|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Hulkie
|
Zaslal: so březen 14, 2015 3:05 pm Předmět: |
|
|
P.S.II: řekl bych, že ty špičky z oboru se vymezují hlavně třeba proti maratónským běžcům
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
arkan

|
Zaslal: so březen 14, 2015 3:07 pm Předmět: Re: jaký kardio zvolit |
|
|
| enemec napsal: | Zdar všichni, chtěl bych slyšet názor, jak ideálně zvolit kardio,
rozmýšlím běh a kolo, osobně bych raději to kolo ( běh mě moc nebaví) ..
Na kole nemyslím nějaké dálky ale spíš třeba 8-10 km na kole 2x týdně a převážně kopce a těžší terén, ( silnice mě nebere ) takže takový vyjíždění sjezdovky a tak podobně to mě baví moc..
jedná se hlavně o to snížit tuk, a trochu se zformovat do léta..
(posilka 3x týdně)
díky za názory |
Máš celkem ideální sestavení tréninků 3x týdně posilovna a 2x týdně aerobní trénink to by mohlo fungovat ,případně 3x týdně posilovna a 3x týdně aerobní trénink.
Ty kopce jsou super,automaticky to udělá s klasické aerobky intervalový trénink.
_________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: so březen 14, 2015 3:26 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Princ napsal: | Znovu doporučuji článek ***
Jak vidno největší světové špičky z různých oborů (Poliquin, Staley, Meadows, Gray Cook, ale i Čech Boris Orava a další a další...) jsou proti dlouhým, vytrvalostním běhům, pokud jde o zdraví nebo svalnatou postavu. Argumenty všech článek cituje. Proč se s takovými jmény chce někdo hádat?
Co kdybychom se přes toto téma navždy dostali? Zveřejnili nějaké shrnutí (dlouhé kardio ne proto, proto a proto), dali ho do důležitých a už na něj jen všechny odkazovali? |
Já kardio dělám v dietě pravidelně. Obvykle ho používám po silovém tréninku v CKD. Umožňuje mi vytlouct glykogen ze svalů, protože v tréninku mi to trvá docela dlouho a tohle mi přijde efektivnější. Potom, když jsem v ketóze, používám ho zase ke spalování tuků. Jakákoliv činnost, kterou v ketóze dělám, je "financována" tukem. Lepší kardiovaskulární kondice je bonus. Za mně
kardio jednoznačně ano. Ostudou je, že se k němu nedonutím celoročně. Nikdo mi nevymluví, že nějaké kolo nebo běh je zdravé, a že když sportovec neuběhne ani pět kilometrů, je to sportovec.
P.S. ve výčtu špiček z různých oborů jsi zapomněl na Pavla Macka |
Ano článek cituje i Pavla Macka
"Kardiovaskulární kondici" získáš i sprinty, supersériemi nebo farmar walkem, bez vedlejších účinků polomaratonů
Pět kilometrů uběhne snad každý kulturista/powerlifter/vzpěrač/strongman/sprinter/gymnasta i bez kardia. Článek také zmiňuje jednoho kardiologa.
Kolo = jen další nebezpečné sezení
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: so březen 14, 2015 3:29 pm Předmět: |
|
|
Znám kvanta normálních lidí, co jezdí na kole v přírodě, hrajou fotbal nebo tenis, jdou si zaplavat nebo zabruslit. A ode dneška vím, že si nevratně poškozují zdraví.
Díky za to, krásný Princi.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: so březen 14, 2015 3:36 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | Znovu doporučuji článek***
Jak vidno největší světové špičky z různých oborů (Poliquin, Staley, Meadows, Gray Cook, ale i Čech Boris Orava a další a další...) jsou proti dlouhým, vytrvalostním běhům, pokud jde o zdraví nebo svalnatou postavu. Argumenty všech článek cituje. Proč se s takovými jmény chce někdo hádat?
Co kdybychom se přes toto téma navždy dostali? Zveřejnili nějaké shrnutí (dlouhé kardio ne proto, proto a proto), dali ho do důležitých a už na něj jen všechny odkazovali? |
Co vím, tak většinou u starších osob nebyly pozorávny větší benefity u vytrvalostní aktivity nad 60 minut. Jak je to u mladých netuším, ale tvrdit, jak se tu najednou často dělá, že kardio (ve smyslu aerobní aktivity) je k ničemu a je nezdravé, tak to může jen neznalý člověk. Ano, pokud jsem zaměřen na hypertrofii, sílu apod., tak nebudu běhat 4x týdně 10 km, protože už dávno byl prokázán negativní dopad aerobních aktivit na hladinu testosteronu a svalovou sílu, ale smést obecně ze stolu kardio je fakt totálně zcestné. Navíc vždy bude mít aerobka lepší efektivitu pro spalování tuků, když člověka baví absolutně nejvíce a HIIT nebo jiné formy cvičení pro podporu redukce tukových zásob ho jednoduše neberou. Navíc i v "gajdlajnech" tvořených celosvětovou špičkou na sportovní trénink a vliv PA na zdraví jedince na základě studií, výzkumů, praxe aj. referencí je jasně doporučen aerobní trénink ve vyšší frekvenci než trénink silový. Kdo se chce zas hádat s nimi? :))
Své benefity mají oba typy tréninků a záleží vždy na individi záležitostech, jak co nadávkovat. Kdo indikuje jen odporový trénink a na aerobku plyve je ignorant. To samé platí i v opačném případě.
| Princ napsal: |
"Kardiovaskulární kondici" získáš i sprinty, supersériemi nebo farmar walkem, bez vedlejších účinků polomaratonů
|
Víš, co se vůbec sleduje za faktory při stanovování "KV kondice"? Protože vzhledem k tomu, co jsi vyjmenoval za formy FA, o tom pochybuji. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Naposledy upravil eSko dne so březen 14, 2015 3:45 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
haino

|
Zaslal: so březen 14, 2015 3:41 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: so březen 14, 2015 3:45 pm Předmět: |
|
|
Já přece netvrdím, že si nemůžeš zlehka zaběhat pár kilometrů nebo zahrát fotbal (byť každý má jen omezený tréningový čas, a to ho radši strávím zvedáním/mobility drills/sprinty/farmer walks)
A Haino z Kozlovic my se známe?  Abys vyhrál maraton musíš na něj trénovat, ale zdravé to není.
|
|
| nahoru |
|
 |
haino

|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: so březen 14, 2015 4:09 pm Předmět: |
|
|
Ne nejsou. Pouliční bitka je sprint, nikoli maraton.
A jak vůbec chceš mít hodně svalů a slabou kondici?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
haino

|
Zaslal: so březen 14, 2015 4:36 pm Předmět: |
|
|
Myslím infarkt ne bitku, a z je schválně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: so březen 14, 2015 4:51 pm Předmět: |
|
|
Je čistý, stoprocentní nesmysl, že bys potřeboval vytrvalostní běhy, abys zabránil infarktu. Viz raději znova článek, který jsem postoval.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so březen 14, 2015 5:01 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | Znovu doporučuji článek ***
Hm, takže pokud chci něco dokázat, vezmu si extrém a z něj vyvodím "fakta". Přiměřené kardio skutečně není příprava na maraton. Srovnej člověka, který dělá jen silový trénink a člověka, který dělá silový trénink a k tomu přidá jiné sporty. Takovéto srovnání bude mít smysl. Ne srovnávat kulturistu a maratonce.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: so březen 14, 2015 5:24 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | | Je čistý, stoprocentní nesmysl, že bys potřeboval vytrvalostní běhy, abys zabránil infarktu. Viz raději znova článek, který jsem postoval. |
No pokud vezmu fakta na stůl, tak vytrvalostní běhy ti zabrání infarktu ROZHODNĚ více než zvedání činek, což je aktivita podporující hypertrofii myokardu bez dostatečné dilatace komor a síní, a to je jeden z rizikových faktorů pro srdeční selhání ve vyšším věku. Naopak výkonné a "zdravé" srdce se tvoří spíše při aerobní aktivitě, kdy dochází i k oné dilataci.
Stačí, když si zajdeš pokecat s nějakým kardiorehabilitačním pracovníkem, kterému prošlo X stovek lidí po IM. Navíc jak podotkl správně Mablung, neustále zmiňuješ extrémy, kterých dosahují kolik... 2 % populace? _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so březen 14, 2015 5:46 pm Předmět: |
|
|
| Princ napsal: | Ne nejsou. Pouliční bitka je sprint, nikoli maraton.
A jak vůbec chceš mít hodně svalů a slabou kondici? | Hodně svalů a špatnou kondici můžeš mít úplně v pohodě. Vsadím Tvůj plat, že polovina profíků neuběhne ani 5 km.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|