Jaké máme vzdělání

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jaké máme vzdělání  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Jaké máme vzdělání
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jaké máme vzdělání
základní
9%
 9%  [ 16 ]
vyučen
5%
 5%  [ 9 ]
41%
 41%  [ 73 ]
44%
 44%  [ 79 ]
Celkem hlasů : 177

Autor Zpráva
drlift_

PříspěvekZaslal: pá září 27, 2013 5:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vite o tom, ze na VS se uz dostavaji i deti s IQ pod 100?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lunreal

PříspěvekZaslal: pá září 27, 2013 7:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobré vs špatné VŠ bych rozlišoval podle toho, zda po jejich ukončení člověk v drtivé většině najde práci v tom oboru co studoval.
A s tím IQ tomu věřím, často stačí dobrá paměť.
Bara

PříspěvekZaslal: pá září 27, 2013 8:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

drlift_ napsal:

Dostat se na prestižní školu kdekoliv je o píli a talentu,práci atd...dostat se na kteroukoliv z tisíce nesmyslných V3 u nás je o poslání přihlášky Tady je to samej student a VŠ,ale už pomalu nemá kdo makat,takže to stejně bude k ničemu a lidi budou na pracáku a na nízkých profesích.Pokud člověk věří,že budoucnost je v nutném studiu kdejakého nepotřebného oboru,tak potom kouká jak vyoraná myš
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá září 27, 2013 10:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

U nás je to pořád nějaké divné. Podíváte-li se do top managementu US firem - polovina lidí tam nemá vš. Hodnotit by se měl přínos zaměstnance firmy, jeho znalosti a zkušenosti - ne, že má diplom a přitom prakticky nic neumí (nehovořím o medicíně a podobných oborech).
Mě se v ČR nelíbí, že A) postup v některých firmách musí být vysezen - tj. služebně starší je povýšen před Tebou, i když v práci prakticky není a firmě nic nenese.

B) důraz na diplomy a certifikáty. Můžu mít FCE certifikát z roku 1996 - to jakou mám znalost angličtiny nyní to ale nepopisuje. Stejně tak, pokud jsem např. chemik s vš diplomem a celý život dělám obchoďáka pro AVON, je pravděpodobné, že nebudu v laboratoři zrovna hvězda.
Bara

PříspěvekZaslal: pá září 27, 2013 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
U nás je to pořád nějaké divné. Podíváte-li se do top managementu US firem - polovina lidí tam nemá vš. Hodnotit by se měl přínos zaměstnance firmy, jeho znalosti a zkušenosti - ne, že má diplom a přitom prakticky nic neumí (nehovořím o medicíně a podobných oborech).
Mě se v ČR nelíbí, že A) postup v některých firmách musí být vysezen - tj. služebně starší je povýšen před Tebou, i když v práci prakticky není a firmě nic nenese.

B) důraz na diplomy a certifikáty. Můžu mít FCE certifikát z roku 1996 - to jakou mám znalost angličtiny nyní to ale nepopisuje. Stejně tak, pokud jsem např. chemik s vš diplomem a celý život dělám obchoďáka pro AVON, je pravděpodobné, že nebudu v laboratoři zrovna hvězda.

Naprostý souhlas a dalšími příklady jsou vyspělé země jako Japonsko či Jižní Korea.Praxe,loajalita+výkonost a přínos firmě je to hlavní měřítko.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
kubaz

PříspěvekZaslal: pá září 27, 2013 11:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:
drlift_ napsal:

Dostat se na prestižní školu kdekoliv je o píli a talentu,práci atd...dostat se na kteroukoliv z tisíce nesmyslných V3 u nás je o poslání přihlášky Tady je to samej student a VŠ,ale už pomalu nemá kdo makat,takže to stejně bude k ničemu a lidi budou na pracáku a na nízkých profesích.Pokud člověk věří,že budoucnost je v nutném studiu kdejakého nepotřebného oboru,tak potom kouká jak vyoraná myš

a co se divis ? se podivej jak se maji studentici na vs dobre, zahrabou se nekde na koleji v brne, daji si parkrat tydne akci u pivka s kamosema, do skoly jdes 2x tydne, dotujou jim to rodice maximalne si zajdou na par hodin do alberta nebo nekam vydelat par korun aby si mohli vyhodit z kopytka a po 3-5ti letech jdou stjene delat tu samou praci kterou by sli delat i bez vysoke, asi tolik k mojemu nazoru proc je tolik studentu
jožko.mrkvička

PříspěvekZaslal: pá září 27, 2013 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To čo bola pred 30-40 rokmi maturita, tak to je dnes vysoká škola. Kto nemá dnes výšku, tak je to ako by pred 30-40 rokmi nemal maturitu. Toto je jasne vidieť aj na tom, čo vyžadujú zamestnávatelia. Pomaly už aj upratovačka na pánskych hajzloch musí vedieť tri svetové jazyky a byť minimálne bakalár.
cipinek

PříspěvekZaslal: pá září 27, 2013 11:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tomu se říká inflace vzdělání, lidi s bakalářským titulem běžně v USA dělají číšníky, servírky, taxikáře, atd.
cipinek

PříspěvekZaslal: pá září 27, 2013 11:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara

PříspěvekZaslal: pá září 27, 2013 12:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:
Bara napsal:
drlift_ napsal:

a co se divis ? se podivej jak se maji studentici na vs dobre, zahrabou se nekde na koleji v brne, daji si parkrat tydne akci u pivka s kamosema, do skoly jdes 2x tydne, dotujou jim to rodice maximalne si zajdou na par hodin do alberta nebo nekam vydelat par korun aby si mohli vyhodit z kopytka a po 3-5ti letech jdou stjene delat tu samou praci kterou by sli delat i bez vysoke, asi tolik k mojemu nazoru proc je tolik studentu

Přesně tak
Tsunami

PříspěvekZaslal: pá září 27, 2013 1:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Při studiu fyzioterapie si nějak vyskakovat nemůžu - učím se dost a to nějak blbá nejsem s průměrem 1,4 mám 1000Kč/rok stipendium :D :D a mám 12 týdnů v létě 8h/den neplacených praxí (vykováváme práci za fyzio, co jsou na dovolených)- takže ani na brigádu chodit nemůžu. Tahle práce bez VŠ dělat nejde. Jsem ráda, že stíhám tréninky a uvařit si a 5-6h se vyspat. Nechlastám, nikam pařit nechodím a zkoušky z taháků neopisuji. Nejde házet všechny obory do jednoho pytle. Ale jinak je pravda, že je spoustu VŠ oborů, kam se dostane i vystuduje lempl. Např. nechápu proč je tolik ekonomických VŠ, kde mají ještě obrovské nábory studentů. Tolik jich do praxe snad ani není třeba...A, že dřív to bylo těžší - no jak co, moji rodiče mají oba VŠ a nebylo to podle jejich slov, zas tak jiné. Ale dnes je asi více a více oborů a aby měl každý v tomto státě VŠ je taky zbytečné. Jsou potřeba i řemesla apod. :)
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: pá září 27, 2013 3:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky problém je praxe, kterou má při studiu málokdo. Ti lepší využijí Erasmus, aby se třeba zlepšili. A jak říkáte, titul není vše. Tady je až nesmyslně moc škol zaměřujících se ekonomickým směrem. Dnes se nikomu nechce makat rukama a představují si výnosné podníkání, sedavou práci za PC či pracovat coby manažer.
kubaz

PříspěvekZaslal: pá září 27, 2013 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

milion skol zamerenych na ekonomii a kdyz se tech radoby ekonomu zeptate, jestli teda chcou jit delat ekonoma do nejake spolecnosti, protoze po tech docela poptavka je, tak vsichni odpovi stejne, jenom to ne, to je strasne velka zodpovednost, cisla, clovek se sekne a je v maleru apod. , proste vsichni by chteli hodne muziky za velkou pi.. debil stejne debilem zustane a sikovny clovek se o sebe proste v zivote postara i kdyby nemel ani tu maturitu
Novic

PříspěvekZaslal: pá září 27, 2013 3:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já třeba studuji ekonomku - studium mě baví a zajímám se o ni (nic neudělám s tím, že ji 80% studentů studuje jen z toho důvodu, aby měli diplom). Největší výhodu vidím v tom, že dokážu skloubit zaměstnání a VŠ (využívám toho, že jsem ve škole jednou týdně) - pokud si člověk nenajde práci při studiu, po vystudování má velmi malou šanci, že se někde uchytí (obzvlášť s ekonomkou)...
Mám zkušenost, že ekonomickým školám se vysmívají studenti spíše technických oborů , ale jsou to spíše jedinci, kteří si tímto honí ego. Na jednu stranu mají pravdu, denně se setkávám s takovým póvlem, že se až divím, jak tito lidé mohou mít maturitu... Ale pořád tam jsou i takoví, kteří mají podobné důvody, který jsem uvedl já....

Naposledy upravil Novic dne pá září 27, 2013 3:37 pm, celkově upraveno 1 krát
jožko.mrkvička

PříspěvekZaslal: pá září 27, 2013 3:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na Slovensku máš zasa veľa právnických fakúlt. Každý rok vychádzajú zo škôl tisícky právnikov :-) Máme asi najviac právnikov na jedného obyvateľa v celej Európe.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jaké máme vzdělání Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: