Díky, díky těm řetězům se mohu více zpevnit a mám větší focus, protože stačí podřepnout a jet a hlavně jsem to udělal, protože když chodím cvičit večer, tak jsem musel koukat do světla když jsem šel military ze stojanu a popředu se mi chodit nechtělo, takhle se můžu otočit. A i ty řetězy na ty dřepy mi trochu pomáhají s psychikou, protože se nebojím zabrat trochu víc, když vím, že když to nepůjde, tak stačí položil na řetězy které jsou pul centimetru pod činkou.
27.12.2024
Trh s jednoručkou
3x4x40
15x40 levačka
20x40 PR
Není to tak těžké, myslím si, že s lepší fyzičkou a počasím (měl jsem -5 a jsem v objemu :D) by mohlo jít i 30+. Řekl bych, že se nevyplatí trénovat takto snatche na vysoké opáčka za jiným účelem než fyzička, protože jsem se k tomu dostal i bez trénování. Samozřejmě těžší snatche a nebo snatche s osou to je jiná liga, protože tam hraje dost i technika.
Conventional deadlift (no belt, deficit 3cm, hook)
11x171
6x140 speed
Nemohl jsem se srovnat do SLDL, tak jsem zkusil lehce klasiku, ta šla, možná jsem se skládal do nějaké divné pozice, protože podle videa mám natažené nohy i u klasiky ale cítil jsem hamstringy fakt dobře :D Bez pásku se mi tahá lépe, nic mi dole nepřekáží a technika je přirozenější.
Front Squat (paused, atg)
do 1x130
vyhazuji z tréninkové rotace teď, ale chtěl bych tam asi nechat nějakou variaci front rack holdů
SSB calf raises + Kneeling barbell ab roller
16x180 + 20x
max x 182.5 + 20x
max x 182.5 + 20x
Když teď jezdím hodně věcí bez pásku, tak musím mít core ze železa, aby vše udržel, tak jsem si sestrojil kolečko na rolování, postupně bych se chtěl dostat na to dělat to ze stoje a na 20+ opakování.
Cable wrist wrench 1-arm 50mm + Extension bar
15x19.2 + 17x21
2x max x 19.2 + 21
Bench různé techniky
3x113.5 úzký, narazil do zarážek
6-7x108.5 úzký
6x105 široký
8-9x100 klasický úchop
k ničemu, příště dám klasický úchop, tedy né široký ani ne úzký a zkusím se zlepšit na něm, ten úzký mi tou technikou TNG nesedí, jezdím bez mostu nebo s takovým malým msotem a ty poslední centimetry už rotují ramena a je to nestabilní, dám tam 105-7.5kg rozsah 6-8 opakování, pod to nepůjdu
Cable pullover
3x max = 9.5x22.95
příště přidám pul kila
Tlaky v sedě s VČ na dotek ramen
5x81
6x77.5
na dotek ramen blbost, natočil jsem si video a činka cestuje, není to rovné, cestuje to dopředu jinak bych trefil hlavu, tak tady pojedu k bradě a military klasicky až na ramena, protože tam s hlavou mohu uhnout
Decline DB rolling ext. + Axle curls
3x 8-12 = 12x25.5 + 3x 8-10 = 10x46.5
Na 46.5 zůstanu 2-3 tréninky, pořádně si tu váhu užít, příště zkusím osahat 26.5 na jednoručky
Weighted dips
8x40
bradla už jsou vyrovnaná, tak dobré, dal jsem to raději po předvyčerpání, jsem pak víc rozehřátý a fajn
Side lying raises
2x 10-12 = 8x12
Meadows rows (striktně, k hrudníku, trhačky)
2x8-12 = 10x 15,15,15,2.5,2.5
asi přestanu psát log, budu psát na papír, nechci moc být na internetu tak tu dám jen občas když budu mít třeba něco natočeného a co ukázat
Milan, jáááj, inak kedy už dáš súťaž? Há? Tento rok by si mal ozaj skúsiť plný trojboj a pobrať medaile, čo-to dá, skúsenosti na nezaplatenie, určite otoč 2-3 súťaže. Keď si budeš hovoriť, že raz to bude také, raz onaké, nikdy to nebude dokonalé, teraz si o parník všade, treba to zúročiť! A písania na internete sa bojíš? To fakt, hahahah, ok
Iluminati incoming!
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Chtěl jsem si zapisovat na papír, kvůli tomu, že mi vadilo psát na mobilu při tréninku váhy a opakování a pak to ještě jednou opisovat na ronnie a na papíru bych si mohl trénink předepsat a odškrtávat si série a po tréninku napsat nějaké poznámky, ale potom, co jsem si to zkusil, jsem uvážil, že neumím hezky psát a zachvíli bych to po sobě nepřečetl. Tak budu zapisovat tu.
Turakam: tím, že jsem programátor a dělám webové systémy/aplikace tak se nemůžu bát internetu, ale nemám ho rád, to je pravda.
30.12.2024 - Spodek (Vršek-Spodek, top-sety, nižší objem)
SSB Squat (no belt /w chains)
3x157.5
2x157.5
2-3x150
10-11x130
Dnes to nešlo, cítil jsem že mě to předklánělo, chyběl ten skill, co mám z těch čelních dřepů, ty mi taky minule nešli, takže naopak, v rotaci cviků je nechám a musím je pořádně vypilovat.
RDL (deficit 3cm, hook)
do 1x170
Nějak mě ovlivnil ten neúspěch u dřepů. Blokovala mě hlava a měl jsem problém i se 170 tak jsem se na to vykašlal a šel domu. Doma jsem se otočil, trochu o tom popřemýšlel a vrátil jsem se už s lepším nasazením a dal jsem
RDL (deficit 3cm, trhačky osmičky, opasek)
8x185
10x170
Dobré bylo že už neohýbám vršek zad který bych pak nahoře dotahoval, tělo asi z těch goodmorningů, čelních dřepů a SSB dřepů zesílilo.
Cable wrist-wrench roller 1-arm
14x21.7
max x 21.7
max x 21.7
Rozřezal jsem si kloub o ten popruh ale v záběru toho všeho adrenalinu na tak komplexní cvik, jako je klopení zápěstí na kladce jsem to vůbec necítil, takže příště musím vzít rukavici nebo na to šáhnout chytřeji.
SSB calf raises + Weighted decline sit-ups
12x200 + max x 10
max x 190 + max x 10
max x 180 + pump x 5
Leg curl + Leg ext
6x20,20,10 + 15,20,20,20,20
Příště přidám 10 kilý kotouč na předkopávání a 1.25 na zákopech. Nedal jsem extension bar, protože jsem kecal s kamarádem.
...
Dnes by mě měl čekat vršek, snaha o 4x88.5/3x90 militarypress s pauzou, ale nevím, jestli to neodložím až na zítra, abych byl silnější a trénink produktivnější, dnes jsem mě blbý spánek a poslední tréninky byl nějaký problém s mentálním nasazením a nějaké cviky už tak dobře nešli.
1.1.2024 - Vršek (Vršek-Spodek, top-sety, nižší objem)
Military Press (dva cm širší než hladká, opasek)
2x90 PR
4x86 PR
3x85
Chtěl jsem dát tich 90 kilo ať to mám z krku. První opakování hodně rychlé, trochu mě to rozhodilo, možná by jinak 3x90 bylo, lítalo už i 80 v rozcvičce a minimálně 95 kilo bych vytlačil. Nechci ale zkoušet nějaké zbytečné pokusy na maximálku, to mě akorát vždycky rozhodí, takovéto série a série na ostatní cviky 4-10 opakování mi dá mnohem více. Ačkoliv jsem si dřív z "tréninkové vědy" dělal srandu, tak dnes už na to mám jiný pohled a vybírám si z toho určité součástky které pak kombinuji s tím, co mi funguje, jak chci cvičit a snažím se vymýšlet jak se posunout dál. Tento rok padne i 105kg!
Pull ups (wide-grip, 80cm)
5x31.7 PR
5x26.7
Změnil jsem hrazdu, teď jsem byl na trochu tlustší, šlo cítit, že jsem se do ní mohl více zapřít (gripem), hlavně po odjetých sériích jsem cítil trochu brachioradialis u lokte. První sérii jsem si trochu pokazil, začal jsem ale nebyl focus, mohlo být asi i šesté, sice vydřené ale vše se počítá.
Incline Bench (low, mid-grip, touch-n-go)
5x107.5
7x103.5 PR
9x90
Síla stejná jako minule, nebylo ani zlepšení na druhé sérii, protože tam jsem sice zvládl o kilo více, ale to poslední opakování bylo už docela hnusné kdežto minule šlo. Mám takovou teorii, že jak je u mě benč trochu méně stabilní a může se tam dost věcí pokazit tak potřebuje více sérii než třeba tlak nad hlavvu který mám zmáklý. Přidal jsem tedy další stimulující sérii. Ze dvou sérií na tři by nemělo nic pokazit, ba naopak a zároveň v příštím tréninku se pokusím zařadit nějaký ten stabilnější benč a díky tomu bude větší stimul i v druhém tréninku a začne se to třeba konečně hýbat.
Býval tu i JM press před kladkou, ale řekl jsem si, že zatím nejsem na takové úrovni, abych potřeboval cvičit dva cviky na triceps v jednom tréninku vršku, když ho trénuji každý ob dva dny. Tak jsem vybral ten stabilnější a více standardizovaný. Neříkám, že až třeba někdy pojedu push-pull-legs trénink, tak nezařadím dva cviky na triceps ale teď to fakt nemá cenu.
DB Lateral raise (bez zbytečného momenta)
12x19
8x20.5
8x19
Příště 20.5 na všechny série. Nechci přenastavovat váhu u jednoruček mezi sériemi.
Zkouška cable chest flyes ... blbé, kostrbaté, teď mě napadá že jsem se možná mohl více předklonit, vyzkouším příště, kdybych měl spodní kladku jde to lépe, ale za tento cvik bych asi nedal ani dvě stovky tak kvůli tomu kladku kupovat nebudu :D
Meadows rows (pásek)
9x15,15,15,10 mezilopatkové
10-12 x 15,15,15,10 k pasu
První série dobrá, tento pohyb tam prostě sedí, druhá série horší, jak to jedu k pasu tak mi přijde že tak nějak divně zabírá břicho asi nechám jen meadows rows na mezilopatkové a k pasu se dají přítahy jednoručky v druhém tréninku nebo nechám jen mezilopatkové. Mám tam před tím shyby a hlavně druhý den potřebuji být schopný odcvičit maximálně mrtvý tah.
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
2.1.2025 - Spodek (Vršek-Spodek, top-sety, nižší objem)
DB alternating curls (striktně)
6x26.5
3x26.5
3x25.5
Lze cítit jak je tu větší mechanická tenze než u axle curls, kde je větším limitem síla zápěstí a úchopu.
Conventional Deadlift (lehký deficit)
1x210
do 1x220 opasek
3x205
13x170 beltless PR
Front Squat (ATG, beltless)
do 3x120
23x60
Hodně ubohý trénink včera. Na 220 byla rezerva ale už to začalo tlakovat do hlavy. To jsem docela překvapen, protože jsem mrtvoly nedělal a rumuny flákal. Na té sérii 13x170 bych byl schopný to ještě mnohokrát vytáhnout ale dělal by mi problém lockout a musel bych to soukat, ze země to vůbec těžké nebylo. U 3x205 jsem to asi 5x potáhl ke kolenům mezi druhým a třetím opakováním a hlava se semnou hádala, zda pokračovat či ne. Čelní dřepy jsem aspoň potrénoval techniku ale naprd.
Naposledy upravil MilanT dne pá leden 03, 2025 6:06 pm, celkově upraveno 1 krát
Z tebe roste fakt zvíře. :) Přijdeš se teď v lednu ukázat na Doplnejch Cup? Pamatuju si, že jsi říkal, že ses už před časem šel Lupačovi ukázat, ale nevím, jestli jsi v oddíle.
_________________ Somewhere in China, a thirteen-year old virgin is warming up with my max.
ty tahy jsou masivní... ale není divu, cvičíš celé tělo a vzájemně si to pomáhá, a těch bezpáskových 13x 170 jenom potvrzuje, že je to pro tebe light-weight ;)
Magumi: Aktivně v klubu už nejsem, i když jsem se teda přihlásil a nějakou chvíli byl, ale přemýšlel jsem a zjistil, že mi PWL nic neříká. Lupač mi říkal, že když si to rozmyslím tak mám dveře otevřené ale jsem spíš takový člověk co má rád zvedání vah a hlavně překonávání svých limitů. Chtěl bych se spíše komplexně rozvíjet jak silově, tak svalově. A vím, že by mě štvalo závodit a i trénovat, když bych věděl, že tomu trojboji nedávám maximum.
3.1.2025 - Spodek - resty ze včera, doplňky (Vršek-Spodek, top-sety, nižší objem)
SSB calf raises (streč)
12x211
9x211
13x190
10x140 scrap the rack
211 na zádech zas tak těžké nebylo a walkout v pohodě, to je vždycky příprava na ty lýtka, jedna noha pak druhá noha :D
Leg curls + Leg extensions
6x 20,20,10 + 12x20,20,20,20,15
10x 20,20 + 12x20,20,20,20,10
Dnes samozřejmě trénink v plánu nebyl, ale mám to jako trest (nebo odměnu? :D), protože jsem včera neodjel tak jak mám předepsáno. Na 211 kilech u výponů zůstanu dokud nebudu mít 25 opakování, nechci šaškovat s walkoutem. Břicho jsem vynechal protože mě čeká zítra trénink vršku a tam potřebuji být absolutně ready.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru