|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Nikdy-není-pozdě

|
Zaslal: po březen 27, 2017 5:22 pm Předmět: Trollovi klíčenky |
|
|
| gesag napsal: | | dobre, dekujeme za nazor a tady mate klicenku. |
Když čtu tvoje "příspěvky" tady na celém ronnie, gesagu, ty už se přes všechny ty darované klíčenky nehneš doma ve svym bytě, co?
Naposledy upravil Nikdy-není-pozdě dne út duben 04, 2017 4:40 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Nikdy-není-pozdě

|
Zaslal: po březen 27, 2017 5:31 pm Předmět: Jistota |
|
|
| Mablung napsal: | | Vypiš sem i svůj trénink. Nejsem si moc jistý, jestli v tom máš rozumný systém. |
Já jsem si naopak na 101% jistý, že žádný rozumný systém nemám.
A za nějakou připomínku a kritiku budu rád.
Zkusím to zítra popsat a snad odpoví i někdo jiný než troll.
|
|
| nahoru |
|
 |
gesag
(ban)
|
Zaslal: po březen 27, 2017 7:45 pm Předmět: Re: Trollovi klíčenky |
|
|
| Nikdy-není-pozdě napsal: | | gesag napsal: | | dobre, dekujeme za nazor a tady mate klicenku. |
Když čtu tvoje "příspěvky" tady, gesagu, ty už se přes ty darované klíčenky nehneš doma ve svym bytě, co? |
tavim je v peci a delam z nich vicka, ktery pak sbiram, jako kazdej slusnej cech!
povez mi neco o pakostnici a tryskovy noze prosim. _________________ Radobyklaun
|
|
| nahoru |
|
 |
Nikdy-není-pozdě

|
Zaslal: út březen 28, 2017 5:51 am Předmět: |
|
|
Empirické zkušenosti dietáře amatéra
Byl jsem demoralizovanej tím číslem na váze a zašel do knajpy. Pivko bylo výborně vychlazený a zasy-y-y-čelo tam 8 x 0,4L  .
A co myslíš že se stalo? Stoupnu teď ráno na váhu a: 88,1kg! Včera jsem měl 89,5kg.
Což se mi stalo už po x-tý. Amatérsky pro to mám svojí teorii: přes noc tělo odbourává alkohol a to je tak energeticky náročnej proces, ledviny a játra jedou na plnej výkon, že prostě ráno nemáš váhu vyšší než večer.
{anebo pravděpodobnější vysvětlení, že pivo - jak se říká - opravdu odvodňuje}
Ale patentovat si tuhle "dietu" nebudu...
{nicméně jsem mírným optimistou: na konci týdne bych mohl mít opět 87,?kg. No uvidíme.}
|
|
| nahoru |
|
 |
Nikdy-není-pozdě

|
Zaslal: út březen 28, 2017 6:08 am Předmět: |
|
|
| Olejnas napsal: | Brecet, ze nehubnu a pak tam poslat osm kousku za odmenu, to je docela pocin...
Ze vazis mene muze byt z nekolika pricin. Rozhodne jsi to nespalil pres noc, tak jak se domnivas, ale spis bude zakopany pes v tom, ze alkohol odvodnuje a take si myslim, ze te to muselo rano pekne prohnat. Na druhou stranu sis ulozil dalsich par gramu tuku k dobru, takze se rozhodne nemusis bat, ze bys (ve tvem pripade ciste imaginarne) zhubnul moc rychle a pak se nudil. |
Máš samozřejmě pravdu.
Bohužel.
Dneska dám v posilce devadesátiminutový pokání a 15 minut rotopedu navrch.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: út březen 28, 2017 6:13 am Předmět: |
|
|
Kdyby ses misto posilky sel na dve hodiny ven projit a delal to tak cely tyden, udelas mnohem lepe. Pokud potrebujes motivaci, porid si nejaky krokomer, dej si denni limit pro zacatek treba 6tis a kazdy tyden pridavej. Chuzi zhubnes prirozene a mnohem efektivneji, nez pri klasickem posilkovskem cviceni stylem nevim sakra co tu delam a proc delam, to co delam.
|
|
| nahoru |
|
 |
TONIIIK
|
Zaslal: út březen 28, 2017 6:29 am Předmět: |
|
|
| Olejnas napsal: | | Kdyby ses misto posilky sel na dve hodiny ven projit a delal to tak cely tyden, udelas mnohem lepe. Pokud potrebujes motivaci, porid si nejaky krokomer, dej si denni limit pro zacatek treba 6tis a kazdy tyden pridavej. Chuzi zhubnes prirozene a mnohem efektivneji, nez pri klasickem posilkovskem cviceni stylem nevim sakra co tu delam a proc delam, to co delam. |
přesně tak, chodit, nebo jezdit na kole. a nechlastej. vůbec. a uvidíš, že to půjde
|
|
| nahoru |
|
 |
Nikdy-není-pozdě

|
Zaslal: út březen 28, 2017 9:43 am Předmět: Jak cvičím |
|
|
Rád bych uvedl na pravou míru pár svých výroků, a současně poprosil o rady.
| Mablung napsal: | | Vypiš sem i svůj trénink. Nejsem si moc jistý, jestli v tom máš rozumný systém. |
| Nikdy-není-pozdě napsal: | Já jsem si naopak na 101% jistý, že žádný rozumný systém nemám.
A za nějakou připomínku a kritiku budu rád.
Zkusím to zítra popsat a snad odpoví i někdo jiný než troll. |
| Olejnas napsal: | | ... nez pri klasickem posilkovskem cviceni stylem nevim sakra co tu delam a proc delam, to co delam. |
To, že jsem dosud nikdy v životě do posilky nechodil a cvičím zhruba 3/4 roku neznamená, že o tom vůbec nepřemýšlím. Sice si tady sám ze sebe dělám legraci , ale úplnej kretén nejsem.
Vím naprosto přesně proč tam jsem a co tam dělám. Jenom nevim, jestli to dělám dobře...
Moje cíle jsou zásadně ovlivněny výchozím stavem:
- skoro 50 let (na nějaký budování postavy je už pozdě, tělo stejně neprodukuje hormony jako ve dvaceti);
- geneticky nevýhodné predispozice (nikdo z předků nebyl svalnatej);
- kancelářské zaměstnání (a kulatý záda od používání klávesnice).
Cíle jsem popsal v úvodním příspěvku:
- zhubnou bez ztráty svalové hmoty, které stejně bylo velmi málo, takže jí spíš nabrat;
- zpevnit břišní svaly, který asi vůbec nemám, takže je vlastně vybudovat z ničeho;
- zpevnit záda (a ono by se to dalo zobecnit do "posílit střed těla");
- a NEZRANIT SE!
Sice mi z toho vychází, že asi nejlepší by bylo začít chodit do APK na funkční trénink, ale mám problém s pravidelností takového cvičení, takže podle časových možností chodím 3krát týdně do posilky.
Tam se snažím cvičit celé tělo, ale obvykle to za 60 minut nestihnu.
Když se tam koukám okolo sebe, zhruba třetina mladejch kluků cvičí minutu, další tři minuty něco ťukaj do mobilu, pak zase odcvičí, dlouze něco ťuká do mobilu...
Nevím, jestli to není špatně, ale já se celou tu hodinu nezastavim.
Po benči nechám odpočinout horní část těla při předkopávání nebo zakopávání nohou na stroji, po cviku na biceps si stoupnu na bosu a udělám 10 dřepů s předpažením pětikilovek, po cvičení tricepsu "odpočívám" na stroji k posilování lýtek, a tak furt dokola.
U každého cviku dávám vždy 4 série x 10 až 12.
Snažím se cvičit pestře, takže někdy vložím sérii s malou váhou, 20ti opakováními a velmi pomalým provedením do krajní polohy.
Snažím se stihnout celý tělo, ale každý den mám jednu až dvě partie, u kterých zařadím 2 nebo tři cviky.
Asi 2/3 je na strojích, zbytek činky (nebo bosu, břicho na míči nebo podložce, a podobně).
A ještě jednou to napíšu: NEZRANIT SE. Mám poslední mikromilimetry chrupavky v obou kolenech (důsledky squashové závodní kariéry), takže dřepy s velkou činkou ani omylem, ať už se ten cvik jmenuje jakkoliv.
Váhu používám tak, abych při osmém opakování začal mít problém a to dvanácté dokončil silou vůle.
Něco zásadně špatně?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út březen 28, 2017 10:10 am Předmět: Re: Jak cvičím |
|
|
Výchozí stav samozřejmě nějak ideální není, ale pokud hodláš lovit dvacítky na pláži, doporučuji ti používat peněženku, ne svaly  . Tělo se dá budovat i v padesáti, akorát je to těžší a skutečně nebudeš dosahovat výsledků dvacetiletých. Ale dá se něco dělat. Pro inspiraci si přečti https://forum.ronnie.cz/arkan-51-let-v-cloveku-je-nekonecna-sila-t34478.html, ale nepokoušej se to napodobovat. Plně rozumím prvnímu imperativu - nezranit se
Proč chci vypsat trénink? Skutečně mi připadá, že po posilce běháš jak lumík :-). Já osobně bych třeba totálně kašlal na posilování lýtek. Předkopávání a zakopávání, no, znám lepší cviky (po plastice křížového vazu rehabilitační sice předkopávání doporučovali, ale s ne moc velkou vahou. Velká váha na předkopávání není podle nich dobrá pro kolena) Musíš si uvědomit, že trénink se klidně může sestávat ze tří cviků - MT, dřep a bench press a pokud tvým cílem je zlepšit postavu, stačí to. U tebe samozřejmě nastupují omezení, takže by to nebylo moudré cvičit, ale uvádím to jen pro představu.
Když cvičíš třikrát týdně a máš jen hodinu, můžeš to sestavit jako pseudo fullbody. Můžeš třeba jeden den vynechat nohy, druhý den ruce a ramena, třetí den prsa a záda. Ale zase, chce to systém.
Byl jsi už cvičit s trenérem? Ti docela pomáhají, ale musíš si na ně udělat čas  . Nebo můžeš zkusit kettlebell. Sice mi lidi jako KB5 nejsou moc sympatičtí, ale vědí co dělají a mají výsledky. Zkus si třeba přečíst http://www.zeleznakoule.cz/ a zamyslet se, jestli bys mohl na jejich lekce.
|
|
| nahoru |
|
 |
gesag
(ban)
|
Zaslal: út březen 28, 2017 10:26 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Nikdy-není-pozdě

|
Zaslal: út březen 28, 2017 10:50 am Předmět: Re: Jak cvičím |
|
|
| Mablung napsal: | | Skutečně mi připadá, že po posilce běháš jak lumík :-). |
To je přesný! I to zvíře si vybral správně.
Já mám intuitivně stejnej pocit.
| Mablung napsal: | | ... po plastice křížového vazu ... |
Plastiku nemám, ale utrženej křížovej vaz jsem prokazatelně taky měl (podle vyšetření magnetickou rezonancí). Další důvod, proč dřepy s VČ nikdy dělat nebudu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: út březen 28, 2017 11:02 am Předmět: |
|
|
Vubec te neznam, ale podle psani odhaduji, ze jsi v praci celkem uspesny, vydelavas vic nez je prumerny plat a z toho take prameni tvoje sebevedomi, ktere se odrazi i v tom, ze ses rozhodl delat vec, o kterych nic nevis, stylem jakym je delas, bez spetky pokory s myslenkou, ze nejsem prece tak blbej aby to nejak neslo. Kdybych to mel zjednodusit, je to stejne jako tvuj vyrok, ze sexem se hubne. Podle nej je totiz pulka sveta debilni uz jen tim, ze plati trenerum a vyzivovym poradcum, namisto aby platili prostitutkam.
Zkus se prosim na malou chvili zamyslet nad tim co delas a dojdes-li k vysledku, ze nemas nejmensi tuseni, zacni stejne jako by to byl pracovni ukol. Neco si o tom precti, ne na internetu, ale po staru - kup si knizku. Idealne na melvil.cz Primal Blueprint, nebo Jidlo na prvnim miste. Z tech knizek bys mel alespon pochopit zaklady, co je jidlo, jak jidlo funguje a zacit podle toho fungovat.
Hubne se v kuchyni. To je fakt. Na tom ty, tvoje auto, nebo lidi ktere znas nic nezmeni. Pokud 80% tveho snazeni nezameris prave timto smerem, budes porad dokola jen brecet. A co se treninku tyce, tak jde o pohyb, o zakladni pohybove vzorce. Aktivovat. Zpevnit. Zesilit. V tomhle poradi. Pokud jsi z Prahy, vyser se na nejakou posilovnu, podivej se na Arenu Pavly Kladivove a na jejich jednodenni intro kurz Stan se Arenakem, nebo se podivej na KB5, kteri delaji podobne veci, nebo na Zelezna koule. Prestan delat nesmysly 4x12xbla bla neefektivni picoviny, ktere splachnes proteinem, abys ho dalsich 20 minut co jedes autem domu vykrkaval. Zaplat lidem, co vi co delaji a proc to delaji a joudu jako jsi ty uz videli ranec.
Bud chytry, jez chytre, cvic chytre...
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út březen 28, 2017 11:35 am Předmět: |
|
|
| Nikdy-není-pozdě napsal: | | {anebo pravděpodobnější vysvětlení, že pivo - jak se říká - opravdu odvodňuje} |
B je správně seš dehydrovaný a jak známo, vodou můžeš shodit několik kilo za pár dnů (běžná praxe u závodníků, kteří potřebují do váhovky). ale to je dočasný jev a tělo to rychle kompenzuje + mezitím už z té hromady cukrů a kalorií stačilo uložit tak deset deka špeku na horší časy. true story. budeš to muset vypotit a zase skončíš tam, kde jsi začal. je to kruté, ale pokud nejsi ektomorf, tak se s větším než malým množstvím alkoholu efektivně hubnout nedá.
|
|
| nahoru |
|
 |
Nikdy-není-pozdě

|
Zaslal: út březen 28, 2017 11:45 am Předmět: |
|
|
| Olejnas napsal: | | ... a joudu jako jsi ty uz videli ranec. |
Ano, celé to tvoje pojednání je pravda. Takže díky.
Už před těmi šesti týdny (co jsem se rozhodl si to zapisovat) jsem měl pocit, že bych měl spíš zkusit to APK (mám to tam 5 minut tramvají ), ale byl jsem zbabělej.
Btw. kamarád tam chodil a moc si to pochvaloval....
Tak já dojedu měsíční permici do fitka a zkusim to.
Víš co: nikdy není pozdě
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: út březen 28, 2017 11:59 am Předmět: |
|
|
Já do APK chodím, teď to bude třetím rokem, takže nejsem určitě objektivní, ale na vedených u Kuby (Moocha tady na fóru) a Davida jsem sám začínal a řada mých blízkých tam chodí doteď (sám sem je tam poslal) a vážně si myslím, že když si zkusíš ten nedělní kurs (bez kterého tě do hodin beztak nevezmou), tak alespoň pochopíš co a jak tam dělají a třeba se ti to bude líbit. Tak jako tak je to na tobě.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|