviky.

Děkuju moc, za jakoukoliv radu a přečtení mého slohu.

Lukáš
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po březen 11, 2013 5:49 pm    Předmět: Re: pomoc prosím. Odpovědět s citátem

https://forum.ronnie.cz/zacatecnik-trenink-t15199.html

mozna po procteni budes skladat otazky jinak
Lucas_cz

PříspěvekZaslal: po březen 11, 2013 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem samozřejmě prolezl všechny příspěvky. I ten, který uvádíš. Myslím si, že jde o specifický problém, který se asi všeobecně nedá konzultovat tím, přečti si a pak nějak skládej otázky. To musíme oba uznat je blbost.
Nechci se tě dotknout, ale tohle je ta nejlehčí odpověď, která šla vyřknout.
Jinak opravdu budu rád, když mi pomůžete najít nějakou kloudnou odpověď.
8Shade

PříspěvekZaslal: po březen 11, 2013 7:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lucas_cz napsal:
Já jsem samozřejmě prolezl všechny příspěvky. I ten, který uvádíš. Myslím si, že jde o specifický problém, který se asi všeobecně nedá konzultovat tím, přečti si a pak nějak skládej otázky. To musíme oba uznat je blbost.
Nechci se tě dotknout, ale tohle je ta nejlehčí odpověď, která šla vyřknout.
Jinak opravdu budu rád, když mi pomůžete najít nějakou kloudnou odpověď.

Řeknu to takhle. Navyš kalorie, přidej tam 3x týdně cardio (např. 20 min HIIT po tréninku nebo normal cardio v jiný den) a s pupkem nebude starost. Kalorie si zkus 1 týden zaznamenávat na kaloricketabulky.cz, kde si založ profil a můžeš tam zadávat česká jídla včetně gramáží, cílovou váhu, na kterou se chceš dostat atd a přehledně uvidíš, jestli opravdu dosahuješ potřebného jídla na přibrání. Po tom jednom týdnu už tak nějak odhadneš, jestli jíš málo nebo dostatečně, abys přibral a nemusíš si to už dál psát.

Naposledy upravil 8Shade dne po březen 11, 2013 8:14 pm, celkově upraveno 1 krát
Luster

PříspěvekZaslal: po březen 11, 2013 7:47 pm    Předmět: Re: pomoc prosím. Odpovědět s citátem

Lucas_cz napsal:
každý ráno jím vlčky, už se mi z nich navaluje,ale stejně je jím
porad me prekvapuje, kolik lidi se takhle dobrovolne a navic uplne zbytecne trapi.. vlocky opravdu nejsou jedina moznost

napis svuj jidelnicek
Lucas_cz

PříspěvekZaslal: po březen 11, 2013 9:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jídelníček
8:00 100g vloček, jablko, 2 dcl, mléka, sezamové semínka, dýňová semínka, slunečnicová semínka po 20g
10:00 proteinová tyčinka 85g Nutrend
12:00 rýže 100g, 100g prsa kuřecí
14:00 protein nápoj
16:00 špagety 200g
18:00 chleba, tuňák konzerva, kousky
19:30 tréning
21:00 rajčatová polévka, 200g chleba + protein
Luster

PříspěvekZaslal: po březen 11, 2013 9:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lucas_cz napsal:

8:00 100g vloček, jablko, 2 dcl, mléka, sezamové semínka, dýňová semínka, slunečnicová semínka po 20g - sacharidy + tuky + zadny bilkoviny = blba kombinace, pridej zdroj bilkovin

10:00 proteinová tyčinka 85g Nutrend - tak trochu zbytecnost, kdyz pridas B k snidani, nebude tycinka vubec potreba..

12:00 rýže 100g, 100g prsa kuřecí - 100g masa? to je porce pro baletku, pridej aspon na 200g (nebo 150g kruti - vic bilkovin, kvalitnejsi maso)

14:00 protein nápoj - svacinka? stejne jako u tycky.. kdyz pridas na obed B, tak netreba

16:00 špagety 200g - samotny sacharidy, opet bez B..

18:00 chleba, tuňák konzerva, kousky - nekvalitni "maso", kdyz pridas zdroj B ke spagetam, tak je to zase zbytecnost, navic jist pred treninkem taky neni uplne ok.. kdyz uz tak neco lehce starvitelnyho, treba ten protein..

19:30 tréning

21:00 rajčatová polévka, 200g chleba + protein - tady nejvic ze vsech jidel dulezity maso, protein muzes dat po treninku, ale pak urcite jeste normalni plnohodnotny jidlo
Lucas_cz

PříspěvekZaslal: po březen 11, 2013 9:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dobrý,

díky za odpověď. Prosím tě a co tréning? Ten je OK?
Luster

PříspěvekZaslal: po březen 11, 2013 9:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to uz prenecham nekomu jinymu, ja takovy treninky nemam rad a sem proti nim prilis zaujatej na nejakou objektivni odpoved
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út březen 12, 2013 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
to uz prenecham nekomu jinymu, ja takovy treninky nemam rad a sem proti nim prilis zaujatej na nejakou objektivni odpoved

amen
ja taky primarne reagoval na trening, co se tyce nabirani/rysovani, jde o jednoduchou rovnici vydej/prijem
je hodne jedno, co jis, pokud vic spalis
ja si hlidam jenom dostatek bilkovin a jinak zeru, na co prijdu: dorty, pizzu, skvarky, maslo, chipsy, cokoladu....
ale mam dostatecny vydej, takze jsme vysekany

co se tyce treningu: podle me je tohle deleni blbe, lepsi je rozdelit telo na dva celky a ty odjet 2x tydne, jednou tezce silove a podruhe pekne napumpovat
samozdrejme dodrzet urcite objemove pocty (predni stehno jako triceps, zadnoi stehno jako biceps, zada vic nez prsa...)
Lucas_cz

PříspěvekZaslal: út březen 12, 2013 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bezva,

jsem na tom úplně stejně. myslím si, že ten výdej hlídám.

Já tady prohledávám diskuzní forum a nedaří se mi najít tenhle tréningový plán. Je tady někde něco takového?

Zeptal bych se klidně u nás ve fitku, ale tohle co tam vidíte je rozepsaný plán za 500kč. tak mi to přijde marný.

Každopádně díky všem za rady.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út březen 12, 2013 10:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jedna věcná, která platí nejen pro autora tohoto topicu - nazývejte témata nějak normálně a ne pomoc prosím. To je na lejno. Nejlépe vystihněte krátce podstatu tématu. Pomoc prosím můžete chtít s nákupem inkontinenčních plen nebo s nákupem auta - zkuste se toho držet (nehledě k tomu, že to nemá co dělat v osobním logu!!!).
Bara

PříspěvekZaslal: st březen 13, 2013 8:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně jak píše Deadlift,pište jasně o co jde a kde je problém.Nezapomínejte,že nejste u doktora a zdaleka nejste jediné nešťastné dítě v čekárně,proto nebuďte překvapeni když odpovědi okamžitě nedávají stoprocentní návod jak být do týdne superman.Hlavně si nejdřív nastudujte maximum o problému,ať máte aspoň ponětí o tom,co vám tady někdo radí a proč.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Lucas_cz

PříspěvekZaslal: st březen 13, 2013 10:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,

já se omlouvám, že jsem topic zařadil mimo "osu". Pokud budu trošku upřímný, tak ty pravidla jsou tady trošku zmatené a neskutečně obsáhlé. Pro nováčka. který tyto stránky navštíví poprvé jednoznačně "zmatek". Proto se prosím nezlobte.

Nehledal jsem zde návod na supermana za 14 dní, ale diskuzi k onomu tématu. Není od věci poslechnout si profíky, co radí. Jak jsem uvedl, pocházím z maloměsta, kde je uzavřená skupinka "fitkařů", kteří si svoje know how střeží jako recept KFC. Nehledě na to, že s ničím neporadí.

Abych zde nikoho neotravoval, nechal jsem si udělat plán, který mě stál nemalé peníze a všichni jste ho zkritizovali a nikdo neřekl proč.

Takže odpověď jsem vlastně ani nedostal. Vlastně ano, ohledně jídelníčku.

Děkuji Vám za odpovědi a reakce.
Luster

PříspěvekZaslal: st březen 13, 2013 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cau, jenom chci upozornit, ze ja sem trenink nijak nezkritizoval, akorat se k nemu nechci vyjadrovat.. cvicim uplne jinak a tyhle treninky dou mimo me, ale nerikam, ze nemuze fungovat

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - pomoc prosím. Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: