jaký kardio zvolit

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - jaký kardio zvolit  Úvodní stránka -> Trénink -> jaký kardio zvolit
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
madball

PříspěvekZaslal: st březen 18, 2015 6:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Někoho baví maratony, někoho sprinty. Mě třeba zní sprint mnohem víc sympaticky, než mataron. Při představě maratonu omldévám, to je asi to poslední na světě, co bych chtěl někdy absolvovat.

Jsem na tom podobně a taky už jsem pár lidí "slušně" odmítl, že se takových šíleností neúčastním.
Jenom se mi příčí tenhle princův "islámskej" fanatismus.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
madball

PříspěvekZaslal: st březen 18, 2015 6:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mikex2 napsal:
madball napsal:
Princ napsal:
Jsem zdravý, otužilý, pohyblivý, docela velký a silný.

Chci se zeptat: na co mi bude ještě větší kondice? Odzvedám a odnosím desítky kilo, vystarším a přemůžu většinu populace (95 kg + několik let bojových sportů), udýchám i supersérie Na co další kondice?

Nevzpomínám si na žádný případ, kdy bych si říkal: kéž bych měl za sebou více vytrvalostních běhů Naopak mě mrzí povětšinou hloupá fyzická příprava, kterou jsem v BS občas musel podstupovat (angličáky, kliky v desítkách), místo aby mě trenér poslal dělat mrtvé tahy

Pomohou mi maratóny s plochýma nohama? Udělám díky nim pistoli? Vytlačím více nad hlavu? Vyrostou mi z toho bicáky? Předejdu nějaké nemoci? NEBO je to všechno přesně naopak?

Na 95kg člověk nemůže dělat trochu kardia? Ty potřebuješ 95kg na to, aby jsi přemohl a vystrašil většinu populace? To jsou mi teda důvody.

eSko napsal:
madball napsal:
Já jsem nenapsal lepší kondice, ale začínající.

Pro mě má člověk slušnou kondici, kterej má tep 40-50 a vynikající v rozmezí 30-40.

To máš docela přísné normy, člověče. :)

Já bych klidně napsal, že i 40-50 je špatná kondice, když se několik let pohybuju +-45, spíš pod 45, kdybych to bral podle sebe. Někomu zase připadá málo mít 120kg.
V podstatě ani fyzičku netrénuju, jen si cca 3x týdně zahraju basket asi tak 4 hodiny hrubýho času + 3x týdně posilka. Takže ano, pro mě je moc i těch 50/minutu.

V čem je to pro tebe moc ?
Kdybys měl najednou tep třeba 60, což je naprosto v pořádku, tak ti bude špatně nebo co ?
A odkud bereš ty normy, že 40-50 je slabá kondice ?

Asi určitě bych při klidové tepovce 60 neměl lepší fyzičku než teď.
Ty normy jsou samozřejmě podle mě s nějakým ohledem na to, co by měl být průměr.
Pro Drapera jsem s 95kg anorektit. Tolik k těm normám.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Broken

PříspěvekZaslal: st březen 18, 2015 8:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Broken napsal:
[
Pokud máš celkový cholesterol 13-12, patříš automaticky mezi lidi s vysokým kardiovaskulárním rizikem a je naprosto namístě léčit, protože i cholesterol sám je rizikový faktor aterosklerozy, potažmo ischemických chorob, byť bys ostatní rizikové faktory neměl (tlak, cigarety, cukrovka).A i když se ví o patogenezi aterosklerozy hodně, tak se bohužel neví všechno a jsou jiné nepoznané nebo méně poznané RF, které k poškození intimy můžou vést (npř zvýšdná hladina fibrinogenu, hyperhomocysteinemie atd)
Proto bych ti doporučil navštívit praktika nebo lépe internistu/lipidologa a tohle s ním řešit. Tvé hodnoty navíc bude třeba s největší pravděpodobností léčit kombinační terapii statinu/fibrátu a ezetimibu

Moc se v tom nevyznám, ale četl jsem diskuze, kde lidé bavili, zda je škodlivější vysoký cholesterol a nebo prášky, které se proti němu předepisují.

to budou dozajista názory fundovaných odborníků, kterých je třeba se držet. Přínos statinů a hypolipidemické léčby je natolik evidence-based silný jako máloco v medicíně.
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: st březen 18, 2015 9:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hm, tak jsem se měřil před chvílí a měl jsem 52..tak to jsem na tom lépe, než jsem myslel :))
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 7:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pěkný článek od Hnízdila
http://www.tribune.cz/clanek/34273-hnizdil-podezrele-jsou-statiny
jinak např. albuterol umí totéž co statiny a navíc je ještě anabolický:)
PetkaB

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 8:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
CIZOPASNIK napsal:
Někoho baví maratony, někoho sprinty. Mě třeba zní sprint mnohem víc sympaticky, než mataron. Při představě maratonu omldévám, to je asi to poslední na světě, co bych chtěl někdy absolvovat.

Jsem na tom podobně a taky už jsem pár lidí "slušně" odmítl, že se takových šíleností neúčastním.

Mně třeba ten jeho "fanatismus" vůbec nevadí

Prostě každej nemusí běhat, lyžovat nebo hrát golf..
BTW, pochopila jsem to tak, že není proti kardiu... třeba swinguje nebo snatchuje, nevím, nečetla jsem tu debatu celou.
Pro mě je třeba důležitá přenositelnost toho kterého druhu kardia - abych to vysvětlila. Když jsem se kdysi účastnila semináře, který společně vedli Miloš Škorpil a Pavel Macek (bylo to "posilování pro běžce a běhání pro liftery"), zajímavých tam kromě obsahu bylo pár věcí. Ti, co byli zvyklí "po našem" posilovat, na konci semináře dali v pohodě technicky správný běh (dokonce i já, ačkoliv jsem roky neběhala a předtím se o to neúspěšně pokoušela, jsem byla od začátku schopná pobíhat po parku a udýchat to). Běžči většinou absoloutně nedávali resety - tedy lezení, převalování, zvedání se se země...a dokonce i ti běžci, kteří měli už odběháno dost závodů, nebyli zřejmě díky svému špatnému pohybovému vzorci na konci semináře běhat o moc technicky líp, než na začátku....

EDIT: aby nedošlo k omylu - nemyslela jsem to tak, že se tam běžci nic nenaučili. Samozřejmě se určitě dozvěděli, jak na to. Ale fakt se "trápili" daleko víc než cvičící neběžci...

Naposledy upravil PetkaB dne čt březen 19, 2015 10:03 am, celkově upraveno 1 krát
Broken

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 9:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
pěkný článek od Hnízdila
http://www.tribune.cz/clanek/34273-hnizdil-podezrele-jsou-statiny
jinak např. albuterol umí totéž co statiny a navíc je ještě anabolický:)

no pokud ti stačí jeden nesmyslný článek od blázna Hnízdila z parlamentních listů, tak prosím řiď se jeho radami
Naproti jeho stupidním povídačkám a přirovnáním stojí obrovské skupiny vědců z různých koutů světa, desítky až stovky studií jasně deklarující, že statiny jak v primární prevenci tak i v sekundární prokazatelně snižují mortalitu a morbiditu pacientů. Ale kdo má rád konspirace, tak mu tlachání o pekařích zřejmě umožní "vidět za oponu a nebýt ovce":-)
a albuterol zcela jistě neumí to co statiny, ale rád se mrknu, co jsi vyhrabal za studie
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 9:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 6:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PetkaB napsal:
madball napsal:
CIZOPASNIK napsal:

BTW, pochopila jsem to tak, že není proti kardiu... třeba swinguje nebo snatchuje, nevím, nečetla jsem tu debatu celou.
Pro mě je třeba důležitá přenositelnost toho kterého druhu kardia - abych to vysvětlila. Když jsem se kdysi účastnila semináře, který společně vedli Miloš Škorpil a Pavel Macek (bylo to "posilování pro běžce a běhání pro liftery"), zajímavých tam kromě obsahu bylo pár věcí. Ti, co byli zvyklí "po našem" posilovat, na konci semináře dali v pohodě technicky správný běh (dokonce i já, ačkoliv jsem roky neběhala a předtím se o to neúspěšně pokoušela, jsem byla od začátku schopná pobíhat po parku a udýchat to). Běžči většinou absoloutně nedávali resety - tedy lezení, převalování, zvedání se se země...a dokonce i ti běžci, kteří měli už odběháno dost závodů, nebyli zřejmě díky svému špatnému pohybovému vzorci na konci semináře běhat o moc technicky líp, než na začátku....

EDIT: aby nedošlo k omylu - nemyslela jsem to tak, že se tam běžci nic nenaučili. Samozřejmě se určitě dozvěděli, jak na to. Ale fakt se "trápili" daleko víc než cvičící neběžci...

A jak na tom byli ti, co jsou zvyklý posilovat "po vašem", s mobilitou pro dřep?

PetkaB na Hulkieho fóru 10.07.2013 napsal:
Bonusem dnešního tréninku bylo to, že jsem se pokoušela udělat dřep tak, že jsem stála čelem ke zdi, těsně u ní...poté, co se mi všichni šklebili, protože jsem to samozřejmě nedala, to odvážlivci taky zkusili. Dal to jen Zbyněk, syn málem udělal kotoul vzad, neb je sveřepý a neodhadl, kdy to má vzdát (ale pochopil, proč při svém první pokusu o dřep v dresu hodil šipku do stojanů). Když je přestalo bavit vtipně komentovat moje pokusy, šla jsem na to postupně a u žebřin, abych se mohla přidržovat...to docela šlo. Ale u zdi jsem to po mnoha pokusech dala jen na GPC hloubku. Tak třeba příště

Ne, nechci se hádat ani tě nesleduju, jak už jsi jednou napsala , ale většinou si z první stránky nově založenýho logu vždycky něco přečtu. Jenom bych bral víc objektivity.

A princ je v tomhle směru extrémní fanatik a nevěřím, že nějaké kardio dělá, protože je to nezdravé.

Princ napsal:
Pořád jsi nenapsal, v čem mi to (podle všech odborníků nezdravé) kardio pomůže?

Naposledy upravil madball dne čt březen 19, 2015 7:07 pm, celkově upraveno 1 krát
Grimley

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 7:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vazne uvazuju ze navstivim taky nejakej seminar, protoze jak vidim, tak to pomaha nejen lecit zanety v ramenech, pomaha to nejen lecit exemy, ono to dokonce pomaha ucit i techniku behu a z lidi, co nikdy nebehali jsou najednou vetsi profici nez letity zavodnici

V cem vsem tenhleten "styl" jeste pomaha? Nemate treba i nizsi spotrebu nafty v aute?.... to by se mi taky hodilo
OK

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 7:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley: Doporučuji nějaký takový seminář navštívit, ač jsem nikdy na semináři Pavla nebyl, tak je to, že zlepšuje jejich cvičení i běh a je přenosné do dalších aktivit, je naprosto logické.

Na nějakých seminářích u lidí co cvičí s koulí jsem byl a jde o to, že oni se věnují hodně resetům, mobilitě, dýchání, atd. A proto jsou lépe připraveni na mnoho sportovních aktivit, jelikož většina lidí prostě na běh připravena není. Stačí se podívat na běžce, které po Praze vídám a většina z nich by snad ani běhat neměla, vypadá to strašně.
Grimley

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 7:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já tu vůbec nepopírám ale Pavlovy kvality :) ... věřím, že je to odborník a vyzná se, asi proto je i tam, kde je .... Kdybych měl čas nazbyt a nevědel do čeho investovat, klidně bych nějakej seminář navštívil, věřím, že se tam člověk dozví / naučí spoustů zajímavých věcí

... mě jen vadí tvorba tohohle kultu, je to prostě trapný .... je to ale teď holt móda

EDIT: to, že 90% lidí, co vidím běhat, hlavně teda holek (nejsem žádnej šovinista), běhá jak kdyby měli v prdeli špunt je věc druhá ... oni ty holky jak jsou blbý, tak si myslel, že když poběžej, respektive budou si myslet že běžej, že zhubnou, ale půlka z nich má u toho jejich běhu neběhu nižší tepovku než při chůzi a druhá půlka zase běží s tepem 172 a myslej si, jak krásně spalujou tuky (viz moje kamarádka) ....

EDIT 2 : a na seminář ohledně běhání bych asi s prominutím nešel k Pavlovi zdejšímu, ale k Pavlovi Baběrádovi, to je jedna z největších běžeckých kapacit u nás, dle mého skromného názoru.
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
V cem vsem tenhleten "styl" jeste pomaha? Nemate treba i nizsi spotrebu nafty v aute?.... to by se mi taky hodilo

Já nemůžu
theferune

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 7:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Často mívám pocit, že zapřisáhlí odpůrci kardia jsou prostě jen liní
PetkaB

PříspěvekZaslal: čt březen 19, 2015 9:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
PetkaB napsal:
madball napsal:
CIZOPASNIK napsal:

A jak na tom byli ti, co jsou zvyklý posilovat "po vašem", s mobilitou pro dřep?

PetkaB na Hulkieho fóru 10.07.2013 napsal:
Bonusem dnešního tréninku bylo to, že jsem se pokoušela udělat dřep tak, že jsem stála čelem ke zdi, těsně u ní...poté, co se mi všichni šklebili, protože jsem to samozřejmě nedala, to odvážlivci taky zkusili. Dal to jen Zbyněk, syn málem udělal kotoul vzad, neb je sveřepý a neodhadl, kdy to má vzdát (ale pochopil, proč při svém první pokusu o dřep v dresu hodil šipku do stojanů). Když je přestalo bavit vtipně komentovat moje pokusy, šla jsem na to postupně a u žebřin, abych se mohla přidržovat...to docela šlo. Ale u zdi jsem to po mnoha pokusech dala jen na GPC hloubku. Tak třeba příště

Ne, nechci se hádat ani tě nesleduju, jak už jsi jednou napsala , ale většinou si z první stránky nově založenýho logu vždycky něco přečtu. Jenom bych bral víc objektivity.

A princ je v tomhle směru extrémní fanatik a nevěřím, že nějaké kardio dělá, protože je to nezdravé.

Princ napsal:
Pořád jsi nenapsal, v čem mi to (podle všech odborníků nezdravé) kardio pomůže?

Nerozumím otázce - pokud se ptáš na syna, tak ten je tuhej a zkrácenej naprosto neuvěřitelně, ale do toho, jak cvičí, mu mluvím hodně omezeně. Takže rozhodně necvičí "po našem". Odzávodil pár závodů v trojboji, s ne úplně špatnými výsledky. Cvičí si po svém, rozhodně mu nevnucuju svůj styl. Moje mobilita na dřep se za tu dobu, co cvičím v KB5 zlepšila asi tím způsobem, že když jsem tam přišla, nedřepla jsem ani parael. Momentálně už jedu double drily, tam už je potřeba mít dřep opravdu bez problémů. Nedělá mi problém dřepovat naboso plnou hloubku na celých chodidlech, ani v tom dřepu vydržet sedět. Čelem u zdi taky už dřepuju bez problémů.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - jaký kardio zvolit Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: