Poznámky:
+ dnes bylo méně času, takže shyby jsem nestihl, takže místo toho NAVY kliky
+ nebyla nějak moc síla, průměrný trening ...
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Štve mě to, ale dnes jsem prostě dal oraz, důvod: rameno. V pátek do posilky půjdu, uvidím jaké to bude. čeká mě: Přemístění + dřep s výrazem za hlavou + benchpress.
Doma používám masážní oleje a snažím se rameno protahovat. Zítra si dám plyometrii , těším se!
Foceno asi v lednu: (omlouvám se za kvalitu, foceno starším mobem)
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Ahoj, sleduješ nějaké pokroky v silové vytrvalosti při tomhle tréninku? Budeš zkoušet až dojedeš tento trénink výkonnost v nějakých speciálních cvicích ( shyby, benč..) ?
Ahoj, sleduješ nějaké pokroky v silové vytrvalosti při tomhle tréninku? Budeš zkoušet až dojedeš tento trénink výkonnost v nějakých speciálních cvicích ( shyby, benč..) ?
Jelikož tenhle typ treningu jedu jen 3 týdny (pak zase začíná semestr a nebudu doma, ale i tak jsem přemýšlel že ho prodloužím na alespoň 5týdnů), tak se nějaké velké změny dít nemůžou, ale určitě cítím větší sílu hlavně u benche a přemístění (kdy jsem ještě nedávno dával serie s maximálně 50kg, teď už "vytáhnu" i 65kg, 70 by šlo taky).
Hlavní ale je, že je to nový impuls do treningu , něco úplně jiného než ostatní standartní plány, a hrozně mě to baví. A v neposlední řadě se pořádně zpotíš (což se ti většinou u klasických 3min. pauzách nestane), protože neustále udržuješ 20-30s pauzy mezi seriemi.
Taky se tento trening hodí jako výborný doplněk k různým sportům (běhání, boj. sporty, hokej...) kde tuto silovou vytrvalost (tedy užití maximální síly po delší dobu) využiješ. O běžném životě nemluvě...
edit: no nevím jestli budu zkoušet výkonnost ve cvicích - to není můj primární cíl, takže asi ne. Ale možná někdy ....
Pro mě je motivací ne kolik zvednu na bench, ale spíš jestli dám místo 4 cyklů Sparťana třeba 6, nebo že místo 10 sprintů do kopce na konci treningu dám 15 a nebo se zvládnu efektivněji a rychleji zvednout ze země a běžet .
edit2: ale taky mám takový menší cíle, např. benchnout 110kg, na MT zvednout 150kg a přemístit 80kg, možná tohle zkusím až skončím tento trening.
Čau, promiň že ti to tady zasírám, ale chtěl bych se zeptat na ten Spartan workout. Něco jsem si vygooglil, ale není mě jasné jestli to funguje tak, že si sám zvolíš jaké cviky budeš dělat (např. kliky, dřepy atd.) a cílem je zvládnout celkem 300 opakování, anebo je nějaký konkrétní rozpis cviků? A ještě by mě zajímalo jestli se to jede stylem kruhového tréninku? Díky moc za info a val dál, tvůj log sleduju..
Čau, promiň že ti to tady zasírám, ale chtěl bych se zeptat na ten Spartan workout.....
Nezasíráš, za dotazy a připomínky jsem rád.
Spartana jsem si vlastně sestavil sám, není nějaký konkrétní rozpis, buďto ho ale můžu jet tak, že budeš mít méně cviků - ale hodně opakování (30+) a nebo více cviků (to mám já) a méně opakování (záleží ale na konkrétním cviku).
Jede se to celé jako kruhák, to znamená mezi cviky je pauza v podstatě 0s, mezi cykly třeba 2-3min. Většinou těch cyklů dám 4-5-6, je to dost náročný, kamarád florbalista se málem zeblil u 2 .
Jinak mám více verzí Sparťana, tady je jedna: (ta lehčí myslím)
Abeceda: 30m lifting
30m polovysoký skipping
30m vysoký skipping
30m nůžky
30m zakopávání
30m lifting-skipping střídavě na každou třetí
30m předkopávání na každou třetí
Ostatní: 7x kombinované skoky na tribuně
5x P noha + 5x L noha skoky nahoru na tribuně
5x5 koleček skoky snožmo přes švihadlo na zemi
4x12 skokový výpady (+ výškové)
10x žabák z místa (snaha o co nejdelší skok)
10x (3x výskok do výšky + 1x žabák do dálky)
10x (výskok na lavičku - seskok - žabák) = vylepšený Reactive jump
3x10 P + 3x10 L boční vykročení na lavičce
5x20 skippingové frekvenční poskoky - dotyk lavičky špičkama
Minikruhák: 3x (50x švihadlo + 12 kliků [s nohou nahoře, s výskokem, NAVY kliky])
3x10 dvojskoků bez meziskoku
- výklus 400m
Poznámky:
- parádní trening, TĚŠTE SE NA VIDEO , dnes večer / zítra ho sem hodím. Bude tam několik cviků z dneška + zranění na závěr - sTanley90-ho potrhané prsty od lavičky.
Prsty ze začátku v posce dost bolely kámo, hlavně ty klouby , ale pak se to rozhejbalo a šlo to. Za to teď večer to krutě přichází k sobě , ale jinak luxus PLYO dneska :))
Je to tady!! Tak se podívejte, dalo mi to dost zabrat, klidně komenujte :
C: pátek - trening bez rukavic = mytí nádobí bez Jaru
Přemístění: 3x2x70kg - nechám na příště, 15x2x65kg 30s pauzy Dřep + výraz za hlavou: 10x4x50kg 30s pauzy (přidal jsem +5kg) uff...
Rozpažky JČ: 6x5x15kg 30s pauzy (místo benche, ten po těch výrazech vůbec nešel) Tric. kliky na JČkách: 10x 10x 10x 10x
Hyperextenze: 4x12
Zkracovačky na zemi: 4x20
Mosty: 4x10 + 4x10
Poznámky:
+ zapoměl jsem si rukavice, bez nich mi činka klouzá, proto jsem těch 70kg přemístění nechal na příště (snad to dám ...), ale i tak celkem spokojenost
+ dnes jsem rameno moc necítil, takže krásná práce u výrazů s 50kg
+ místo tlaků JČ za hlavou (nuda) jsem zařadil kliky na JČkách
Ten plyometrický trénink vypadá zajímavě, takový skákáníčko, ale asi to bude zabíračka. Švihadla dost dobrý, nechápu, že se o to nezabiješ.
"Skákáníčko" pro kterým další den bolí nohy, zadek, holeně a břicho . Samozřejmě cviků je hodně, ale my nemůžem všechny zrealizovat protože nemáme pomůcky, ale i tohle stačí.
Dík za švihadlo, chce to jen trénovat, chytit rytmus, tempo a jde to samo.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru