|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
patrikdundych

|
Zaslal: út červen 04, 2013 8:13 am Předmět: |
|
|
ale prd i ta nepálená cihla něco vydrží,tady byli právě problém síla proudu,ta voda veme všecko a podemletí těch domů....snad o tom něco vim když tam byli rodinní příslušníci pomáhat..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kid
|
Zaslal: út červen 04, 2013 8:17 am Předmět: |
|
|
| Korny napsal: | | Mablungu chápu jak to myslíš, ale tohle porovnání je trochu mimo...myslíš si, že kdyby někomu voda vyplavila jeden barák, tak něco dostane? Ne, ani se o tom nedozvíš, stejně jako o tom, komu vyhořel dům :) Je to prostě jeden člověk, jeden případ...kdyby přišel požár, kterej by zničil domovy tisíců lidí, tak je pravděpodobný, že by stát zasáhl podobně jako v případě povodní. |
Néééni pravda. Když vyhoříš, tak můžeš také jít žádat o výpomoc. Kamarádovi lehl dům popelem a jediné co měl, byly očmouzené hadry na sobě. Dostal na ruku 20 tisíc. Není to jen o pojištění, tohle je prostě pomoc abyses toho pojištění dožil.
Že jdou peníze na pomoc lidem postiženým takovouhle sračkou mně teda opravdu nebolí. To je jedna z mála věcí, které ještě alespoň nějak fungují. Stát tu není jen od toho aby nás drbal na daních.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: út červen 04, 2013 9:00 am Předmět: |
|
|
Tak pokud dostal prachy, tak to je o důvod víc proč by je měli dostat i tihle. Jinak v té konstrukci taky něco bude, vím, že dědův cihlovej barák to ustál bez problémů, ale některý v jejich vesnici museli k zemi - a to rozhodně nebylo proudem vody, žijou až v Bochoři, což je víc než kilometr od Přerova, odkud ta voda přišla a neletěla takovým stylem aby něco strhla.
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: út červen 04, 2013 10:30 am Předmět: |
|
|
| Bosorka napsal: | | V Troubkách byl hlavní problém v konstrukci domů. Byly většinou postaveny z nepálených cihel (tzv. vepřovic), které se ve vodě rozpadly. Síla proudu vody opravdu nebyla rozhodující. |
V Troubkach byl nejvetsi problem, ze nejaky komunisticky pablb tu ricku naprimil a zaroven zrusil meze na polich, ktery slouzily jako hraz. Takze vlastne udelal takovou jednu krasnou placku a ta se zatopi jednoduse a bez nejmensiho odporu. Co jsem videl pred lety nejakou reportaz, tak tenhle problem tam je stale.
PS: extremni vykyvy pocasi jde zajistit jen za extremni vydaje a to se nevyplati. Ovsem jde ty problemy castecne zmensit a hlavne ty mensi vykyvy pocasi pokryt. Jenze naprimenim a vybetonovanim koryt to fakt nebude ..
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/petr-havel.php?itemid=20098
Stale si myslim, ze nemit nepojistenou nemovitost je totalni neschopnost a blaznovstvi. I kdyby to stalo vic, porad se to vyplati. Anebo tam holt nebydlet. Tak nejak nevim jestli ma cenu obdivovat lidi, ktery to na tom samym miste opet opravi, postavi a pak se zase divi "jee uz to je zase pod vodou". I kdyz je pravda, ze kdyby nejaky idioti nevydali stavebni povoleni v zaplavovych oblastech, tak je problemu vyrazne min.
A i kdyz bydlim v Praze, tak i tak se mi docela hnusi pristup "hlavne zachranime Prahu" a zbytek at si klidne plave.
A posledni, prehrady maj hlavne chranit pred povodni, ale jaksi kdyz jsou skoro plny predem kvuli vyrobe elektriky, tak toho moc neporesi ..
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: út červen 04, 2013 11:42 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Humanic145

|
Zaslal: út červen 04, 2013 11:46 am Předmět: |
|
|
Tomu se člověk může fakt jen zasmát. Spíš bych řekl,že neschopnost je částečně na straně vodáku a ne na straně lidí, kterým nikdo barák nepojistí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pete_GSG
|
Zaslal: út červen 04, 2013 12:18 pm Předmět: |
|
|
Ale ty přehrady opravdu slouží i dalším účelům, konkrétně třeba ty vodní elektrárny slouží k tomu, že stabilizují energetickou síť, protože výkon vodní turbíny je možné daleko lépe regulovat než výkon temelína.
A nějaké regulační řády apod. tam asi nejsou jen tak pro nic za nic, kdyby vypadla v Čr elektřina, asi by z toho lidi nebyli taky nadšení.
Teď je jen otázka, jestli ten plán je napsaný opravdu dobře a rozumně nebo je sestavený špatně - ale k tomu by se měli vyjadřovat odborníci a povolaní lidé - všichni jsou zase chytří jak rádio a jediné co o přehradách ví je to, že to je nějaká stavba co drží vodu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Humanic145

|
Zaslal: út červen 04, 2013 12:28 pm Předmět: |
|
|
Otázka je co se víc vyplatí. Jestli nechat zatopit Prágl, nebo nakoupit energii jinde popř. využít i jiné zdroje z ČR
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: út červen 04, 2013 1:00 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
moby
|
Zaslal: st červen 05, 2013 1:06 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: st červen 05, 2013 1:34 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: st červen 05, 2013 1:56 pm Předmět: |
|
|
Na takovou velkou obludu XL? _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
pstruh103

|
Zaslal: čt červen 06, 2013 12:55 pm Předmět: |
|
|
| CZEBLADE napsal: | | http://domaci.eurozpravy.cz/spolecnost/71426-romove-opet-brutalne-zautocili-v-duchcove-zmlatili-12leteho-kluka-dobili-ho-klacky/ zase ti chudaci romove, zase oni za to nemohou |
Mě se taky silně nelíbí, že když rozkliknu odkaz tak první co tam na mě vylítne je že diskuze byla zablokována kvůli rasovému podtextu.. je to hodně špatný když v "demokracii" už nemůžeme mít ani právo na názor aniž by ho někdo zablokoval.
Jinač dnes mě vytočilo komunistický youtube vnutili mi aktualici mého účtu z důvodu toho abych měl jednotný a dle nich "přehlednější" vzhled youtube. Kdyby tam byla možnost ano ne tak bych neřekl ani slovo. Ale bylo to udělaný takhle Váš kanál bude za 3 dny automaticky změněn na jednotný vzhled pokud chcete můžete si jej aktivovat hned. A ať jsem hledal sebevíc nenašel jsem nikde nastavení kterým bych to mohl zrušit. _________________ Dneska si k obědu udělám pečínku s rýží a zeleninou
aha já budu mít šišky s mákem
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: čt červen 06, 2013 1:19 pm Předmět: |
|
|
To logicky nejde, celý web musí mít jednotné rozhraní pro všechny uživatele, jinak by to v budoucnu akorát přinášelo problémy. Ono to možná vypadá, že dostáváš na výběr, ale ve skutečnosti tím, že odsouhlasíš okamžitou změnu se akorát stáváš betatesterem... _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Diana

|
Zaslal: čt červen 13, 2013 11:17 am Předmět: |
|
|
Žena v produktivním věku, před otěhotněním, není pro lékaře lukrativním pacientem, pokud je pojištěna u VZP.
Rovnou řeknou, že pojištěnce VZP neberou.... _________________ Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|