Dotaz k mrtvole - se sparingem máme oba problém, že se na začátku krásně srovnáme, ale jak zabereme, tak zadek vystřelí nahoru a teprve pak jde zbytek těla. Vůbec si to při tom cviku neuvědomujem a kdyby jsme se navzájem nekontrolovali, tak o tom ani nevíme. Čím je to způsobeno? Co je oslabeno, na co se zaměřit?
U tohoto je problém především v tom, že pravděpodobně začínáte se zadkem moc nízko a snažíte se to "vydřepnout". No a první co tělo udělá je vystřelení zadku nahoru do nejsilnější pozice. Dá se to vyřešit tím, že budete koukat níž (tím se zadek v setupu většinou dostane víc nahoru). To chce asi koule naznačit, jen to z něj leze jak z chlupatý deky
před sebe, a během pohybu je snaha koukat pořád na stejné místo
Zkus se při příštím tréninku koukat nahoru a dej vědět, jestli to pomohlo. Plus občas pomáhá nemyslet na to, že chceš vytáhnout činku nahoru, ale že chceš "legpressnout" podlahu pryč od sebe.
_________________ My girlfriend is stronger than you!
před sebe, a během pohybu je snaha koukat pořád na stejné místo
Zkus se při příštím tréninku koukat nahoru a dej vědět, jestli to pomohlo. Plus občas pomáhá nemyslet na to, že chceš vytáhnout činku nahoru, ale že chceš "legpressnout" podlahu pryč od sebe.
Jestli začíná se zadkem už teď dost nízko, tak mu koukání nahoru = rvaní zadku ještě níž moc nepomůže. Tady by možná bylo vhodné video :)
Slabý kvadry a hlavně zadek, tělo to vykompenzuje silnějším svalstvem, což jsou většinou vzpřimovače... ale jak říka moocha, zaleží jak moc si k tomu sedáš, není to dřep, prdel má být relativně vysoko, chce to video
Příští týden to zkusím natočit, to bude lepší, protože mi nepřijde, že bych měl na začátku zadek moc nízko. Naopak mám pocit, že bych ho měl mít ještě níž. U sparinga mi pak přijde, že jeho počáteční pozice je naprosto ukázková, ale jak zabere, tak se to pokazí... tak příští pondělí přijdu s videem.
taky se mi to dělo, už jsme se to naučil díky tomuhle videu... zkus dodržovat vše co tam říká.
hlavně se pořádně zpevnit a zatlačit nohy do podlahy
edit: můžeš ještě zkusit odlepit prsty nohou od země, to ti dostane váhu na 3 body na každém chodidle a přenese váhu dozadu
_________________ "The only person you need to worry about being better then is the person you were yesterday!"
Mike Jenkins
Tohle se stava vetsinou, kdyz se clovek soustredi na nohy. Ten pohyb musi jit byt jakoby te nekdo vytahoval za hlavu na provazku (nevim jako to lip popsat), zada se musi zacit hned zvedat, je potreba byt zpevnenej. Tlaceni nohou do podlahy atd. jsem nikdy neresil.
Nevim, jestli to bude fungovat u kazdeho, ale na vahy pres 280kg jsem se dostal v postate naprosto primitivnim treninkem bez cyklovani. Snazil jsem se chodit 3x3-4s s maximalni moznou vahou. Kdyz jsem splnil, prihodil jsem dalsi trenink 5kg a zacinal na 2 opakovanich dokud jsem se zase nepropracoval ke 4kam. K tomu jsem chodil tezke dotahy ze spaku.
Pokud jsem par tydnu stagnoval menil jsem pomocne cviky, coz kupodivu vetsinou pomohlo vzdy posunout se o par opakovani dal. Kazdopadne to byl beh na dlouhou trat....
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru