MilanT log

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 104, 105, 106 ... 138, 139, 140  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - MilanT log  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> MilanT log
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MilanT

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2025 6:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

3.1.2025 - Vršek - benč (Vršek-Spodek, top-sety, nižší objem)

Benchpress (Close-grip, no-arch, paused)
3x120
6x110 pr na pauzy
10x90 asi pr na pauzy

Udělal jsem si do svých tréninkových poznámek položku kvalitní cviky kam jsem zařadil všechny cviky které jsem zatím cvičil a jdou dobře progresivně přetězovat, jsou stabilní a není to cirkusáctví. Úzký benč s pauzou jsem tam zařadil ale ten TNG, co jsem teď jezdil opravdu ne, to je bulšit, to dotknutí mě akorát rozhodí ve spodní pozici. Ta třetí série 10x90, to je prd, ale asi všichni víme, jak u benče dokáže člověk vytahnout, kór s pauzy a úzkým úchopem. Do 9. opakování rezerva 20 opakování a poslední opakování těžké.

Cable pullover 1-arm (50mm) (P-L)
10-9x23.7
9-9x24.2
Silné, příště 24.7.

Seated Barbell Press
4x85
6x80

Rolling DB extensions (decline,paused)
9x26.5
7x26.5
Dobré, příště zkusím 27.5 alespoň na první sérii.

Weighted dips
7-8x41 + 7x bw

DB side lying raises
8x12
8x12
příště se musím posnažit na to deváte opakování...

Meadows rows (mezilopatkové, pásek, protáhnout)
9x15,15,15,10,0.5,0.5
8x15,15,15,2.5,2.5 snaha o pauzu nahoře
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MilanT

PříspěvekZaslal: po leden 06, 2025 6:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dal jsem den pauzu, včera jsem to prostě necítil, bolel loket a nebyla morálka. Zítra dám taky pauzu, tělo si aspoň trochu odpočine díky těm dvou dnům volna a poté přijdu silnější. A hlavně taky potřebuju jet 2+1 a začínat vrškem.

3.1.2025 - Spodek - dřep (Vršek-Spodek, top-sety, nižší objem)

SSB squat (w/ light chains) (no belt, 15 úhel)

5x157.5
5x150
6x147.5

U první série jsem se po prvním opakováním začal smát, protože jsem věděl že dám sedmičku a budu lepší než dva týdny dozádu, kdy byl dobrý den, ale díky té jistotě jsem pak ztratil focus a čtvrté a páté opáčko pokazil a vyšel z dráhy a byl to grind. Napsal jsem si do poznámek, že musím každé opakování brát nezávisle a pořádně se na něj připravit. Tahle SSB chyby neodpouští, když mi to fakt vyjede z dráhy, tak jsem schopný přitáhnout hodně pevně madla k sobě a vydřepnout to za každou cenu pomocí vzpřimovačů (paradox je, že když se do této pozice dostane většina lidí, tak jsou slabší a já silnější :D) ale u toho posledního opakování jsem tohle ani neudělal a spíš jsem se snažil furt udržet v té marné pozici.

Romanian Deadlift (belt, trhačky osmičky)

8-10x190kg, vybil se mi mobil, musím se podívat kolik opáček to bylo a pak to dopíšu
9x172.5

Cable wrist-wrench + Extension bar

12x 23.7 + 17x 22.5
max x 23.7 + max x 22.5
max x 23.7 + max x 22.5

SSB calf raises (max protažení)

max x 200kg
max x 200kg
max x 200kg

Nebaví mě hodně cviků a nebaví mě připravovat se na ty cviky, baví mě cvičit. Pokud se jedná o něco jako břicho v supersérii na hrazdě tak se to dá, protože je to rychlé, ale při představě že bych po tomto ještě měl odjet břicho na kladce a zákopy/předkopy (musím nosit dvacítky kotouče po celé zahradě a to se mi v tom blátě a sněhu po tmě nechtělo) jsem to prostě zamítl, že to dělat nebudu. V létě nebo přes den bych to dal, ale takhle by to už stejně nebylo tak kvalitní, protože bych byl akorát naštvaný. To si napíšu do poznámek, stavět trénink na 3-6 segmentů/cviků a zařazovat chytře cviky abych mohl z větší části používat stejné vybavení a co nejméně ztratit přípravou cviků, případně používat supersérie tak aby to tam sedělo, zbytečně to neunavovalo co není potřeba. Takový Jordan Peters trénuje fullbody po jedné sérii s miliardou cviků, ale ono je něco jiného, když jezdí jen stroje a má je vyloženě ve fitku poskládané vedle sebe tak, aby dojel sérii a přešel na stroj metr vedle. Já radši zůstanu u toho svého, protože při představě že bych měl na triceps trénovat 5 cviků po jedné sérii dostávám mdloby. Aji trénink na vršek trochu pokusím zredukovat, chtěl bych cvičit dipy ale možná to dám spíš jako třetí tréninkovou rotaci abych se mohl opravdu držet cca těch 6 cviků.
MilanT

PříspěvekZaslal: st leden 08, 2025 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nahovno.

8.1.2025

Militarypress
2x90
3x87.5
4x85

Výkonově trochu lepší jak minule (zlepšení ve třetí sérii), pocitově nahovno. Nemohl jsem se soustředit a myslel jsem na školní blbosti.

Shyby

něco, 2 série a nahovno

Chytal jsem nerva, když se mi jebali kotouče o nohy. Koupím klasický osvědčený dip belt.

Incline bench
4 série nahovno

Chytal jsem nerva, když mi ujíždela dráha, pak jsem zvýšil incline, to bylo trochu lepší a dal jsem asi 10x90

Tricep pushdown (1-arm, across-body)
4x23
6x22
6x21.5
Chytal jsem nerva, protože jsem musel čekat dlouho mezi sériema, chci zvednout hodně ale je to prostě tricák, pul minuty cvičíš, 10 sekund odregeneruješ a žádná celková únava se nekoná.

Chtěl jsem jet podle stopek, ale chytl jsem nerva, když se mi místo kliknutí na nastavení furt zapínal instagram. Do nastavení jsem potřeboval, protože ty stopky vymýšlel nějaký inženýr a nedal tam možnost nechat zaplou obrazovku, takže mi to po půl minutě zhasínalo. Tak jsem ho odstranil a rovnou i s účtem, na dobro, protože když cvičím a vyskočí tam na mě nějaký přiteplený kaktus, tréninková studie nebo sněhová vločka tak jsem NASRATY. Potom co jsem ho odstranil a do toho nastavení dostal, jsem zjistil, že můj moderní SMARTPHONE neumožňuje nechat zaplou obrazovku bez časového limitu.

Upažování s JČ
3x20.5
To mě taky sralo, ale už asi jen z principu, tak jsem to změnil na upažování jednou rukou, to docela šlo.
3x8-12x20.5

Meadows rows
12x15,15,15,10,2.5
12x15,15,15,10,2.5
10x15,15,15 snaha o podržení ve stopce

Bez pásku, na nasazování pásku jsem byl otrávenej. Tohle docela šlo.

Seated DB cleans
25x8
35x8
MilanT

PříspěvekZaslal: čt leden 09, 2025 6:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bolí mě ze včerejška kyčelní flexory, psoas a břicho. Zjistil jsem, že jsem poněkud rychlejší v běhu než dřív přestože jsem těžší a břicho asi nezvládá tak rychle zvedat nohy

9.1.2025 - Spodek - Tah (Vršek-Spodek, top-sety, nižší objem)

Biceps nadhmatem s VČ
9x40 PR
8x40
8x40

Biceps podhmatem s EZ (ultra-striktně, lokty opřít o tělo)
7x47.5
6x47.5
8x45

Mrtvý tah z deficitu 3cm hook
4x213.5 belt PR , u třetího mi nahoře vyletěla činka z rukou, mohl jsem zkusit 5, ale takto je to taky dobré
7x200 moc zbrklý takže jsem se trochu vyčerpal i sám, mohlo být opakování třeba více
6x140 speed, říká se, že by se mělo končit něčím kvalitním, aby si to tělo zapamatovala, tak jsem končil tak, aby si tělo zapamatovalo, že činka má lítat :)

Není nic lepšího, než tahat na písničku Argema - Vyznání, zatímco mi mrholí do ksichtu :)

Čelní dřepy s pauzou bez pásku
3x120
6x110
4x110

Po tahách to prostě nejde a to neříkám, že jinak to jde. Musím zešířit postoj, omezit hloubku nebo je jet s podložkou pod paty, protože jinak je to nepoužitelný.

Cable wrist-wrench 1 arm + Extension bar
9x24 + 20x22.5
6x24 + 16x22.5
11x23 + 16x22.5

Aji zápěstí zesiluje, šlo to cítit u bicepsů nadhmatem a nebo když dělám party trik zvedání židle za jednu nohu. Prošel jsem si tím, že jsem zkoušel miliardu pohybů ale to nemá cenu, tady jsem si vybral 2 stabilní a dobře progresovatelné cviky kterými pokryju většinu svalů na předloktí se zaměřením na ty největší a prostě to jedu často a přidávám zátež, než abych vymýšlel všelijaký ptákoviny a ve finále neměl výsledky ani mě to nebavilo.

SSB calf raises
3 x max x 200

Zatím zlepšuji každým tréninkem techniku, takže opakování nezapisuju, tím jak si tělo zvyká na nošení té váhy na zádech, tak už mě to tolik nedrtí a můžu jít do většího streče a tak.

Leg curl + Leg ext
11x20,20,2.5 + 17x20,20,20,20,2.5

Tohle už je třeba moc pohybů a to mi nevyhovuje - moc rozcvičování.
MilanT

PříspěvekZaslal: so leden 11, 2025 8:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

11.1.2025

Úzký benč s pauzou
3x120
5x111
7x103.5
technika
6x60
6x80
6x80

Změnil jsem trochu techniku a paradoxně jsem jí našel u Vlasty Kužele, když někomu vysvětloval benč, on sice žádnou techniku nemá, ale pomohlo mi, jak říkal, že je to dost o zádech a jak správně zafixovat lopatky a odpalovat to od nich Furt mám minimální most, ale je to aspoň stabilní.

Budu praktikovat lehčí série benče, abych si tu techniku více zažil. Nečekám, že z toho budou nějaké veliké gains, ale dlouhodobě když budu mít stabilnější techniku, jsem schopen mít lepší výsledky svalové i silové :)

Cable-pullover 1-arm 50mm (Pravá-Levá)
9-8x25.5
9-8x25.5
8-7x25.5

Tlaky v sedě s VČ
4x86
6-7x81

Side lying raises
10x12
8x12
v první sérii se podařila desítka, ale potřebuji alespoň 15, abych mohl přejít na 14ky..

Decline rolling DB extensions (paused)
max x 27.5
max x 26.5
max x 26.5

Meadows rows (k hrudníku)
max x 15,15,15,10,2.5,1.25 cca 10-12
max x 15,15,15,10
MilanT

PříspěvekZaslal: po leden 13, 2025 7:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

12.1.2025

SSB dřepy bez pásku + řetězy
do 3x1x160

Včera to moc nešlo.

13.1.2025

Hammer curls s JČ v sedě s oporou zad
3x25.5
3x24
8x20.5
příště na všechny série 21.5

Preaacher curl (pravá levá)
5-5x 19
6-5x 18

SSB dřepy /w řetezy (bez pásku) (15 úhel)
5x158.5 PR
6-7x150
6x150
V poslední sérii jsem si u posledního opáčka ozkoušel, že furt mám záda silnější než nohy, protože jsem se schválně dole ohl a přitáhl madla k sobě a bylo to 4x rychlejší, než když se snažím být vzpřímený a tlačit jen kvadricepsy :)

SSB calf raises (streč, pásek)
11x200 + řetězy
9x200 + řetězy
8x200 + řetězy

Cable wrist-wrench 1 arm (pravá levá)+ Extension bar
9-6x25.5 + 15x24.5
8-8x25.5 + 14x24.5
9-8x25.5 + 13x25.5

Třetí série silnější než druhá. Uvidíme příště. Já si myslím, že to může být tím, že už je to větší váha a doběhli neuro blbosti a nerozcvičuji se, takže po rozcvičení a napumpování druhé strany předloktí se sníží nároky pro překonání působené síly, protože extenzory tahají zpět do flexe, když jsou napumpované.

Romanian deadlift (belt)
do 1x200 ...
¨
musím lépe načasovat jídlo před tréninkem, s hladem se rumuny tahat nedají, když jsem šel při druhém opakování nahoru tak jsem věděl že bych ještě jedno udělal a šel bych zvracet, no ale příště bych jich třeba 8+ jít mohlo
MilanT

PříspěvekZaslal: st leden 15, 2025 6:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

15.1.2025 - Vršek - military (Vršek-Spodek, top-sety, nižší objem)

Jídlo 3500 kcal ; 200B+

Budu psát i kalorie, pokud si vzpomenu. Cílem je snažit se být ve všem naprosto striktní a trochu jako robot, abych měl plno zpětné vazby, která mě poté posune. Silovým cílem je teď nejvíce mrtvý tah 250kg a military 100kg. Zároveň ale nechci opojímet žádné svalové skupiny, protože si myslím že vyváženost je velmi důležitá.

Militarypress (s pauzou, opasek)
2x91 PR
4x87.5 PR
5x86 PR
- jeden z největších grindů na military, co jsem zažil

Tak dnes se to vydařilo. V každé sérii PRko, chtěl jsem i v první dát trojku ale furt mi nevyšla, měl jsem bandáže na zápěstí a utáhl jsem si je nějak podivně, bez nich mi to jde lépe, tak jsem je hned ve druhé sundal, běžně je nepoužívám na ničem. Ve třetí sérii to byl pořádný grind na poslední opakování, ale v půlce jsem si vzpomněl, že o mě Carabas řekl že jsem sněhová vločka protože zvedám na rumuny jen 200 a to jen když se najím , tak jsem zabojoval.

seeya napsal:
5.9.2024
citace:
takže to potom zkusíme potáhnout až na 5x85-90
- nie ze by som ti to nedoprial ale asi mas prilis velke oci a 5x85 (nebodaj 5x90) si este budes musiet pockat (zvlast pri tvojej vahovke).

Další cíl!! :D
Turakam napsal:
A možno aj celý život (5 x 90, ak ostane naturál).

(a naturál zůstanu minimálně do té doby dokud se budu moct silově-svalově zlepšovat a vyzkouším všechny možnosti tréninku a i v tom případě, by se muselo opravdu hodně věcí změnit, protože mám představu o budoucnosti jinou, než abych si píchal jehly do zadku :))

Pull-ups (wide-grip, pružnější hrazda)
7x28
4x28
5x25.5

I tady se pomalu blížím k tomu cíli co jsem chtěl, 10x30 na široké nadhmaty. Nevím jestli to je PR, musím později zkontrolovat.

Incline bench (střední úchop, TNG)
5x103.5
7x100
5x100

Incline bench (střední úchop, TNG) (technika)
5x80
5x80
8x60

Měl jsem chvíli existencionální krize z mé techniky u benče, ale nakonec jsme se pochlapil a prostě se benč musím naučit extrémně dobře a až se naučím pořádně benč, tak i tlaky s jednoručkama a i rozpažky. Jsou to základní cviky - pohybové vzory, které mě budou provázet celý život a když se tu techniku nenaučím a budu v tom furt plavat, tak zachvíli budu tlakvoat nad hlavu víc než benčovat. Neříkám, že stroje jsou špatné, ale pro mě je prvotřídní naučit se pracovat s váhou v prostoru a to tím, že budu zafixovaný nenatrénuji. Přidal jsem proto nějaké technické série, abych cvik zakončoval tak jak to má vypadat (a to si tělo pamatovvlao) a u pracovních jsem se snažil o maximální kontrolu, i když mi to teď ze začátku nějakou sílu sebere.

Tricep pushdown 1-arm (across-body) (pravá-levá)
6-5x24
6-6x23
6-6x21.5

Příště nechat váhy a na poslední posunout na 22. Snažit se o trochu lepší techniku u první sérii, myslím si, že mi ujela.

DB lateral raise 1-arm
9x21.5
9x21.5
Příště přidat minimálně na první sérii na 22.5, snažit se o maximální tenzi a kontrolu.

Meadows rows (k hrudníku, trhačky) (no momentum, tenze)
7x15,15,15,10,2.5,2.5
7x15,15,15,10,2.5,2.5

Těžké ale kvalitní, musím se snažit z té váhy vytřískat co nejvíce = menší únava, větší stimul ale stejně se dlouhodobě snažit přidat kila - bez použití momenta je to vhodnější, když zítra mám mrtvé tahy.

Rotátory s jednoručkou o lavičku
12x8
12x8
decarabas

PříspěvekZaslal: st leden 15, 2025 8:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MilanT napsal:
o mě Carabas řekl že jsem sněhová vločka protože zvedám na rumuny jen 200 a to jen když se najím

Tak to prrrrrrrr!!!!!!!!!!

Si snehová vločka, lebo plačkáš Nie preto, čo dvíhaš.

A gratulujem k PRkám, babymonster

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
cohen999

PříspěvekZaslal: čt leden 16, 2025 8:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale placka konstruktivne a to z neho robi najnevlockovejsieho bejbymonstera v okoli. Milan, ides!
MilanT

PříspěvekZaslal: čt leden 16, 2025 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnes mě po včerejšku bolí břicho, což je divné, protože ho mám v tréninku až dnes. Což znamená, že je podtrénované a musím ho trénovat víc.
seeya

PříspěvekZaslal: čt leden 16, 2025 6:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

njn, podpisujem kapitulaciu :D
MilanT

PříspěvekZaslal: čt leden 16, 2025 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

:D

16.1.2025

Biceps s VČ nadhmat
7x41
6x41
8x40

Biceps s EZ striktně (lokty u těla, až do propnutí)
6x50
5x50.5
5x47.5
Myslel jsem že tam mám jen 48.5 ale blbě jsem počítal. Cheatované opakování už mi nedávají smysl, asi jsem na ně moc líný, ale je to vtipné v tom, že první opakování je stejně rychlé i u striktních, ale kdybych cheatoval, tak bych mohl dát i přes 10 jednoduše, každopádně něco bude na tom grindit v té nevýhodné pozici a ničím si nepomáhat, protože bicepsy byli řádně napumpované i po 6 opakováních :)

Nějaké cviky před mrtvolou mi docela vyhovují, protože mě to rozehřeje a rozproudí energii :D Než abych šel do 5 minut, co jsem v mrazu tahat maximálky.

Mrtvý tah z deficitu 3cm (pásek, hook)
3x220 PR
5x205
6x140 speed

Chtěl jsem 4x216, ale zjistil jsem, že nemám jak bych mohl sestavit činku (mohu jen 213.5 což bylo minule a pak až 220) tak jsem tam dal 220. Šlo to ale už nějaký tlak do hlavy byl, příště se budu snažit o čtyřku. Chci se držet kolem tich 4-6 opakování, protože s vyššími opakováními nemám zas takový problém a přijde mi, že mě ty nižší právě posunou více. Takže příště vidím cíl 4x220 a 5x207.5

...tady měli být čelní dřepy, ale ty jsem teď z plánu odstranil, protože mi došlo, že u mě nemá cenu s nimi šaškovat jako doplněk po mrtvole, tak jim dám teď chvíli pauzu a dá se tady nějaká variace dřepu a nebo jenom předkopy/zákopy, frekvenci mám docela velkou tak by to nemuselo vadit a aspoň nemusím mít více setupů

Cable wrist-wrench 1 arm + Extensor bar
11-7x25.5 + 16x 24.5
max x 25.5 + 14 x 24.5
max x 25.5 + 14 x 24.5

Příště začínat levačkou, ta je slabší na zápěstí. Jednu rozcvičovací sérii jsem tam poslal, abych viděl vliv na výkon a zlepšil jsem se odminule, ale na další série trochu zhoršil, takže je možné, že se to tím akorát vyvážilo a první sérii jsem byl schopný více zabrat, protože jsem byl více rozcvičený ale do dalších sérií už bylo více únavy. Extenzory šli v pořádku, tam zase počkám do 20.

SSB calf raises (zkouška většího streče, pauza ve streči) + Leg raises (na dotek kotníky k hrazdě)
max x 180 + 17x
max x 180 + 14x
max x 160 + 10x

Leg curls
5x20,20,10
10x20,20,1.25

Leg ext
max x 20,20,20,20,1.25
9 x 20,20,20,20,10
Příště až tenhle cvik zařadím, tak už pojedu podle poslední série abych mohl progresovat a postupně přidávat, na ty předkopy bude ideální nechodit pod 8 a držet se tak 8-12
MilanT

PříspěvekZaslal: so leden 18, 2025 9:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

15.1.2025 - Vršek - benč (Vršek-Spodek, top-sety, nižší objem)

Benchpress (Close-grip, paused) (min. 180s pauzy)
3x120
5x111
7x108.5 PR
5x80 60s pauzy, technika
5x80

Nedaří se mi furt posunout na prvním těžkém topsetu s váhou ani opakováními, ale přijde mi, že to začíná být alespoň stabilnější. Každopádně nějaké adaptace, pracovní kapacita nebo tak něco asi proběhli, byl jsem schopný přidat o 5 kilo více na třetí sérii - stále AMRAP, stejné opakování, což je paráda.

Nechám trénink stejný a nic měnit nebudu, přeci jen jsem poslední dva týdny prodlužoval tréninkový týden o 1 den takže od příště by už to mohlo být trochu lepší, protože udržím frekvenci... pokud se zítra nezlepším na dřepy, tak nebudu odkládat den, ale budu hledat problém v únavě/tréninkovém dnu kdy jedu tahy.

Cable pullover 1-arm 50mm (P-L) start levou (min. 90s rest mezi rukama)
op x 26.5
op x 26.5
op x 26.5

Dopíšu zítra jaké opakování jsem jel, psal jsem si to na tabuli ale nevyfotil. Už nikdy si to nebudu zapisovat do mobilu, sere mě to. Jsou tam malé písmena, mám ruce od magnézka a spocené. Příští mobil který si koupím bude tlačítkový. Začínal jsem levou, přesto pravá byla silnější.

Vyřešil jsem si časovač který teď budu používat, abych si přibližně sledoval pauzy, je to kvůli tomu, že já se cítím vyregenerovaný i po 20 sekundách ale výkon není takový, jaký bych chtěl. Je to důležité převážně u doplňkových cviků protože i na nich je cílem dlouhodobě přidávat zátěž.

Seated BB press (to chin) (wrist wraps) (180s rest)
5x87.5 PR
5x85
Na tento cvik jsem začal používat bandáže na zápěstí, není to kvůli tomu že bych to bez nich nezvládal, ale získávám činku ze stojanu z nepříjemné pozice se zalomeným zápěstím, tak si takhle uberu trochu stres. U jiných cviků je nepoužívám.

Decline rolling extensions DB (pauzovaně) (180s rest)
7x26
7x26
5x26
Striktnější technika než minule, zkoušel jsem svoje nové jednoručky.

Lying side raises (P-L) (60s mezi rukama)
8-9x13
7-8x13
Levačka silnější než pravačka a měla lepší techniku, přidal jsem jedno kilo od minule, nebylo to znát, takže příště zkusím na první sérii přidat další kilo.

Meadows rows (k hrudníku, trhačky, opasek) (120s mezi rukama)
7+3cheatx15,15,15,15,0.5
13x15,15,15,10
vlk#

PříspěvekZaslal: ne leden 19, 2025 5:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MilanT napsal:
Dopíšu zítra jaké opakování jsem jel, psal jsem si to na tabuli ale nevyfotil. Už nikdy si to nebudu zapisovat do mobilu, sere mě to. Jsou tam malé písmena, mám ruce od magnézka a spocené. Příští mobil který si koupím bude tlačítkový. Začínal jsem levou, přesto pravá byla silnější.

Vyřešil jsem si časovač který teď budu používat, abych si přibližně sledoval pauzy, je to kvůli tomu, že já se cítím vyregenerovaný i po 20 sekundách ale výkon není takový, jaký bych chtěl. Je to důležité převážně u doplňkových cviků protože i na nich je cílem dlouhodobě přidávat zátěž.

na tohle už teď mám hodinky, což asi není pro každého, ale já jsem spokojený, ťuká se to tam dobře, protože nemám ruky od magnézka, i když na tahy bych rád měl, pamatuje si to poslední váhu, což se hodí, pokud je více stejných pracovních sérií, tepovka jde nahoru a jsem rád, když to můžu jenom odklepnout :) včetně počítání opakování, které je u základních cviků poměrně spolehlivé, občas přes +/- doladím.

pauzy to měří od chvíle, co odmáčknu konec série a je to jak píšeš... tepovka sice padne, ale když se svaly dostatečně neobnoví, tak ten výkon klesá, ověřeno. proto už teď nepíšu nástupy OT2M, OT3M, ale jenom pauzy 1.5 min, 2 min. a i když už to není tak exaktní, je pocitově lepší, že svaly dostávají mezi sériema stejný prostor na regeneraci. čímž jsem naťuknul tepovku, což je další bonus a užitečná metrika, která se dá sledovat, úplně totéž s nižší tepovkou = lepší výkon. zároveň si podle ní nastavím pauzy, protože vidím, jak rychle padá.

jinak mám trénink napsaný, takže váhy a opakování jsou pro potvrzení, ale i to se hodí.
MilanT

PříspěvekZaslal: ne leden 19, 2025 7:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky jsem měl dříve hodinky, ale bohužel se mi rozbili.

15.1.2025 - Biceps, předloktí I. fáze (Vršek-Spodek, top-sety, nižší objem)

Kladiva JČ v sedě s oporou zad
6x24 ... poslední opakování po jedné ruce
5x24
9x20

Preacher curl
max x 20
max x 18

Cable wrist wrench + Extension bar
3x max (12x25.5) + 3x max (16x24.5)

15.1.2025 - Spodek - dřepy II. fáze (Vršek-Spodek, top-sety, nižší objem)

SSB dřepy bez pásku (15 úhel) /w řetězy
6x161 PR
7x155
6x155
Na poslední dvě série o 5 kilo více a stejné opakování, na první sérii +2.5kg a opakování na víc, to je paráda.

SSB calf raises
3 x max

Rumuny
do 2x2x200

Tady měl být amrap, ale no jaksi, jsem byl vyčerpaný Napíšu si, že nemohu jet těžké rumuny/dřepy po jednom či druhém ale držet se spíše kolem 10ti opakování a třeba nějaká těžší variace aby se snížila váha (bez pásku, deficit, pauzy). Nebo tam můžu dát příště single-leg RDL, uvidím podle výkonu na tahy příště.

Hodně jsem přemýšlel a možná i na tahy a brzy i military (tam to zatím není tak kritické) bude vhodnější změnít styl tréninku - že nebudu na tyto cviky jezdit do selhání ale pouze se budu snažit naakumulovat těžké ale kvalitní opakování a ty reálné svalové přírustky budu hrotit na doplňcích - chci být na ty cviky dobrý, silný a chci je umět - ale není ani jeden důvod, proč třeba rumuny jednou nohou nebo tlaky v sedě by byli horší na rozvoj daných svalových skupin a jsou také mnohem šetrnější - tahle teorie by měla přinést více svalů a méně bolístek.

Leg curl
7x20,20,10
7x20,20,2.5,2.5

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - MilanT log Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 104, 105, 106 ... 138, 139, 140  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: