|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
spekounP
|
Zaslal: čt leden 23, 2014 11:09 am Předmět: |
|
|
Čau Tome
když se koukneš na začátek mýho logu, tak najdeš, že ještě v roce 2010 jsem dal na volný bench s bídou 100kg a to jsem jezdil klasickou kulturistiku, zlepšení nastalo až po přeorientování na silovky.
Já jsem prostě na ty tlaky dřevo celou dobu.
Fakt je ten, že poslední rok až rok a půl to totálně stagnuje. Takže asi máš pravdu, něco určitě musím změnit a více opakování v sériích nebude určitě od věci.
Jinak sleduju tě bedlivě na IF a doufám, že všem ukážeš, že ještě nepatříš do starýho železa.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Tom.K.

|
Zaslal: čt leden 23, 2014 1:47 pm Předmět: |
|
|
tak daleko jsem zase asi nekoukal, nebo možná i jo, ale nepamatuju si to. Každopádně jak sám píšeš, teď už jedeš dost dlouho stejně. Sám jedu cca vždy 2-3 měsíce silovku, pak zhruba stejnou dobu objem a sice pomalu, ale pořád to jde po troškách nahoru. A zkoukl ti někdy někdo techniku benče? Mě přijde až nemožný, že bys byl až takovej antitalent jak říkáš.
A děkuju že sleduješ. Možná, že vylezu někde už na jaře, benč sice bude katastrofální, ten pořád jen šrdlám, ale dřep jsem teď drtil dost a řekl bych že to pomohlo i na tahu. Měl jsem i víceméně idoš podmínky, 2 měsíce jen žraní, trénink a spaní, tak se pokusím o nějakej soutěžní OR. :) _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: pá leden 24, 2014 9:23 pm Předmět: |
|
|
24.1.2014
1. drep easy - 4x5 (95, 115, 115, 115kg)
2. mrtvola - 6x1 (200, 220, 225, 230, 235, 240kg)
3. dotahy z pod kolen - 2x200, 2x220, 2x240, 0x250+1x240 (jsem si debil zapomněl vzít pásek a říkal jsem si jak je to najednou těžký), 2x250kg
4. cg bench - 5x5 (95, 100, 100, 100, 100kg)
5. military - 6x6 (50, 50, 55, 55, 60, 60kg
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: pá leden 24, 2014 9:32 pm Předmět: |
|
|
tlaky/netlaky, ťahy a drepung ale riadny luxus! _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: pá leden 24, 2014 9:40 pm Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | tlaky/netlaky, ťahy a drepung ale riadny luxus! |
dík,
však tvůj poslední trénink ja taky slušná soda, přítahy v předklonu 8x110kg po těch mrtvolách mi přijde jako velice slušnej výkon. Se nedivim, že vypadáš zezadu jak figurka z komiksu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: pá leden 24, 2014 9:43 pm Předmět: |
|
|
rozmýšlam nad kúpou bandov na drepy, nech si pohoním ego, má to zmyseľ? _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: pá leden 24, 2014 9:52 pm Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | rozmýšlam nad kúpou bandov na drepy, nech si pohoním ego, má to zmyseľ? |
podle me to smysl urcite má
já jsem teď jel několik cyklů, kdy jsem se snazil jet maximálně raw a až teprve na konci jsem dával bandáže. Problém je (alespoň u mě), že tělo není zvyklé na vyšší váhy a bandáže mi nedávají tolik, co by měly, protože to nezvládají záda, boky, břicho atd. Brzo jsem se pak utavil, protože mi odešla technika dřepu.
Teď jsem nasadil poslední dobou těžký dvojky s bandážema a mám z toho zatím dobrý pocit. Tělo si postupně zvyká na větší váhy a technika se postupně stabilizuje.
Podle mě to bude mít zpětně pozitivní vliv i na raw dřep bez bandů.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: pá leden 24, 2014 9:58 pm Předmět: |
|
|
díkes _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: po leden 27, 2014 8:54 pm Předmět: |
|
|
27.1.2014
1.drep - 2x177kg, 4x1 (190, 200, 205, 210 PR ) - všechno bandy
2.bench - 6x2 (115, 117, 120, 122, 122, 122kg)
3.shyby - 5x5xbw
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: st leden 29, 2014 10:08 pm Předmět: |
|
|
29.1.2014
1.bench - 5x5 (107, 107, 107, 110, 110kg)
2.shyby dopomoc - 7x5 (2xbw-15kg, 5xbw-10kg)
3.bench řetězy - 5x4 (75kg +20kg řetěz na každé straně)
4. military press - 5x5 (62,65,65,67,67kg)
5. přitahy se spodní kladkou - 6x10 (57,65,72, 80, 87,87) +2x8 (95,95kg)
6. face pull - 6x10
Naposledy upravil spekounP dne čt leden 30, 2014 1:20 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: čt leden 30, 2014 7:17 am Předmět: |
|
|
ad bandy. Dlouho jsem ted dřepoval bez nich jen pidiváhy, nebo s měkkýma tréninkovýma na lehko když zabolelo koleno. Před 14 dny jsem zkusil tvrdé soutěžní poprvé od lonského října a dostanu z nich reálně 30 kg a jsou to jen 2m. Ale vážu je fakt na krev, ne každý to takhle vydrží. _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: čt leden 30, 2014 1:15 pm Předmět: |
|
|
| Tom.K. napsal: | | ad bandy. Dlouho jsem ted dřepoval bez nich jen pidiváhy, nebo s měkkýma tréninkovýma na lehko když zabolelo koleno. Před 14 dny jsem zkusil tvrdé soutěžní poprvé od lonského října a dostanu z nich reálně 30 kg a jsou to jen 2m. Ale vážu je fakt na krev, ne každý to takhle vydrží. |
Já používám normální bandáže z fitness shopu "POWER SYSTEM" nebo tak nejak (myslim, ze je prodava i Ronnie ve svym shopu. Jsou hodne pruzne.
Soutezni liftersky jsem nikdy nemel na noze a moc nevim, jak velky to je nebo neni rozdil.
Uvazuju ted, ze bych koupil neco z goodliftu, ale tak nejak nevim, ktery si mam vybrat - THP-čka? V moji nejistote me jeste utvrdila tvoje nedavna diskuze s jednou z lifterek tady na foru, kdy jste taky resili typ bandazi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: čt leden 30, 2014 2:18 pm Předmět: |
|
|
| spekounP napsal: | | Tom.K. napsal: | | ad bandy. Dlouho jsem ted dřepoval bez nich jen pidiváhy, nebo s měkkýma tréninkovýma na lehko když zabolelo koleno. Před 14 dny jsem zkusil tvrdé soutěžní poprvé od lonského října a dostanu z nich reálně 30 kg a jsou to jen 2m. Ale vážu je fakt na krev, ne každý to takhle vydrží. |
Já používám normální bandáže z fitness shopu "POWER SYSTEM" nebo tak nejak (myslim, ze je prodava i Ronnie ve svym shopu. Jsou hodne pruzne.
Soutezni liftersky jsem nikdy nemel na noze a moc nevim, jak velky to je nebo neni rozdil.
Uvazuju ted, ze bych koupil neco z goodliftu, ale tak nejak nevim, ktery si mam vybrat - THP-čka? V moji nejistote me jeste utvrdila tvoje nedavna diskuze s jednou z lifterek tady na foru, kdy jste taky resili typ bandazi. |
Vím který máš, kolega od nás je má taky. Tyhle jsou takový spíš zdravotní a navíc mají jen 170 cm. Mám doma 9 typů bandáží na kolena, všechny IPF, tak myslím že ti můžu udělat docela slušnej rozbor.
Z goodliftu mám všechny co nabízej tak ti je trochu přiblížím.
Ty co máš ty jsou tak na stejno s těma základníma Red devilama.
Max RPM - O něco tvrdší, ale pro změnu extrémně elastický. Podle mě úplně zbytečnej model bandáží. Na výkonu nepřidaj skoro nic a zamotáš s nima milion otáček, Jediný tak nějak pozitivní je, že jsou i pro začátečníky většinou pohodlný.
Titanium - mám dva druhy, starší byli o něco měkčí a ty používám na lehké tréninky když pobolívá koleno. Tyhle co maj na goodliftu ted jsou stále dost pružný, pocitově při slabším utažení takový jako by hezky gumový že i třeba při sérií na 10 opáček tě ze spodu daj slušnou dynamiku a nechaj se stále snést a když je utáhneš, umí i slušně kopnout při maximu. Zároven jsou i na krev utažený stále dost příjemný.
THP - donedávna nejtvrdší bandáže od titanu. I na lehko zavázaný jsou dost tuhý a pro nekamaráda s bandážema budou dost utrpení. Pro netrénovanýho člověka to v nich fakt bolí. I na lehko zavázaný dost brzdí, a díky tomu, že na to jak jsou tuhý jsou stále až neuvěřitelně ,,natahovací", kopou i tak a nechá se v nich jít i třeba 3-5 opáček. Zavázaný na doraz už ti znemožní ohnout koleno při chůzi a dole tě doslova zastaví. Tyhle používám já a jak říkám, 30 kilo z nich dostanu na 100%. Výhoda je, že i takhle na krev si je dokážu utáhnout sám.
Goldy - pro normálního smrtelníka a podle mě i pro polovinu lifterů nesmyslná věc. Jak už jsi asi četl vedle a shodli jsme se na tom i s našima nejlepšíma lifterama i s Martinem Urbanem, který je prodává, bez pořádnýho přednapnutí motačkou je nemáš šanci využít. Jsou to bandy pouze na maximální výkon, chodit v nich ještě série na víc opak. je úplnej nesmysl. Sám je mám doma už rok a dokud nebudu mít motačku, nepoužiju je. Jsou fakt extrémně tvrdý, spletený z víc materiálů, oproti THP jsou ještě jednou tak tlustý. Tenhle novej materiál je navíc i extrémě kluzkej, takže už tak těžký zavázání díky tuhýmu materiálu je o to víc nahovno, že ti pořád vyjíždí z ruky. A jak už jsme se dohadovali vedle, neutažený prostě nestřílí zdaleka tak, jako utažený THP a to mi nikdo nevymluví a nevěřím tomu, že je někdo bez motačky natáhne na max, když to u mě nezvládl ani jeden z našich nejlepších strongmanů. Srovnal bych je asi tak s pružinou od lokomotivy. Když na ní skočíš, nic se nestane, 50 tunová lokomotiva s ní houpe pěkně. Stejně tak Goldy nenatažený prostě nestřelý zpět. A fakt hodně řežou, pod kolenem jsem měl až krvavý šlice.
Tobě bych určitě doporučil THP. V bandách už máš oddřepováno dost, za pár tréninků si na ně zvykneš a když se s nima naučíš, posunou tě někam dál. A jsou dost trvanlivý. Moje používám už snad 3 roky a moc se nevytáhly, ani se nepářou.
Pak mám doma dva modely od Metalu, nejtvrdší Inzery a jedny APT, ale ani jedny nejsou zdaleka tak dobrý jako THP. Metaly byli teda ze začátku super, Black verze, ale strašně rychle se vytahali a už nefungujou jak by měli. _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: čt leden 30, 2014 3:03 pm Předmět: |
|
|
Super
díky moc za ochotu a vyčerpávající výklad.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: čt leden 30, 2014 3:11 pm Předmět: |
|
|
Není zač, rád předám osobní zkušenost, když to někomu dalšímu pomůže.  Každopádně dej pak vědět jaký z nich budeš mít pocit. _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|