|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| chodíte běhat? |
| ano |
|
40% |
[ 11 ] |
| ne |
|
59% |
[ 16 ] |
|
| Celkem hlasů : 27 |
|
| Autor |
Zpráva |
Robb
|
Zaslal: po únor 18, 2008 11:58 pm Předmět: |
|
|
No ono když mam čas chodit běhat 1x za týden (v tom lepšim případě)tak se tolik nestane
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Foresten

|
|
| nahoru |
|
 |
buvolii

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 5:14 pm Předmět: |
|
|
| Foresten napsal: | Je nejaka korektni technika behu ? Chvili jsem hledal a zjistil jsem, ze je diskutabilni |
Nevím jak to myslíš běhám hodně a dlouho a rád.Pokud jde třeba o trening musí v tom být veliká rozmanitost aspon pro mě nesnáším stereotip prostě 2km 5,5km 10km. U 2km mám sprinty do kopce u 10km dám někdy pul kola pijánko vyklus a pul kola honička to má jak jsem zjistil taky hodně do sebe to je to co mě právě na běhání baví. Střídám celou bežeckou sezonu (březen -říjen) tyhle ty tři treningy a vím že tam jdu pokaždé s nečím jiným. Samozřejme mám ideální podmínky 10min od baráku bežecký ovál 900metru s měkčím lesním terénem prostě paráda.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marvq
|
Zaslal: ne duben 21, 2013 5:17 pm Předmět: |
|
|
Muj trenink: posilka - beh - posilka - beh - posilka - beh - posilka
Nikdy ze me nebude kulturista ani vitez maratonu, ale citim se takhle vsestrane - silnej i vytrvalej :)
|
|
| nahoru |
|
 |
buvolii

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 5:21 pm Předmět: |
|
|
| Marvq napsal: | Muj trenink: posilka - beh - posilka - beh - posilka - beh - posilka
Nikdy ze me nebude kulturista ani vitez maratonu, ale citim se takhle vsestrane - silnej i vytrvalej :) |
Začínám to cejtit uplně stejně snil jsem jako kluk být kultákem a monstrem ale byl jsem dobrej na pohybovou stránku běh fotbal. Pak jsem začal cvičit zlepšil jsem se přibral ale přestal jsem se jinak hýbat dneska sdílím ten samí názor ani v jednom nevinikám a vinikat nejspíš nikdy nebudu ale jsem atletický solidní postava solidní pohybové nadání
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 6:28 pm Předmět: |
|
|
Ja myslel, jsetli je treba doslapovat na spicky a podobne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 6:37 pm Předmět: |
|
|
Já se snažím došlapovat neutrálně. Ani špička, ani pata. I když došlap je spíš ke špičce
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: ne duben 21, 2013 6:47 pm Předmět: |
|
|
Jo, technika behu je diskutabilni. Ale je zde par pravidel, ktere by se mel clovek snazit dodrzovat (plus minus trolejbus :)):
1. Doslapovat spise na vnejsi hranu chodidla, blize k pate a tlumit dopad na "pokrcenou" nohu (proste hlavne ne tvrde, tedy na propnutou nohu a jeste na patu - doslap pak neni tlumeny a razy se prenaseji na klouby a to neni nic dobreho)
2. Drzet telo vzprimene, nepredklanet se, nehrbit se, ale zase nevypadat jako "prkno"
3. Divat se primo pred sebe, ne do zeme (souvisi uzce s predchozim bodem)
4. Nesnazit se mermomoci prodluzovat nebo zkracovat krok, obzvlast jsi-li zacatecnik - Tve telo si najde "optimum" samo
5. Nekrzit ruce pred telem, ale pohybovat s nimi ve smeru behu
To je par zakladnich technickych bodu, ktere jsem vycetl / vyzkousel a snazim se je dodrzovat. A kupodivu se mi jeste ani nic vazneho nestalo pri behu :)
A k tomu, ze je technika behu diskutabilni se staci podivat na spickove svetove maratonce :) Jsem kdysi videl nejakou japonku, na olympiade myslim, ktera mela jednu ruku v klidu povesenou vedle tela, cela byla nejak "stocena" na stranu, mela az neskutecne kratky krok (o to vice tema kratkyma nozickama kmitala :)) a ona skoncila snad treti nebo ktera...
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: ne duben 21, 2013 8:04 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|