|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Jaké máme vzdělání |
| základní |
|
9% |
[ 16 ] |
| vyučen |
|
5% |
[ 9 ] |
| SŠ |
|
41% |
[ 73 ] |
| VŠ |
|
44% |
[ 79 ] |
|
| Celkem hlasů : 177 |
|
| Autor |
Zpráva |
drlift_
|
Zaslal: pá září 27, 2013 5:44 am Předmět: |
|
|
Vite o tom, ze na VS se uz dostavaji i deti s IQ pod 100?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Lunreal

|
Zaslal: pá září 27, 2013 7:12 am Předmět: |
|
|
Dobré vs špatné VŠ bych rozlišoval podle toho, zda po jejich ukončení člověk v drtivé většině najde práci v tom oboru co studoval.
A s tím IQ tomu věřím, často stačí dobrá paměť. _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: pá září 27, 2013 8:28 am Předmět: |
|
|
| drlift_ napsal: | | Vite o tom, ze na VS se uz dostavaji i deti s IQ pod 100? |
Dostat se na prestižní školu kdekoliv je o píli a talentu,práci atd...dostat se na kteroukoliv z tisíce nesmyslných V3 u nás je o poslání přihlášky Tady je to samej student a VŠ,ale už pomalu nemá kdo makat,takže to stejně bude k ničemu a lidi budou na pracáku a na nízkých profesích.Pokud člověk věří,že budoucnost je v nutném studiu kdejakého nepotřebného oboru,tak potom kouká jak vyoraná myš
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá září 27, 2013 10:59 am Předmět: |
|
|
U nás je to pořád nějaké divné. Podíváte-li se do top managementu US firem - polovina lidí tam nemá vš. Hodnotit by se měl přínos zaměstnance firmy, jeho znalosti a zkušenosti - ne, že má diplom a přitom prakticky nic neumí (nehovořím o medicíně a podobných oborech).
Mě se v ČR nelíbí, že A) postup v některých firmách musí být vysezen - tj. služebně starší je povýšen před Tebou, i když v práci prakticky není a firmě nic nenese.
B) důraz na diplomy a certifikáty. Můžu mít FCE certifikát z roku 1996 - to jakou mám znalost angličtiny nyní to ale nepopisuje. Stejně tak, pokud jsem např. chemik s vš diplomem a celý život dělám obchoďáka pro AVON, je pravděpodobné, že nebudu v laboratoři zrovna hvězda.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: pá září 27, 2013 11:05 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | U nás je to pořád nějaké divné. Podíváte-li se do top managementu US firem - polovina lidí tam nemá vš. Hodnotit by se měl přínos zaměstnance firmy, jeho znalosti a zkušenosti - ne, že má diplom a přitom prakticky nic neumí (nehovořím o medicíně a podobných oborech).
Mě se v ČR nelíbí, že A) postup v některých firmách musí být vysezen - tj. služebně starší je povýšen před Tebou, i když v práci prakticky není a firmě nic nenese.
B) důraz na diplomy a certifikáty. Můžu mít FCE certifikát z roku 1996 - to jakou mám znalost angličtiny nyní to ale nepopisuje. Stejně tak, pokud jsem např. chemik s vš diplomem a celý život dělám obchoďáka pro AVON, je pravděpodobné, že nebudu v laboratoři zrovna hvězda. |
Naprostý souhlas a dalšími příklady jsou vyspělé země jako Japonsko či Jižní Korea.Praxe,loajalita+výkonost a přínos firmě je to hlavní měřítko.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: pá září 27, 2013 11:16 am Předmět: |
|
|
| Bara napsal: | | drlift_ napsal: | | Vite o tom, ze na VS se uz dostavaji i deti s IQ pod 100? |
Dostat se na prestižní školu kdekoliv je o píli a talentu,práci atd...dostat se na kteroukoliv z tisíce nesmyslných V3 u nás je o poslání přihlášky Tady je to samej student a VŠ,ale už pomalu nemá kdo makat,takže to stejně bude k ničemu a lidi budou na pracáku a na nízkých profesích.Pokud člověk věří,že budoucnost je v nutném studiu kdejakého nepotřebného oboru,tak potom kouká jak vyoraná myš |
a co se divis ? se podivej jak se maji studentici na vs dobre, zahrabou se nekde na koleji v brne, daji si parkrat tydne akci u pivka s kamosema, do skoly jdes 2x tydne, dotujou jim to rodice maximalne si zajdou na par hodin do alberta nebo nekam vydelat par korun aby si mohli vyhodit z kopytka a po 3-5ti letech jdou stjene delat tu samou praci kterou by sli delat i bez vysoke, asi tolik k mojemu nazoru proc je tolik studentu
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: pá září 27, 2013 11:20 am Předmět: |
|
|
To čo bola pred 30-40 rokmi maturita, tak to je dnes vysoká škola. Kto nemá dnes výšku, tak je to ako by pred 30-40 rokmi nemal maturitu. Toto je jasne vidieť aj na tom, čo vyžadujú zamestnávatelia. Pomaly už aj upratovačka na pánskych hajzloch musí vedieť tri svetové jazyky a byť minimálne bakalár.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: pá září 27, 2013 11:23 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: pá září 27, 2013 11:34 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: pá září 27, 2013 12:26 pm Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: | | Bara napsal: | | drlift_ napsal: | | Vite o tom, ze na VS se uz dostavaji i deti s IQ pod 100? |
Dostat se na prestižní školu kdekoliv je o píli a talentu,práci atd...dostat se na kteroukoliv z tisíce nesmyslných V3 u nás je o poslání přihlášky Tady je to samej student a VŠ,ale už pomalu nemá kdo makat,takže to stejně bude k ničemu a lidi budou na pracáku a na nízkých profesích.Pokud člověk věří,že budoucnost je v nutném studiu kdejakého nepotřebného oboru,tak potom kouká jak vyoraná myš |
a co se divis ? se podivej jak se maji studentici na vs dobre, zahrabou se nekde na koleji v brne, daji si parkrat tydne akci u pivka s kamosema, do skoly jdes 2x tydne, dotujou jim to rodice maximalne si zajdou na par hodin do alberta nebo nekam vydelat par korun aby si mohli vyhodit z kopytka a po 3-5ti letech jdou stjene delat tu samou praci kterou by sli delat i bez vysoke, asi tolik k mojemu nazoru proc je tolik studentu |
Přesně tak
|
|
| nahoru |
|
 |
Tsunami

|
Zaslal: pá září 27, 2013 1:11 pm Předmět: |
|
|
Při studiu fyzioterapie si nějak vyskakovat nemůžu - učím se dost a to nějak blbá nejsem s průměrem 1,4 mám 1000Kč/rok stipendium :D :D a mám 12 týdnů v létě 8h/den neplacených praxí (vykováváme práci za fyzio, co jsou na dovolených)- takže ani na brigádu chodit nemůžu. Tahle práce bez VŠ dělat nejde. Jsem ráda, že stíhám tréninky a uvařit si a 5-6h se vyspat. Nechlastám, nikam pařit nechodím a zkoušky z taháků neopisuji. Nejde házet všechny obory do jednoho pytle. Ale jinak je pravda, že je spoustu VŠ oborů, kam se dostane i vystuduje lempl. Např. nechápu proč je tolik ekonomických VŠ, kde mají ještě obrovské nábory studentů. Tolik jich do praxe snad ani není třeba...A, že dřív to bylo těžší - no jak co, moji rodiče mají oba VŠ a nebylo to podle jejich slov, zas tak jiné. Ale dnes je asi více a více oborů a aby měl každý v tomto státě VŠ je taky zbytečné. Jsou potřeba i řemesla apod. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
Novic
|
Zaslal: pá září 27, 2013 3:34 pm Předmět: |
|
|
Já třeba studuji ekonomku - studium mě baví a zajímám se o ni (nic neudělám s tím, že ji 80% studentů studuje jen z toho důvodu, aby měli diplom). Největší výhodu vidím v tom, že dokážu skloubit zaměstnání a VŠ (využívám toho, že jsem ve škole jednou týdně) - pokud si člověk nenajde práci při studiu, po vystudování má velmi malou šanci, že se někde uchytí (obzvlášť s ekonomkou)...
Mám zkušenost, že ekonomickým školám se vysmívají studenti spíše technických oborů  , ale jsou to spíše jedinci, kteří si tímto honí ego. Na jednu stranu mají pravdu, denně se setkávám s takovým póvlem, že se až divím, jak tito lidé mohou mít maturitu... Ale pořád tam jsou i takoví, kteří mají podobné důvody, který jsem uvedl já....
Naposledy upravil Novic dne pá září 27, 2013 3:37 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: pá září 27, 2013 3:36 pm Předmět: |
|
|
Na Slovensku máš zasa veľa právnických fakúlt. Každý rok vychádzajú zo škôl tisícky právnikov :-) Máme asi najviac právnikov na jedného obyvateľa v celej Európe.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|