pokud jedes smerem od hlavaku, tak vystoupis na vysehrade, podejdes podchodem na druhou stranu, venku vyjdes schody a das se doprava. Prejdes silnice a jdes furt vedle magistraly a tam uz to pak uvidis....tak po 400 metrech
5:25 – Snídaně : kaše (šálek ovesných vloček, cca 300 ml polotučného mléka, med na dochucení), banán, koktejl (20 gramů 80% proteinu, 300 ml vody).. musel jsem oželet míchaný vajíčka, abych je na tom crossfitu nevyzvracel
Crossfit
8:50 – Potréninkové jídlo : proteinová tyčinka (80 gramů).. obvykle si ji vychutnávám, ale dneska jsem jí do sebe jen bezmyšlenkovitě nacpal
9:25 – Oběd : pytel rýže + cca 150 gramů kuřecího masa.. jedl jsem to studený z krabičky v Praze na lavičce, takže ne zrovna oběd podle mého gusta
14:40 – 2. Svačina : návštěva cukrárny (větrník, 1x tmavá roláda, 2 kopečky zmrzliny).. honila mě žravá a jelikož už jsem dlouho neměl nic vyloženě nezdravého, tak jsem vyrazil do cukrárny, kde jsem nebyl už strašně dlouho a dal si pár nezdravých zákusků a zmrzlinu. Jednou za čas to neuškodí, aspoň to nakopne metabolismus.
21:10 - 2. Večeře : cca 250 ml polotučného mléka (tvaroh bohužel došel a já si ho zapomněl dojít koupit)
Takže dneska vstávání už v 5:00 (vůbec jsem se nevyspal), snídaně a pak na vlak do Prahy.
Metrem na Vyšehrad a odtamtud cca 5 min. pešky do crossfit tělocvičny (našel jsem to překvapivě snadno ).
Nejdřív mě pan Weig seznámil s crossfit rozcvičkou. Docela dobrá zabíračka na rozdíl od mých běžných rozcviček .
5 minut zahřátí (skákání panáků, švihadlo)
5 minut dynamický strečink
+ crossfit rozcvička :
1 minuta (na každou nohu) strečink
10x dřepy
10x sed lehy
10x supermany
10x kliky
10x kliky na bradlech (dopomoc gumy)
10x shyby nadhmatem (dopomoc gumy)
3X
po rozcvičce, který mi sama o sobě dala celkem zabrat přišel na řadu WOD (workout of day)
50x kliky
25x medicine ball clean
15x burpees
50x výpady s medicinbalem nad hlavou (25x na každou nohu)
50x sed lehy
2X
čas celkem : nevím a ani vědět nechci
Původně to mělo být 3x, ale mě bohatě stačilo to odjet jen 2x. Hned první kolo mi dělaly problémy kliky. Jsem zvyklej jich dát tak 60 za trénink, tady jsem jich musel dát 50 hned ze začátku (to jsem jich měl už 30 zasebou z rozcvičky).
Nějak s vypětím všech sil jsem je odcvičil, pak cleany s medicinbalem, to celkem šlo, ale taky to dalo zabrat.
Burpees náročné jako vždy.
Výpady s medicinbalem byly pro mě opravdu velmi těžké. Strašně mě vyčerpávalo to držet nad hlavou, když vršek těla už byl KO po těch klikách, navíc tyhle výpady strašně zabírají i na střed těla.
Na konec 50x sed lehy.
Druhé kolo zase kliky. Už jsem nebyl schopen je odcvičit normálně (pokud bych je nedělal v 10 sériích), takže jsem je musel dát na kolenou.
Zbytek jsem ještě nějak ve mžitkách odcvičil a měl jsem dost. Tričko propocený skrz na skrz.
Když si mám představit, že bych měl dělat ještě jedno kolo (včetně poctivých kliků), tak bych asi umřel na místě .
Potom jsem to pár minut rozdýchával. V rámci možností jsem se protáhnul, dal jsem si proteinovou tyčinku, oblékl jsem se a šel na vlak.
Chvíli jsem jen tak coural po Vyšehradech, pak jsem si sedl na lavičky a dal si jídlo (kuře + rýže), sotva to do mě po tom tréninku lezlo.
Pak jsem jel metrem na Muzeum, odtamtud pešky na Masaryčku a vlakem domů .
dojmy z tělocvičny crossfit v Praze :
Hned ze začátku mě okouzlila tělocvična. Všude je dostatek místa ke cvičení, všude je vybavení ke komplexnímu cvičení celého těla. Namátkou : jednoručky, velký činky, medicinbaly, švihadla, hrazda, veslovací trenažér, pneu + kladivo, benč lavice, boxy, bradla, kruhy, kettlebells, sandbagy apod. Prostě takhle nějak si představuju (skoro) ideální místo ke cvičení.
Další, co mě potěšilo je, že v tělocvičně vládne taková přátelská atmosféra. Většina lidí se tam zná, Zdeněk chodí a s každým rozmlouvá. Zahlédnul jsem tam i nějakého sympatického cizince, co si přišel zacvičit.
Co mě trošku vadilo je, že Zdeněk mi říkal, že když tam přijdu, tak musím prostě odcvičit WOD, pak si můžu cvičit co chci, ale prostě WOD musím udělat. V mým případě by to znamenalo, že po každý návštěvě bych tam chcípal a pak bych se nemohl několik dní hnout.
Oproti klukům, co jsem tam zahlídnul, mám fakt hodně slabou fyzičku, takže nevím jestli je crossfit zrovna pro mě.
Další, co mě trochu štve je cena vstupného (za 1 vstup.. 150 kč). Pokud si tam člověk nekoupí za 1500 kč pernamentku na měsíc, ale chodí tam jen třeba 1x nebo 2x týdně, tak se mu docela prodraží. Nadruhou stranu chápu, že to je jediná crossfit tělocvična v Praze, takže za exkluzivitu se musí platit.
Celkově z toho mám rozporuplné pocity. Tělocvična se mi líbí opravdu dost, lidé vypadají, že jsou taky OK, jen mě štve, že s mou chabou fyzičkou bych se tam při každým WODu akorát trápil a nic bych nebyl schopnej odcvičit poctivě a ve slušným čase.
Další věc je to vstupné a taky pro mě špatná dostupnost. Jelikož nejsem z Prahy, tak se tam fakt špatně dostávám.
Každopádně pokud vás crossfit zaujal a chcete si ho zkusit, tak určitě neváhejte, kontaktujte Zděnka a domluvte se s ním na 1. návštěvu (první vstup je zdarma!). Pro mě to byla užitečná zkušenost.
EDIT : crossfit mi bohužel natrhnul p*del, a to doslovně ! Když jsem se šel koupat, tak jsem si všimnul, že trenky jsou trochu od krve. P*del rozedřená od těch leh sedů .
Zítra budu rád, když se budu moct hýbat . Dneska už jen odpočinek.
video dne :
crossfit s MMA fighterem Andre Reindersem
_________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
Naposledy upravil Reiben dne po květen 09, 2011 8:13 pm, celkově upraveno 7 krát
Ver mi, ze jeste tak 3 dny se nebudes moct hybat. 1 den je moc optimisticky . Jo 150 za vstup je hrozna palka. Taky proto to u nas bude stat kolem 100 jenom . Plus prvni trenink taky samozrejme zadarmo.Plus i bonusy za pritahnuti dalsich kamosu, co budou pravidelne chodit atd. S tim, ze musis ten WOD odcvicit Zdenek jenom strasi. Ja uz za svoji karieru neodcvicil 3 . 1 kvuli zadum, 1 kvuli totalnimu vycerpani a 1 kvuli tomu, ze sem vedel, ze svuj predchozi cas na nem nemam sanci prekonat. BTW u nas se ty rozcvicky budou menit kazdy tyden. Aby to nebylo furt tak jednotvarny. A budou zamereny pak hlavne na to, co se bude v tom danym WODu delat
Ten tvůj koncept posilovny se mi všeobecně zamlouvá víc než crossfit tělocvična Zděnka. Budeš tam mít (předpokládám) stejný vybavení jako má on + hodně dalších věcí, co tam nemá.
Vstupný jak vidím je taky přijatelnější atd. Mě vyhovuje i to, že Ládví mám dvě stanice metrem od školy.
Takže celkem jsem na tu tvojí posilovnu taky hodně zvědavej .
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
jako druhu veci tam bude vic. Ale pocetne asi ne. Nemuzu si dovolit nakoupit od kazdy vahy 5 kettlebellu a pak za 2 mesice zjistit, ze tam lidi nechodej. ale muzu slibit, ze kdyz to pojede dobre, tak tam bude takovejch vychytavek, ze se ti ani nezdalo
EDIT : proč si vlastně nevedeš zápisy do logu ? Docela by mě to zajímalo .
Dneska nebyla škola, takže jsem se mohl zotavovat ze včerejšího crossfitu. Vršek naprosto rozbitej .
Přes den jenom nějaký procházky se psema atd. Zítra škola do 16:00. Jinak budu asi pokračovat v odpočívání.
Další trénink si dám ve čtvrtek, to už bych měl být snad OK. Celkově mě to ale pěkně štve. Crossfit mi úplně zničil tréninky v tomhle týdnu. Příští týden snad už bude vše ve starých kolejích.
JÍDLO :
6:20 – Snídaně : kaše (šálek ovesných vloček, cca 300 ml polotučného mléka, med na dochucení), banán, tři míchaná vejce
18:20 – Večeře : dvě vejce natvrdo, těstoviny, zelenina
21:20 – 2. Večeře : 250 gramů odtučněného tvarohu
video dne :
variace shybů...
po včerejší návštěvě cukrárny se dneska musím na jídle krotit, navíc nemám takovej výdej jako včera, takže ani nemusím mít tolik jídla
Čau, díval jsem se na ten tvůj pražský WOD a chtěl bych si ho zkusit doma odjet. Můžu se zeptat kolik asi vážil ten medicimbal? Já mám totiž doma jenom 25 kg činku ale s tou bych asi výpady nad hlavou nedal. Takže ho budu muset asi nahradit batohem s petkama, tak abych věděl zhruba kolik jich tam narvat .
tak díky za info - a jinak tvůj log jako jeden z mála pravidelně čtu a nechávám se inspirovat, tak makej dál a hlavně zapisuj tréninky ať můžu čerpat inspiraci.
Dík, jsem rád, že tenhle log sleduješ . Je dobrý vědět, že si to nepíšu jenom pro sebe.
Jinak co se týče toho medicinbalu, tak mohl mít tak cca 5 kg.
Ze začátku mi to připadalo celkem lehký, ale potom už to bylo peklo.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru