8Shade - ektomorf - trénink

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 23, 24, 25  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - 8Shade - ektomorf - trénink  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> 8Shade - ektomorf - trénink
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
8Shade

PříspěvekZaslal: pá květen 15, 2015 8:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

FEST Pátek-1a

Mrtvý tah
☞ 4x115 kg
☞ 4x115 kg
☞ 4x115 kg
☞ 4x115 kg
☞ 4x115 kg
☞ 4x115 kg
☞ 4x115 kg
☞ 4x115 kg
- 90-120 s pauza, +5kg, stř. úchop, pásek, masakr

Hackenpress
- vynecháno

Bench press incline na multipressu
☞ 8x47 kg
☞ 8x47 kg
☞ 7x47 kg
☞ 6x47 kg
- 60-90 s pauza, 5.stupeň sklon/1,5 vzdálenost, +1kg, těžké

střídavé zdvihy JČ vestoje
☞ 8x12,5 kg
☞ 8x12,5 kg
☞ 6x12,5 kg
☞ 7x12,5 kg
- 60-90 s pauza, těžké

kliky na bradlech
☞ 8xBW + 12,5kg
☞ 8xBW + 12,5kg
☞ 7xBW + 12,5kg
☞ 6xBW + 12,5kg
- 90 s pauza, +2,5kg, velmi těžké

Tak dnešní trénink opravdu neskutečná makačka. Už vím, proč se ve vedlejším topicu pořád řeší, jak je těžké 10x3. Už 8x4 je neuvěřitelnej masakr a odříkání. Pauzy jsem ale zvládal cca do těch 2 minut a to jsem jel reálně s 88% maxima. I tak jsem se zpotil víc než při kardiu a ještěže jsem si neměřil tep, protože ten musel vylétávat k neskutečným číslům.

Na hacken press už jsem přes mrákoty fakt neměl, tak jsem dával ostatní cviky (kliky na bradlech ale ještě před mrtvolou). Moc si nedovedu představit příští týden, ještě že je poslední, protože takové množství sérií by mi dlouhodobě snad zabilo :) Už se těšim až to zredukuju tak na 4-5.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
8Shade

PříspěvekZaslal: po květen 18, 2015 6:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Týden 8

FEST Pondělí-2a

Bench press
☞ 4x68,5 kg
☞ 4x68,5 kg
☞ 4x67,5 kg
☞ 4x67,5 kg
☞ 4x66,5 kg
☞ 4x66,5 kg
☞ 4x66,5 kg
- 90 s pauza, těžké

přítahy VČ v předklonu podhmatem
☞ 6x60 kg
☞ 6x60 kg
☞ 6x60 kg
☞ 6x60 kg
☞ 6x60 kg
☞ 8x60 kg
- 90 s pauza, +2,5kg, pásek, těžké

horizontal legpress
☞ 8x120 kg
☞ 8x120 kg
☞ 8x120 kg
☞ 8x120 kg
- 60-90 s pauza, +7,5kg, těžké

upažování JČ vestoje
☞ 10x9 kg
☞ 10x9 kg
☞ 10x9 kg
☞ 10x9 kg
- 60 s pauza, +1kg, těžké

upažování JČ v předklonu
☞ 10x9 kg
☞ 10x9 kg
☞ 10x9 kg
☞ 10x9 kg
- 60 s pauza, +1kg, těžké

Trénink ušel, v posilce bylo konečně málo lidí, takže se dalo dostat na vše bez čekání. U benče jsem asi u páté série zjistil, že mi vyhovuje o něco málo širší úchop, než jsem jel (ideální je zatím cca 3-4cm od vnitřních čar od nataženého palce). Síla u benče mi celkově mrzí, protože u všeho to šlo nahoru, ale tady jsem se zaseknul na menší váze, než před FESTem. Na benč jsem byl vždycky poleno, i přes konstantní vylazování techniky a čtení rad jak se zlepšit.

Dneska jsem si zapomněl bandáže na zápěstí, ale v posilce mně půjčili jednu bandáž na kolena, kterou jsem okolo zraněného zápěstí obmotal a překvapivě ani druhé zápěstí nemělo bez bandáže problém.

Váha lítá sem a tam, teď v teplejším počasí mi apetit jde celkem dolů. Také výdej je za trénink vyšší, jak stoupá zátěž (např. u mrtvol jsem vypotil hrozně vody). Břicho se ale zmenšuje, takže to není tak špatné. Tak nějak se stejně chystam na léto maličko zvýšit výdej a shodit břicho a trochu klesnout s vahou.

