...
Kamoš tak cvičil a jediné, čo dosiahol, že sa mu rozbehla diastáza, na ktorú mal genetický predpoklad, o ktorom nevedel. Tak parádne zapájal core, až sa mu rozjeli brušné svaly do strán a povolila brušná stena...
Tak to je mazec, a co presne delal? Ja teda taky cvicim taky bez pasku, ale jenom z pohodlnosti, ze me to nikde netlaci Nejak jsem odvyknul... tak ze bych si ho zase zacal brat, az nekdy zesilnim? Jako ale treba drepy do 150, dl do 200 musi byt v pohode, ne? Kolik zvedal kamos?
Nič moc, klasicky drepy a mŕtvola. Všetko max 120 kilo, ale vo vyššom objeme okolo 10 reps. Neplaš sa, on to mal holt geneticky dané, nevedel o tom a pri snahe o funkčný core si to ešte viac dosral.
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
to Milan - ty si strašně silný s opaskem i bez. Já bych to neřešil. Jestli dáš bez opasku 5x180 a s opaskem 5x190 (vymyšlená čísla) tak ok, s opaskem jsi silnější (jako většina lidí) ale i tak máš core ze železa. A trošku ti to do budoucna může pošetřit i záda. Taky tuhle posedlost až tak nechápu. Samozřejmě pokud dáš pak o 50kg více, tak bych core posílil...
Taky nejsem moc fanda návleků na lokty co přidávají 10-20 kg a bandáží, ale když to pomáhá s bolestí a jsi i tak silný, tak proč ne.
_________________ Zaplatil si už svý dluhy Jacku?
Ano pane, šek jde poštou
www.monstrazmlhy.cz
Šel jsem bez pásku. Furt experimentuji s tím, zda ho nosit nebo ne. Došel jsem k tomu, že minimálně cvičit obě varianty - s páskem i bez pásku a snažit se držet max sílu +- stejnou, jen pomocí opasku být schopen odolat větší únavě - odtrénovat větší objem ale nevím, zda ho už spíš nevyřadit vůbec a natrénovat takový core, že nebude potřeba. Třeba v té dnešní druhé sérii by nohy ještě zvládli, ale střed těla už odmítal. Chci být stejně silný i bez pásku nebo tam mít minimální rozdíl. Je tu někdo, kdo to taky zkoušel, případně na co přišel?
Když pásek používáš správně, tak při zvedání zapojuješ střed těla víc a líp, než bez něj. Takže nevidím důvod ho nepoužívat, zvlášť u těžších vah. Pokud máš pocit, že pásek je pro tebe berlička, pořiď si nějaký lehký nylonový - na správné zapojení středu těla bohatě stačí, a tlustý lifterský si nechej jen na maximálky.
_________________ Somewhere in China, a thirteen-year old virgin is warming up with my max.
Chci být stejně silný i bez pásku nebo tam mít minimální rozdíl. Je tu někdo, kdo to taky zkoušel, případně na co přišel?
začínal jsem cvičit bez opasku a pořídil si ho až časem, střídali jsme s Magumim dlouhý cykly bez opasku a s opaskem (to byly ty naše MiB II, III, IV) a vzájemně se to ovlivňovalo tak, že jsem v obou případech dokázal posouvat objemy i maximálky a podávat podobné výkony, trik byl v tom, že pokud jedeš několik měsíců bez pásku, tak hlava ani tělo nečeká, že nějaká dopomoc bude a přizpůsobí se, no a pak v dalším cyklu nasadíš opasek, zvedneš objemy a posílíš vše, co by střed těla limitoval, a v dalším cyklu bez opasku zvedneš zase více, fungovalo to tak čtyři roky než to přerušil covid a pak do toho přišly další věci, až letos jsem si dal 5/3/1 + BBB, kde jsem kombinoval top plusovou sérii s opaskem a desítky bez opasku a taky to fungovalo dobře.
takže pokud tě láká posilování středu bez opasku, zařaď cyklus min. 3-4 měsíce kdy ho nebudeš používat vůbec (ani tahy, ani dřepy) a uvidíš, jak se tělo adaptuje. a pak se zase hodí ho nasadit, protože jak mi svého času řekl Maciak - s opaskem dřepneš/zvedneš víc, svaly více zatížíš a více porostou.
Díky všem za odpovědi. No chtěl jsem trénovat bez pásku, protože jsem si všiml že pokud jedu vše s páskem, brzo si na něj zvyknu a pak je to bez něj marnost a udělá to velký rozdíl. Teď to ale střídám a všiml jsem si, že se to "vyrovnává", ale furt mě unaví více bez pásku než s páskem a nezvládnu tak tolik práce na daný sval, i když ten výkon na jednu podobnou sérii je obdobný, tak to zkusím zkombinovat tak, že budu chtít těžší jedničku bez pásku kterou poté budu mít pracovní, abych využil tu výhodu toho, že s opaskem nazvedám víc, ale nebudu bez něj slabší.
Militarypress (paused, dva palce širší než hladká, pásek)
3x85 pr
5x80
2x80
JM press (paused)
7x62.5
7x55
Zítra zkusím jinou variantu, napadlo mě jak si udělat "náhradu" smithu. Pokud nechám tuto, tak pojedu opakování 8-10, nemá cenu tu dělat nižší, dám si do poznámek.
Triceps pushdown (1-arm, across-body)
5x20.5
DB Lateral raise (heavy, 1-arm)
8x23
7x23
Pin rows
3 série křídla/trapézy/zadní delty
První sérii jsem dal 54 kilo, tak jsem si zkusil něco těžkého (je to extrémně těžké s tím tlustým úchopem) protože jsem nemohl najít pulkilovvky a 1.25ky - respektive se mi nechtěli vytahovat, zapadli mi za stůl na páku, další sérii ok.
Front Squat (paused, no belt)
4x130 PR
3x127.5
5x123.5
Dva týdny dozádu jsem dal 3x, pak jsem dal zerchery, poté jsem dal 2x130 a dneska 4x130, protože si asi tělo vzpomnělo a vznikla nějaká adaptace. To je fajn, před měsícem to bylo 4x125 a v srpnu 4x112.5.
Mám ale takovou teorii, že to ohýbání a kulacení zad není způsoben slabým vrškem zad ale spíš slabými kvadricepsy (a pak ten fakt, že by to ještě chtělo trochu víc se narovnat aby tam nebyl na vršek zad takový moment), protože mrtvoly před čelními dřepy mi tolik výkon nesníží (jen systematicky únava), i když mám vršek zad po nich úplně chcíplý a u zadního mě to taky předkloní, protože se tělo chce dostat do mechanicky výhodné pozice kdy může více zabrat prdel/adduktory/spodek zad. Zároveň mi přijde, že tu výkon nejde tak dobře když flákám předkopávání.
Zombie Front Squat
8x70
8x70
8x70
Je víkend, tak bylo víc času a dal jsem si zombie dřepy, trénuji tím správné pozicování abych byl v pohybu jako skála a nikde nic nepovolil, jinak to letí dolu.
Safety-bar goodmornings (paused)
10x95
10x95 pásek
V tomto provedení bych to dal do kategorie "doplňkový cvik", protože bych řekl, že se na tom blbě odhaduje přesný výkon, deadstop variace z řetezů je na to asi lépe standardizovaná, ale pěkně to stimuluje vzpřimovače po celé délce. Přidal jsem i pauzy dole, aby to nebylo tak jednoduché.
Safety-bar calf raises
10x200
14x170
14x170
Asi to budu nechávat spíš na vyšších opakováních, tak do 170-180 kilo, kdybych byl někde v nějaké robustní kleci, kde bych to jen vydřepl kousek a mohl jet tak mi na tom nevadí dělat i 210+ ale u sebe musím vyjít ze stojanů dát špičky na podložku a s 200 kilama se to dělá blbě.
Včera jsem měl jet to co dnes, ale nakonec jsem musel po benči ukončit, tak jsem to dal dnes.
16.12.2024
Benchpress (close-grip, touch-n-go)
5x112.5
7x106
17.12.2024
Benchpress (close-grip, touch-n-go)
5x112.5
7x107.5 PR
Škoda toho, dnes mohla být šestka, ale bouchl jsem do bezpečnostních tyčí
Weighted Dips
8x51 PR
8x45.5
Cable pullover 1-arm
10x21.5
8x22.5
Seated BB press (na dotek)
7x75
6x75
Jsem zkusil tady větší rozsah, chtěl jsem, aby se to standardizovalo, protože pojem "u brady" není tak jistý, když koukám do stropu, jako když se mě to vyloženě dotkne
DB rolling extensions (decline, paused)
6x26.5
8+x25.5
8x25.5 + 8x16 (dropset)
Side lying raises
8-9x12
7x12
+ lu raises 10x8
Dumbbell rows (belt, hook)
18x70
15x60
14x50
první sérii víc silová další už jsem to kontroloval a ve třetí i pauzoval dole i nahoře
Ze včera mě bolel brachialis/brachioradialis z těch přítahů, nejsou zvyklé a ta technika v první sérii taky nebyla ukázková, příště vylepšíme. No a záda, delty, i ty kozy, jo a taky tricepsy, to je samozřejmost.
Udělal jsem si takové vzpěračské řetezy (paradox, že vzpěrači je vesměs nepoužívají), všelijak nastavitelné - podle cviku, protože jsem tu měl plno (asi 12 metrů) řetezu ze kterého jsem to udělal. Do budoucna můžu nějaké řetězy i dokoupit a udělat možnost i těžších.
Safetybar dřep (no belt)
7x152.5 /w řetezy (cca. 9kg) PR
3x152.5 /w řetezy (cca. 9kg) - rozhodila se mi nějak technika, tak jsem to urval docela vidlácky a pak raději položil
7x143.5 /w řetezy (cca. 9kg)
Jsem zjistil že tu asi ani ten pásek nepotřebuju, dřepuje se mi bez něho docela dobře a když jsem ho nasadil tak mi nijak nepomáhal, a jsem už o významnou část silnější než jsem byl s ním, tak to asi prostě budu brát jako variaci a až se mi to tady zastaví, tak ho třeba přihodím a takhle můžu cyklovat, jak říkal Vlk. S těmi řetězy to mohlo být nahoře tak 160-162 kilo.
Biceps kladiva JČ v sedě s oporou zad
1x25.5 ... ok dneska to nepujde :D
5x23
Biceps scott. JČ
max x 16
pump x 10
Rumunské tahy (bez pásku)
něco těžšího do 185 trhačky
8x130
8x150
8x150
Militarypress (s pauzou, dva cm širší než hladká, pásek)
4x85 PR
5x80
Jedeme dál! Na druhé sérii příště přidám na 81 kilo, ta poslední pětka byla bez grindu ale na šestku to prostě nebylo, ta skončila ještě než začala.
Pullups (wide-grip, 80cm)
5x31 PR
5x26.5
Paráda, první série silná a zase mě to málem vyplo to chce umění, zabrat na shybech tak aby tě to poslalo spát :D
Incline Bench (low, mid-grip, touch-n-go) 5x107.5 PR
7x101 PR
Poslední opakování v první sérii hodně velký grind, asi ujela dráha, pravděpodobně bych v tu chvíli stihl vymýšlet co budu dělat zítra nebo za rok. Druhá série paráda, znatelně silnější jak minule, píště dám na ní 102.5
JM press (paused)
max x 57.5
max x 56
Stále si hraju s technikou, asi ho vypustím nebo to prostě budu brát jen jako cvik- stimulus, kde nebudu řešit žádné progresivní přetížení a zapisování vah/opakování a jen odcvičit tvrdě v rozsahu 6-12 a soustředit se na sval.
Triceps pushdown (1-arm, across-body)
pravačka silná, 6-7x21 a na levačce 4 a paté s dopomocí, hodně trapné :D
DB Lateral raise (heavy, 1-arm)
6x24
8x23
příště nechat
DB rows
max x 60 křídla (k pasu, obloukovitě)
max x 50 trapézy (k hrudníku, důraz na práci lopatek)
feeder/pump 2 série (zadní delty, trapézy)
Díky, jedu na něj teď pouze dvě těžké vrcholné série a zatím to vypadá, že to stačí. Ale před tou první sérií mám vždycky strach, jestli se zlepším, nebo ne.
Čelní dřep s pauzou bez pásku 1x140 PR
3x132.5 PR
3x127.5
4x125
Tak se to povedlo, zkoušel jsem po 140 i 145 ale to už jsem věděl že nedám když jsem vyšel, zamotal jsem se a špatně se nadechl, 140 pocitově nebyla těžká
SSB good mornings
12x100 little pause
8x100 pásek
Cíleně jsem ještě tahal za madla ať se mě to snaží víc ohnout a dole dal pauzu. Potvrdil jsem si můj minulý poznatek, že tenhle cvik je buď dobré jezdit rehabilitačně/GPP nebo mít standardizovaný rozsah např z řetezů. Zabírá tu hlavně střed zad a vzpřimovače a nepřijde mi, že to dává nějaký stimul prdeli či hamstringům, to je asi pozicí činky vysoko na trapézech skoro na krku. Příště zvolím variantu se standardizovaným rozsahem nebo se vrátím k tahům s nataženými nohami.
SSB calf raises
15x180
12x180
11x180
Leg curl
4x20,20,10
9x20,20
Přendal jsem stroj ze sklepa zpět ven, v kůlně na něj není místo ale nebavilo mě nosit kotouče nebo to jet jednou nohou a ničit tím stroj protože na to není uzpůsoben, tak to dám prostě ven a když bude pršet tak co už... nejsem z cukru
Leg extensions
15x20,20,20
Změním trochu tréninkový plán, základ vršek spodek, cviky i série chci nechat stejné, ale je to prostě moc cviků na jednotku a to mě nebaví, jedu to takhle už od září a řekl bych, že tomu pak nedám cílenou intenzitu hlavně co se posledních cviků týče.
Potřebuji nejlépe 6 max 7 segmentů na tréninkovou jednotku, kdy mi nevadí, že třeba 1-2 cviky budou v supersérii, ale nesmí to být po sobě, protože už mě to pak štve. Mám rád delší pauzy na daném svalu, abych na každou sérii šel vyregenerovaný a mohl zase zabrat plnou silou, ale třeba na bicepsu/tricepsu zaberu, ok. dobré, 2-3 minuty než bude sval zase připravený to rozjet, ale po půl minutě už mám cns v pohodě a můžu jet na další sval. Takhle se to akorát protahuje a to mi přijde, že mě unavenuje víc, než kratší za to "intenzivnější" trénink.
Chtěl jsem zkusit sám na sobě to nahňácat všechno do dvou dnů a jet jak doporučuje Jordan Peters (inspiraci jsem našel u něho) ale už mi to v té striktní formě dlouhé pauzy, žádné supersérie a milion cviků po sobě nesedí, třeba zase někdy bude. Topsety jsou ale paráda, vždy vidím, jestli trénink funguje nebo ne.
Co se mrtvol týče, budu jezdit zásadně bez trhaček, hookem. U klasických mě štvě vázaní (jsem hooodně velký nervák ) a osmičky dře to o zápěstí a taky mě to nebaví nasazovat. Špatně se s nimi zpevňuji v dolní pozici a mám s nimi horší techniku ať jsou to rumuny nebo klasika. Abych si neroztrhal palec rádlováním tak budu nosit lehké pracovní rukavice protože budu tahat s hookem cca 4x týdně. (2x jedu přítahy, 2x tahy) Trhačky (osmičky) si nechám jen na krčení ramen nebo přítahy, kdybych je někdy potřeboval.
SSB dřep
Rumunský mrtvý tah
Cable wrist-wrench + Extensor bar
SSB calf raises + leg raises
Leg ext + Leg curls
4. Vršek
Military press
Shyby širokým úchopem
Incline benč
Triceps jč kladka
Seated DB lateral raises + Axle curls
DB rows
5. Nohy
Mrtvý tah s nataženými nohy
Čelní dřep
Cable wrist-wrench + Extensor bar
SSB calf raises + cable crunches
Leg ext + Leg curls
Tak jsem si to vymyslel nějak takto. Počet sérií zůstane na všechny cviky stejný 2-3 série, zkrouhl jsem trochu cviky na ruce, stačí dva týdně a dal jsem je k vršku, ODMÍTÁM cvičit bicepsy bez supersérie.
Napadali mě různé způsoby chest/back ; ramena ruce a nohy zvlášť ale nechci zasahovat úplně do tréninku, protože mi to fungovalo třeba na shyby, militarypressy a dřepy, ale už nebavilo. Na axle curls zvýším trochu opakování, 8-10 a snížím váhu. Na SSB dřepy budu bez pásku jen první sérii a ty ostatní si pásek vezmu abych mohl nazvedat víc ale výkonově mě to neovlivnilo na rumunských tazích.
Weighted Dips
5x52
8x46.5
ta první série nějaká rozklepaná ale druhá ok, přidal jsem kilo a udržel opakování
Cable-pullover
10x23
8x23
příště pul kila nahoru
Seated barbell press (s dotekem na hrudník)
5x80
6x77.5
Tato technika se mi líbí víc, je to krásně standardizovaný a už si tělo zvyká, tak začínám přidávat kila
Decline DB rolling extensions + Axle curls (striktně)
9x25.5 + 9x44
7x25.5 + 9x44
7x25.5 + 7x44
Paráda, dělal jsem chybu že jsem chodil na bicepsy nižší opakování, zůstanu v rozsahu 8-10 a postupně a pomaluji se dopracuji na 55 kilo. Předloktí z toho tlustého úchopu v ohni
Lying side raises
8x12
7x12
trochu lepší opakování než minule, příště už na devítku
Meadows rows (pauza ve streči, k hrudníku, striktně, split postoj)
9x15,15,15
9x15,15,15
žádný body engliš stoprocent striktně a lopatky jsem protáhl že je cítím ještě tři hodiny po tréninku, tohle potřebuju, abych se zbytečně neunavoval těžkou váhou (i když to taky má svůj význam v určitém období a v určitém trénniku) ale maximálně procvičil dané svaly
Potřeboval jsem se nějak probudit z vánoční nálady na rozsekej váhy náladu :).
SSB dřep /w řetezy (bez pásku)
7x155 PR
3x155
7x145
Na první a druhou sérii přidáno 2.5 kila, na třetí kilo a půl, opáčka jsem všude udržel a ještě jsem trochu zvýšil odpor řetezu, asi tak půl kila - kilo.
Nepojedu do selhání ale budu se spíš snažit nakumulovat objem a zvyknout si a až budu stoprocentně připravený, tak pak to zkusím hnát silově. Přijde mi, že bez pásku mám lepší techniku na procvičení, protože mě to nedovolí se ohnout - nemám tám žádnou oporu a když se ohnu je to v pytli, takže i s nižší váhou (s páskem bych nyní zvládl i 190 8+ ale ohýbal záda a dotahoval přes vršek zad) jsem schopen lépe procvičit hamstringy a prdel, což je fajn, protože vršek zad dostává dost zabrat i u těch SSB dřepů a hlavně den předtím ho izolovaně cvičím tak takhle je to víc vyrovnané.
Cable wrist-wrench roller 1-arm + Extensor bar
14x18.7 + 17x21
12x18.7 + 16x21
11x18.7 + 15x21
Příště přidat na 19.2 u rolleru a nechat extensor bar než bude 20
Docela nepříjemně mě bolel včera a i dnes přední delt z dipů, problém byl že jsem měl jedno bradlo vykosené a níž než to druhé (mám je ve zdi) a tedy jsem musel tlačit nějak kostrbatě, takže to zítra opravím, divné mi to ale nepřišlo. Tohle byl fail a mohlo mě to stát zranění, takže příště až pojedu dipy trochu seberu váhu a počkám týden nebo dva, než si tělo zvykne tlačit i s max váhou správně.
Militarypress
3x87.5 PR
4x82.5
3x82.5
videa
Shyby širokým nadhmatem
5x31.5
4x26.5
4x25.5
příště nechat váhu a snažit se dokud nebude 6, to samé u druhé série, potřebuji zlepšit loading ted mi to bouchá do kolen
V první sérii zlepšení ale jen technické, minule to bylo takové kostrbaté a to poslední opakování jsem trochu odrazil a byl to velký grind, dnes to bylo těžké, ale solídní strojové opakování. U druhé série jsem se posunul o kilo a půl, příště tam dám 103.5. Přijde mi, že opáčka 7-8 dají stimul větší, než 5-6 a to jen z principu, že v tom pohybu ještě nejsem tak stabilní a stabilita je nutnost pro výkon na nízké opáčka, u militarypressu mi to nevadí, tam koordinace není takový problém, protože ho trénuji 4 roky každý týden :D Pod 6 opakování už tu nepůjdu, sedí mi v mém homegymu hnát tlaky nad hlavu silově a benč brát jako "doplňkově" na rozvoj obecné síly a svalů, příště zaútočím na 6x107.5 a hned potom budu čekat než se dostanu na 7-8 a pak přidám kilo nebo 2.5.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru