|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
U.B0B

|
Zaslal: st únor 23, 2011 2:52 pm Předmět: |
|
|
jj se spatnou stravou mam vlastni zkusenosti - nez sem pred cca 8mi mesici zacal cvicit, tak sem ani stravu nejak neresil. 3 suchy rohliky 3dny za sebou. o weekendu se naprasknout a v tydnu zas nic nejist. za 3 roky sem zhubnul snad jen 2-4 kila. sem chodici priklad, ze kdyz se neji, tak se nehubne, ale nekteri me neposlouchaji.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Pitro

|
Zaslal: st únor 23, 2011 4:22 pm Předmět: |
|
|
Ako silny endomorf nabieham na tento system. V dni bez posilovne udusit pol kila+ kuracich prs so zeleninou (700g+) a jest kazde 3 hodiny. Sem tam pridat nejaky orech, kvalitny syr, olivu.
Dni s posilovnou pridat rano vlocky, po cviceni protein (80%+) a pol hodinu neskor jedlo s komplexnou prilohou.
Ma to nejake velke nedostatky oproti sacharidovym vlnam ? Idem mi o system ktory by sa dal drzat dlhodobo.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st únor 23, 2011 5:36 pm Předmět: |
|
|
Veškeré diety ala CKD apod. jsou pro zdravého člověka, který nemá závodní ambice, nesmysl. Pokud také nehrozí nějaká vážná choroba, nebo není nutné rychle zhubnout ze zdravotního důvodu, tak je vždy lepší mít vyváženou stravu, která bude představovat cca 50 % sacharidů, 25 % bílkovin a 25 - 30 % tuků ve správném poměru, s dostatkem zeleniny a ovoce. Takhle člověk bude hubnout pozvolna, bude tělu dávat vše co potřebuje a nebude ohrožen "jojo" efektem, který Vám akorát zkazí veškerou shanu, jakmile dietu jednou porušíte a uvidíte na váze o 3 kila více, což se u správných diet nestane. Tady se prostě řeší jen pitomá lidská netrpělivost a každý by chtěl všechno a nejradši hned, takhle to prostě ve výživě nefunguje, to je akorát o zdravotní problémy a rozhozený metabolismus. K tomu nějaký pravidelný kvalitní pohyb s dostatečnou délkou, třeba 4x týdně a jsme doma. Nevím, proč se pořád vymýšlí ve výživě, s prominutím, hovadiny, viz příspěvek nade mnou. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitro

|
Zaslal: st únor 23, 2011 7:02 pm Předmět: |
|
|
Toto generalizovanie ma nulovy prinos. Kazdy si snad moze urcit sam ci je pre neho dolezite zmenit postavu, ci uz koli vykonom v sporte, osobnom pocite alebo prezentacii na podiu.
Samozrejme niekto si moze odopierat stvrt tablicky cokolady denne, jest vyvazene a prirodzene a po 2 rokoch driny schudne o vytuzeneho stvrt kila. Podobnym pristupom k cviceniu by bolo miesto cieleneho posilovania iba prirodzene vykonavat domace prace a kazde rano si dat 20 klikov. Niekomu to moze stacit, vacsine co pride na toto forum nie.
Viem ze podobnym systemom ako som pisal vyssie sa stravoval lifter Kuba takze to zrejme az taka hovadina nebude. Myslim ze vlnenie/paleo pristup k strave je pre vacsinu ludi co nechce cakat na vysledky roky najlepsia volba ale sem som prisiel hladat fakty / protinazor nie arogantne blaboly.
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: st únor 23, 2011 7:45 pm Předmět: |
|
|
| Pitro napsal: | | ..... V dni bez posilovne udusit pol kila+ kuracich prs so zeleninou (700g+) a jest kazde 3 hodiny. ..... |
jen laicky. kdyz uz, tak to otocit. ve dny kdy cvicim/po cviceni, sebrat sacharidy. svaly nedoplni glykogen a pokud das dost proteinu (aby svaly nestradaly:)), tak by to s tukem mohlo neco delat. jelikoz stravu dle sveho muzu upravil jen 3 dny v tydnu, tudiz vlnit moc nemuzu, tak prave s necim takovym pocitam/sem3xskousel. cvicim dopoledne a az do vecera co nejmene sacharidu, to chci probnout na nejaky to kilo dolu. nebo proste jen castecne omezit prijem sacharidu. bohuzel v praci (3-4dny) v tydnu, se stravuji v restauraci nebo jim max 2min. pri rizeni v aute. a to na nejaky 7denni vlneni neni ....
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st únor 23, 2011 7:51 pm Předmět: |
|
|
Promiň jestli se Ti můj příspěvek zdál arogantní, ale ať tak či onak, takhle to opravdu je. Člověk je stavěný na všechny makronutrienty, které mu příroda nabízí, není důvod mu jeden nijak omezit na úkor ostatních. A nebavím se o výsledcích, které trvají rok nebo více, se správnou dietou je každý člověk schopný zhubnout 4 kg za měsíc, ovlivňuje to mnoho faktorů. Člověk, který má mírnou nadváhu bude hubnout pomaleji, než člověk nacházející se v obezitě druhého stupně, tam ty kila můžou jít krásně dolů aniž by se tím způsobil jojo efekt. Pokud dobře čtu, ve Tvém prvním příspěvku píšeš "Idem mi o system ktory by sa dal drzat dlhodobo." To chceš Tvoji dietu držet dlouhodobě? Tímhle způsobem akorát přetěžuješ ledviny, které musí odvádět zvýšené množství metabolitů z těla ven. To už bych raději zvolil sacharidové vlny, když se nechceš stotožnit s normální dietou, která udělá, při správném sestavení, svoji práci perfektně.
Se vší úctou ke všem lifterům, ať se stravují jak chtějí, ale jenom kvůli tomu, že to takhle praktikoval Kuba znamená, že to je dobře? To je jako kdyby sem přišla nějaký mladá holčina, že bude hubnout podle polévkové diety, protože tak hubnula světoznámá modelka, tudíž ta dieta nebude určitě špatná...
Pokud člověk není vrcholový sportovec a nemá specifické požadavky na hubnutí (potřebuje rychle zhubnout kvůli váhové kategorii, aniž by ztratil sílu apod.), nebo není zdravotně postižený a je potřeba redukovat okamžitě hmotnost, tak není důvod nedodržovat jednoduché principy diety. Pokud i přesto jde člověk do CKD apod. diet, tak je to akorát známka toho, že není schopný vytrvat nebo si sám připravit jídelníček ve správném a množstevním složení, takže sáhne po lehčích variantých na přemýšlení a bude doufat, že to vyjde.
Tvá nadsázka v druhém odstavci je zcela zcestná. Možná to vyplývá z Tvé nezkušenosti s klasickými dietami, nebo netuším, jak jsi na tohle přišel. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
magicstan
|
Zaslal: po únor 28, 2011 11:08 am Předmět: |
|
|
tak jsem se zase jednou pobavila na diskuzi aneb ženy vs muži... já teda chápu, že většina z Vás tady jsou lidi, kteří žíjí pro cvičení, ale pokud je paní na všechno sama, tak se nedivím, že se jí cvičit nechce:)i když já osobně jsem taky zastáncem toho, že pokud by chtěla tak si čas najde, minimálně na tv třikrát až čtyřikrát týdně kouká (třeba ordinace a jí podobné) a rotoped dneska nestojí majlant, tak u toho může jezdit s hlídání TF (aby to mělo nějaký efekt - měřič stojí asi cca 600,-) a když k tomu přidá dvakrát týdně hodinu pilates, třeba si přivstane jednou týdně a o víkendu popř. přidá zde zmiňované kliky třeba obden s břichem (cca 20min, než se třeba děti vykoupou), tak má vystaráno:) a co týče stravy, tak stačí aby se snažila jen držet zdravé stravy, tak aby nepřekročila určité množství kcal, doporučila bych aby si došla někam na měření inbody (nebo podobné), kde jí řeknou přesný poměr svalové a tukové tkáně a vypočítají základní metabolickou spotřebu a možná si nechat vyšetřit u obvoďáka krev, aby měla jistotu, že je opravdu zdravá, protože třeba já osobně jsem si myslela, že některé běžné příznaky jako bolest hlavy, únava, nespavost, přibírání na váze, špatná nálada je prostě jen projev mého životního stylu a nakonce se ukázalo, že na tom všem má nějaký podíl i špatně fungující štitná žláza, ne samozřejmě rozhodující, ale nějaký ano a třeba diety mi prostě nezabíraly ať jsem se snažila jak jsem chtěla (cvičila jsem, jedla jsem podle doporučení trenéra a stejně se dva měsíce nic nedělo, tak mě radši právě poslal na krev a najednou to jde:))
ono se všechno snadno řekne, ale pokud člověk žije v permanetním stresu, tak i jednoduchá doporučení jsou pak nadlidský úkon...
|
|
| nahoru |
|
 |
nemuke

|
Zaslal: so březen 12, 2011 11:46 pm Předmět: |
|
|
nebudu to tady pročítat detailně vše (cca 6 stran), tak sorry jestli se tu už něco podobného objevilo, shrnu pár zásad, kterými se MUSÍ držet pokud chce pozvolna hubnout a jíst správně/zdravě.
-Celkový příjem kalorií by neměl přesáhnout 1500 Kcal/den.
-JÍST DOSTATEK BÍLKOVIN/PROTEINŮ - hlavně RYBY (tuňák, losos, makrela a libové kuřecí, krůtí)
-ÚPLNĚ VYNECHAT BÍLÉ PEČIVO, JÍST MAX CELOZRNNÉ, DOPORUČUJI VŠAK PEČIVO ÚPLNĚ NAHRADIT RACIO CHLEBÍČKY (ty modré, nebo zelené) -> DOBRÉ KOMBINOVAT S COTTAGE SÝREM ČI NAPŘ 30% EIDAMEM a ŠUNKOU.
-JÍST PRAVIDELNĚ TJ. 6 JÍDEL DENNĚ !!! KAŽDÉ 2,5-3 HODINY I POKUD VYSLOVENĚ NEMÁ HLAD, TO ŽE JÍDLO VYNECHÁ JI JEDINĚ UŠKODÍ - TĚLO JDE DO "ŠETŘÍCÍHO REŽIMU" A UKLÁDÁ ZÁSOBY SACHARIDŮ / TUKŮ.
-OMEZIT PŘÍLOHY - RÝŽE, BRAMBORY, Z PŘÍLOH PAK JÍST ZEJMÉNA RÝŽI, DOPORUČUJI MAX 1x denně 1/2 pytlíku
-PÍT CO NEJVÍCE VODY - KOLEM 3 LITRŮ, DOPORUČUJE SE I 4 LITRY -> TĚLO SPALUJE KALORIE "ZPRACOVÁVÁNÍM VODY -> TRÁVENÍM".
-VŠECHNY SACHARIDY (PŘÍLOHY, PEČIVO, SLADKÉ) JÍST BĚHEM PRVNÍCH 3 JÍDEL DNE, POTOM UŽ JEN HLAVNĚ BÍLKOVINY A TUKY (ZDRAVÉ). VYNECHAT "MLSÁNÍ" MEZI JÍDLY -> NAHRADIT SLADKOSTI NAPŘ. MANDLEMI NEBO JINOU ZDRAVOU ALTERNATIVOU.
-TUKY JEN ZDRAVÉ -> RYBY (OMEGA 3), ARAŠÍDOVÉ MÁSLO (MAX 1 POLÉVKOVÁ LŽÍCE DENNĚ A MUSÍ BÝT 100% SLOŽENÉ Z ARAŠÍDŮ - ŽÁDNÉ OLEJE ETC.), POZOR NA NASYCENÉ TUKY -> NEZDRAVÉ.
-JÍST CO NEJVÍCE ZELENINY - DO MRAZÁKU PRO SNADNÉ VAŘENÍ.
-doporučené doplňky stravy = Multivitamín, Vitamín C, Rybí olej (omega 3), příp. Syrovátkový/Mléčný protein v prášku (dostupné ve fitness shopech i zde na Ronnie)
TO JE ZATÍM VŠE CO MĚ NAPADÁ, HODNĚ ŠTĚSTÍ ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: ne březen 13, 2011 1:43 am Předmět: |
|
|
takze sem nedavno s pani mluvil ...
stravu se (postupne) snazi upravit. jde o to si zvyknout a pochopit principy a postupne upravovat co pujde.
... ale, hlavne si poridila rotoped, na kterem se (zatim) poctive obden snazi slapat (nyni cca 20 min.). takze to snad k necemu bude.
ale co me trochu prekvapilo. bricho, boky ma zjevne samej tuk. ale co jsem ji koukal na nohy, tak sem cekal rosol a pritom jsou pevny jakoby to byl samej sval. stehno ma 63 - proste noha je silnejsi, ale zjevny tuk neni videt. to je nejak prorostly v tom svalu, ze to na prvni pohled vypada jako by tam tuk nebyl?
sem tohle nikdy neresil, tak se v tom fakt nevyznam .......
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne březen 13, 2011 9:36 am Předmět: |
|
|
| U.B0B napsal: | takze sem nedavno s pani mluvil ...
stravu se (postupne) snazi upravit. jde o to si zvyknout a pochopit principy a postupne upravovat co pujde.
... ale, hlavne si poridila rotoped, na kterem se (zatim) poctive obden snazi slapat (nyni cca 20 min.). takze to snad k necemu bude.
ale co me trochu prekvapilo. bricho, boky ma zjevne samej tuk. ale co jsem ji koukal na nohy, tak sem cekal rosol a pritom jsou pevny jakoby to byl samej sval. stehno ma 63 - proste noha je silnejsi, ale zjevny tuk neni videt. to je nejak prorostly v tom svalu, ze to na prvni pohled vypada jako by tam tuk nebyl?
sem tohle nikdy neresil, tak se v tom fakt nevyznam ....... |
Podle mě, nohy jsou většinou viditelně tučné až u případů na podvázání žaludku, případně u geneticky zatížených jedinců. I tlustí lidé co mají velkou vanu a prdel jak slon mají na stehnech většinou celkem málo tuku.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne březen 13, 2011 10:45 am Předmět: |
|
|
| nemuke napsal: | nebudu to tady pročítat detailně vše (cca 6 stran), tak sorry jestli se tu už něco podobného objevilo, shrnu pár zásad, kterými se MUSÍ držet pokud chce pozvolna hubnout a jíst správně/zdravě.
-Celkový příjem kalorií by neměl přesáhnout 1500 Kcal/den. - nesmysl
-JÍST DOSTATEK BÍLKOVIN/PROTEINŮ - hlavně RYBY (tuňák, losos, makrela a libové kuřecí, krůtí)
-ÚPLNĚ VYNECHAT BÍLÉ PEČIVO, JÍST MAX CELOZRNNÉ, DOPORUČUJI VŠAK PEČIVO ÚPLNĚ NAHRADIT RACIO CHLEBÍČKY (ty modré, nebo zelené) -> DOBRÉ KOMBINOVAT S COTTAGE SÝREM ČI NAPŘ 30% EIDAMEM a ŠUNKOU. nesmysl
-JÍST PRAVIDELNĚ TJ. 6 JÍDEL DENNĚ !!! KAŽDÉ 2,5-3 HODINY I POKUD VYSLOVENĚ NEMÁ HLAD, TO ŽE JÍDLO VYNECHÁ JI JEDINĚ UŠKODÍ - TĚLO JDE DO "ŠETŘÍCÍHO REŽIMU" A UKLÁDÁ ZÁSOBY SACHARIDŮ / TUKŮ.
-OMEZIT PŘÍLOHY - RÝŽE, BRAMBORY, Z PŘÍLOH PAK JÍST ZEJMÉNA RÝŽI, DOPORUČUJI MAX 1x denně 1/2 pytlíku nesmysl
-PÍT CO NEJVÍCE VODY - KOLEM 3 LITRŮ, DOPORUČUJE SE I 4 LITRY -> TĚLO SPALUJE KALORIE "ZPRACOVÁVÁNÍM VODY -> TRÁVENÍM". konec s vodou je nesmysl
-VŠECHNY SACHARIDY (PŘÍLOHY, PEČIVO, SLADKÉ) JÍST BĚHEM PRVNÍCH 3 JÍDEL DNE, POTOM UŽ JEN HLAVNĚ BÍLKOVINY A TUKY (ZDRAVÉ). VYNECHAT "MLSÁNÍ" MEZI JÍDLY -> NAHRADIT SLADKOSTI NAPŘ. MANDLEMI NEBO JINOU ZDRAVOU ALTERNATIVOU. první věta nesmysl
-TUKY JEN ZDRAVÉ -> RYBY (OMEGA 3), ARAŠÍDOVÉ MÁSLO (MAX 1 POLÉVKOVÁ LŽÍCE DENNĚ A MUSÍ BÝT 100% SLOŽENÉ Z ARAŠÍDŮ - ŽÁDNÉ OLEJE ETC.), POZOR NA NASYCENÉ TUKY -> NEZDRAVÉ. nesmysl
-JÍST CO NEJVÍCE ZELENINY - DO MRAZÁKU PRO SNADNÉ VAŘENÍ.
-doporučené doplňky stravy = Multivitamín, Vitamín C, Rybí olej (omega 3), příp. Syrovátkový/Mléčný protein v prášku (dostupné ve fitness shopech i zde na Ronnie) pro absolutně běžnou ženu jsou doplňky jako protein nesmysl
TO JE ZATÍM VŠE CO MĚ NAPADÁ, HODNĚ ŠTĚSTÍ ;) | _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
nemuke

|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne březen 13, 2011 9:39 pm Předmět: |
|
|
| blazen napsal: | nemuke: tak proč se v dietě obecně nedoporučuje pít 10l tekutin když to spotřebovává energii? to by se potom hublo samo že? |
Já už bych měl mínusovou hmotnost. Piju neustále. Občas přemýšlím jestli jsem nechytil bacila cukrovky ...
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne březen 13, 2011 11:31 pm Předmět: |
|
|
| nemuke napsal: | uznavam ze vse neni 100%, ale pointu to urcite ma napr. to s tou vodou mi asi tezko vyvratis.. precti si o tom.. mam to z vice zdroju a navic je dost logicke ze telo vynalozenim jakekoliv aktivity spotrebovava energii a to ze veskera akce napr. traveni vyzaduje energii mi uz tuplem nevyvratis |
Když uznáváš, že není vše 100%, proč to sem píšeš? Někdo si z toho veme příklad a má zaděláno na obtížné hubnutí, protože si pomalým postupem zpomalí metabolismus a schopnost redukovat tukovou tkáň.
Vodu tělo samozřejmě spotřebuje, protože díky ní mohou probíhat veškeré metabolické reakce, ale není pravda, že čím více vody, tím více tělo spálí energie pro její zpracování. Její podstatnou funkcí je urychlení transportu tráveniny GITem. Primárně, jak už jsem řekl, metabolické reakce, ale to neznamená, že ona sama zaručuje hubnutí a díky ní se spotřebovává energie, to je mylná představa.
Dále k Tvé logice, kterou si uvedl. Ano, tělo spotřebovává energii při zpracovávání např. jídla, ale tím, že budeš do sebe lít více tekutin energetický výdej nijak razantně nezvýšíš. Takhle to možná funguje u bílkovin, ale ne u vody. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|