Aktuální váha: 81,3 Kg (-0,5 Kg)
8Shade

PříspěvekZaslal: st květen 20, 2015 6:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

FEST Středa-1b

Hluboký dřep
☞ 4x75 kg
☞ 4x75 kg
☞ 4x75 kg
☞ 4x75 kg
☞ 4x75 kg
☞ 4x75 kg
☞ 4x75 kg
☞ 4x75 kg
- 90 s pauza, +5kg, pásek, ok

tlaky s JČ na rovné lavici
☞ 6x27,5 kg PR
☞ 6x27,5 kg
☞ 5x27,5 kg
☞ 4x27,5 kg
☞ 4x27,5 kg
☞ 4x27,5 kg
- 90 s pauza, +2,5kg, paráda!!!

shyby nadhmatem širokým úchopem
☞ 8x
☞ 8x
☞ 6x
☞ 3x
☞ 8xBW - 15
- 90-120 s pauza, síla nic moc, děláno až po dřepech (oproti jindy)

Bicepsové zdvihy VČ vestoje
☞ 10x30 kg
☞ 8x30 kg
☞ 7x30 kg
☞ 6x30 kg
- 60 s pauza, +2,5kg, velmi těžké

Zase perfektní trénink. Poslední dobou pozoruji, že středeční tréninky se cítím silný a motivovaný. Je možné, že za to může dobrá strava během po a út. V pondělí je to většinou mizérie, což bude nepravidelnou stravou o víkendu.

Dřep šel dneska skvěle, hloubka pořád supr, dokonce bych řekl, že z dříve z polovičatých dřepů jsem měl potíže s koleny, teď z hlubokých nemám žádné.

Jsem sice již v posledním týdnu FESTu, ale přemýšlím, že bych ho mohl ještě o pár týdnů prodloužit a mírně upravit intenzitu (např. vynecháním doplňkových cviků). Časově se to s potřebou větších pauz vždycky dost natáhne. Také u některých hlavních cviků zkrouhnu počet sérií (mrtvola) či zkusím jiné schéma úplně (bench). U dřepu mně těch 8 sérií zatím vyhovuje.
8Shade

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2015 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

FEST Pátek-2b

Mrtvý tah
☞ 4x120 kg
☞ 4x120 kg
☞ 4x120 kg
☞ 4x120 kg
☞ 4x120 kg
☞ 4x120 kg
☞ 4x120 kg
☞ 4x120 kg
- 120-140 s pauza, +5kg, stř. úchop, pásek, těžké

Hackenpress
- vynecháno

Bench press incline na multipressu
☞ 8x48,5 kg
☞ 8x48,5 kg
☞ 8x48,5 kg
☞ 9x48,5 kg
- 60 s pauza, 5.stupeň sklon/1,5 vzdálenost, +1,5kg, kupodivu ok

Přítahy VČ k bradě
☞ 8x30 kg
☞ 8x30 kg
☞ 8x30 kg
☞ 8x30 kg
☞ 8x30 kg
☞ 8x30 kg
- 90 s pauza, +1,5kg, kupodivu ok

Tak a je to tu. Poslední FEST trénink za mnou. Od příštího týdne to nějak upravím, ještě nevím jak, ale určitě nechci ještě podsekávat. Myslím, že to byla častá chyba, co jsem dřív dělal. Časová náročnost tréninku se zvedala s váhou činek, jelikož jsem si prodloužil odpočinek až na tu horní hranici podle freimena (či lehce přes). Proto jsem vynechal dnes hacken.

Silově dnes naprostá špička, na mrtvole jsem se musel sice vnitřně hodně hecovat, ale naštěstí to opravdu hodně pomáhalo. V počtu sérií je to jasný PR, takže jsem fakt spokojenej. U incline benče jsem oproti minulým týdnům cítil daleko víc prsa a ramena a i to bylo výrazně lehčí. Vůbec si to neumím vysvětlit. To samé přítahy k bradě.

Naposledy upravil 8Shade dne st květen 27, 2015 3:54 pm, celkově upraveno 2 krát
8Shade

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 5:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

FEST trénink zhodnocení
Fest trénink byl velmi dobrý, jen jsem ho správně neujedl. Stravu jsem za celou dobu neměnil, ze začátku šla moje váha nahoru, ale jakmile začaly váhy narůstat, tak už jsem jako ektomorf spaloval tréninkem moc kalorií. Mohl jsem přidat kalorie, ale nebyl jsem spokojen s velikostí mého břicha, takže jsem to vzal jako silovku, kdy jsem se snažil shodit trochu břicho. Kromě benče šla síla nahoru a pas se mně zmenšil cca o 4-5 cm, nohy se zvětšily o 1cm a ruce taky. Takže celkově ho hodnotím kladně. Jet ho znovu, tak bych se vyvaroval kardia (ubralo mně to sílu), zlepšil bych stravu zejména o víkendu (pondělní trénink většinou stál zaprd) a určitě i více jedl přes týden (stačilo by +1 jídlo denně).
Z cílů, co jsem měl se mně povedlo dostat na velmi slušnou úroveň v mrtvolách, takže se do toho budu moci teď opřít a zase jsem začal jezdit nohy, což bych také zařadil jako plus.

Trénink A

Bench press
☞ 4x68,5 kg
☞ 4x68,5 kg
☞ 4x68,5 kg
☞ 5x68,5 kg
- 90 s pauza, těžké

Shyby
☞ 5xBW
☞ 5xBW
☞ 5xBW
☞ 5xBW + 1kg
- ok

Dřepy
☞ 8x50 kg
☞ 8x50 kg
☞ 8x50 kg
- 90 s pauza, střední

Tlaky JČ na ramena
☞ 10x15kg
☞ 10x15kg
☞ 10x15kg
- 90 s pauza, střední

Tak jsem začal nový trénink, rozcvičovací série nepíšu, ale dělám je. Bude to FB 3x týdně, kde se budu zejména soustředit na sílu. Jsou tam hlavně základní cviky, bench a dřep 2x týdně (lehce/těžce), mrtvola jednou těžce. Díky nevelkému množství pracovních sérií bych to mohl i lépe ujíst, regenerace snad půjde také lépe, takže síla by mohla jít nahoru. Shyby pojedu 5ky a budu pomaličku přidávat závaží.

Dneska super benč, konečně jsem zatlačil to, na čem jsem už tři týdny stagnoval. Soustředil jsem se na co nejlepší zpevnění těla, vnitřně jsem se nabudil a poslední sérii jsem nemohl uvěřit svým očím :) Takže paráda.

Jinak si zkouším psát jídelníček do kalorických tabulek a zjišťuji, že bych to měl dělat hlavně o víkendech, kde většinou mám se stravou větší problémy zejména kvůli nepravidelnosti. Díky těm tabulkám mohu jednodušše v rámci dne jíst tak, abych na konci dne měl splněno.

Aktuální váha: 81,9 Kg (+0,6 Kg)

Naposledy upravil 8Shade dne st červen 03, 2015 7:05 pm, celkově upraveno 2 krát
Tom3

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 5:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kolik za den stlacis kalorii? kdyz uz si to pises.. zajima me jak na tom jsou kamaradi ektomorfove :D navic mam jen o naky kilecko vic jak ty..
8Shade

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:
kolik za den stlacis kalorii? kdyz uz si to pises.. zajima me jak na tom jsou kamaradi ektomorfove :D navic mam jen o naky kilecko vic jak ty..

Podle tabulek mám na přibrání z aktuální váhy na cílovou váhu 85kg být v kalorickém surplusu cca na 2263 kcal (po odečtení 10% za trávení a spálených kalorií při tréninku), což ale většinou přetahuji (pohybuji se v surplusu tak 2300-2600). Bez odečítání výdeje to dává tak 2600-3000 kcal jídla denně, záleží jak moc jsem rozežranej :D. Uvidíme co to udělá, když si to chvíli budu psát, než se ten objem jídla pocitově naučím. U ektomorfů je dodržování stravy 100% úspěchu, takže by to mohlo pomoci.

EDIT: tak je to jinak, 2200 je na udržení váhy, blbě jsem to pochopil. Takže jsem to teď navýšil na 2600 a uvidíme, co to udělá.

Naposledy upravil 8Shade dne st květen 27, 2015 8:39 pm, celkově upraveno 2 krát
Tom3

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 6:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no, pri 3k jsem si drzel 80kg, tedka jedu na 4k+ a jde to hore
ale chce to vychytat, aby to neslo zbytecne do tuku, i ektomorf ma s timhle problem, ikdyz si kazdej mysli ze ne :D
8Shade

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 6:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:
no, pri 3k jsem si drzel 80kg, tedka jedu na 4k+ a jde to hore
ale chce to vychytat, aby to neslo zbytecne do tuku, i ektomorf ma s timhle problem, ikdyz si kazdej mysli ze ne :D

Přesně kvůli břichu to neženu výš, než je nezbytně potřeba. Uvidíme, jestli se to teď trochu pohne, ale spíš teď jím, abych dobře zregeneroval a díky tomu zesílil. S váhou jsem relativně spokojenej, lepší to může být vždycky, ale už to není jako tehdá při 55-75kg, kdy jsem potřeboval s váhou nahoru, abych pořád nemusel poslouchat narážky na mojí hubenost.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 6:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

co máme říkat my, co jim to chodí vyloženě do břicha
Tom3

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 6:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vim o cem mluvis :)
Turakam

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 6:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vidíš, už vážiš jak ja:)
8Shade

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Vidíš, už vážiš jak ja:)

Super, teď už jen zvedat váhy jako ty :D To ale ve svym životě nevidim reálně (hlavně ten benč).
8Shade

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 3:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trénink B

Mrtvý tah
☞ 3x125 kg
☞ 3x125 kg
3x130 kg PR
- 120-140 s pauza, +10kg, stř. úchop, pásek, těžké

Military press
☞ 5x40 kg
☞ 5x40 kg
☞ 5x40 kg
☞ 5x40 kg
- 90s pauza, pásek, velmi těžké, tlak na páteř

tlaky s JČ na rovné lavici
☞ 10x22,5 kg
☞ 10x22,5 kg
☞ 10x22,5 kg
- 90s pauza, poslední opáčko jen tak tak

Bicepsové zdvihy VČ vestoje
☞ 10x30 kg
☞ 7x30 kg
☞ 7x30 kg
- 90s pauza, velmi těžké

Hurá, s rezervou (tak na 1-2 opakování) padlo nové PR na mrtvolce. Technicky to bylo lepší než 120ka minule. Takhle to snad bude pokračovat každý týden.

Rozhodl jsem se, že již v životě nebudu cvičit military press. Na moji stavbu těla nejdebilnější cvik. Pořád jsem se snažil ho jet a vždy jsem s ním měl jen zdravotní problémy. Ani pásek, ani zatnout zadek a břicho, ani speciální postoj není dostatečný na to, abych neměl velký tlak na páteř. Dneska jsem cítil, jak mě dva obratle skřípaly nerv mezi nima a není to nic příjemného. Prostě šlus ende, už jsem to s military pressem zkoušel několik let a nikdy mi nevyhovoval. Takže zkusím najít nějakou náhradu, kde na tu páteř není takový tlak. Pokud máte nějaké dobré návrhy, tak sem s nima.
8Shade

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 4:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trénink C

Kliky na bradlech
☞ 8xBW
☞ 5xBW + 7,5kg
☞ 5xBW + 15kg
☞ 5xBW + 17,5kg
☞ 5xBW + 20kg (vzhledem k aktuální BW je to PR, mám +5kg od posledně, co jsem tohle dal)
- 90 s pauza, těžké

Bench press
☞ 8x55 kg
☞ 8x55 kg
☞ 10x55 kg
- 90 s pauza, ok

Hluboké dřepy
☞ 4x80 kg
☞ 4x80 kg
☞ 4x80 kg
☞ 4x80 kg
- 120 s pauza, +5kg, pásek, velmi těžké

Přítahy jč v předklonu
☞ 10x20 kg
☞ 10x25 kg
☞ 10x27,5 kg
- 90 s pauza, těžké

Parádní trénink. Silově hlavně na bradlech výborné. Dřepy asi příště navýším jen lehce, protože jsem se semtam předkláněl. Takže nespěchat a ještě zlepšit techniku a nechat tělo přizpůsobit.

U benče jsem dnes jel činkou lepší dráhu až pod prsa, vypadá to, že mně bude víc vyhovovat. Ještě vyzkouším v pondělí s těžší činkou.

Ještě ze středy jsem měl snad nejvíc rozbitá záda, co jsem kdy měl, ale jako vždy jsem si je dnes cvičením spravil :)

Kalorie jsem si celý týden zapisoval a je to velmi znát. Přijde mně to asi jako nejpodstatnější bod pro ektomorfy a lidi, co nemůžou přibrat. Cílový počet kalorií na přibírání držím tak 2600-2900 a vypadá to, že je to dostatečné. Aktuální váha je +0,9kg od pondělí. Na této váze (82,8kg) jsem ještě v životě nebyl, a to se vážím každý trénink.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - 8Shade - ektomorf - trénink Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 23, 24, 25  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: