Co vám leze na nervy 4

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 887, 888, 889 ... 1192, 1193, 1194  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4  Úvodní stránka -> Ostatní -> Co vám leze na nervy 4
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 4:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
Deadlift napsal:

Už jsem se uklidnil...dokonce to vypadá, že má holka pojištění kabelky (což netuším že vůbec existuje), takže možn něco dá pojišťovna.

Tuším, že pojištění kabelky atd je k platebním kartám - když Ti s kartou šlohnou peněženku, tak se to vztahuje i na ni, nevím teda jestli i na kabelku. Ale není to standardní služba

Ano - je to tak. dle jejich podmínek by měla dostat 5000 Kč za mobil, tj. aspo%n něco.

Turakam - mám stejný názor jako ty. Je tu jeden rozdíl - myslet/konat. Tento poměr se radikálně změnil s dětmi. To co platí u mě -tedy kupuji to co nutně potřebuji nebo nahrazuji to co doslouží + za jednou za uherák si udělám něčím radost platí na mě a ženu...u dětí to je jinak. Těžko se to vysvětluje i chápe, ale prakticky moc není šance to změnit. Já to vidím, že vychovávám rozmazlené děti, ale prostě jako rodič nemám to srdce jim to nedopřát-není úplně super pocit si myslet (a ony si to nezargumentují/nepochopí), že toto nebudou mít. Vidí, že na to asi peníze jsou a že to mají ostatní a považují za normální/samozřejmé, že to budou mít taky. Nedostanou úplně vše - ale když Ti řeknu, že dnešní 4-6 leté děti kolem mě VŠECHNY mají tablet a ty pak s nimi jedeš na hory a vidíš to své utrápené děcko co smutně kouká na ostatní a samo sedí a sleduje je - to prostě nedáš. Je to zvrácená argumentace, ale je to bohužel tak.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
medwed

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 5:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kubaz napsal:

hele nezacina se to tady zvrhavat na diskuzi "18ti leta holka ma iphona za 20k a ja smelim doma drobny na proteinak"

asi nejvic v posledni dobe me dostala do kolen fotka 20ti lety holky, ktera je v prvaku na vysoky a dostala na dvacetiny fungl novou trojkovou oktavu, na fotce cela rodinka na aute maslicka, no ja myslel ze se zeseru na miste jak dan

Tkaze ifone je v poradku a oktavka uz je moc?

ad Deadlift: porad tady vypisujes ze pracujes od nevidim do nevidim jak te to depta (a do budoucna ti tahle mira stresu urcite asi zdravotne nepomuze) a potom ty tvrde vydelane penize vyhodis do kose jaky to ma smysl?
Mablung

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 7:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Ano - je to tak. dle jejich podmínek by měla dostat 5000 Kč za mobil, tj. aspo%n něco.

Turakam - mám stejný názor jako ty. Je tu jeden rozdíl - myslet/konat. Tento poměr se radikálně změnil s dětmi. To co platí u mě -tedy kupuji to co nutně potřebuji nebo nahrazuji to co doslouží + za jednou za uherák si udělám něčím radost platí na mě a ženu...u dětí to je jinak. Těžko se to vysvětluje i chápe, ale prakticky moc není šance to změnit. Já to vidím, že vychovávám rozmazlené děti, ale prostě jako rodič nemám to srdce jim to nedopřát-není úplně super pocit si myslet (a ony si to nezargumentují/nepochopí), že toto nebudou mít. Vidí, že na to asi peníze jsou a že to mají ostatní a považují za normální/samozřejmé, že to budou mít taky. Nedostanou úplně vše - ale když Ti řeknu, že dnešní 4-6 leté děti kolem mě VŠECHNY mají tablet a ty pak s nimi jedeš na hory a vidíš to své utrápené děcko co smutně kouká na ostatní a samo sedí a sleduje je - to prostě nedáš. Je to zvrácená argumentace, ale je to bohužel tak.

Jeden můj kámoš je podobný vůl (bez urážky). Všechno pro rodinu. I když o tom ví, nedokáže to změnit.
Judson

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 7:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak koukam, ze uz totu zaznelo, co jsem chtel napsat vcera.
Ted si myslite a delate neco, ale az budete mit rodinu, manzelku a deti, dost vam to prevrati hodnoty. Ale to se asi neda vysvetlit a pochopit dokud do toho nespadnete.
Vidim to tak, ze proste musim makat jak das, prescasu co dostanu, proste brat vse co prijde, abych doma zajistil prijatelne podminky a byl v pohode.
Viper007

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 7:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

medwed napsal:
kubaz napsal:

hele nezacina se to tady zvrhavat na diskuzi "18ti leta holka ma iphona za 20k a ja smelim doma drobny na proteinak"

asi nejvic v posledni dobe me dostala do kolen fotka 20ti lety holky, ktera je v prvaku na vysoky a dostala na dvacetiny fungl novou trojkovou oktavu, na fotce cela rodinka na aute maslicka, no ja myslel ze se zeseru na miste jak dan

Tkaze ifone je v poradku a oktavka uz je moc?

ad Deadlift: porad tady vypisujes ze pracujes od nevidim do nevidim jak te to depta (a do budoucna ti tahle mira stresu urcite asi zdravotne nepomuze) a potom ty tvrde vydelane penize vyhodis do kose jaky to ma smysl?

videt radost decka z noveho iphone je k nezaplaceni ;)
medwed

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 7:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson napsal:

Vidim to tak, ze proste musim makat jak das, prescasu co dostanu, proste brat vse co prijde, abych doma zajistil prijatelne podminky a byl v pohode.

otazka zni kdo si co predstavuje pod pojmem prijatelne podminky samozrejme chce kazdy dat diteti v ramci moznosti maximum ale vseho moc skodi...
Riku

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 7:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono taky záleží dost na charakteru toho dítěte, já jsem po rodičích nikdy nic moc nechtěl a radši si na to vydělal sám nebo se bez toho obešel... můj bratr je úplnej opak, vždycky chtěl všechno a všechno dostal a to nás vychovávali oba stejně :)
prochm

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 8:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
u dětí to je jinak. Těžko se to vysvětluje i chápe, ale prakticky moc není šance to změnit. Já to vidím, že vychovávám rozmazlené děti, ale prostě jako rodič nemám to srdce jim to nedopřát-není úplně super pocit si myslet (a ony si to nezargumentují/nepochopí), že toto nebudou mít. Vidí, že na to asi peníze jsou a že to mají ostatní a považují za normální/samozřejmé, že to budou mít taky. Nedostanou úplně vše - ale když Ti řeknu, že dnešní 4-6 leté děti kolem mě VŠECHNY mají tablet a ty pak s nimi jedeš na hory a vidíš to své utrápené děcko co smutně kouká na ostatní a samo sedí a sleduje je - to prostě nedáš. Je to zvrácená argumentace, ale je to bohužel tak.

Přesně tak. Kdo nemá děti tak tohle nemůže úplně pochopit. Navíc doba je dnes taková, že jsou velké rozdíly v příjmech rodičů a to se samozřejmě odráží i na výbavě dětí. A bohužel i rodiče, kteří moc nevydělávají většinou nemají to srdce jim tyto věci upřít tak si raději vezmou půjčku jenom proto, aby mohli na vánoce koupit dárky, které si děti přejí.
Mému synovi také někdo ukradl ve škole z šatny úplně nový mobil Samsung S3. Bylo mu tehdy 12let a byl to jeho první mobil. Měl z něho ohromnou radost, a když mu ho ukradli tak z toho byl úplně nešťastný. Dva měsíce jsem ho nechal bez mobilu a pak mu koupil nový. Teď už si ho hlídá jako oko v hlavě.
JENDA10

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 9:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Je to šialenosť a argument, že v jej okolí to má každí mi príde teda dosť smiešny.......

Právě, že tenhle argument není vůbec směšný! Jakmile dítě vyčleníš z kolektivu, vytvoříš v něm traumata, která si právě v dospělosti může kompenzovat tím, že bude honit prachy, chovat se arogantně a nebude mít žádné hodnoty. Totiž hodnoty člověk až tolik nesouvisí s tím, co má v kapse za mobil, a představa, že odpíráním materiálních statků děti vychováš, je podle mě hodně naivní.
Riku

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

JENDA10 napsal:

v dospělosti může kompenzovat tím, že bude honit prachy, chovat se arogantně a nebude mít žádné hodnoty

lepší než když z něj bude lůzr
decarabas

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

JENDA10 napsal:
Turakam napsal:
Je to šialenosť a argument, že v jej okolí to má každí mi príde teda dosť smiešny.......

Právě, že tenhle argument není vůbec směšný! Jakmile dítě vyčleníš z kolektivu, vytvoříš v něm traumata, která si právě v dospělosti může kompenzovat tím, že bude honit prachy, chovat se arogantně a nebude mít žádné hodnoty. Totiž hodnoty člověk až tolik nesouvisí s tím, co má v kapse za mobil, a představa, že odpíráním materiálních statků děti vychováš, je podle mě hodně naivní.

Skor nebude mat hodnoty, ked vsetko dostane ako na striebornom podnose len preto, aby sa nemusel vyrovnavat so "stresovym zazitkom", ze nema to, co ini. Ako chces budovat osobnost jednotlivca v dietati, ked ho ty sam radis do nejakej velkej skupiny, z ktorej nesmie vytrcat. Ako si bude nieco vazit, ked pre to nikdy nebude musiet pohnut ani prstom?
Nehovoriac o tom, ze decka si najdu tak ci tak dovod, preco niektoreho jednotlivca vyclenit: bud je tucny, alebo blby, alebo ma velke zuby alebo je rysavy, uci sa prilis zle alebo prilis dobre. Myslim, ze by bolo lepsie nechat decko, nech sa s tym vyrovna a zacleni sa do skupiny, ktora je zalozena na niecom inom, ako na novom mobile/tablete/topankach a podobne. Vytvori si tak hodnotnejsie vnimanie sveta, ako to materialne a aspon z neho nebude pribuzerantely swagger ala Justin Bibr.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
CIZO

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 10:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

JENDA10 napsal:
Turakam napsal:

Pokud "začlenit do kolektivu" znamená koupit dítěti nepotřebné věci za tisíce, nebo dokonce desítky tisíc jen proto, že je mají spolužáci, pak bych já svoje dítě do kolektivu s klidem nezačlenil. Já jsem jako dítě taky neměl všechno, co některý spolužáci, mobil jsem měl snad až ve třeťáku na střední a kupodivu to ve mě žádná děsivá traumata nezanechalo. Naši se vždycky snažili dopřát mě a bráchovi všechno co mohli, i když těch peněz v té době tolik neměli, ale od 15 let jsem si prakticky celoročně různě přivydělával sám.

Drahá elektronika dítě do kolektivu opravdu nezapojí. Do kolektivu ho zapojí nějaká zájmová činnost. Protože když to dítě bude v kolektivu, kde se z nějakého důvodu vyskytne pár jedinců, co si z něj třeba budou chtít dělat fackovacího panáka, tak to nejnovější samsung opravdu nezachrání a maximálně o ten telefon přijde. To je ale problém, že se stačí rozhlédnout a člověk vidí neustále narůstající míru arogance, buranského chování a nedostatku elementární slušnosti. A když jsou takoví rodiče, tak není divu, že z jejich dětí vyrostou malí nevychovaný parchanti. Když to ještě podpoří tím, že děcku koupí absolutně všechno, na co si vzpomene, vyroste dítě s absolutně pokřiveným charakterem, které neuznává ostatní jen proto, že na sobě nemají značkové oblečení a v ruce mobil za desítku. Nic neumí, nic nedokázali, ale jsou to kingové, protože vždycky dostanou co chtějí. A pokud je tohle případ dětí na prvním stupni základní školy, tak to je pak průser.

edit: dacabras mě předběhl a stručně napsal to, co jsem měl namysli

Derek Poundstone
PetkaB

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 11:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Naprostý souhlas s Cizem!
Nikdy jsem nemohla koupit synům ani zdaleka to, co měly děti kolem nich. A kdybych mohla, neudělám to. Prostě to vždycky fungovalo tak, že na tohle ti dám tolik peněz, pokud chceš tuhle věc jinou a dražší, tak si na ní vydělej. Dodnes jsem si nevšimla, že by to v nich vytvořilo nějaký trauma, i když fungujou každý naprosto rozdílně - straší syn si vydělával už na učnáku a během druháku na nástavbě se odstěhoval do podnájmu (takže ode mě vlastně už v maturitním ročníku nechtěl žádný peníze). Mladší syn bydlí pořád u mě, je ve třeťáku na VŠ a přistoupil k tomu stylem - jsem línej, tak vydělávám málo, ale tím pádem toho taky málo potřebuju :-)
Ikee

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 11:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky souhlasím s Cizem. Člověk nemá nikdy všechno, po čem jeho duše prahne, tak proč to pěstovat v dětech. Pak si věcí neváží, když něco rozbijí, dostanou hračku další, neví co je hodnota peněz, jak dlouho se na takový telefon musí člověk namakat. Člověk musí mít nějaké hranice.

.... říkám ted v 25 letech, když toho ubulenýho milovanýho potomka nemám... :)

Tedy Deadlifte, doufám že tě forum jasně proškolilo, jak vychovávat vlastní odrostlé děti. :)
Mablung

PříspěvekZaslal: út říjen 14, 2014 12:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:

Drahá elektronika dítě do kolektivu opravdu nezapojí.

Ne, elektronika dítě nezapojí. Ale díky tomu, že nemá to co ostatní, může být vyčleněno.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Co vám leze na nervy 4 Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 887, 888, 889 ... 1192, 1193, 1194  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: