MilanT log

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 138, 139, 140  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - MilanT log  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> MilanT log
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MilanT

PříspěvekZaslal: ne srpen 13, 2023 5:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě po deficitech jsem šel rumuny, pásek, trhačky 130x16, protože mi je dneska 16
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MilanT

PříspěvekZaslal: ne srpen 13, 2023 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

13.8.2023: Grip Training Everyday

Pinchgrip 2x3.5
do 3x 20s x 35kg

Rising, belt:
5x50x6

Kladka, flexory, jč:
2x20x15

Downpressure:
2x50x8

Sandbucket
MilanT

PříspěvekZaslal: út srpen 15, 2023 1:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Drepy
10x60
6x80
4x100
2x120
1x130
1x150 pásek
4x155
5x140
5x140
5x140
5x140
5x140
5x140 (tady se rozjela sila:D)
Spocené a docela práce

Pauzovany benchpress na úzko
10x20
6x60
4x80
3x95
3x95
3x95
3x95
3x95
3x95
3x95
Vzal jsem si i bandaze na zapesti, spis kvuli prevenci, aby se mi nestalo to minule. Je to jistejsi, kdyz benchuju doma sam.

Shyby nadhmatem
6x bw
6x15
6x15
6x15
6x15
rezerva

Tlaky s JC na ramena ve stoje
10x10
2x15x25
13x25
Priste chci 3x15

Biceps na nakloněné
8x17.5
2x6x17.5

Tricepsové extenze v leže s jč
3x15x17.5
To už pálilo

Lýtka mezi sériema
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út srpen 15, 2023 4:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak dlouho ti to trva?
Jaky.mas poměr série/čas?
MilanT

PříspěvekZaslal: út srpen 15, 2023 8:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trenink jako takový dlouho, ale mam dlouhe pauzy mezi cvikama, jinak cca 1.5-2 na drepu
MilanT

PříspěvekZaslal: út srpen 15, 2023 8:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

14.8.2023: pronace, supinace, sandbucket

15.8.2023: rising, downpressure

3x 20s x 36 pinch 3.5
5x50x6.5 rising
1x50x8 downpressure
3x20x12.5 downpressure
40s hold 12.5 downpressure
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út srpen 15, 2023 9:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MilanT napsal:
Trenink jako takový dlouho, ale mam dlouhe pauzy mezi cvikama, jinak cca 1.5-2 na drepu

Konkrétně?
Pro me je dlouhý trening pres hodinu, optimal 45minut, a mam cca 20serii
Rendy0

PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2023 7:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je ta délka tréninku až tak zásadní? Já mám taky dlouhé pauzy a snažím se je zkrátit, ale moc mi to nejde, musel bych asi snížit trochu váhy.
Na cca 25 sérií u 5 vícekloubových cviků + nějaké doplňky potřebuji cca 2 až 2,5h...
MilanT

PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2023 7:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov: kolem dvou hodin, ale jezdim jeste v kazdem treninku 20-30 serii na lytka

Rendy0 napsal:
Je ta délka tréninku až tak zásadní? Já mám taky dlouhé pauzy a snažím se je zkrátit, ale moc mi to nejde, musel bych asi snížit trochu váhy.
Na cca 25 sérií u 5 vícekloubových cviků + nějaké doplňky potřebuji cca 2 až 2,5h...
Delka treninku je uplne nepodstatna, pokud se nejedna treba o 5 hodin, ze bys tam byl ohladu.
Co muze znamenat, tak pauza mezi seriema. Zalezi na cilich.
Cim vice tezsich serii v kratsim case, tim lepsi mas pracovvni kapacitu + kondici a zaroven ji zlepsujes.
Kdyz se snazis o napumpovani, muzou byt vhodnejsi taky kratsi pauzy, protoze nazenes tam vice krve.
Kdyz se snazis o maximalni silu nebo vybudovat svaly, je vhodnejsi mit treba 2 az 5 minut, 2 minuty u lehkych cviku, 5 minut klidne u tich tezsich ale tam uz ty pauzy spis neresis a snazis se to odjet podle planu.
Ja mam docela dobrou pracovni kapacitu, takze regeneruji mezi seriema rychle a kdyz je to opravdu fakt tezke (kdybych mel mit treba 5x5x155 na drepu), tak bych daval pauzy do te doby, nez bych se necitil, ze tu serii dam.
Peter to řeší, protože je v hloubi duše maratonec a přespolní crossfiťák
MilanT

PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2023 12:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přejmenoval jsem log, protože rychleji - výše (- silněji) už není aktuální jak to bývalo a mým aktuálním cílem je být prostě jen silný, co nejvíc mi to genetika povolí
V hlavě už dlouhou dobu mám, že bych jednou chtěl zvednout 300kg na mrtvolu a 100kg striktním tlakem. Chvíli to bude trvat ale takto to budu mít aspoň furt před sebou.

Aktuálním menším cílem, co se týče síly je dostat mrtvolu 215-220kg (k čemuž mě snad program Candita dovede), přesáhnout na dřep 200kg v první polovině příštího roku. Militarka šli na chvíli stranou a je tam jenom podseknutý Hepburn abych byl v tom pohybu, ale nepřetáhl se. Místo toho jsou benche na úzko a jako doplněk militarka s JČ, abych nastřílel nějaký svaly. Cejtím, ale že bych z toho Hepburna mohl taky vytřískat takových 85kg, když ho pojedu dost dlouho.

Pokud budu ještě v kategorii 16-17 do 83kg a přesáhnu v domácích podmínkách národní rekord v mrtvém tahu (nějak 240kg), tak půjdu soutěžit, do té doby se tomu budu asi vyvarovat, protože mě trojboj jako takový, jinak nic neříká, mám rád hlavně trénink.

Periodizaci na dřepy, benche mám teď vlastní ale jedná se defakto o top sérii a pak lehčí pětky. Kdy na topsérii se snažím přidat váhu (3. týden plánované "pr") a na pětkách jednu sérii. Takhle 3 týdny, 4. amrap, abych si odpočinul od vysokého objemu a zjistil zda program stále funguje. U benche bez amrapu, tam mi nepřináší žádné benefity.
Dřepy mám jenom jednou týdně, ale jsou k nim přidané v jiné dny variace, které mi dělají problém. Čelní dřepy na vršek zad u mrtvoly a pauzované dřepy na legdrive. U pauzovaných dřepů lineárka 4x7/5x5/4x3. Ke konci programu, který jsem udělal, aby mi to odpovídalo i s mrtvolou drasticky snížím objem, navýším intenzitu. Když půjde vše podle plánu za 10 týdnů by tu mělo být 1x185-190 na dřep.

Uvidíme co z toho vznikne, ale baví mě nad tím tréninkem trochu přemýšlet a volit cviky a řešení tak, aby to do sebe zapadlo a zlepšilo ty slabiny, které mám. Na druhou stranu bych zas chtěl zpět ty časy, kdy mi stačilo jen pustit Arakainy o trochu hlasitěji, přidat 5kg a zvednout to :D

Co se týče vzhledu, tak ten není prioritou, ale doplňky doplňků na to cílím, chtělo by to lýtka (které jsem sice o dost zlepšil, +8 cm, aktuálně mám 43cm - takže ne, není to genetikou ale je to tím, jak se trénují, trénuji na ně přes 120 sérií týdně. Zlepšil jsem díky tomu i mobilitu v kotníku, která se odrazila ve výkonu v dřepu), předloktí a vršek prsou. Co by to nechtělo, jsou trapézy, ty mám až k uším

Váha 77-79kg
Výška furt asi 165-170cm

Pomalu příbírám, už se to vyhouplo i na 81. Před rokem touhle dobou jsem měl cca 73 ale ještě v menší kvalitě.

Poděkoval bych ale zatím té staré gardě co tu na fóru je, kteří mi ukázali na začátku jak se dá třeba trénovat a co dělat, jinak bych byl furt na stejných váhách s tréninkem 6x týdně.
Rendy0

PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2023 1:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Možná by sis mohl zkusit nějakou soutěž (třeba jen na mrtvolu, at to netrvá 100 let jak u kompletního trojboje :D) i dřív, čistě aby jsi zjistil jaké to je, nikdy nevíš, jestli tě to prostředí nechytne, navíc třeba nachytáš nějaké rozumy :)

Budu sledovat, je to pro mě zajímavý log.
Ten tvůj cíl 300 na mrtvolu je pro mě taková trochu hozená rukavice, taky si říkám, že bych tam někdy snad mohl dojít, tak tě použiji jako motivaci a budu se snažit držet v závěsu (což mi asi moc nepůjde, když jsem si už u 130kg namohl záda :D )
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2023 1:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MilanT napsal:
Delka treninku je uplne nepodstatna, pokud se nejedna treba o 5 hodin, ze bys tam byl ohladu. te doby, nez bych se necitil, ze tu serii dam.....
Peter to řeší, protože je v hloubi duše maratonec a přespolní crossfiťák

Na to druhe nebudu reagovat, lva.nezajima,.co si mysli mys

A s tim prvnim nesouhlasim ze dvou duvodu:
1. Po hodine treningu vyrazne roste hladina "spatnych hormonu"
2. Hladina ATP, ktera je hlavnim zdrojem energie pro tezke serie, se navysi za cca 3min a pak opet klesa
Takze u sikovych vykonu pro 1-3 opakovani nema význam čekat dele, u pumpovani uz vubec ne
MilanT

PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2023 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:

Na to druhe nebudu reagovat, lva.nezajima,.co si mysli mys

Peter Ustinov napsal:

A s tim prvnim nesouhlasim ze dvou duvodu:
1. Po hodine treningu vyrazne roste hladina "spatnych hormonu"
2. Hladina ATP, ktera je hlavnim zdrojem energie pro tezke serie, se navysi za cca 3min a pak opet klesa
Takze u sikovych vykonu pro 1-3 opakovani nema význam čekat dele, u pumpovani uz vubec ne

1. Vzdycky jsem to slysel, ale nikdy nevidel potvrzene na papire, mas na to nekde studii? Ja si teda nemyslim, ze po hodine roste hladina spatnych hormonu. Jsou strongmani i naturalove a trenuji nekolik hodin denne, uz jen z toho hlediska, ze nez pripravis druhou disciplinu, trva to 3 roky a nepripada mi, ze by jim to skodilo, ani mne a to cvicim cely zivot kolem dvou hodin.
2. Na silu potrebujes mit i psychicky focus, nejde tam jen o to, jestli telo jako takove je zregenerovane. Tady je treba studie, kde zjistili ze 3-5 je na silovy rozvoj lepsi: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19691365/ . Na male svaly muze byt lepsi kolem minuty, kvuli zvysenemu rustovemu hormonu, ale zas si myslim, ze by na svaly bylo lepsi treba 4x10x100 3 minutovymi pauzy nez 4x10x80 s 30 sekundovymi svaly, takze bych se toho nedrzel, mozna na izolovane.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2023 3:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moc naturalnich strongmanu ( co neco dokazali) neznam, vlastne zadneho. Ale muj point byl v tom, ze je to lepsi - o kolik to uz neresim
2. 30sec pauzy u 10reps je kardio, ne objemovy trening
caukymnauky

PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2023 3:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

čauky mňauky

K tem pauzam - jako slysel jsem k tomu za 20 let dost nazoru a na spouste z nich neco bude (i kdyz mohou jednotlive nazory byt i zdanlive protichudne). Co mi z toho zatim celkove vyslo - kratsi pauzy (rekneme minuta az dve) vedou v vyssimu metabolickemu stresu, ktery se dost pravdepodobne muze projevit i mirne zvysenou hypertrofii. Naopak delsi pauzy umozni vyssi objem prace a/nebo pouzitych vah, coz je jednoznacne pro-hypertfroficky faktor. Nicmene pro celkove zvyseni sily a hypertrofie se bez kratkych pauz obejdes, bez poradneho objemu treninku a "velkych" vah nikoliv.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - MilanT log Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 138, 139, 140  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: