|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Jaké máme vzdělání |
| základní |
|
9% |
[ 16 ] |
| vyučen |
|
5% |
[ 9 ] |
| SŠ |
|
41% |
[ 73 ] |
| VŠ |
|
44% |
[ 79 ] |
|
| Celkem hlasů : 177 |
|
| Autor |
Zpráva |
madball

|
Zaslal: čt říjen 03, 2013 5:08 pm Předmět: |
|
|
| flink napsal: | | ...Zato šikovného instalatéra, zdatného zedníka nebo automechanika najdeš jako vyjímečnou bytost. Všichni by manažovali, ale práce se sama neudělá... |
Ono se pak taky není čemu divit, že schopnej řemeslník vydělává víc, než vysokoškolák. K některým manažerům se radši ani vyjadřovat nebudu... _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
drlift_
|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 6:20 am Předmět: |
|
|
| ILikeBike napsal: | | Nevím jak vám, ale mě to přijde jako dobrá věc, že všichni studujou víc, než před 20-30 lety. Že by známka vzestupu kvality a celkového vzdělání společnosti? A flákači, kteří do školy chodili kvůli papíru, tu byli vždycky, ne? |
Na studiu neni urcite nic spatnyho. Ze lidi studujou vic nez pred 20-30 lety je z velky miry zapricineno devalvaci vzdelani a snizenymi naroky pro prijimani lidi na skoly (viz. muj prispevek o prijimani deti s IQ pod 100 na VS). Never tomu, ze jsou ted lidi chytrejsi nez pred 30 lety....
|
|
| nahoru |
|
 |
Runner
|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 7:38 am Předmět: |
|
|
Ta devalvace úrovně vzdělání je opravdu velká ale firmy si s tím vědí rady, prostě počítají s tím, že drtivá většina žadatelů na náročnější místo je nepoužitelná a vybírají pdle toho.
Jistě, ti schopní a chytří to mají těžší se prosadit ale zase na druhou stranu, musí se víc snažit a kus papíru jim úspěch sám o sobě nezaručí. Hloupé je, že se v tomhle systému víc prosadí ti drzejší a agresivnější, ne ti nejschopnější. To už ale tak u nás je, vyhrává póvl a ne elita, snad se to někdy obrátí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 9:17 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 9:23 am Předmět: |
|
|
| Runner napsal: | Ta devalvace úrovně vzdělání je opravdu velká ale firmy si s tím vědí rady, prostě počítají s tím, že drtivá většina žadatelů na náročnější místo je nepoužitelná a vybírají pdle toho.
Jistě, ti schopní a chytří to mají těžší se prosadit ale zase na druhou stranu, musí se víc snažit a kus papíru jim úspěch sám o sobě nezaručí. Hloupé je, že se v tomhle systému víc prosadí ti drzejší a agresivnější, ne ti nejschopnější. To už ale tak u nás je, vyhrává póvl a ne elita, snad se to někdy obrátí. | Je to tak a ono taky perfektní znalost vystudovaného oboru znamená málo. snad důležitější v naší společnosti je umět tyto znalosti přetavit v nějaký výstup. Např. v mém oboru je spousta výborných chemiků, ale k čemu mi jsou, pokud je samotné nenapadne jak dělat v průmyslu věci rychleji, snadněji, levněji - to je úplně jiný způsob uvažování, který nemusí vždy korespondovat s detailní znalostí oboru. Tj. nejen umět, ale vědět jak s tím pak naložit:o)
Bohužel v praxi je nejobvyklejší kombinace: neumím, ale myslím si, že jsem mistr světa. sám nic nevymyslím a zodpovědnost mějte někdo jiný - mě zaímá kolik dostanu nástupní plat, kolik po zkušebce, kolik za rok. to co mohu nabídnout já firmě mě nezajímá:o)
Je to trochu přestřelené, ale takto to vnímá já.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 10:53 am Předmět: |
|
|
deadlifte, to je sice pravda, ale zase tenhle nahled clovek ziska az v praci, behem studia to proste lidi nepochopi. Taky si vem jaky je tlak na lidi po vš, je jim 25 nebo 26, ztratili x let studiem, casto takovym, kde ani praxe behem skoly moc ziskat nesla, ve 30ti chteji zalozit rodinu nebo stavet barak, to je sakra malej prostor, aby se clovek nezajimal kolik bude mit penez pri nastupu a jakej bude mit postup :D Jasny, kdyz je nezajima nic jineho, tak jsou k nicemu, ale sam si ted po skole pocitam kde vezmu penize na zivobyti a nejsou to tak hezky vyhlidky a doufam ze platovej postup prijde brzo :) _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 11:12 am Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | deadlifte, to je sice pravda, ale zase tenhle nahled clovek ziska az v praci, behem studia to proste lidi nepochopi. Taky si vem jaky je tlak na lidi po vš, je jim 25 nebo 26, ztratili x let studiem, casto takovym, kde ani praxe behem skoly moc ziskat nesla, ve 30ti chteji zalozit rodinu nebo stavet barak, to je sakra malej prostor, aby se clovek nezajimal kolik bude mit penez pri nastupu a jakej bude mit postup :D Jasny, kdyz je nezajima nic jineho, tak jsou k nicemu, ale sam si ted po skole pocitam kde vezmu penize na zivobyti a nejsou to tak hezky vyhlidky a doufam ze platovej postup prijde brzo :) |
prax pocas skoly? _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 11:35 am Předmět: |
|
|
Tak neříkám, že to absolventi mají snadné. Já jsem od 4. ročníku byl zaměstnaný na 1/2 úvazku jako laborant za pár šupů. Od pátého ročníku na plný úvazek.
Během školy jsem absolvoval tři stáže. Pracoval na jazycích. Potom se hlásí 30 absolventů a pak je tohle značná výhoda.
Jinak z čistě kapitalistického zlého pohledu - zaměstnavateli je úplně fuk kolik let studuješ a že chceš mít hypotéku a rodinu. Ho zajímá co dostane za své peníze-pokud možno za co nejméně peněz co nejvíce"muziky". Tak to prostě je.
Absolventi nejsou jediná skupina, kdo se cítí řekněme znevýhodněně.
Další skupinou jsou bezdětné ženy po třicítce. Lidé po padesátce.
Lidé co vydělávají velmi nadstandardně a přechodem jinam by byli třeba na třetině platu apod.
Každý vidí nejvíce to co ho pálí - místní studenti a absolventi to, že pro ně bude málo práce za málo peněz. Starší zase to, že Ti mlaďoši je časem vytlačí z jejich pozic a dostanou se do skupiny "problematicky zaměstnatelný +50ník).
Prostě je to tvrdé v každém věku - a proto je třeba získat výhodu - ať ve vš diplomu, znalosti jazyků, praxi, unikátnosti-odlišení od ostatních apod.
..a hlavně-český člověk je člověk nespokojený, kterému kdyby střechu pozlatili, bude bručet, že to je jen 14 karátů:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
flink

|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 3:33 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: |
Prostě je to tvrdé v každém věku - a proto je třeba získat výhodu |
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 5:48 pm Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | deadlifte, to je sice pravda, ale zase tenhle nahled clovek ziska az v praci, behem studia to proste lidi nepochopi. Taky si vem jaky je tlak na lidi po vš, je jim 25 nebo 26, ztratili x let studiem, casto takovym, kde ani praxe behem skoly moc ziskat nesla, ve 30ti chteji zalozit rodinu nebo stavet barak, to je sakra malej prostor, aby se clovek nezajimal kolik bude mit penez pri nastupu a jakej bude mit postup :D Jasny, kdyz je nezajima nic jineho, tak jsou k nicemu, ale sam si ted po skole pocitam kde vezmu penize na zivobyti a nejsou to tak hezky vyhlidky a doufam ze platovej postup prijde brzo :) |
Přesně tak, tady s tím souhlasím...taky si neumím představit co bude za ty 2 roky až vylezu ze školy v 25. Ono je taky fakt, že třeba generace našich rodičů na tom byla ještě úplně jinak - tam ještě docela dobře fungovalo takový to, že od svých rodičů po svatbě dostali slušný prachy, někdo barák, byt atd., takže do toho života nešli s úplným hovnem. V dnešní době už to tak bohužel nefunguje a člověk začíná fakt od nuly. Takže dělat někde 5 let za 15ku a čekat na zázrak se dneska nikomu nechce a je to pochopitelný. A praxe při škole už v dnešní době taky není jednoduchá (pokud si člověk musí z části nebo sám financovat studium), protože slušnou brigádu v oboru jen tak nedostaneš a dělat někde vyloženě praxi zadarmo si nemůžeš dovolit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 7:23 pm Předmět: |
|
|
Nie každý dostal od rodičov byt, prachy či barák. Napríklad môj otec nedostal vôbec nič, ale zasa sa dalo vybaviť ubytovanie po známosti za pár korún atď.
Prax popri škole nie je len tak, všetko je o známostiach a veci ktoré po známostiach nie sú, sú ti v tvojom VŠ obore často na hovno a robíš ich len kvôli prachom.
Tento rok maturujem a verím, že sa mi podarí dostať na ekonomickú výšku (ideálne v ČR). Čo však budem robiť v prípade, že sa mi aj podarí úspešne doštudovať, netuším. Snáď sa niekde uplatním, v práci, ktorá ma bude baviť a kde si budem môcť bez zvýšenia krvného tlaku prečítať výplatnú pásku.
|
|
| nahoru |
|
 |
jožko.mrkvička
|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 7:43 pm Předmět: |
|
|
Kto má hlavu na to, aby študoval, tak nech študuje a dosiahne najvyššie vzdelanie akého je len schopný. Zvyšuje si tým pravdepodobnosť, že získa aj lepšie prácu, tým aj peniaze, potom aj ženu, deti, dom, strom... Nie istotu, ale pravdepodobnosť.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá říjen 04, 2013 10:33 pm Předmět: |
|
|
| Dante Flyshit napsal: | Nie každý dostal od rodičov byt, prachy či barák. Napríklad môj otec nedostal vôbec nič, ale zasa sa dalo vybaviť ubytovanie po známosti za pár korún atď.
Prax popri škole nie je len tak, všetko je o známostiach a veci ktoré po známostiach nie sú, sú ti v tvojom VŠ obore často na hovno a robíš ich len kvôli prachom.
Tento rok maturujem a verím, že sa mi podarí dostať na ekonomickú výšku (ideálne v ČR). Čo však budem robiť v prípade, že sa mi aj podarí úspešne doštudovať, netuším. Snáď sa niekde uplatním, v práci, ktorá ma bude baviť a kde si budem môcť bez zvýšenia krvného tlaku prečítať výplatnú pásku. | Všetko nieje o známostiach.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smile04

|
Zaslal: so říjen 05, 2013 1:16 am Předmět: |
|
|
vidím že je to tu totálně of topic ale zkusím se vrátit k původní myšlence...
např profíci a jejich vzdělání..
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=141311121&page=1
jako pvního jsem chtěl zdůraznit nasser el sonbatyho protože si pamatuju že byl doktor...ovšem jsem nevěděl že toho má víc :)
graduate from the University of Augsburg in Germany, earning a university degree in history, political science and sociology;
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: so říjen 05, 2013 7:16 am Předmět: |
|
|
Já nějaké školy mám, ale nejsem kulturista, počítá se to?
Co se týče vzdělání, řekl bych, že důležité je nikdy nepřestat. Tak jako zleniví tělo, když dlouho nic nedělá, zleniví i mozek, když se dlouho neučí. Všelijaké kurzy a dálkové studium se dají dělat třeba do osmdesáti a v přestávkách se dá vždycky najít nějaký čas na čtení, různé online přednášky, samostudium jazyků a podobně.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|