MilanT log

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 74, 75, 76 ... 138, 139, 140  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - MilanT log  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> MilanT log
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Turakam

PříspěvekZaslal: pá březen 22, 2024 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
Peter Ustinov napsal:
Turakam napsal:
Pauza má byť taká, aby bol predpísaný výkon v danej tréningovej jednotke, nie je to crossfit, ale sil. tréning.

To jo, ale nekdy cim delsi pauza, tim lepai vykon

No práve. A v silovom tréningu ide o ten výkon.

Presne! Ono Ustinov asi príliš miluje tie stopky, alebo si stále nejak potrebuje ospravedlňovať priemernú silovú výkonnosť, pokoj, chlape, si borec v toľkých oblastiach že až, ale títo mlaďasi sú inde ako my.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
caukymnauky

PříspěvekZaslal: pá březen 22, 2024 4:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Palec077 napsal:
Zkracovat pauzy pro silový trénink, hypertrofický trénink a trénink pracovní kapacity nemá smysl. Smysl to má pouze pro vytrvalostní sporty na což asi málokdo tady aspiruje..

+hubnuti, ne? Kdy chces udrzet vysoko tepovku a tim padem o par procent zvysit vydej (a zlepsit kondici na kardio, ktere bys pak mel zvladnout vic/tvrdsi).
Palec077

PříspěvekZaslal: pá březen 22, 2024 5:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Což v podstatě popisuješ tu vytrvalost. Trénovat silově pro zvýšení tepovky neni moc efektivni využití času. Lepší službu udělá 20min chůze po tréninku, kde využiješ afterburn efekt bez vlivu na zvednutou zátěž, nebo následující únavu.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá březen 22, 2024 6:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
decarabas napsal:
Peter Ustinov napsal:
Turakam napsal:
Pauza má byť taká, aby bol predpísaný výkon v danej tréningovej jednotke, nie je to crossfit, ale sil. tréning.

To jo, ale nekdy cim delsi pauza, tim lepai vykon

No práve. A v silovom tréningu ide o ten výkon.

Presne! Ono Ustinov asi príliš miluje tie stopky, alebo si stále nejak potrebuje ospravedlňovať priemernú silovú výkonnosť, pokoj, chlape, si borec v toľkých oblastiach že až, ale títo mlaďasi sú inde ako my.

Nee, to vubec nebyl muj point
Ja chtwl ukazat na to, ze (mozna) kdyby dal delsi pauzy u tech 15*3*70, dal by i 73
Nic vic jsem ti. Rict nechtel
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: pá březen 22, 2024 7:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je pravda Peter. Čím dlhšia pauza, tým viac dáš. Ale pri jeho pracovnom objeme by pri pauzách adekvátnych silovemu tréningu potreboval celkom peknú porciu voľného času Ja dávam tak 5min pred ťažkou sériou, jeden môj známy, veľmi solídny pretekár v trojboji (RAW total cca 800-850kg), mi svojho času vravel, že unho je normálne pred ťažkou sériou tak 10minút.
caukymnauky

PříspěvekZaslal: pá březen 22, 2024 8:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Palec077 napsal:
Což v podstatě popisuješ tu vytrvalost. Trénovat silově pro zvýšení tepovky neni moc efektivni využití času. Lepší službu udělá 20min chůze po tréninku, kde využiješ afterburn efekt bez vlivu na zvednutou zátěž, nebo následující únavu.

Tak pokud jde o maximalni silu, tak tomu bych takto veril. Jinak pro takovou tu vseobecnou pouzitelnost bych se tomu nebranil (tepovku cinkama, prip. pro rychle hubnuti, celkove zvyseni metabolismu), ale tady se asi diskutuje s ohledem na to, ze PU jde na powerliftingovou soutez...
MilanT

PříspěvekZaslal: so březen 23, 2024 9:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Soused má dneska narozeninovou oslavu, tak jsem nechtěl otravovat mlácením a hudbou.

Zítra už normálně půjdu a začnu teďka vršek spodek. Cílem je převážně zvětšit výkon na military a mrtvý tah a ze svalého hlediska ramena, ruce. Čili i doplňky a výběr cviků tomu budu uzpůsobovat.

Vršek bude víc variabilní a spodek jednoduchý - variace dřepu, variace tahu a pak hamstringy/spodek zad nebo břicho.

Způsob přidávání bude na vršek stejný jako doposud (DUP), to mi vyhovuje a na spodek uvidím zda se budu držet DUP a nebo vyzkouším tří týdenní vlny, které se mi v létě osvědčily.

Odpočinek budu dávat, kdy se na něj budu cítit. Moc dobře už poznám, už jen podle stisku, kdy to tam není a trénink by k ničemu nevedl. Předpokládám, že až zlepším pracovní kapacitu a regeneraci, tak bych mohl cvičit i 5-6x týdně, protože už to nebudou tříhodinové vypalovačky. Avšak i ve volné dny začnu alespoň hodinu nějakého pohybu - lehké kardio či mobilitní cvičení - potřebuji zlepšit mobilitu hrudní páteře a lýtek, procvičovat rotátory.

Abych zvládal regenerovat, tak budu
1) znovu začnu počítat kalorie abych držel stabilní příjem bílkovin a sacharidů
2) spát se bude chodit každý den ve stejný čas (nehledě na víkend, dneska mi to nevyjde, protože bych nestihl jídlo ale furt hodina rozdíl je lepší, jak dřívějších 4
3) netrénovat do úplného selhání, u izolovaných cvičení je vyjímka poslední série
4) suplementovat pravidelně zinek, aswagandhu, vitamin b, vitamin d, kreatin
Magumi

PříspěvekZaslal: ne březen 24, 2024 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MilanT napsal:
Soused má dneska narozeninovou oslavu, tak jsem nechtěl otravovat mlácením a hudbou.

Zítra už normálně půjdu a začnu teďka vršek spodek. Cílem je převážně zvětšit výkon na military a mrtvý tah a ze svalého hlediska ramena, ruce. Čili i doplňky a výběr cviků tomu budu uzpůsobovat.

Vršek bude víc variabilní a spodek jednoduchý - variace dřepu, variace tahu a pak hamstringy/spodek zad nebo břicho.

Způsob přidávání bude na vršek stejný jako doposud (DUP), to mi vyhovuje a na spodek uvidím zda se budu držet DUP a nebo vyzkouším tří týdenní vlny, které se mi v létě osvědčily.

Odpočinek budu dávat, kdy se na něj budu cítit. Moc dobře už poznám, už jen podle stisku, kdy to tam není a trénink by k ničemu nevedl. Předpokládám, že až zlepším pracovní kapacitu a regeneraci, tak bych mohl cvičit i 5-6x týdně, protože už to nebudou tříhodinové vypalovačky. Avšak i ve volné dny začnu alespoň hodinu nějakého pohybu - lehké kardio či mobilitní cvičení - potřebuji zlepšit mobilitu hrudní páteře a lýtek, procvičovat rotátory.

Abych zvládal regenerovat, tak budu
1) znovu začnu počítat kalorie abych držel stabilní příjem bílkovin a sacharidů
2) spát se bude chodit každý den ve stejný čas (nehledě na víkend, dneska mi to nevyjde, protože bych nestihl jídlo ale furt hodina rozdíl je lepší, jak dřívějších 4
3) netrénovat do úplného selhání, u izolovaných cvičení je vyjímka poslední série
4) suplementovat pravidelně zinek, aswagandhu, vitamin b, vitamin d, kreatin

To zní jako dobrý plán. A líbí se mi, že vnímáš, co tvoje tělo potřebuje.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
MilanT

PříspěvekZaslal: ne březen 24, 2024 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky. Snažím se abych měl dobré výsledky ale zároveň neubíral na regeneraci a "údržbu"

Dlouho jsem ráno netrénoval, tak jsem se trochu bál, že to bude poznat na síle ale nebylo a po dlouhé době i fakt skvělý trénink, ze kterého jsem měl radost.

Striktní tlak s pauzou
1x5x60
4x7x65
1x6x65

Shyby nadhmatem
13x7x bw

Úzký benč
1x8x65
1x6x80
1x3x90
1x6x95
4x7x95
2-3x6x95
holdy
20s x 115kg
5s x 140kg
20s x 115kg

Meadows rows
25x (15,15,15,2.5,2.5)
25x (15,15,15,10)
30x (15,15,15,15)
20x (15,15)
Nejsem si jist, zda vložím horizontální přítahy k nohám či je nechám u vršku, uvidím, jak to bude zítra s regenerací.

Bicepsové zdvihy nadhmatem
1x8x30
4x8x37.5
Tohle dnes šlo suprově, bylo to i čistou technikou. Příště možná přidám na 38.5 nebo už rovnou 40.

Tricepsové stahování kladky nadhmatem na široko
1x12x43.5
3x8x46
Super, tohle taky je silnější. Vše striktně, ne jak dřívější házečky

Přítahy k bradě + Lu raises
15x37.5
3x15x50 + 15x2.5
super juicy sexy enormní pump na střední delty :D

Wrist-wrench 2-arm na kladce + Klopení zápěstí nadhmatem s kotouči
4x8x31 + 50
1x50x15 + 50x

Rising "leverager"
3x12
Můj nástroj, který jsem si vyrobil a je na tohle fakt dobrý, stačí nahodit pár kilo a díky páce to dá zabrat. Cítím, že tenhle cvik a klopení nadhmatem dost pomáhá u tlaků k silnému zápěstí a stabilitě. A je to taky super, když s klukama dáte challenge, kdo dokáže zvednout židli za jednu nohu před sebe
MilanT

PříspěvekZaslal: po březen 25, 2024 6:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

😥
MilanT

PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2024 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Byl jsem nemocný, tzn. pocitově jsem ztratil všechny svaly a važím tak asi 60kg. Ale je tu jedno pravidlo a to říká, když nemáš svaly, nemůžeš je ztratit.

Cvičit jsem chtěl jít až budu úplně dobrej, ale teď už mám jen rýmu a potřeboval jsem jí nějakou aktivitou rozdejchat :D Takže jen lehce a dal jsem spíš ruce, abych to zase nepřehnal a nebyl pak další týden v offu. Zítra nebo pozítří už bych ale chtěl normálně.

Tempo dřepy bez pásku
10x30
10x50
10x80
10x90
10x100
10x100
15x100
Potřebuji trochu zpevnit pohyb a jistotu ve dřepu, zároveň jim dát taky nějakou jinou práci než ryze odráženou či pauzované. Takhle mohu zpevnit šlachy a celý pohyb, kdy poté bude odraz jištější.

Bicepsové zdvihy nadhmatem
4x8x32.5

Tricepsové stahování gumy jednou rukou
4x20 černá
rychlá koncetrická, velmi pomalá negativka a pauza

Klopení zápěstí podhmatem
20x30
5x10x40
2x20x35

rising, supinace, leverager 12 op
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2024 8:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1. Rikal jsi tyden
2. Rikal jsi uplne zdravy
3. Jake tempo mas na tech drepech? Ja znam treba 3-1-X, ale u tebe nevim co to je😁 (napred brzda, potom tam spadnu a zkusim vyskocit?)
MilanT

PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2024 8:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Potřebuju natrénovat pomalou cestu dolu, ale nepotřebuji tam pauzovat, protože na to mám pauzované dřepy. A koncentricke fazi se snažím dynamicky nahoru, protože je to lepší zvednout rychle než pomalu .

A k tomu ostatnimu, da se tohle pocitat jako trenink? Cvicil jsem jen lehke drepy, tricak s gumou a predlokti
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2024 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uznal bych ti ctyri pekne serie na dreoy, a ruce
Je to klasickej pumpování trening
Resumé: vinen!
MilanT

PříspěvekZaslal: pá březen 29, 2024 8:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Okej moje chyba, zjistil jsem, že těch tempo dřepů je tak 3000 :D Tak příště se budu držet nějakého tempa a pak to napíšu, aby se to dalo odlišit.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - MilanT log Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 74, 75, 76 ... 138, 139, 140  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: