Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 701, 702, 703 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
patrikdundych

PříspěvekZaslal: út červen 04, 2013 8:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ale prd i ta nepálená cihla něco vydrží,tady byli právě problém síla proudu,ta voda veme všecko a podemletí těch domů....snad o tom něco vim když tam byli rodinní příslušníci pomáhat..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kid

PříspěvekZaslal: út červen 04, 2013 8:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Korny napsal:
Mablungu chápu jak to myslíš, ale tohle porovnání je trochu mimo...myslíš si, že kdyby někomu voda vyplavila jeden barák, tak něco dostane? Ne, ani se o tom nedozvíš, stejně jako o tom, komu vyhořel dům :) Je to prostě jeden člověk, jeden případ...kdyby přišel požár, kterej by zničil domovy tisíců lidí, tak je pravděpodobný, že by stát zasáhl podobně jako v případě povodní.

Néééni pravda. Když vyhoříš, tak můžeš také jít žádat o výpomoc. Kamarádovi lehl dům popelem a jediné co měl, byly očmouzené hadry na sobě. Dostal na ruku 20 tisíc. Není to jen o pojištění, tohle je prostě pomoc abyses toho pojištění dožil.

Že jdou peníze na pomoc lidem postiženým takovouhle sračkou mně teda opravdu nebolí. To je jedna z mála věcí, které ještě alespoň nějak fungují. Stát tu není jen od toho aby nás drbal na daních.
Korny

PříspěvekZaslal: út červen 04, 2013 9:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak pokud dostal prachy, tak to je o důvod víc proč by je měli dostat i tihle. Jinak v té konstrukci taky něco bude, vím, že dědův cihlovej barák to ustál bez problémů, ale některý v jejich vesnici museli k zemi - a to rozhodně nebylo proudem vody, žijou až v Bochoři, což je víc než kilometr od Přerova, odkud ta voda přišla a neletěla takovým stylem aby něco strhla.
mysH

PříspěvekZaslal: út červen 04, 2013 10:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bosorka napsal:
V Troubkách byl hlavní problém v konstrukci domů. Byly většinou postaveny z nepálených cihel (tzv. vepřovic), které se ve vodě rozpadly. Síla proudu vody opravdu nebyla rozhodující.

V Troubkach byl nejvetsi problem, ze nejaky komunisticky pablb tu ricku naprimil a zaroven zrusil meze na polich, ktery slouzily jako hraz. Takze vlastne udelal takovou jednu krasnou placku a ta se zatopi jednoduse a bez nejmensiho odporu. Co jsem videl pred lety nejakou reportaz, tak tenhle problem tam je stale.

PS: extremni vykyvy pocasi jde zajistit jen za extremni vydaje a to se nevyplati. Ovsem jde ty problemy castecne zmensit a hlavne ty mensi vykyvy pocasi pokryt. Jenze naprimenim a vybetonovanim koryt to fakt nebude ..

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/petr-havel.php?itemid=20098

Stale si myslim, ze nemit nepojistenou nemovitost je totalni neschopnost a blaznovstvi. I kdyby to stalo vic, porad se to vyplati. Anebo tam holt nebydlet. Tak nejak nevim jestli ma cenu obdivovat lidi, ktery to na tom samym miste opet opravi, postavi a pak se zase divi "jee uz to je zase pod vodou". I kdyz je pravda, ze kdyby nejaky idioti nevydali stavebni povoleni v zaplavovych oblastech, tak je problemu vyrazne min.
A i kdyz bydlim v Praze, tak i tak se mi docela hnusi pristup "hlavne zachranime Prahu" a zbytek at si klidne plave.

A posledni, prehrady maj hlavne chranit pred povodni, ale jaksi kdyz jsou skoro plny predem kvuli vyrobe elektriky, tak toho moc neporesi ..
mysH

PříspěvekZaslal: út červen 04, 2013 11:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Odborník, ředitel Povodí Vltavy Petr Kubala, se drží předpisů, vysvětluje: Vltavská kaskáda neslouží primárně jako retence před velkou vodou, ale plní účely hydrologické, slouží energetice, turistice i rybolovu.

http://aktualne.centrum.cz/blogy-a-nazory/komentare/clanek.phtml?id=781616
Humanic145

PříspěvekZaslal: út červen 04, 2013 11:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tomu se člověk může fakt jen zasmát. Spíš bych řekl,že neschopnost je částečně na straně vodáku a ne na straně lidí, kterým nikdo barák nepojistí.
Pete_GSG

PříspěvekZaslal: út červen 04, 2013 12:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale ty přehrady opravdu slouží i dalším účelům, konkrétně třeba ty vodní elektrárny slouží k tomu, že stabilizují energetickou síť, protože výkon vodní turbíny je možné daleko lépe regulovat než výkon temelína.

A nějaké regulační řády apod. tam asi nejsou jen tak pro nic za nic, kdyby vypadla v Čr elektřina, asi by z toho lidi nebyli taky nadšení.

Teď je jen otázka, jestli ten plán je napsaný opravdu dobře a rozumně nebo je sestavený špatně - ale k tomu by se měli vyjadřovat odborníci a povolaní lidé - všichni jsou zase chytří jak rádio a jediné co o přehradách ví je to, že to je nějaká stavba co drží vodu.
Humanic145

PříspěvekZaslal: út červen 04, 2013 12:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Otázka je co se víc vyplatí. Jestli nechat zatopit Prágl, nebo nakoupit energii jinde popř. využít i jiné zdroje z ČR
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: út červen 04, 2013 1:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

moby

PříspěvekZaslal: st červen 05, 2013 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson

PříspěvekZaslal: st červen 05, 2013 1:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sakra, dneska me dosla bunda
http://www.sportisimo.cz/martes/gaster/35483/
Prijemny material, troj kombinace, letni, zimni, nebo mikina, ale sakra XL je me maly a XXL nedelaj. Takze ji vracim.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: st červen 05, 2013 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na takovou velkou obludu XL?
pstruh103

PříspěvekZaslal: čt červen 06, 2013 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CZEBLADE napsal:
http://domaci.eurozpravy.cz/spolecnost/71426-romove-opet-brutalne-zautocili-v-duchcove-zmlatili-12leteho-kluka-dobili-ho-klacky/ zase ti chudaci romove, zase oni za to nemohou

Mě se taky silně nelíbí, že když rozkliknu odkaz tak první co tam na mě vylítne je že diskuze byla zablokována kvůli rasovému podtextu.. je to hodně špatný když v "demokracii" už nemůžeme mít ani právo na názor aniž by ho někdo zablokoval.

Jinač dnes mě vytočilo komunistický youtube vnutili mi aktualici mého účtu z důvodu toho abych měl jednotný a dle nich "přehlednější" vzhled youtube. Kdyby tam byla možnost ano ne tak bych neřekl ani slovo. Ale bylo to udělaný takhle Váš kanál bude za 3 dny automaticky změněn na jednotný vzhled pokud chcete můžete si jej aktivovat hned. A ať jsem hledal sebevíc nenašel jsem nikde nastavení kterým bych to mohl zrušit.

aha já budu mít šišky s mákem
Lunreal

PříspěvekZaslal: čt červen 06, 2013 1:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To logicky nejde, celý web musí mít jednotné rozhraní pro všechny uživatele, jinak by to v budoucnu akorát přinášelo problémy. Ono to možná vypadá, že dostáváš na výběr, ale ve skutečnosti tím, že odsouhlasíš okamžitou změnu se akorát stáváš betatesterem...
Diana

PříspěvekZaslal: čt červen 13, 2013 11:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Žena v produktivním věku, před otěhotněním, není pro lékaře lukrativním pacientem, pokud je pojištěna u VZP.
Rovnou řeknou, že pojištěnce VZP neberou....
Já jsem Zelenková, Hujerova sestra. – Já jsem Hujerová. – Manželka? – Ne, manželka jsem já. – Já jsem švagrová. – Já jsem bratranec. – Hujerová, manželka. – Ale manželka… – Já jsem z prvního manželství.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 701, 702, 703 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: