Magumi - Lean strength

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 210, 211, 212  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Magumi - Lean strength  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Magumi - Lean strength
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Magumi

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2026 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

W4 D4

V Extrifitu s Carmelitou, statečně bojovala.

Veslo, mobilita

Moc jsem tomu nedal, hrozně mě trápí spodní záda, bolest je tak 8/10. Musel jsem si vzít před tréninkem Aulin a i tak jsem na to veslo skoro nevylezl. Mobilita jakbysmet.

Competition bench press

osa, 2 x 5 x 60, 2 x 100
3 x 8 x 112.5

Bál jsem se, že to nedám, u druhé série jsem se dost trápil, ale na třetí jsem se poskládal líp.

Pullup

15 x 5

Trochu jsem se zapomněl

SLDL s kettlebelly

4 x 10 x 40

Stejná váha, jako posledně. Chtělo to hodně soustředění, abych se do toho dostal, ale asi mě ještě držel ten Aulin, tak jsem to dotáhl do konce.

Db bicep curl

6 x 15 x 14

Tady už jsem neměl energii, bicepsy měly dost.

Ještě mi do konce diety zbývají tři nebo čtyři tréninky, snad se mi podaří zvládnout všechno podle plánu. Příště dřepy - musím doufat, že záda do té doby trochu povolí. Jinak, únava je veliká, jednak z diety, druhak ze všech těch věcí, které musím zvládat a stíhat, tak trochu melu z posledního. Těším se na Velikonoční prázdniny, snad mě těch pár klidnějších dní pomůže zdolat ten poslední kousek.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlk#

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2026 3:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a i v tomhle stavu benčuješ jako drak... já posledně nedokončil 5x5 a ty dáš 3x8

jinak takto drsný kalorický deficit - vzhledem k tomu, jak k tomu trénuješ a kolik ještě zvládáš mentální práce - je dost maso a těžko tam hledám benefity, ale zase chápu, že je to zajímavý proof-of concept, když na to máš dost vůle, alebo guľe ;)
Magumi

PříspěvekZaslal: st duben 01, 2026 9:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
jinak takto drsný kalorický deficit - vzhledem k tomu, jak k tomu trénuješ a kolik ještě zvládáš mentální práce - je dost maso a těžko tam hledám benefity, ale zase chápu, že je to zajímavý proof-of concept, když na to máš dost vůle, alebo guľe ;)

Znáš mě, potřebuju vysekat do plavek, abych mohl v létě na pláži balit kluky.

Těch důvodů je samozřejmě víc, nepouštěl bych se do toho jen pro nic za nic.

První důvod je, že jsem plánoval zhubnout poslední dva roky, jen jsem čekal na vhodnou dobu, a teď je k tomu ideální čas, protože i Carmelita se dostala ve své cestě na úroveň, kdy se sama rozhodla přejít do nižší váhovky. Ve dvou je to pochopitelně mnohem jednodušší - prakticky, kvůli stravovacímu a dennímu režimu, i mentálně, když v tom člověk není sám.

Druhý důvod je, že jsem si nastavil na tenhle rok nějaké silové a výkonnostní cíle - po loňském zranění ramene pořád nejsem dost zdravý a odolný, abych mohl spolehlivě vzpírat, takže mi přišlo rozumné, dát si rok na zlepšení tělesné kompozice, síly a kondice, než se k tomu zase vrátím.

Třetí důvod je, že ve vzpírání se mění od příštího roku váhovky a i když nechci soutěžit, rád bych se pohyboval hmotnostně na úrovni, kdy se budu moci aspoň orientačně porovnat se svými vrstevníky. Budu mít na výběr mezi 85 a 95, a ta lehčí váha mi přijde momentálně zajímavější, protože si chci zkusit, jaké by to být potenciálně rychlejší a pohyblivější. Přibrat zpátky můžu vždycky, ale když si to nezkusím v té lehčí váhovce, nebudu si to moc porovnat.

Čtvrtý důvod je zdravotní - jak jsem zjistil na Dexa měření a jak se ukazuje na výsledcích mých krevních odběrů, moje tělo ukládá tuk hlavně viscerálně - i při 18 procentech tuku jsem byl vysoko v rizikovém pásmu a moje krevní hodnoty tomu odpovídaly. Shodou okolností jsem byl na odběrech znovu minulý týden, a všechno se s tou dietou zlepšilo. A i kondice se myslím trochu zlepšuje; VOmax sice hubnutím nenavýším, ale s nižší tělesnou hmotností je lehčí chodit do schodů. :)

Co se týče té rychlosti hubnutí, taky mám své důvody.

První důvod je, že musím zkoordinovat hubnutí s tréninkovým plánem; potřebuju se dostat na udržovací kalorie dřív, než to začne být příliš těžké. Lámat se to začne příští týden, takže to bude zároveň ideální čas dietu ukončit. Obecně platí, že 8 až 12 týdnů je ideální doba pro hubnutí - dá se za tu dobu shodit velké množství tuku, ale není tak dlouho, aby se tělo hormonálně sesypalo na hromádku neštěstí. Mně to vychází na 13 týdnů, což je moje ambiciozní maximum.

Druhý důvod je, že tu tělesnou hmotnost potřebuju podseknout - počítám, že jen na glykogenu a obsahu trávícího traktu naberu během dvou tří týdnů dvě tři kila zpátky, takže moje váha na konci diety bude nižší, než na kolik to vyleze, až trochu doplním energii do svalů.

Třetí důvod pro rychlost hubnutí je to, že minimálně dva měsíce po dietě se s tím tělo bude nějak vyrovnávat, chvíli potrvá, než najdu spolehlivý udržovací příjem a než se hormony a tělesné signály trochu srovnají, takže ty dva až tři měsíce, co mám do konce aktuálního tréninkového plánu, se budu muset pořád hodně držet zpátky, abych nenabral tuky hned zpátky. Až ale v létě začnu nový běh toho plánu, měl bych být ve stavu, kdy budu moct přejít do mírného kalorického přebytku, což by mě potenciálně mohlo zase o kousek silově a svalově posunout.

Samozřejmě, že se vždycky může něco pokazit, ta kombinace artrozy 4 stupně, atrofovaných plotýnek a výrůstku na obratlech ve zvedání těžkých věcí moc nepomáhá :), a pochopitelně počítám s tím, že může přijít i o nějaké svaly, ale věřím, že je do konce roku znovu naberu zpátky a z dlouhodobého hlediska mě to sportovně i zdravotně posune.

vlk#

PříspěvekZaslal: st duben 01, 2026 9:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

díky moc za podrobnou odpověď! až na ty váhové kategorie to celé vypadá velmi rozumně ;)
decarabas

PříspěvekZaslal: st duben 01, 2026 10:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pekný sumár motivácie a dôvodov

Magumi napsal:
po loňském zranění ramene pořád nejsem dost zdravý a odolný, abych mohl spolehlivě vzpírat, takže mi přišlo rozumné, dát si rok na zlepšení tělesné kompozice, síly a kondice, než se k tomu zase vrátím.

Toto je koniec koncov veľmi podobné môjmu rozhodnutiu k prvej diéte. Skrz zranenia som nemohol tlačiť na silu, tak som to nasmeroval na celkovú kondíciu, vzhľad, zdravie a telesnú kompozíciu.

...

A balenie kluků na pláži.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Turakam

PříspěvekZaslal: st duben 01, 2026 2:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magumi, veľmi rozumné, k tomu všetkému dodám len, že si skvele poukázal na množstvo viscerálneho tuku, to nie je sranda, zároveň diéta či stravovací režim je aj dlhodobo udržateľný a napomáhu mu asi najviac zo všetkého skutočne pravidelný cirkadiálny rytmus, teda bez ohľadu na deň chodiť chodiť spať a stravovať sa v rovnakých časoch a nech to je vždy aspoň v rozmedzí 7-8 hodín, ideálne ešte tak min. 3-4 hod. pred spaním už nejesť.
Magumi

PříspěvekZaslal: čt duben 02, 2026 1:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
Pekný sumár motivácie a dôvodov

Magumi napsal:
po loňském zranění ramene pořád nejsem dost zdravý a odolný, abych mohl spolehlivě vzpírat, takže mi přišlo rozumné, dát si rok na zlepšení tělesné kompozice, síly a kondice, než se k tomu zase vrátím.

Toto je koniec koncov veľmi podobné môjmu rozhodnutiu k prvej diéte. Skrz zranenia som nemohol tlačiť na silu, tak som to nasmeroval na celkovú kondíciu, vzhľad, zdravie a telesnú kompozíciu.

...

A balenie kluků na pláži.

Vidíš, a já tě všem dávám za příklad, jak vyvážit sílu a estetiku jako naturál. :)

Popravdě, kdyby mě tak (iracionálně) nepřitahovalo vzpírání, přes všechny ty frustrace, co mi přináší a navzdory skutečnosti, že mi to vůbec nejde, tak se vydám stejnou cestou jako ty - kulturistický trénink v kombinaci se cviky s velkou činkou.

Magumi

PříspěvekZaslal: čt duben 02, 2026 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Magumi, veľmi rozumné, k tomu všetkému dodám len, že si skvele poukázal na množstvo viscerálneho tuku, to nie je sranda, zároveň diéta či stravovací režim je aj dlhodobo udržateľný a napomáhu mu asi najviac zo všetkého skutočne pravidelný cirkadiálny rytmus, teda bez ohľadu na deň chodiť chodiť spať a stravovať sa v rovnakých časoch a nech to je vždy aspoň v rozmedzí 7-8 hodín, ideálne ešte tak min. 3-4 hod. pred spaním už nejesť.

Moc děkuju. S tím spánkem naprosto souhlasím, hlídám si ho jak ostříž, i když to znamená, že chodím do postele v devět a přicházím o klidné večerní posezení u filmů. Chvíli to trvalo, ale už i děti si zvykly, že tatínek chodí do hajan brzo a vstává dřív, než se probudí.

Magumi

PříspěvekZaslal: út duben 07, 2026 12:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nezapnul jsem od čtvrtka počítač, takže dneska to budou hned tři zápisy za sebou. Prodloužený víkend byl super, snažil jsem se víc spát, byli jsme dvakrát v sauně, zvládli jsme i jídlo v restauraci. Nevím, jestli bych poslední týden před koncem diety zvládl, kdyby se to nesešlo s pár dny odpočinkového režimu.

W5 D1

Pátek, Extrifit s Carmelitou

Veslo, mobilita

HB squat

osa
2 x 6 x 60, 3 x 90, 1 x 110
6 x 6 x 120

Už jsem si raději vzal pásek, hodně jsem od předchozího tréninku bojoval s bolestí dolních zad. Nevím, jestli se mi ta artroza pocitově zhoršila kvůli dietě, nebo že jsem mimo posilku dělal něco špatně. Zatím budu používat tenký vzpěračský a bez návleků.

Front-foot-elevated split squat

6 x 6 s 24kg JC v každé

Ok.

Cable tricep extension

4 x 20 x 46

Těch dvacet opakování je dost. :)

Pendulum squat

3 x 10 x 25

Na protažení s Carmelitou

Copenhagen plank

5 x 25 sekund každá

Pravá strana je pořád slabší.

W5 D2

S Carmelitou ve Form Factory v Hostivaři. Jeli jsme do Prahy povzbudit benjamínka na házenkářském turnaji, a tak jsme si vzali věci na cvičení sebou a dali si trénink v Praze.

V sobotu jsme si užili parádní saunu a relax.

Veslo, mobilita

Deadlift

osa, 3 x 6 x 60, 4 x 100, 2 x 120, 1 x 132.5
6 x 4 x 142.5

Tělo i hlava musely strašně bojovat, neuměl jsem ani spočítat dobře kotoučky, ale zvládl jsem to technicky čistě a bez zranění.

CG benč press

osa, 2 x 6 x 60, 2 x 80
6 x 6 x 90

Všechno stopky, čistě. Lavička krásně klouzala :), nemohl jsem se dobře zapřít, ale naštěstí to šlo.

Straight-arm lat pull down, široký úchop

4 x 20 x 25

Hodně opakování, jiná kladka, cítil jsem ty latissimy pěkně.

JM press

6 x 6 x 45

Měl jsem přidat pět procent, ale nechtělo se mi to skládat na velkou činku a nejbližší skok byl o pět kilo.

W5 D3

Po pondělním volnu, sauně a dalšímu steaku se salátem :) zpátky v Extrifitu. Dneska mě po letech čekal low-bar dřep. Tělo je úplně vyždímané a po každé sérii jsem se bál, že omdlím.

Veslo, mobilita

LB squat
osa, 2 x 6 x 60, 1 x 5 x 80, 1 x 3 x 100, 1 x 2 x 110, 1 x 120

5 x 5 x 127.5

Snažil jsem si vzpomenout, jak se pod to leze a jak se v tom hýbe, ke konci si tělo začalo matně rozpomínat, ale bude to trvat, je to jiný pohyb. Fyzicky i mentálně to bylo vyčerpávajíci i s touhle pidi váhou.

Barbell row

6 x 8 x 75

Ok

Crab walk + Hanging L-sit

4 x 15 na každou stranu + 4 x 12 se stopkou nahoře

Tohle byl poslední trénink v tak velkém deficitu (posledních 18 dní jsem byl na 1600 kaloriích), ve čtvrtek začneme oba pomaličku přidávat a vracet se. Chvíli potrvá, než najdeme skutečný udržovací příjem, nejdřív musíme počkat, až se svaly trochu naplní vodou a glykogenem, a pak bude pár měsíců trvat, než se tělo a mozek metabolicky adaptují do normálního režimu. Nesmíme to uspěchat, jinak nabereme všechny tuky zase zpátky, takže prvních čtrnáct dní přidám 200 kalorií, druhých čtrnáct dní dalších 200 kalorií, a pak budeme pomaličku přidávat po 100 kaloriích dokud nenajdeme udržovací příjem.

Ve čtvrtek se zvážím a v pátek napíšu, kam to spadlo - dneska ráno jsem měl 82,7 kg. Jsem zvědavý, jaká čísla ukáže DEXA za 14 dní.

Musím opět veřejně poděkovat Carmelitě a zaobdivovat ji - zvládá to mentálně i fyzicky mnohem líp než já; bylo by to mnohem těžší, kdybych si tím měl procházet sám, je úžasná.

vlk#

PříspěvekZaslal: út duben 07, 2026 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

skvělá disciplína, to jsi dával tak -1 kg týdně, a při tom pomalém navyšování budeš v deficitu ještě tak dva měsíce, a do toho ještě ty dlouhé tréninky, jen co to pak trochu docukruješ, tak se kultíci budou moct jít zahrabat :D
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: út duben 07, 2026 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty vole, 1600 kalórií denne udržať uz chce vôľu. Ja mám skúsenosť, že na príjem pod 3000kcal denne už potrebujem nejakú predprípravu, t.j. aspoň pár týždňov klesať postupne tak od 3500. Inak myslím na zradlo permanentne
Magumi

PříspěvekZaslal: út duben 07, 2026 3:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
skvělá disciplína, to jsi dával tak -1 kg týdně, a při tom pomalém navyšování budeš v deficitu ještě tak dva měsíce, a do toho ještě ty dlouhé tréninky, jen co to pak trochu docukruješ, tak se kultíci budou moct jít zahrabat :D

Kdepak, kultíci jsou úplně jinde. Naturálové běžně končí dietu hluboko pod 75 kily.

První čtrnáct dní asi budu ještě v deficitu, ale kolem 2000 kalorii se to začne lámat - metabolismus se mi za těch 13 týdnů stoprocentně parádně zpomalil, a potrvá, než se rozjede.

Magumi

PříspěvekZaslal: út duben 07, 2026 3:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dante Flyshit napsal:
Ty vole, 1600 kalórií denne udržať uz chce vôľu. Ja mám skúsenosť, že na príjem pod 3000kcal denne už potrebujem nejakú predprípravu, t.j. aspoň pár týždňov klesať postupne tak od 3500. Inak myslím na zradlo permanentne

Vůle se ukáže až teď, jak začnu / začneme jíst víc - ten pocit hladu je neskutečný a trvá dlouho, než si hlava uvědomí, že břicho je plné. Doteď nás hlavně drželo to, že jsme si nastavili systém nakupování / vaření / stravování a pečlivě počítali každé sousto.

decarabas

PříspěvekZaslal: út duben 07, 2026 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1600 pre chlapa je extrém, moje minimum niekoľkotýždňové bolo 2200 a to som už fakt mal čo robiť, aby som skombinoval normálne fungovanie, cvičenie a diétu.
Fakt netuším, kde berieš to odhodlanie to držať takto nízko, ale máš môj rešpekt Keď si predstavím, že pridáš 600kcal, čo je celkom slušná kopa žrádla a budeš stále len na mojom najprísnejšom režime

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Magumi

PříspěvekZaslal: út duben 07, 2026 4:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
1600 pre chlapa je extrém, moje minimum niekoľkotýždňové bolo 2200 a to som už fakt mal čo robiť, aby som skombinoval normálne fungovanie, cvičenie a diétu.
Fakt netuším, kde berieš to odhodlanie to držať takto nízko, ale máš môj rešpekt Keď si predstavím, že pridáš 600kcal, čo je celkom slušná kopa žrádla a budeš stále len na mojom najprísnejšom režime

Tak ty jsi o dost vyšší a celkově větší.

Já začínal dietu na 2200, myslím, že budu rád, když se do léta dostanu k 2500 až 2600.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Magumi - Lean strength Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 210, 211, 212  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: