Pauzy 2-3minuty chuze mezi sprintama.
Zvolil jsem 150m, protoze 200m bych zatim sprintem neubehl a trenink by pak ztracel.
Snaha byla o postupne zlepseni kazdeho sprintu, coz se mi k memu prekvapeni nakonec podarilo.
co se pod tím skrývá? Ze to prostě od-sprintuješ na max?
Speed endurance cesky asi rychlostni vytrvalost to je vysledek toho treninku.
Schopnost drzet skoro maximalni rychlost po co nejdelsi dobu vyhrava zavody pomerne casto.
Dobrou speed endurance ma napriklad Christoph Lameter, ktery vitezi druhou pulkou zavodu, protoze dokaze drzet skoro maximalni rychlost dele nez ostatni.
Ohledne toho jestli byl trenink sprint na max.
Bylo to tak na 80-95% v prvnim az ctvrtym sprintu.
Start ze stoje a soustredeni na techniku a dobrou praci rukou.
Naposledy upravil Mr_Asphalt dne čt červen 04, 2015 10:30 am, celkově upraveno 1 krát
I kdyz to vypada ze ke konci zavodu zrychluje, tak jen drzi rychlost dele nez ostatni.
Ke konci zavodu uz neni mozne zrychlovat, jen mozne jen oddalovat zpomaleni a to treninkem speed endurance.
Pekny trening. Velmi podobne je to aj vo vytrvalostnych behoch, tempove behy pri cca 85% maxima s dorazom na rovnaku rychlost a kadenciu sa behavaju na vzdialenostiach od 400m do 12km, v zavislosti od preteku na ktory sa atlet pripravuje.
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
cca 3 minuty a vice pauzy mezi behama=uplna recovery
Starty ze stoje.
100m nebylo v planu ale 60m se mi bezelo pomerne dobre, tak jsem zkusil 100m.
Flexibilita i koordinace je o poznani lepsi nez pred 14 dny.
S progresem jsem spokojeny ani jsem tak velky necekal
200m: 27,7s (95%) (Plan byl na 80% ale v zatacce se usidlila skupinka florbalistek)
200m: 30,5s (85%)
200m: 29,5s (95%)
Plan byl 4x200m s tim, ze casy se budou postupne zlepsovat pripadne budou alespon stejne
Plan vzal za sve hned v prvnim behu, kdy jsem to noobacky zabil a bylo mi jasne, ze uz se nemohu zlepsovat v dalsich bezich.
Posledni dvoustovku jsem vypustil, protoze jsem vedel ze telo jiz zacina zpomalovat a trenink by byl kontraproduktivni.
Pauzy byli 200 m chuze, dulezite je ze se musi vybehnout pred tim nez se telo plne zregeneruje.
200m: 27,7s (95%) (Plan byl na 80% ale v zatacce se usidlila skupinka florbalistek)
Si mal spomalit a lepsie poobzerat Pripadne zastavit a pokecat Ach, ake zaciatocnicke chyby
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
tak sekunda je vpodstate nic, kdyz to mackas rucne na stopkach a dvakrat start a cil... u me to delalo kolem sekundy, a bylo to stopovany trenerem, i na netu si k tomu lidi pricitaj tu 0,5-1 sekundu
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru