|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vejdy

|
Zaslal: pá prosinec 11, 2015 1:58 pm Předmět: |
|
|
Dle mého názoru na Scitec,co příchuť to mňamózní dobrota...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
s7RanG
|
Zaslal: pá prosinec 11, 2015 2:21 pm Předmět: |
|
|
Souhlasím. Chuťově Scitec nemá konkurenci, tam nejde trefit špatně.
|
|
| nahoru |
|
 |
KillKatz
|
Zaslal: st prosinec 16, 2015 3:04 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, hledam bezlaktozovy protein a zatim jsem nasel tyto, jaky z nich byste mi doporucili?
Netoleruji ani male mnozstvi laktozy (spis moje telo).
Nasel jsem nasledujici, ale nevim, ktery z nich vybrat.
Popr. jeste hledam nejaky hydroizolat, tam je vyber bezlaktozovych jeste mensi.
Scitec Zero Iso Great
Dymatize Nutrition Iso 100%
BioTechUSA Iso Whey Zero
Dekuji.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: st prosinec 16, 2015 4:12 pm Předmět: |
|
|
Pokud netoleruješ ani kousíček maličký laktózy, pak bych na Tvém místě volil buď hovězí protein (resp. hovězí proteinový isolát; byť má své nevýhody) nebo nějaký rostlinný (také má nevýhody:) a nebo třeba vaječný (i ten má ale nevýhody:). Každopádně syrovátkový protein podle mého názoru má vždy maličko laktózy a to, jestli výrobce uvede 0 g nebo 1 g nebo něco mezi tím je dáno jeho výkladem vyhlášek (a v některých případech férovosti). Ruku do ohně za skutečnou nulu laktózy bych dal jen a pouze u zmíněných nesyrovátkových.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st prosinec 16, 2015 4:47 pm Předmět: |
|
|
Jsem pro vaječný protein. Nebo to ujez ze stravy a máš po starostech.
|
|
| nahoru |
|
 |
KillKatz
|
Zaslal: st prosinec 16, 2015 4:50 pm Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: | | Pokud netoleruješ ani kousíček maličký laktózy, pak bych na Tvém místě volil buď hovězí protein (resp. hovězí proteinový isolát; byť má své nevýhody) nebo nějaký rostlinný (také má nevýhody:) a nebo třeba vaječný (i ten má ale nevýhody:). Každopádně syrovátkový protein podle mého názoru má vždy maličko laktózy a to, jestli výrobce uvede 0 g nebo 1 g nebo něco mezi tím je dáno jeho výkladem vyhlášek (a v některých případech férovosti). Ruku do ohně za skutečnou nulu laktózy bych dal jen a pouze u zmíněných nesyrovátkových. |
Toleruji pouze minimalni mnozstvi obsazene v bezlaktozovych potravinach - coz byva max 0.1/100g, casto i 0.01/100g
Nekolik proteinu s vysokym obsahem proteinu a malym obsahem sachru jsem vyzkousel, vysledek naprosto stejny (=prijemne chvilky na WC)
Proto bych rad vyzkousel nejaky syrovatkovy, ktery ma minimalni obsah sacharidu, prinejhorsim si ho bude davat obcas zena.
Jaky syrovatkovy s minimalnim obsahem sacharidu by jsi teda doporucil?
Pokud ani na ten nebude reagovat telo dobre, tak vyzkousim nejaky jiny, ale predpokladam, ze pokud to bude OK, tak je to v mem pripade asi nejlepsi varianta - oproti hovezim a predevsim rostlinnym.
|
|
| nahoru |
|
 |
KillKatz
|
Zaslal: st prosinec 16, 2015 4:53 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Jsem pro vaječný protein. Nebo to ujez ze stravy a máš po starostech. | O to se snazim, ale obcas nemam chut na to dat si rozmixovany tvaroh nebo dalsi jidlo. Popr. obcas si do prace vemu 4 krabicky s jidlem a posledni krabicku jim s nechuti, takze bych tim proteinem obcas chtel doplnit bilkoviny. A tez po treninku, nez se dostanu domu a dam si normalni jidlo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st prosinec 16, 2015 4:58 pm Předmět: |
|
|
Chápu. Pokud se jedná řekněme o 20-30 g bílkovin - řešil bych to instantními aminokyselinami nebo nějakým mixem na míru s vhodnou příchutí. Já v průběhu tréninku piju prakticky nachuť 40 g BCAA a jde mi vlastně o tu višeň co tam piju:o)...citrulin co v tom je mi je prakticky spíš naobtíž. Cena je v pohodě, 100 % bez laktosy. Pokud ale chceš doplnit třeba stovku gramů denně, tak to není cesta. Tuším hydro je také bez laktosy-resp. není zmíněna ve složení (i když těch 0,01 g laktosy/ 100 g prášku je masakr-to bych asi neriskoval).
Naposledy upravil Deadlift dne st prosinec 16, 2015 5:00 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: st prosinec 16, 2015 4:58 pm Předmět: |
|
|
Neznám syrovátkový protein žádného výrobce, kde bych věděl či věřil, že je menší (popř. větší, ale cca srovnatelné) procento laktózy, než píšeš, tzn. jak píše Deadlift, zvolil bych (v pořadí) vaječný nebo vaječný smíchaný s hovězím isolátem nebo hovězí isolát samotný nebo vícesložkový rostlinný.
A nebo je řešení, zase jak píše Deadlift, jen volné aminokyseliny - viz třeba tento gel - určitě ale ne nějaké tabletové komplexní aminokyseliny, což bývá ve většině případů v nejlepším hydrolyzát syrovátkového isolátu, v nejhorším pak obyčejný syrovátkový koncentrát.
|
|
| nahoru |
|
 |
KillKatz
|
Zaslal: čt prosinec 17, 2015 1:11 pm Předmět: |
|
|
v hydru od extrifitu laktoza je, v tom DH8 mene, DH32 jsem zkousel a nesnesl jsem ho
Podle vas nema vyznam ani zkusit mensi baleni jednoho z tech proteinu, kde tvrdi, ze je v nem 0 sachru? Kdyby to bylo pod 0.5g laktozy pod 100g, tak verim, ze by to telo snad mohlo zvladnout
nejsem si jist, zda jsem zrovna ten, kdo bude tezit z cistych aminokyselin - cvicim nekolik mesicu a jak jsem psal, rad bych jen obcas doplnil bilkoviny a obzvlast po treninku, nez dojedu domu, kde si dam normalni jidlo.
a jde mi tez o to, ze se vyhybam sladkostem a jinym nezdravym pochutinam, tak mam obcas na neco chut a resil bych to obcas proteinem.
Pokud mate trosku casu, jste schopny mi napsat, co bych mel zkusit mimo proteinu popr. BCAA?
co jsem tak pochopil v mem pripade to bude bezlaktozovy protein (pokud ho budu snaset), popr. BCAA s nejakymi dalsimi amino.
Premyslim nad nasledujicimi moznostmi (pokud bych dobre snasel ten protein - kdyby ne, tak budu premyslet o jinych moznostech)
Protein jen po treninku a obcas na chut a doplneni bilkovin
Protein po treninku, BCAA pred a v prubehu
Pridat k BCAA Glutamin, popr. ho prijmat zvlast
Nejake dalsi amino? Beta Alanin? Komplexni amino? Neco jineho?
Pridavat jeste neco do jidla, popr. pred/po jidle?
Diky moc.
Takze napr. BCAA + Glutamin pred a behem treninku a
Edit: mym cilem je pribrat na vaze a snazim se pri svych 186/78kg pribrat (zatim uspesne z 72kg)
Strava je slozena hlavne z bilkovin - cca 150-170g a 150g+ tuku (orechy, olej, avokado, maslo +neco z masa) a k tomu cca 100-300g sachru.
|
|
| nahoru |
|
 |
jim1282
|
Zaslal: čt prosinec 17, 2015 3:21 pm Předmět: |
|
|
| KillKatz napsal: | v hydru od extrifitu laktoza je, v tom DH8 mene, DH32 jsem zkousel a nesnesl jsem ho
P
. |
Některé zdroje uvádí, že hydrolyzovaný protein je díky svému zpracování v podstatě hypoalergenní. Teoreticky by hydrolyzát z izolátu mohl fungovat. Stejně tak i některé komplexní aminokyseliny, kdy bude ve většině právě hydrolyzovaný izolát.
Znám případ, kdy poměrně těžký laktózový alergik používá Hydro Isolate 90 a fungovalo mu i Super Hydro. Protein dávkoval tak, že během dne dávkoval 3 až 5 menších dávek po cca 10 g. Samozřejmě to bude ale velmi individuální záležitost.
Pokud přijmeš dostatek bílkovin z běžné stravy, použil bych směs volných aminokyselin, např. esenciálních. Mělo by to být zcela dostačující.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt prosinec 17, 2015 4:23 pm Předmět: |
|
|
Tak já beru BCAA s beta alaninem a citrulinem (40 g za tréninik) a je to spíš na chuť. Trochu mi vadí to mravenčení-to bych i oželel-nepotřebuju nakopávač:o)
Osobně bych šel do vícesložky bez syrovátkového proteinu nebo čistě do vaječného proteinu.
Všude možné se už dají koupit zvlášť příchutě, tj. dá se koupit neochucený protein a příchuť si "vyrobíš" dle nálady:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
KillKatz
|
Zaslal: čt prosinec 17, 2015 5:48 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Tak já beru BCAA s beta alaninem a citrulinem (40 g za tréninik) a je to spíš na chuť. Trochu mi vadí to mravenčení-to bych i oželel-nepotřebuju nakopávač:o)
Osobně bych šel do vícesložky bez syrovátkového proteinu nebo čistě do vaječného proteinu.
Všude možné se už dají koupit zvlášť příchutě, tj. dá se koupit neochucený protein a příchuť si "vyrobíš" dle nálady:o) |
Neni ale lepsi syrovatkovy protein, pokud ho budu snaset?
|
|
| nahoru |
|
 |
nocomply
|
Zaslal: st prosinec 30, 2015 10:58 pm Předmět: |
|
|
Chci se zeptat nemel nekdo tento protein, je mi docela sympaticky slozeni:
Složení:
Příchuť čokoláda:
sušený syrovátkový proteinový koncentrát, sušený kaseinový hydrolyzát PeptoPro® (mléčné di-peptidy a tri-peptidy), sušený vaječný bílek, sušené mléko, inulin, kakaový prášek odtučněný, aroma, LactoWise® (Bacillus coagulans, galactomannan), premix minerálních látek (oxid hořečnatý, síran železnatý, síran zinečnatý), sladidla (sucralosa a steviosidy).
Průměrné nutriční hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota 1580 kJ / 376 kcal
bílkoviny 80 g
sacharidy
z toho laktóza 5,5 g
4,6
tuky 4,6 g
vláknina 1,6
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt prosinec 31, 2015 8:56 am Předmět: |
|
|
| jim1282 napsal: | | KillKatz napsal: | v hydru od extrifitu laktoza je, v tom DH8 mene, DH32 jsem zkousel a nesnesl jsem ho
P
. |
Některé zdroje uvádí, že hydrolyzovaný protein je díky svému zpracování v podstatě hypoalergenní. Teoreticky by hydrolyzát z izolátu mohl fungovat. Stejně tak i některé komplexní aminokyseliny, kdy bude ve většině právě hydrolyzovaný izolát.
Znám případ, kdy poměrně těžký laktózový alergik používá Hydro Isolate 90 a fungovalo mu i Super Hydro. Protein dávkoval tak, že během dne dávkoval 3 až 5 menších dávek po cca 10 g. Samozřejmě to bude ale velmi individuální záležitost.
Pokud přijmeš dostatek bílkovin z běžné stravy, použil bych směs volných aminokyselin, např. esenciálních. Mělo by to být zcela dostačující. |
Ano, hydrolyzát je hypoalergenní, ale to znamená, že ho mohou snést lidé, kteří mají problém s běžnou kravskou bílkovinou (mléko, tvaroh, sýry, WPC...) a mají po její konzumaci alergické projevy (zrudnutí pokožky, někdy svědění, nevolnost apod.). To nemá s laktózou nic společného, ty mluvíš o intoleranci na laktózu (nerovná se alergie) kvůli nedostatečné tvorbě laktázy ve střevních buňkách. Tato intolerance znamená, že po konzumaci laktózy se člověk nejčastěji akorát po... a trpí plynatostí, ale nemá alergické projevy (nevzniká reakce imunitního systému). Pro tento případ se hodí co nejvíce procentní protein s minimem laktózy (tedy izoláty). Paradoxně hydrolyzáty koncentrátu se k laktózové intoleranci moc nehodí, hydrolyzáty izolátu jsou na tom podstatně lépe. Běžné proteiny už vůbec, kort se sušeným mlékem.
Shrnuto (vhodné alternativy):
Alergie na kravskou bílkovinu -> hydrolyzáty WP, rostlinné proteiny, masné (beef), vaječné...
Intolerance laktózy -> vysokoprocentní izoláty WP, rostlinné proteiny, masné (beef), vaječné _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama Whey Taste | DexProteinový suplement tvořený z 95 % proteinovým syrovátkovým koncentrátem. 764 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|