Hubnuti bez cviceni ...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Hubnuti bez cviceni ...  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Hubnuti bez cviceni ...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mablung

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 10:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nemuke napsal:
no, jde mi o to ze jeden anglickej trener rikal, ze si to mas zjednodusene predstavit tak, ze kdyz jis sacharidy, tak se ti jakoby odemknou bunky na ukladani (ve vetsim mnozstvi pochopitelne - nebavime se o tom ze si dame 10g sacharidu s 8 mandlemi), a ty tuky tam pak mnohem snadneji "zapluji" a usadi se do zasob tuku...

Tj. klasicky priklad cokolady?
Pokud to chapu spravne, treba u te cokolady je to tak ze tuk by mel vyzivovat telo celkem dlouho, ale kdyz je ve spojeni se sacharidy, tak zapluje do tukovych bunek a pohotovostni zasoba tuku bude stejne minimalni?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 10:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sacharid ti sposobi vyplavenie inzulinu, aby dal do normy hladinu krvneho cukru. Predpokladajme, ze nejde o potreningovy stav s anabolickym oknom (tiez je tu dost velka zavislost od kvality treningu). Inzulin ulahcuje vstup zivin do buniek, cize glukoza sa okamzite spracovava podla potreby (glykogen, okamzita energia, alebo tuk) a tuk ide rovno do skladu.
Proces sacharid (nizke GI)+bielkovina, resp. tuk+bielkovina ma odlisny postup. Co samozrejme neznamena, ze pri poslednych kombinaciach nemohlo dojst k ukladaniu tukov.
Study

PříspěvekZaslal: čt březen 17, 2011 12:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

K té vodě a spálených kcal se vrátím...

Počítal jsem to a pokud tedy člověk vypije 1litr vody o teplotě 10°C a jeho tělesná teplota je 36°C (nomální je myslim 36,5 jestli se nepletu, ale to už by byl fakt velký detail), tak je potřeba 66,88kJ k ohřátí toho množství vody na tělesou teplotu.

(BTW: Snad je to správně, ve fyzice nejsu ještě takový lempl)

Závěr si snad každý vyvodí...

EDIT: oprava * každý
nemuke

PříspěvekZaslal: čt březen 17, 2011 12:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tj nepatrné množství, že? asi 15 kcal na litr...
Study

PříspěvekZaslal: čt březen 17, 2011 12:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, dost malé. Navíc se mi zdá, že obyčejná voda z kohoutku je ještě teplejší, protože těch 10°C má už skoro ledová voda. Tudíž ta spotřeba energie bude ještě menší...
Merrao

PříspěvekZaslal: čt březen 17, 2011 1:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bacha, aby to někdo nevzal moc vážně, nepil takhle deset litrů za den a neodrovnal si ledviny:D
wiro

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2011 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Merrao napsal:
bacha, aby to někdo nevzal moc vážně, nepil takhle deset litrů za den a neodrovnal si ledviny:D

pokial to nebude robit dlhodobo ale len napr. mesiac tak sa mu nic nestane ani pri 10 l.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
U.B0B

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2011 2:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mluvite o 10l vody denne nebo o 10l vody 10°C teple/studene?
10l denne pocitam pije spousta lidi
10°C vody/piva a pod. neni pro telo nikdy dobry
Gato

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2011 5:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

chcem vidiet ako niekto vypije 10l vody za den
Mablung

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2011 5:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gato napsal:

V létě? Tipl bych si že v pohodě
Gato

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2011 5:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pochybujem... prevodni sa ti organizmus... v lete sa odporuca pit 3-4 litre tekutin lekarmi. Ja som raz skusil vypit 7,5 litra a bolo mi zle
Draper

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2011 5:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gato napsal:

pro chlapa, v lete, s poradnym treninkem a sportovni stravou nic neobvykleho, tak se zase hloupe nesmej jako v kazdem topiku, kam pises
Reiben

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2011 5:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já osobně vypiju přes den 3-5 litrů vody. A to je období ještě relativní zimy. V létě to bude denně určitě tak těch 6 litrů.
Mablung

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2011 5:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gato napsal:
pochybujem... prevodni sa ti organizmus... v lete sa odporuca pit 3-4 litre tekutin lekarmi. Ja som raz skusil vypit 7,5 litra a bolo mi zle

Organismus se nepřevodní pokud to vypotíš. Já osobně, když jsem na bruslích, vypiju za tak hodinu a půl litr a půl vody (20 km ujedu zhruba za tuto dobu a pokud mám sebou pouze litr, trpím žízní) a následně hodinku po bruslení ještě tak litr dám. Jinými slovy, tvou skoro celou doporučenou denní dávku vypiju za zhruba osminu dne (bereme-li 24 hodin)
U.B0B

PříspěvekZaslal: so březen 19, 2011 7:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gato napsal:

napr. na tomto foru to je Mates-daoc. a trebas ten nas amatersky mistr v kulturistice (jmeno nevim) v dokumentu na CT rikal, ze pred soutezi to vytahne na 20l denne .............

kdysi, kdyz sem byl v nemocnici, tak se me doktor ptal, kolik ze toho za deny vypiju. myslel sem, ze ho ohromim kdyz sem rekl ze cca 3litry vody denne. a on mi rekl at prestanu pit a zacnu poradne chlastat ..........

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Hubnuti bez cviceni ... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: