běh

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

chodíte běhat?
ano
40%
 40%  [ 11 ]
ne
59%
 59%  [ 16 ]
Celkem hlasů : 27

Autor Zpráva
Robb

PříspěvekZaslal: po únor 18, 2008 11:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No ono když mam čas chodit běhat 1x za týden (v tom lepšim případě)tak se tolik nestane
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Foresten

PříspěvekZaslal: ne duben 21, 2013 4:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je nejaka korektni technika behu ? Chvili jsem hledal a zjistil jsem, ze je diskutabilni
buvolii

PříspěvekZaslal: ne duben 21, 2013 5:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Foresten napsal:
Je nejaka korektni technika behu ? Chvili jsem hledal a zjistil jsem, ze je diskutabilni

Nevím jak to myslíš běhám hodně a dlouho a rád.Pokud jde třeba o trening musí v tom být veliká rozmanitost aspon pro mě nesnáším stereotip prostě 2km 5,5km 10km. U 2km mám sprinty do kopce u 10km dám někdy pul kola pijánko vyklus a pul kola honička to má jak jsem zjistil taky hodně do sebe to je to co mě právě na běhání baví. Střídám celou bežeckou sezonu (březen -říjen) tyhle ty tři treningy a vím že tam jdu pokaždé s nečím jiným. Samozřejme mám ideální podmínky 10min od baráku bežecký ovál 900metru s měkčím lesním terénem prostě paráda.
Marvq

PříspěvekZaslal: ne duben 21, 2013 5:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Muj trenink: posilka - beh - posilka - beh - posilka - beh - posilka
Nikdy ze me nebude kulturista ani vitez maratonu, ale citim se takhle vsestrane - silnej i vytrvalej :)
buvolii

PříspěvekZaslal: ne duben 21, 2013 5:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marvq napsal:
Muj trenink: posilka - beh - posilka - beh - posilka - beh - posilka
Nikdy ze me nebude kulturista ani vitez maratonu, ale citim se takhle vsestrane - silnej i vytrvalej :)

Začínám to cejtit uplně stejně snil jsem jako kluk být kultákem a monstrem ale byl jsem dobrej na pohybovou stránku běh fotbal. Pak jsem začal cvičit zlepšil jsem se přibral ale přestal jsem se jinak hýbat dneska sdílím ten samí názor ani v jednom nevinikám a vinikat nejspíš nikdy nebudu ale jsem atletický solidní postava solidní pohybové nadání
Foresten

PříspěvekZaslal: ne duben 21, 2013 6:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja myslel, jsetli je treba doslapovat na spicky a podobne.
Loudy

PříspěvekZaslal: ne duben 21, 2013 6:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já se snažím došlapovat neutrálně. Ani špička, ani pata. I když došlap je spíš ke špičce
moby

PříspěvekZaslal: ne duben 21, 2013 6:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, technika behu je diskutabilni. Ale je zde par pravidel, ktere by se mel clovek snazit dodrzovat (plus minus trolejbus :)):

1. Doslapovat spise na vnejsi hranu chodidla, blize k pate a tlumit dopad na "pokrcenou" nohu (proste hlavne ne tvrde, tedy na propnutou nohu a jeste na patu - doslap pak neni tlumeny a razy se prenaseji na klouby a to neni nic dobreho)
2. Drzet telo vzprimene, nepredklanet se, nehrbit se, ale zase nevypadat jako "prkno"
3. Divat se primo pred sebe, ne do zeme (souvisi uzce s predchozim bodem)
4. Nesnazit se mermomoci prodluzovat nebo zkracovat krok, obzvlast jsi-li zacatecnik - Tve telo si najde "optimum" samo
5. Nekrzit ruce pred telem, ale pohybovat s nimi ve smeru behu

To je par zakladnich technickych bodu, ktere jsem vycetl / vyzkousel a snazim se je dodrzovat. A kupodivu se mi jeste ani nic vazneho nestalo pri behu :)

A k tomu, ze je technika behu diskutabilni se staci podivat na spickove svetove maratonce :) Jsem kdysi videl nejakou japonku, na olympiade myslim, ktera mela jednu ruku v klidu povesenou vedle tela, cela byla nejak "stocena" na stranu, mela az neskutecne kratky krok (o to vice tema kratkyma nozickama kmitala :)) a ona skoncila snad treti nebo ktera...
Foresten

PříspěvekZaslal: ne duben 21, 2013 8:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pekne napsany, dik ;)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - běh Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Rychle na stránku:

Přejdi na: