Změnil jsem název logu, pojmenoval jsem ho podle názvu soutěže a podle kategorie, ve které závodím. Aby bylo jasno, co v logu jde vidět.
Rozhodně se za žádnýho strongmana nepovažuju, jsem sračka uplna, jen se mi ten sport líbí a snažím se řekněme v něm pohybovat a bavit se s lidmi okolo tohodle úžasného silového sportu.
Natočil jsem jedno video a trošku mě to samotného namotivovalo, především to, že vidím sebe jak mi to jde/nejde. Tak jsem se rozhodl, že si takle sem tam nějáký trénink natočím.
Závod v Kolíně - 20. srpna - Překrásný závod, úžasná organizace Kuby Drábka a spol.
1 Tahání hasičského auta plného vody 13 tun na 20m bez protilana
..původně měl být kamion 7,5t s protlanem, ale nesehnal se, tak byla hasicak bez protilana
..do disciplíny jsem šel velmi nervozni, ale roztlačil jsem to a už to šlo, přišlo mi těch 20m nekonečných
..mam z toho velikou radost, tahnout 13tun na popruzích
2) Tlakvová kombinace 110kg klada, 65 jr, 110 axel, 75 jr
..původně se psalo, že bude klada strovka, rucky 50 a 60, ale změnilo se to
..šel jsem na tuhle disciplíny s tím, že to ni nepřemístím, ale že se o to ppokusím
..pocitově to bylo hodně těžký a tlustý
..přemístil jsem ji jednou a celkem v pohode, ale vydechl sem nahore a ze se nadecnu znovu a měl sem před očima černo, zkusil sem to znovu a znovu přemístil, ale už mi ani nohy nechtěli jít do podřepu abych se to pokusil vyrazit, byl to na mě fakt moc těžký
..ale mam radost, že jsem to přemístil v pohode a rovnou dvakrát
3) Axel deadlift start na 190, prihazování po 20kg, zdvih musel být vždy zahájen do 15sekund
..mělo být původně 180 startovací váha, ale opět se to změnio na vyšší váhu a přihazovalo se po 20 kg nazačátku a né po 10kg
..190 jsem zvedl prasácky, 210 bylo už moc, citil sem zada kulatý, zkusil jsem 2x zopakovat ale neslo to.
4) Pneu 500kg na 8 otoček
.. vedel jsem ze ji nemohu pretocit, při rozcvicovani jsem ji nenadzvedl ani o centimetr.
..kdyz sem sel na radu, povedlo se mi ji asi 5x nadzvednout, ale jakmile sem pod ni chtěl dat nohu, tak mi vyklouzla, verim, ze když ji potrénuju, ze pude
..prevapil sem sa sebe, ze sla nadzvednout ubec
5) Kufry 125+125kg na max vzalenost do 90sec.
..tady jsem se hodně bál, byli to kutnohorske kufry, neovazane madlo bez vrubu
.. dal jsem 10 metru udajne, což je PR!, na tréninku jsem dal s tím 7 metrů, jsem velmi rád
Tím, že píšu, že se váhy změnili a zvýšily, se nevymlouvám na nic, tak i madla apod. Jen to konstatuju vše. Váhy byli těžké na mě. Mám z toho i přesto dobrý pocit konečně. Poslední jsem nebyl.
Vyhrál Lukáš Žikmund, druhý byl Sváťa Vobejda, třetí Petr Marek
Atmoška báječná, repráky nahlas, hudba skvělá, moderátor skvělej. Strašně si to chválím tento závod. Namotivovalo mě to zase v mém snažení.
1/ Tlaková kombinace: 70kg loglift + 80kg osa + 40kg jednoručka trhem max op. do 60 sec.
..2 kola
..kláda měla velmi široký úchop a celkove byla nezvyklá pro mě, tak mě dost zaskočila
..problém byl to udýchat
2/ Pneu 330kg max otoček do 1 minuty
..4 otočky
..čtvrtá otočka trošku zaváhání, ale nakonec sem ji tam šoupnul
3/ Kufry 100+100kg na max vzdalenost do 1 minuty
..3x10metrů = 30metru celkem
..kufry celkem široké a dřeli o nohy, takže nešlo jít moc rychle, ke konci 30ceti metrů už jsem tak vrávoral, na udychani taky horší už pro mě
4/ Super yoke 280kg do 60 sec.
..cca 1,5 metru
..opět zklamíní, na treninku jsem chodil s yokem 300kg celkem dobře, tady s 280 ani prd.. na yoke mi chybi střed těla, silné nohy, silné prostě tělo, chce to čas
5/ Atlas stone 120kg
..povedlo se 2x, malem 3x ale zklouzl to z kolen bohužel
..jsem velice potěšený tím, nejvíc jsem zvedl úspěšně 110kg a 115kg, osobák toto
Pocity ze závodu: Jsem strašně nadšenej z toho dne, užil jsem si to moc. Byl jsem tam s přítelkyní a kamarády. Nic mi tam nechybělo. Moderoval Leoš Kubeš, rozhodčí sám Mari, který odpoledne závodil. Byl tam Lukáš Patera, Jirka Tkadlčík, Lukáš Žikmund se ukázal,.. spousta lidi. Na ten závod budu vzpomínat dlouho, trošku srdcová záležitost..
..protoze jsem celé ty roky chodil a pozoroval jako divák ty velke chlapy jak je moderuje právě Leoš a nikdy bych nevěřil, že bude jednou do mikrofonu povzbuzovat mě, takovou sračku. Největší radost mam z Atlasových kamenů, naprášil sem to tam, v hlavě jsem to nevzdal tentokrát. Předloktí plné modřin, ale udělal jsem maximum. :)
Další a už poslední závod GP je v Náchodě 10. září.
Disciplíny jsou známé, váhy ovšem ne. Nechám se překvapit, velmi se těším, bude i vyhlášení celkových výsledků.
Odjedu Náchodem vlastně všecky závody v GP + mimo GP byl Varnsdorf, celkově bude 6 závodů, které jsem zkusil, v tom tahání 2 kamionů, 1 hasičské auto,.. atd..
Mám z toho všeho radost, nikdy sem nevěřil, že si zazávodím. Je to trošku splněný sen, ale chci pokračovat, protože mě to hrozně baví.
Díky za přečtení a zkouknutí, později přidám nějákou tu fotku zase od Mikyho fotografa a přítelkyně.
Ahoj, účastnil jsem se posledního závodu v GP STRONGMAN NÁCHOD 10.09.2016
vezu 10. místo
Jaké byly disciplíny:
1/ LOADING RACE (šlo o to, čapnout na rameno 100kg vážící pneumatiku a bežet s ní na 20 metru, položit na zem a sprintovat rychle pro druhou trošku větší taky 100kilovku a té ji donést 20metrů
..tohle jsem nikdy nezkoušel ani neviděl
..nebyl jsem nejpomalejší, celkem se stim blbě běželo (1 min.)
2/ CAR DEADLIFT (mrtvý tah s autem Volvem a přidanou zátěží v kufru, celkem 260kg) (1 min.)
šli předemnou kluci, co tohle dávaj, třeba Puniman a když sem viděl, že nedal ani jedno, říkal sem si, že je něco špatně, sakra dyť ten chlap tahá 300kg bez pasku.
..šel jsem to zkusit, ale ani jsem stim nehl, nakonec z nás všech to tam dalo asi 4-5 borců
3/ SUPER YOKE 300kg na 30m , byl velmi nestabilní, i nejlepší běhači to ani nedošly (1 min.)
..dal jsem cca 1 metr pouze, jeden kluk si tam zlomil něco v koleni, odvezla ho sanitka chudáka.
4/ FARMERS WALK 125+125KG na 20m + PNEU 4 x 400KG (75 sec.)
..donesl sem asi tak 16 metrů, nedostal jsem se ani k pneumatice
..překonal jsem sebe o 6 metrů s touto vahou kufru
5/ ATLASOVY KAMENY 100-120-140-160kg do různě velké výšky (1 min.)
..100 padl, dostal jsem křeč do hamstringu, 120 padl, zase křeč do hamstringu, 140 jsem nedal.
..z atlasů mam hroznu radost, už mi jdou trošku
Z celého závodu jsem nadšenej, byl to nejlepší závod, kterého jsem se mohl účastnit.
Odjel jsem první sezónu, 5 závodů v GP, 1 závod mimo pohár.
Celkově jsem zkončil 13ctý v celém poháru. Což není poslední místo!
Poznal jsem obrovskou kupu lidi. Mohl jsem soutěžit s rovnakými váhami s lidi jako je Žikmund, Sváťa, Puni, Marek, Supák, Grigar a dalšími.
Bylo to úžasné. Pamatuju si ještě den, kdy jsem šel ze svýho prvniho strong tréninku z Pardubic, byl jsem sakramentsky zničenej, ale měl sem v sobě obrovskou motivaci.
Jsem rád, že jsem odjel vše, co bylo možné. Bez vážného zranění a to je hlavní.
Teď si dám na měsíc-dva měsíce pauzu od činek. Budu se věnovat škole a přítelkyni.
Na jaře se zase vrátím a budu se snažit být lepší než tento rok.
Gratulace, jen tak dál. Jde vidět obrovská motivace a láska k tomuto sportu. Mám to podobně, jen seš odvážnější a nebojíš se do U105. Zatím objíždím pohárovky a doufám, že se časem otevře i U90 jako ve světě. Závodit s o 20 kg těžšíma nastřelenýma borcama se mě popravdě nechce a máš můj obdiv, že tobě jo. Ale třeba se taky časem na závodech potkáme. Ať se daří.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru