vlkův log - lepší už to nebude

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 283, 284, 285  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> vlkův log - lepší už to nebude
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vlk#

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2026 2:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

24. března 2026, úterý
plavčo, polední, Form Factory Vršovická

Bazén: (14 m)
kraul, 420 m, 14 min., nácvik závodního, vysoká intenzita
prsa, 420 m, 16 min., rozplavba na pohodud

levou stranu mám lepší a tam už to celkem jde, tam bych možná uplácal i tu padesátku - musím vyzkoušet, až se někdy dostanu, pravá strana je pořád bída, nedokážu správně vytočit hlavu, lokám si, pak musím tu hlavu vystrčit hodně a to mi rozhodí všechno, musím si to vysledovat a přesně okopírovat z levé strany

Sauna:
12 min., dnes dobře vyhřátá

dnes objednávám už třetí číselný zámek za 14 měsíců, prostě se někam zašantročí nebo ho většinou zapomenu :/ ale sprcháčů už bylo dvakrát tolik :) to se mi ta skleróza prodražuje
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlk#

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2026 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

25. března 2026, středa
532 M4 5x5 DL+MP, polední, Form Factory Václavák

Mrtvý tah: (trhačky, opasek)
5x 5x 185 kg, rpe 8-9.5, pauzy 3 min., první opáčko se celkem dařilo, pak už to byla dřina

v první sérii bych jich nasekal možná 8, ale každá další už byla těžší a před pátou jsem měl tepovku 120 a říkal si, že bych mohl pauzu prodloužit na 5 min., ale pak jsem si řekl houby, je to pátá, tak u toho umřeš a taky že po pátém opakování už jsem si nebyl jistý, jestli bych ještě někde vyškrábnul síly na šesté, ale ten pocit byl uspokojující, tepovka sice vylítla nad 160, což se pak dlouho brzdí, ale už nebylo potřeba spěchat

Military press: (stopky na hrudi)
5x 5x 67.5 kg, rpe 8-10, pauzy 2 min., dynamika, ale upřímně... čekal jsem to lehčí :)

říkal jsem si, že když jsem s tím dal něco kolem desítky, co si tak matně pamatuji, tak by to mělo být lehký... eh, zpomalovalo to a nevím, kolik bych ještě v první sérii upracoval, no a pak ty 2 min. pauzy, kterýma jsem si to chtěl ztížit, už ve 3. sérii to bylo znát a měl jsem nutkání pauzy prodloužit na 3 min., ale zase jsem si řekl houby, dal 4. sérii a v 5. pak málem nedotlačil páté opakování, takže to mohlo dopadnout jako ty pondělní benče :) ale tady jsem naštěstí to páté mohl zkusit a zabojovat bez následků, což u benčů hrozí ponižující zavalení

Sauna:
10 min., dnes vyhřátější než obvykle a to objektivně, podle toho, jak brzo musím chladit hodinky

uff, tak první dva tréninky ze čtvrtého meso a pětky mám za sebou, a to jsem měl docela obavu, protože hecnout se na jednu top amrap sérii jako ve Wendlerovi je jedna věc a nasekat tam pět těžkých pětek druhá, a i když pět sérií nevypadá hodně, tak to postupně těžkne a po třetí už by měl člověk kolikrát chuť to zabalit, ale pak si řekne, že už je za půlkou ;)
vlk#

PříspěvekZaslal: čt březen 26, 2026 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

26. března 2026, čtvrtek
kardio, polední, Form Factory Václavák

Rotoped:
15 min., 7.5 km, neznámá mírná zátěž, rpm cca 90, prům. tep 113, max 138
15 min., 7.5 km, zátěž 5, rpm 90, prům. výkon 123 W, prům. tep 116, max 125

první rotoped byl ergo, ale neměl žádné ukazatele a zátěžové kolečko bylo rozbité, škoda :/
druhý rotoped byl ne-ergo, hlavně sedlo, ze kterého kloužu, je nahouby, ale měří toho dost a zátěž funguje.

Chodící pás:
0-5 min., sklon 0-5 %, rychlost 6 km/h
5-10 min., sklon 5 %, rychlost 6 km/h
10-15 min., sklon 5-0 %, rychlost 6 km/h
celkem 15 min., 1.5 km, nastoupáno 47.5 m, prům. tep 124, max 139

tohle mi poradila AI místo běhu na ty moje cévy v noze a vypadá to slibně, nejsou tam otřesy a tepovka jde hnát nahoru, jenom achilovky nejsou zvyklé, tak to musím poladit a zvyknout je

tak nakonec pěkných 45 minut mírného kardia ve II. tepové zóně

Sauna:
10 min., nohy nahoře, pohoda
vlk#

PříspěvekZaslal: pá březen 27, 2026 3:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

27. března 2026, pátek
532 M4 5x3 SQ+BP, polední, Form Factory Václavák

Dřep: (low-bar, opasek)
4x 3x 165 kg, rpe 8, pauzy 3 min., dynamika, silné jisté dřepy, nešetřil jsem do zásoby
6x 165 kg, rpe 9.5, nebylo to v plánu, ale když je chuť zkusit, co tam je...

nedokázal jsem odhadnout, jak to půjde, naštěstí to šlo, i když třetí opáčka už byla pomalá, ale s tím se počítá, když první dvě jsou svižnější, v páté jsem si dobře odebral, dobře se postavil, už tak nedivočil a po třech opáčkách mi přišlo líto přestat, když tam ještě byla síla, tak jsem dal pět a pak si řekl, že dám šesté a zkusím osm, jenže jsem dal šesté a zjistil jsem, že je hotovo :D digitální pokles síly, z jedničky na nulu, ale i tak spokojenost

Bench-press: (stopky)
5x 3x 120 kg, rpe 9-10, pauzy 3 min., dynamika, ale po třetím už nebylo kde brát

kluci dávají 11-12 opáček na sérii, tak jsem si to dal taky. ve čtyřech sériích :D :D cítím se dobře, ta první dvě opáčka jsou bezpečná, ale je to nějak těžké a to třetí už je takový dotlak, holt ještě... nebo už tam není ta síla, jako když mi bylo pět-a-čtyřicet

Rotoped: (sedlo)
15 min., rpm 90, prům. výkon 103 W, prům. tep 117, takové zdravotní vytočení nožiček v II. tepové zóně, ať se to lýtka po té silovce zase rozproudí

váhovka 102.5 kg

v neděli by měly být tahy trojky se 195, ale ještě uvidím, jestli nebude nějaký lepší víkendový program s rodinou
vlk#

PříspěvekZaslal: po březen 30, 2026 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

30. března 2026, pondělí
532 M4 5x3 DL+MP, polední, Form Factory Václavák

5x 3x 195 kg, rpe 9-9.5, pauzy 3 min., při třetím opáčku už jsem dost cítil záda

asi jak jsem měl v hlavě nastavených pět sérií, tak jsem dal pět sérií a tím to končilo, žádnou další rezervu na cokoliv už jsem tam necítil, ani série, ani opáčko navíc, ani +2.5 kg, aktuální strop na pět sérií a každé další tahy už zřejmě budou fail, ať už dvojky s 205 nebo pak pětky se 190 či trojky s 200, ale plánuji do toho bodu dojít a případně ubrat 2.5 kg a pak ho znovu zkusit pokořit, dokud si neověřím, že je to špatný plán a že bude lepší shodit o 15 kg a znovu ;)

4x 3x 72.5 kg, rpe 8, pauzy 2 min., dynamika, třetí těžké pomalé
6x 72.5 kg, rpe 10, ale když se pokračuje, tak to ještě na pár opáček vydá

tady ještě menší rezerva je, což nevadí, a šest opáček na pátou sérii asi odpovídá

Rotoped: (sedlo)
15 min., 7.4 km, rpm 90, prům. výkon 105 W, prům. tep 136, max 148

vyšlapání lýtek v tempu, nakonec tam naskočila i nějaká tepovka, jak jsem šel hned po tréninku

v neděli jsem nakonec trénink zazdil a dal si jenom 5 km procházku v nových adidas Terrexech, což skončilo levým rozedřeným kotníkem, takže ho budu lepit a snažit se je rozchodit a do Jizerek na Velikonoce si asi ještě vemu ověřené pohorky z Krkonoš (EDIT: už jsem se poradil s AI a vyzkouším heel-lock, to jsou věci, jak je člověk starej, tak se stejně furt učí nový věci)

zítra by mělo být plavčo a ve středu dřepy dvojky se 175, tak to bude taky veselo
vlk#

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2026 4:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

31. března 2026, úterý

kraul, cca 45 min., cca 1260 m, prům. tep 122, max 156, prům. tempo pohybu 2:59

nácvik dýchání u kraula a závodního tempa, nechal jsem si od AI sestavit plavecký HIIT trénink šitý na míru a dopadlo to velmi dobře, takže jsem se dnes v bazénu nenudil... včetně toho, že se pořád nenadechnu na pravou stranu a polykám andělíčky, ale v závěru jsem zjistil, že když zrychlím a vytočím tu hlavu pocitově více dozadu - možná na videu by vyšlo, že je to právě do strany, tak se z té vzduchové kapsy nadechnout dá, jenom to ještě musím potrénovat, další problém je, že jak je to malý bazén a plave tam více lidí, tak ta voda šplouchá a to nechceš, když se potřebuješ nadechnout

200 m rozplavba, různé styly
4x 25 m, postupně zrychlovat tempo

50 m kraul @ 70 %
50 m kraul @ 90 %
25 m kraul @ MAX
opakovat 2x

4x 25 m pouze nohy
100 m doplavba, znak
2 min. šlapání vody

jinak bazén chci začít dávat 2x týdně, asi úterý, čtvrtek, protože plavání a kraul (případně znak, ale ten mě tak neba) jsou pro cévy v nohách svatý grál, jak mi bylo zdůvodněno - vodorovná poloha, přirozená komprese vodou, kmitání nohama pro podporu oběhu, žádné otřesy, žádné překonávání gravitace, poměrně chladná voda (i když tedy u nás si stěžovat na teplotu nemůžu) a, hlavně, tepovku tady můžu napálit jakou chci, resp. co udýchám, což je tedy zatím ten slabý článek

Sauna:
10 min., velmi příjemná, dnes dobře vyhřátá, nohy nahoře

zítra by měly vyjít ty dvojky dřepy se 175 a jsem zvědavý, jestli na pátou sérii zbyde nějaká extra šťáva na amrap nebo to jenom zakončím se ctí, u benčů a dvojek se 127.5 už si žádné iluze nedělám a řekněme tři série budu považovat za úspěch
decarabas

PříspěvekZaslal: st duben 01, 2026 10:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Máš môj rešpekt za vytrvalosť, plávanie ma jakživ nebavilo, to je väčšia otrava než beh alebo bicykel Ale pokiaľ to má pre teba zdravotné benefity, tak je to pecka a určite pokračuj.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
vlk#

PříspěvekZaslal: st duben 01, 2026 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1. dubna 2026, středa , Apríl
532 M4 5x2 SQ+BP, polední, Form Factory Václavák

Dřep: (low-bar, opasek)
4x 2x 175 kg, rpe 8-9.5, pauzy 3 min., první ještě dynamika, druhé všelijak
5x 175 kg, rpe 10, tak nakonec příjemné překvapení

první série bez rezervy, druhá vypadala na 3-4 opáčka, pak zase bez rezervy, do páté jsem šel s tím, že dám dvě a zkusím zabojovat o třetí, což i tak bude slabé, když jsem dal minulý trénink 6x165, ale co už, když síla není, tak kde ji brát... tak jsem si dal pět minut pauzu, to se může, když jsou dvojky a pátá série, volume doprava, nahajpoval se, pořádně tam narazil low-bar, dobře si odebral a po prvních dvou opáčkách cítil, že je tam dost síly, abych zabojoval, tak jsem dal ještě dvě a bylo to na odložení, ale léta zkušeností mě naučila, že když budu dostatečně dlouho zvedat, tak bych měl přes mrtvý bod dostat i to páté, i stalo se, spokojenost veliká, jak to na začátku vypadalo slabě, tak se tam nějaký výkon vyškrábnout při dobré konstelaci dá

Bench-press: (stopky)
4x 2x 127.5 kg, rpe 9-10, pauzy 3 min., první ještě silně a bezpečně, druhé většinou bez rezervy
3x 127.5 kg, rpe 10, maloučko, malilinko jsem začal odlepovat zadek, ale to byl pud sebezáchovy :D

jak jsem psal včera, tady bych i tři série považoval za úspěch a taky to tak vypadalo, první série bez rezervy, druhá nadějně rpe 9, pak opět bez rezervy a po čtvrté jsem si říkal, že budu rád, když zapíšu pátou a budu mít splněno... tak jsem si opět orazil pět minut a při odebrání do toho šel silně, protože když se člověk nechá zamáčknout, tak je to ztracené, po druhém opakování jsem cítil, že mít za sebou spottera, tak bych mohl zkusit třetí, ale neměl jsem, tak jsem to prostě risknul s tím, že to snad dotlačím, případně s trochou cheatu, což se i stalo, ale povinnost byla dvojka, takže splněno

proti Olejňasovi je to sice slabý čaj, nepíšu ani káva :), ale on je teď ve vývinu ;)

čas 1:15 h, dneska se to trochu protáhlo, ale bylo potřeba

Sauna:
10 min., lehárko, nízké tepy, ale přesto dobře vyhřátá a poměrně suchá

na kardio dnes nebyl čas ani nálada, tak mi saunička přišla k chuti

zbývá mi jeden trénink v meso 4, což jsou dvojky tahy s 205 a military se 77.5, ale to už nestíhám, zítra odjezd na velikonoce a po velikonocích uvidím, jak byly náročné a jestli nebude potřeba nějaká příprava před tím, abych to dorazil

jinak program mě zatím baví, dlouho jsem nejel žádnou silovku a je rozdíl odevzdat vše v jedné top sérii nebo odtrénovat pět poctivých, silově už to asi nebude jako před 7 lety před covidem, ale s tím se dá tak nějak objektivně smířit, i když to pořád nehodlám vidět ani slyšet a chci zkusit, kam to ještě dotlačím ;)

decarabas napsal:
Máš môj rešpekt za vytrvalosť, plávanie ma jakživ nebavilo, to je väčšia otrava než beh alebo bicykel Ale pokiaľ to má pre teba zdravotné benefity, tak je to pecka a určite pokračuj.

mně by bavilo běhání, bicykel i plavání... jenom kdybych vydržel ten vytrvalecký styl, že se prostě rozběhneš, jedno jakou rychlostí, a běžíš, jak dlouho chceš, jako indiáni na lovu, totéž na kole, zařadíš lehký převod a šlapeš hodiny, až vyšlapeš Stelvio, a u plavání nasadíš vytrvaleckého kraula a plaveš třeba přes La Manche... jenže nevydržím a proto mě to taky nebaví, ale tréninkem se to dá zlepšovat, a když pro mě plavání vychází výhodněji než bicykel a výrazně výhodněji než běh, tak se holt zaměřím na plavání a udělám něco pro své zdraví
vlk#

PříspěvekZaslal: po duben 06, 2026 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

3. dubna 2026, pátek

Turistika:
31.5 km, 6:35 h, nastoupáno 800 m, prům. tempo 12:30, prům. tep 117, teplota lehce nad nulou

tradiční velikonoční procházka v Jizerský horách kolem potoků Bílé a Černé Desné a přehrady Souš, jenom jsem si to letos protáhnul až na Jizeru 1.122 m.n.m. a ve výšce 900+ pak šlapal ve sněhu

prodloužený víkend byl tradičně náročný, takže plánuji nějaký ten adaptační trénink než budu ready na těžké tahy
vlk#

PříspěvekZaslal: út duben 07, 2026 3:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

7. dubna 2026, úterý

140 m, prsa, rozplavba
980 m, kraul, intervaly 56 m, intenzita
celkem 1120 m, čas 33:25 (31:36 pohyb), prům. tempo 2:49, prům. tep 136, max. 156

u plavání to můžu napálit, co udýchám, takže jsem dával kratší přestávky mezi intervaly, jenom abych se trochu rozdýchal a byl ready na další a nakonec z toho vysoká aerobka vyšla

Sauna:
18 min., moc pěkně jsem se prohřál

zítra uvidím, jestli bude adaptace nebo tam dám rovnou ty těžké tahy, docela mě to láká
vlk#

PříspěvekZaslal: st duben 08, 2026 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

8. dubna 2026, středa
532 M4 5x2 DL+MP, polední, Form Factory Václavák

4x 2x 205 kg, rpe 9, pauzy 3 min., první pomalu horko těžko, ale nelámalo mě to
4x 205 kg, rpe 10, pauza 5 min., ale jo, čtvrté sice grind, ale mělo tam být, tak tam bylo

4x 2x 77.5 kg, rpe 8, pauzy 3 min., první dynamika, druhé těžké, pocitově rpe 9
4x 77.5 kg, rpe 10, pauza 4 min., proof-of-reserve, třeba to časem ještě vylepším

váhovka 102 kg

tak jsem na to dneska vlítnul, abych po velikonoční pauze dorazil to čtvrté meso, bez nějaké extra adaptace, sice jsem si ráno zapomněl kreošek, ale to už jsou takové drobnosti, kterýma si člověk nesmí nechat kazit trénink

obavy se nepotvrdily, velikonoce měly devastační účinky na leckterý orgán, ale na tahy byla ta týdenní regenerace prospěšná a turistika a namožená lýtka taky nevadily, takže když 160 vyletělo jak papír, 190 bylo sice těžké, ale to by tak nějak už mělo být a prvních 205 jsem cítil, že tam ještě jedno opáčko v rezervě je, tak jsem choval naději, že těch pět sérií projde

v páté jsem to první opáčko sice tahal skoro nejpomaleji ze všech, ale nahoře jsem si řekl, že kvůli tomu to nevzdám, dal jsem druhé, třetí, pak už jsem teda měl dost, ale motokros ještě neproběhl, tak se naskytla možnost vymáčknout z toho uspokojivý výsledek

militárko bylo těžší než bych si představoval, ale odpovídalo váze na mé poměry, tak jsem byl smířený s tím, že to dnes hlavně projde

příští trénink už páté meso a dřepy 5x5x160, což jsem si na začátku programu nebyl jistý, jestli se tam dohrabu, ale povedlo se, tak jsem zvědavý, kolik z těch 12 cviků selže tady, ve čtvrtém to byly pouze benče 5x5x112.5, které si teď zopáknu
spekounP

PříspěvekZaslal: čt duben 09, 2026 8:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pěkný tahy i tlaky
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: čt duben 09, 2026 8:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neplazíš se pro nějaké PR na mrtvolách? Pokud platí tvůj zápis z první strany tvého logu tak:

Mrtvý tah: 1x 225.5 kg BW 96, 2x 210 BW 94 a teď jsi těžší, ale i starší. Jinak fakt slušná práce...
vlk#

PříspěvekZaslal: čt duben 09, 2026 10:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

DAVID.LOPAN napsal:
Neplazíš se pro nějaké PR na mrtvolách? Pokud platí tvůj zápis z první strany tvého logu tak:

Mrtvý tah: 1x 225.5 kg BW 96, 2x 210 BW 94 a teď jsi těžší, ale i starší. Jinak fakt slušná práce...

zápisy jsou 9 let staré, píšu si, abych je aktualizoval, jo, to jsem byl ještě do-cent :)

nějaké PR bych si ještě i v tomhle věku dal, ať už na opáčka (pravděpodobnější) nebo maxko (aspoň dorovnat), ale když jsem měl nejlepší výkonnost v roce 2019 (46 let), před covidem, pak roční pauza, pak různé drobné zdravotní issues, ale už trvale omezující, a teď máme rok 2026 a bude mi 53, tak je jasný, že to bude čím dál těžší :D

vlk# napsal:
19. září 2024, čtvrtek
polední trénink, Arena Gym Centrum

Mrtvý tah: (sbd, magnézko)
...
1x 230 kg PR , hook-grip, no belt, all-time PR, 51 let, a pak že už to nejde
...
váhovka cca 102-103 kg
Šolcík

PříspěvekZaslal: čt duben 09, 2026 9:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:

nějaké PR bych si ještě i v tomhle věku dal, ať už na opáčka (pravděpodobnější) nebo maxko (aspoň dorovnat)
Mrtvý tah: (sbd, magnézko)
...
1x 230 kg PR , hook-grip, no belt, all-time PR, 51 let

Myslím, že na 230 máš výkonnost už teď. Můžu doporučit ty clustery, dokáže to pěkně rozeběhnout přechody vah, když se nemůžeš dostat přes hranici blízké 90-95% 1RM.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 283, 284, 285  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: