*/ Šestý týden objemovky a kupodivu to zase tak moc netěžkne. Buď mi zabral kreatin, který tam nějaký čas poctivě posílám, nebo glutamin, který, inspirován vlkovo suplementačním plánem, tam posílám navíc ráno a večer. Tak jako tak, dřepy byly pocitově fajn, ačkoliv týden nazpět jsem u nich umíral. Přihodil jsem standardně 2.5kg na dřep, stejně jako na tlak, 10kg na tah a přidal 15 vteřin pauzy. Docela mi to sedí a pokud to půjde dál, mohl bych končit za dva týdny 5x5x80+%1RM, což už je solidní. Co mi ale nesedí je objem u tahů. Je toho moc. Z deset sérií jsem shodil na osm a stejně cítím, že je to příliš. Tohle musím ještě vymyslet. Docela se to lepší, kdy při tahu z kotouče nemám už tak kulatá horní záda, ale ze země se mi to dnes vůbec nelíbilo. Hnus. Nebyl jsem schopný udržet lopatky u sebe, jak jsem byl unavený. Musím být trpělivý. Chybí mi komandování od visuala.
Chci tenhle měsíc pŕekopat suplementaci, ale upřímně se v tom plácám. Cíl je ušetřit, protože mám takové neblahé tušení, že mě za dva měsíce čeká nedoplatek za vodu a elektřinu jako kráva, tak si udělám rezervu. Otázka pro místní borce tedy zní: Čeho se vzdát, s ohledem na silový trénink? Momentálně mám předtréninkáč (MP Wreckage), potréninkáč (ReflexGrowthMatrix), kreatin(Extrifit Creapure monohydrát), glutamin (fermentovaný Scitech), zinek (Reflex Zinc Matrix), multivitamín (Reflex NexGen Pro), Omega 3 (Reflex), enzymy(Reflex Digezime), kloubovku (Survival), protein(Extrifit 80) a magnézium (magnisolv). Není toho málo a není to zrovna levná záležitost, ale výsledky to má. Nechtěl bych v tom být za víc jak 3tis, což nebude úplně snadné. Jídelníček obecně mám poladěný dobře, takže toho se nebojím.
@Ronnie: To je právě problém. Jakmile se do toho začtu, utopím se v marketingovém balastu a jsem ztracený. Jinak Reflex beru od vás, sleva na kamenné prodejně z něj dělá dostupnou věc :)
*/ Dneska to šlo. Dřepy mi přišly sice pocitově těžké (asi mi sedí víc dva dny volna mezi tréninky) a také se mi zase z předtréninkáče spustila rýma jako prase. Zajímalo by mě, která složka to dělá. Příště zkusím jen kofeinové tablety a uvidíme. Tlak je příjemně lehký a u tahů mám pocit, že už se někam dostávám. O víkendu chci dát trénink s Visualem, aby mi to zase zkouknul, tak se musím snažit. Přijde mi, že už držím lépe lopatky u sebe a tím rovnější horní záda. Velmi zajímavý progress mám i u shybů se širokým úchopem a celkově mi vršek nějak roste. Dneska mi dělali sparinga trojbojářky, takže se jely drby a bulvár, což byla na jednu stranu legrace, na druhou stranu si zkuste dvě hodiny zadržovat prdění... :)
Suplementaci jsem nakonec díky nejvyššímu odsud poladil, za což mu uctivě děkuji a našel rozumný kompromis.
*/ Ufff. Šestý týden za námi. Dneska to bylo všechno báječné. Dřepy sice těžké, ale všechny série dle videa hezké, tedy až na kolena, která jdou stále mírně dovnitř. Kulíšek mi dnes poradil trik na lepší stabilitu, takže další věc, kterou je potřeba poladit. Tlaky jsou v klidu, příjemně to pumpovalo. Tahy jsem dnes jel mimo platformu. Vidím zlepšení zakulacení vršku zad, při tahu z kotoučů, takže se k rovným zádům musím prostě jen protahat. Chtěl bych dát ještě dva týdny pětek s navyšováním, tak uvidíme. Musím říct, že tenhle objem a intenzita mi sedí, rostu z toho pěkně. Jediný problém je CNS. Cítím, že kvalita spánku se horší, ty tahy mi dávají zabrat.
Jestli ti jde o odstranění, respektive zmírnění DOMS (delayed onset muscle soreness), tak tu saunu musíš pro maximální efektivitu střídat s chůzí/plavbou v ledový a zároveň horký vodě.
@Roper: Je to presne jak pises, byl jsem tam neco okolo dvou hodin s tim, ze jsem prave stridal saunovani (od finske, pres bio az po solnou) a ledovou vodu. Hrozne me to uvolnilo (a unavilo). Bylo to poprve po dlouhe dobre, takze chvili potrva nez se do toho dostanu, ale pocity subjektivne mam zatim velmi pozitivni. Uvidime jak pujde dnes trenink. Kamaradka si ze me delala legraci, ze sem tam vypotil vsechnu vodu ze svalu, kterou jsem si tam predtim pracne kreatinem nahnal a ze dneska zemru pod cinkou :D
*/ Sedmý týden začal skvěle. Nevím, zda za to mohl sobotní reset CNS pomoci piva a rumu Diplomatico, víkendové prasení, či nedělní sauna, ale dneska to bylo všechno hrozně příjemné. Přihodil jsem podle plánu 2.5kg na dřep a tlak, na tah pak 10kg. Pauzy jsem tentokrát nechal z minulého týdne, aby to bylo těžší. Nebylo. U shybu mám problém progresovat, protože pásek v Aréně je příliš velký a nedá se bohužel shybovat se zátěží, takže navyšuji oproti původnímu plánu pouze objem. A díky Roperovi odsud z fóra jsem si dnes vyzvedl nový studijní materiál. Díky pane. Až dočtu Zdravá střeva od Melvila, tak se na to vrhnu.
*/ Trampolíny jsou neskutečné zlo! Už během první minuty člověku dochází, že udělat na trampolíně salto bude trošku náročnější, než to vypadá na youtube, aby mu záhy došlo, že ona bude dost výzva tam vůbec chvíli vydržet poskakovat. Ale bylo to fajn. Jen ráno necítím achilovky a celkově jsem překvapivě celý takový rozlámaný, tak jsem zvědavý na odpolední trénink.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru