|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
MilanaliM

|
Zaslal: so červenec 18, 2015 3:44 pm Předmět: |
|
|
včelaři už to řeší jednoduše jak tomu předcházet: dělají vstupní otvory do včelína takové, aby jimi prolezli jen včelky (samo, že se sršni můžou prokousat, ale dost je to zpomalí a pokud nějaký prorazí tak jen na jednom místě, mezitím se včelky semknou a sršně "uvaří" ...proto doufám, že ten včelín cos vyfotila je kvůli fotu bez "vstupního vchodu" má dost velké vstupní mezery
otázkou je, jestli si pěstované včelky na takové umělé bezpečí nezvyknou a nezapomenou na přirozenou obranu  , kterou jim evoluce povolila, aby měli šanci přežít, už kvůli opylovávání rostlinstva...
Hmizí genocida:
"Včely sa dokážu obrániť, ale obrana musí byť veľmi efektívna. Sršne obyčajne fungujú tak, že pošlú jedného zveda preskúmať široké okolie a ten keď nájde včelí úľ tak sa vráti a potom nastane krížová výprava proti včelám a vtedy to včely už majú spočítané. Úlohou včiel je teda zabrániť tomu jednému zvedovi aby sa vrátil k ostatným sršňom. Akonáhle zved vnikne od úľa, tak ostatné včely sa na neho vrhnú a celého ho obalia. Mávaním krídiel vytvoria takú teplotu, ktorá je pre sršňa nebezpečná, ten sa zahreje a skape. Teplota, pri ktorej sršeň skape je nebezpečná aj pre včely, ale tie majú výhodu, že znesú teplotu o málo vyššiu ako sršeň. Práve tento rozdiel teploty im pomáha vyrovnať hendikep voči sršňom. Skapatý sršeň sa tak nemôže vrátiť a ostatným sršňom nedonesie informáciu kde sa úľ nachádza."
na včelařském fóru jsem jednou shlédl video boje 1500 našich sršňů žlutavých proti 300 sršňům mandarínským (větší sršeň made in Japan) - vyrovnaný boj - nikoliv ale početně _________________ Jejich revírem je činkárna, jejich tempo je úměrné zkušenostem, jejich protivníci jsou vysedávači na lavičkách, telefonující cvičenci a neuklízeči kotoučů z činek. Muži z Korby 11 posilují ve dne v noci. Jejich úkolem je nabírat a chránit svalovou hmotu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
e-witch

|
Zaslal: so červenec 18, 2015 4:47 pm Předmět: |
|
|
… mandaríni, doufám, ten náš zapadákov hned tak nenajdou, a na ty naše Pepy, kterých tu je a vždy bylo víc než dost, na ty kašlu ... hledí si víceméně svého svého http://www.zocsvsvetla.cz/Nepratel.htm#_Sršně
… tady si např.hledí svého přímo z balkonu :D
… horší, co ten medvěd :)
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so červenec 18, 2015 4:49 pm Předmět: |
|
|
Koukám tedy ..... divoký to kraj.
Což jinak vysvětluje mnohé. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: so červenec 18, 2015 5:01 pm Předmět: |
|
|
... no netvrdím, že z nich nemám respekt ... když byli loni zrovna na tom balkoně, chodila jsem je tam pozorovat a jak jsem si tam hrála na hrdinu a byla uvnitř našponovaná, sedla jsem si pak s kávičkou do bezpečí a s řevem převrátila stoleček, když mi na ruku sedla normální mucha
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: po červenec 20, 2015 7:39 am Předmět: |
|
|
| e-witch napsal: | ... bezpečný bench ...
+ dřep před chcípnutím
|
Konecne kratasky
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: po červenec 20, 2015 8:07 pm Předmět: |
|
|
20.7.2015
dřep
10x30,40, 8x50, 6x60,70
2x80,90, 2x100
1x105
neopren.b.
6x3x105
2x9x90
rumun
4x10x70kg
zakopávání
3x12x30kg
čelní dřep
4x6x55kg
AB roller
+10kg
3x20
… nešlo, ale držela jsem ...
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: út červenec 21, 2015 7:02 am Předmět: |
|
|
| e-witch napsal: | ... ale na pracovní maily odpovídat, to ne, co ? |
Ty jsou na jinym pocitaci :)
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: út červenec 21, 2015 4:55 pm Předmět: |
|
|
... dnešní rehabilitace byla celkem fajn, sice jsem vzhledem k době dovolených vyfasovala zas někoho jiného, takže polovina vymezených 20 min. zabitá opětovným představováním svých obtíží a silového trojboje, ale zato mi pak slečna pěkně uvolnila rameno (ušetřila mě obligátní promenády ve spodním prádle na jejímž konci čeká bonus v podobě verdiktu, že neumím ani chodit :)) a vypáčila jsem z ní její skromný názor, že o impingement syndrom snad ani jít nemusí, spíš přetížené trapézy a soubor dalších problémů odvíjející se od mé diastázy ...
takjó, no, souhlasím, třeba má doma akvárko ... a jinak prý celkem dobrý :D
... uvidím, koho vyfasuju příště, zachovávám klid, dýchám do břicha a strkám lopatky do kapsiček
|
|
| nahoru |
|
 |
e-witch

|
Zaslal: st červenec 22, 2015 12:43 pm Předmět: |
|
|
22.07.2015
bench
10x 30,35, 8x40,45, 4x50, 3x55, 1x60
ram
4x5x67,5kg
3x67,5
úzký
8x55
3x7x57,5
upaž. v předklonu
5x12x5kg
biceps
j.č.
4x10x12kg
+
triceps kladka
4x10x40
zkracovačky
+15kg
3x20
… ale jó, rameno celkem v klidu
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|