15 minut rozcvička
cca 45 minut trénink
15 minut strečink
_________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
WARM UP
5 minut zahřátí (skákání panáků)
10 minut dynamický strečink
shyby podhmat - 3,1,1,2 (fail)
Jsem si říkal, že si dám doma nějaké shyby, ale vůbec to nešlo. Nemám hrazdu, takže je dělám na futrech od dveří, ale jakmile jsem se chytil, tak totálně odešel úchop a nemohl jsem se zaboha udržet, tak jsem toho raději nechal.
7x10 burpees (30 sec. pauzy)
kondice v řiti, zpocený jsem byl jak prase
COOL DOWN
5 minut strečink
DEN 192 - 11.9. 2011- NEDĚLE : ODPOČINEK
dlouho nebylo video, takže tady je:
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
Přes den školní akce na Vyšehradě a celkově hodně chůze. Večer posilka.
Posilka Pečky
Stronglifts 5x5
Týden 3
Trénink 5
WARM UP
5 minut zahřátí (skákání panáků)
Trénink :
Dřepy 5x5 - 57 kg
Benchpress 5x5 - 30 kg
Inverted rows 3x8
Kliky 3x13
Obrácené zkracovačky 3x12
COOL DOWN
skákání panáků
15 minut strečink
- pauzy u všeho cca 60 sekund
- dřepy nádhera
- bench strašně lehké
- inverted rows a kliky OK
- zkracovačky easy
Dneska povedený trénink, dost mě to bavilo. Odteď se budu snažit chodit zase 3x týdně a 2x týdně nějaké burpees atd.
video dnešních dřepů :
(btw. naučil jsem se video přetočit, aby se na to dalo koukat )
Naposledy upravil Reiben dne pá září 16, 2011 6:55 pm, celkově upraveno 2 krát
Díval jsem se na tvoje videjko dřepů.
Na základě toho co jsem se dočetl, probral s kámošem co se posilce věnuje pomalu závodně a vlastních zkušeností by jsi ty dřepy neměl jezdit tak hluboko, sednout si na paty (tady odpočíváš a sval se uvolňuje) kromě odpočinku dole odpočíváš i nahoře když propneš nohy. Dolů jedeš asi půl vteřiny, tady napočítáš do dvou, nahoru jedeš asi dvě vteřiny a tady zase napočítáš do dvou než pokračuješ v posilování ..
Tím že jedeš pod paralel přetežuješ úpon kvadricepsu, a dlouhodobě si škodíš - navíc ti to v nárůstu svalů nepomůže.
Myslím, že by ti prospělo jezdit dřepy na paralel, dolů jet kontrolovaně a relativně pomalu, procítit to, na paralelu zastavit a hned bez pauzy pořádně zabrat a dynamicky to vytlačit vzhůru. nahoře nepropínat nohy a bez pauzy jet opět dolů.
Pokud pojedeš dřepy tak jak jsem napsal, myslím že to bude mít mnohem větší efekt a nohy budeš pěkně cítit ;)
"Dřepujte hluboko!
Už to bylo řečeno, největší chlap v posilovně jde ke stojanu na dřepy, na každou stranu dá 3 kotouče a provede lehkých 20 opakování pro zahřátí. Problém je v tom, že s každým dalším kotoučem dřepuje pořád v menším rozsahu pohybu.
V pracovních sériích s nejtěžší vahou se jen trochu zhoupne v kolenou. Nestaňte se obětí svého ega a velkých vah za cenu porušení techniky!
Pro lidi se zdravými koleny a dobrou flexibilitou/pohyblivostí jsou hluboké dřepy nejlepším řešením. Současná literatura ukazuje, že čím níže dřepujete, tím větší množství svalových buněk zapojíte. Čtvrtinové dřepy stresují kvadricepsy, a to je vše. Ale čím jdete níž, zapojíte i hamstringy a gluteus. Dodávám, že dřepy jsou nejlepším cvikem na hmotu celého těla.
Dřepujte těžce a dřepujte hluboko. Pokud pořád nevidíte, že byste trénovali podobným způsobem, pak si toto vemte k srdci a pokračujte dále."
Mike Robertson
Jen drepuj hluboko, pred 3 rokama jsem delal polodrepy se 140kg po 8 opakovanich a akorat me bolely kolena a zada, ted mam maxko na hlubokem asi 105-115kg pro 1 opakovani a vubec se za to nestydim. Navic to, ze budes mit silu na celem rozsahu pohybu se ti bude hodit i u celnich drepu nebo u cviku jako je squat clean apod. A co vidim tve treningy, tak ty nemas za cil izolovat ty stehna, ale hlavne mit funkcni a zpevnene cele telo, tak jen tak dal :)
Akorat nevim jak je to s tou malou pauzou dole, osobne mi bylo doporucene od par lidi ve fitku at to dole neodrazim od lytek.
Jedni tvrdí na paralel, druzí tvrdí hluboko pod paralel..
Shodnem se ale na tom, že ty pauzy dole a pauzy nahoře na proplých kolenou úplně richtig nejsou + brutálně megarychlá negativní fáze.
Být tebou pauzy odstraním, negativní fázi zpomalím a do pozitivní fáze se pořádně opřu. A hlavně pořádně makám :) Nevěřím tomu, že tím stylem dřepů dáš nohám pořádnej impuls pro sílu/objem.
Dneska jsem si chtěl dát původně doma nějaké burpees, ale venku bylo krásně, tak jsem si šel po dlouhé době zaběhat.
BĚH
začátek:
5 minut rozklusání
5 minut běžecká abeceda
trénink:
4 km výklus (svižně)
ukončení:
5 minut chůze
10 minut strečink
Krásně jsem se psychicky i fyzicky odreagoval, takže v běhu určitě zase hodlám pokračovat, dokud nebude nějaká dramatická zima.
Zítra ve škole tělocvik, jsem zvědav, co se bude dělat.
Naposledy upravil Reiben dne pá září 16, 2011 6:55 pm, celkově upraveno 1 krát
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru