|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt listopad 24, 2011 11:58 am Předmět: |
|
|
| Reiben napsal: | Primitiv: možná ještě do konce prosince přitvrdím, ale pak jsou stejně Vánoce a Silvestr, takže posilka zavřená a nebude možnost pořádně cvičit.
|
tak to poradne naper do vanoc apak odpocivej
fomin je docela zahu
ale rekl bzch, ze je vhodnejsi, az kdyz se posunes silove trochu dal
nechces treba zkusit ted do vanoc korteho?
at vis, jake je to drepovat, tahat a tlacit 3x tydne? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Reiben

|
Zaslal: čt listopad 24, 2011 7:57 pm Předmět: |
|
|
peter ustinov: aktuální trénink už mě nebaví, takže dám na tebe a od příštího týdne zkusím korte (originál, nikoliv freimen verzi)
Dneska spodek...
Posilka Pečky
"Spodek/vršek"
Týden 3
Trénink 11
WARM UP
5 minut zahřátí (skákání panáků)
10 minut dynamický strečink
Trénink :
Čelní dřepy 5x5 - 40 kg
Výpady s jednorčukami 4x10 (každá noha) - 13 kg JČ
Výpony na MP 5x10 - 30,40,50,60,60 kg
Obrácené zkracovačky 5x12
COOL DOWN
skákání panáků
10 minut strečink
- čelní dřepy na nic. Pořád mi činka z pravý klíční kosti sklouzává na přední delty. Dokud nezlepším flexibilitu zápěstí a nezvládnu vzpěračský úchop, tak na čelňáky kašlu.
- výpady celkem těžké
- výpony OK, pěkně napumpovaná lýtka
- zkracovačky OK
Dneska mě ten trénink vůbec nebavil a už jsem se rozhodnul, že ho ukončím. Přemýšlel jsem a od příštího týdne chci rozjet korte. Prostě základní cviky, žádný zbytečnosti. Do té doby si dám volno. _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
|
|
| nahoru |
|
 |
Primitiv
|
Zaslal: čt listopad 24, 2011 9:17 pm Předmět: |
|
|
Já nechápu, jak ti tam nemůže držet. Mně osa zapadne naprosto přesně mezi krk/trapéz a delty. Někdy si říkám, že si asi Bůh přál, abych dřepal vpředu. I kdybych tu činku nedržel, tak mi nespadne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: so listopad 26, 2011 2:37 pm Předmět: |
|
|
Zdravím,
takže teď pátek, sobota, neděle odpočinek. Od pondělí startuju KORTEho. Docela dost se na to těším, protože to šmrdlání v předchozích 2 týdnech mě moc nebavilo. Teď pojedu jenom 3 cviky + doplňky podle nálady a času. Doufám, že budou nějaké pěkné silové výsledky. _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: so listopad 26, 2011 4:16 pm Předmět: |
|
|
| Primitiv napsal: | | Já nechápu, jak ti tam nemůže držet. Mně osa zapadne naprosto přesně mezi krk/trapéz a delty. Někdy si říkám, že si asi Bůh přál, abych dřepal vpředu. I kdybych tu činku nedržel, tak mi nespadne. |
Tož taký záleží na tom, jaké kdo má "osvalení" na daných partiích, kde je činka položená. Já ji mám při předních dřepech krásně zafixovanou a dokázal bych dřepnout i bez držení osy, ale radši ji držím - křížově. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: po listopad 28, 2011 8:10 pm Předmět: |
|
|
Dneska 1. trénink KORTE.
Váha ke dnešnímu dni (ráno nalačno) : 79,5 kg
Posilka Pečky
KORTE
Týden 1 - 58% předpokládáného max.
Trénink 1
WARM UP
5 minut zahřátí (skákání panáků)
10 minut dynamický strečink
Trénink :
DŘEPY 6x5 - 66 kg (+ 4 rozcvičovací série)
BENCH 6x6 - 40 kg (+ 3 rozcvičovací série)
MRTVÝ TAH 5x5 - 64 kg (+ 3 rozcvičovací série)
pauzy: 60-90 sec.
doplňky :
Kladivové zdvihy s JČ 2x10 - 12 kg JČ
Tric. kliky na bradlech 3x5
Plank 3x60 sec.
time: 80 minut
COOL DOWN
skákání panáků, švihadlo
10 minut strečink
- dřepy celkem napohodu
- bench lehké
- mrtvoly po těch dřepech už byly těžší, ale je to asi jen o zvyku, protože doteď jsem v jednom tréninku tolik série těchto dvou cviků nikdy nejel
- bicák a tricák jen lehce
- plank těžký, core už bylo unavený
Dneska super trénink, bavilo mě to. Jen mám docela obavu jak budu v pátek stíhat trénink, jelikož posilka u náš je otevřená jen od 18:00-19:30 (v jiné všední dny do 20:00). Teď se to ještě dá, ale později až budu muset mít delší pauzy, tak nevím jak mi to bude vycházet.
Zítra tělocvik, jinak volno. _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
Naposledy upravil Reiben dne so prosinec 03, 2011 8:26 am, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Primitiv
|
Zaslal: po listopad 28, 2011 8:14 pm Předmět: |
|
|
Čau, proč cvičíš bench ve většim objemu a dřep 6 serií? Má to nějaký důvod nebo je to tvoje vlastní inovace?
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: po listopad 28, 2011 8:16 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: út listopad 29, 2011 6:25 am Předmět: |
|
|
| Primitiv napsal: | | Čau, proč cvičíš bench ve většim objemu a dřep 6 serií? Má to nějaký důvod nebo je to tvoje vlastní inovace? |
Dle originálu KORTE se cvičí až 8 sérií od jednoho cviku, ne jenom 5, jak se skoro všude uvádí. Otázkou je, jestli jde jezdit 8 sérií dřepu a pak ještě 8 sérií mrtvoly 3x týdně.
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: út listopad 29, 2011 12:04 pm Předmět: |
|
|
Osobně se mi ten trénink vůbec nelíbí. Ve freimenovo verzi jsem se zlepšil asi nejvíc nejen objemově, ale i silově. Tady v té verzi prakticky zvedáš hodně slabou váhu (hlavně u té mrtvoly a benche), kdy na konci prakticky skončíš na stejné nebo menší váze, než jsi jezdil před tímto tréninkem. (a to ještě pokud budeš přihazovat po těch 2% možná ani tam ne) Už když se podíváš na to, co píšou v tom odkazu, tak tam počítaj z maxek pro vrcholový liftery (maxka 150+ na bench...), pro ně je to tak akorát, ale pro tebe u takhle malé váhy mi to přijde jako ztráta času. U této váhy ti ty procenta spíš ubližujou. Já když jel freimenovo korte, tak první tejden byl sice peklo, ale čtvrtej tejden jsem dosahoval nejlepších výkonů, co jsem kdy dal. (začít na 70%, dávat jen 5-6 sérií, přidávat 2,5 kg na bench, 5Kg na ostatní - tělo si až překvapivě rychle zvyká)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út listopad 29, 2011 12:45 pm Předmět: |
|
|
Tohle přesně si myslím i já. Rád bych někdy vyzkoušel nějakou silovku podle procent ( fomin, atd.), ale ten objem práce se mi zdá malý a cvičil bych i s nízkými váhami.
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: út listopad 29, 2011 2:10 pm Předmět: |
|
|
Jenze si pánové musíte uvědomit několik faktů platných pro klasického KORTEHO určeného soutěžním lifterům:
1) maxka jsou určena ze soutěžních max v plné výbavě včetně dresu
2) maxka do cyklu se navyšují o hodnotu požadovaného zlepšení (samozřejmě rozumně stanovený cíl - tzn. zlepšení o 5-10% )
3) celá objemová fáze se jede RAW
4) po objemové fázi následuje fáze soutěžní, která ma za úkol vypeakovat nová soutěžní maxka.
Pro klasického kondičního cvičence je asi lepší FREIMENOVA varianta, jenže potom už se to moc neliší od systému 5x5, kde začínáte na 65-70% a je otázkou jestli jet mrtvolu a dřep 3x týdně nebo jestli to poskládat trochu jinak se zařazením dalších cviků a zpestřit to o přemístění, front squat, military press apod., aby trénink byl zajímavější a komplexnější.
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: út listopad 29, 2011 2:20 pm Předmět: |
|
|
Jeste jedna vec. Jsou 2% a 2%.
Když máte výkony dřep a mrtvola 300+, bench 200+tak 2% navýšit zátěž pro 8 sérií o 5 opakováních je něco jiného, než u běžného cvičence, který má maxka někde okolo 100kg.
Tam bych spíš doporučoval někde začít a zvyšovat o těch 5kg respektive 2,5kg
Vždycky je potřeba nejen tupě okopírovat nějakej rozpis a dosadit do něj svoje aktuální hodnoty, ale trochu se nad tím zamyslet.
Já vždycky když plánuju cyklus, tak si dosadím do originál rozpisu svoje hodnoty a pak se na to podívám a případně něco upravím, pokud mi to přijde nesmyslný nebo nereálný, nebo naopak podseklý.
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: út listopad 29, 2011 5:41 pm Předmět: |
|
|
Ono se řekne jet 5x5 s 60% maxima u dřepů, benche a mrtvoly, ale zkuste si to sami 3x týdně a takhle 4 týdny, nemyslím, že je to nějak zbytečně lehký. Jo a možná ještě pojedu 2. cyklus, takže ty procenta musí odpovídat originálu. _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
|
|
| nahoru |
|
 |
papaya

|
Zaslal: út listopad 29, 2011 5:45 pm Předmět: |
|
|
| Reiben napsal: | | Ono se řekne jet 5x5 s 60% maxima u dřepů, benche a mrtvoly, ale zkuste si to sami 3x týdně a takhle 4 týdny, nemyslím, že je to nějak zbytečně lehký. Jo a možná ještě pojedu 2. cyklus, takže ty procenta musí odpovídat originálu. |
Nemyslím si, že je to nějaká extra makačka.. Pamatuju na trénink ve 3. týdnu, kdy jsem ho odjel bez doplňkových cviků za 35 minut. A začínal jsem na 70%
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|