Reiben a jeho dlouhá cesta k síle a svalům

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 72, 73, 74  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Reiben a jeho dlouhá cesta k síle a svalům  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Reiben a jeho dlouhá cesta k síle a svalům
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Reiben

PříspěvekZaslal: ne leden 15, 2012 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

o kolenech jsem nikde nic nečetl a i ve videiích (např. BROZKNOWS) normálně u dřepu propínají kolena, mě na tom nepřijde nic zvláštního.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
papaya

PříspěvekZaslal: ne leden 15, 2012 10:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ta hloubka i to jeho ,,šnečí,, tempo se tu myslím pár stran zpět už řešilo. Jednou bych chtěl u tebe vidět nějaké výbušné provedení
madball

PříspěvekZaslal: po leden 16, 2012 5:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Z vlastních zkušeností nepovažuju propínání kolen za nějak špatný. Daleko horší jsou různý "nepřirozený" úhly pro kloub, navíc ještě pod zátěží. Pro příklad uvedu, že propnout kolena s 200kg na zádech mi nevadí, ale při powercleanu se 100kg a špatným lehkým podskočením pod činku s kolenama dopředu je mnohem horší. Když jsem koukal na video Petra Březny a jeho dřepů, tak mě kolena bolely za něj.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Primitiv

PříspěvekZaslal: po leden 16, 2012 6:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Madball: Podle mě dřepy s kolenama vpředu nejsou zas takový zlo. Vzpěrači tak taky dřepují a třeba čelní dřep snad ani jinak nejde. Krom toho je to šetrnější pro záda, nemyslíš?
madball

PříspěvekZaslal: po leden 16, 2012 6:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky různým sportům mám dost "dok*rvených" šlach a kloubů. V nějakých 15ti jsem díky basketu a běhání a skákání 2-5 hodin venku na asfaltu nemohl ani v klidu sedět přes bolest kolen, takže nevhodný pohyby celkem rychle poznám, ikdyž už je to teď tak 10let dobrý a vícemeně bez problémů, ale vím, že kdybych dřepoval se špičkama před kolenama, tak budu v háji. Kámoš si tím dojebal koleno pouhým půlrokem dřepování (ale tam byly samozřejmě předpoklady). Někomu to vadit asi nemusí, ale já bych to už nepokoušel.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Reiben

PříspěvekZaslal: st leden 18, 2012 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V pondělí naprostý odpočinek. Včera jen tělocvik (skákání přeš švihadlo na čas, sed lehy na čas), jinak také volno.
Dnes posilka.

Posilka Pečky
Cizo full body
trénink 3

WARM UP
5 minut zahřátí (skákání panáků)
10 minut dynamický strečink

Trénink :

Mrtvý tah 8x3 - 80 kg (nadhmat, magnézko)
Shyby širokým nadhmatem 10x2
Benchpress 5x5 - 45 kg
Plank 4x60 sec.

TIME: 65 min.

COOL DOWN
skákání panáků
10 minut strečink

- mrtvola easy... síla jde nahoru
- shyby jsou bída, srab a neštovice...
- pro změnu jsem dal klasický bench, celkem pohoda
- plank OK
- na malé partie nebyla chuť a ani čas (chtěl jsem být dřív doma)

Pohodový trénink. Jen mě štve ten přechod z LA GYMu do sra*ek (domovská posilka). Ani pořádná osa na mrtvolu tady není a kotouče taky stojej za ho*no .
Si říkám, kéž bych někdy bydlel v Praze a mohl bych si chodit kam bych chtěl.
Zítra asi švihadlo.
8Shade

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 1:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reiben napsal:
o kolenech jsem nikde nic nečetl a i ve videiích (např. BROZKNOWS) normálně u dřepu propínají kolena, mě na tom nepřijde nic zvláštního.

Toto jsem se dočetl dneska v blogu z hypertrophy bootcampu:
citace:
Charles Poliquin talked about his breakthrough with knee rehab. His secret? Squatting balls to the heels = bulletproof knees. Note: this does not apply IF you’re currently injured.

Takže možná že na tom něco bude, že jsi ještě neměl problémy s kolenama a jezdíš ass to grass. Asi ale dost záleží na postavení nohou a celkově technice, kterou ten člověk od Poliquina ještě musí dostudovat nebo se jí naučit od tebe :D
magion

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 2:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

horsi je, ze vetsina lidi nedokaze drepnout tak hluboko, anz by se jim kulatil spodek zad, bo nejsou tak mobilni, a kurvi si u toho zada a kolena... pak je vazne lepsi drepovat na paralel...

k mobilite vysel nedavno peknej clanek http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/break_up_those_hips_and_fix_that_squat
Primitiv

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 2:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky jsem právě slyšel, že pro kolena je ATG lepší
8Shade

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 3:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Primitiv napsal:
Taky jsem právě slyšel, že pro kolena je ATG lepší

Já musim říct, že mě z korteho ass to grass ty kolena zlobily po čtvrtym tejdnu dost, ale je možný, že jsem to dělal technicky špatně.
Reiben

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 8:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

8shade: dřepy jsem jel 3x týdně ass to grass cca 2 měsíce a problémy s kolenama jsem neměl.

Nejdřív jsem myslel, že se na to vykašlu, ale nakonec jsem se k tomu dokopal. Místo švihadla jsem dal výjimečně burpees.

Domácí trénink kondice

WARM UP
5 minut zahřátí (skákání panáků, švihadlo)

Trénink :

7x10 burpees

pauzy 60 sec. mezi koly

COOL DOWN
10 minut strečink

Celkem kondička v hajzlu . Zítra posilka.
Loudy

PříspěvekZaslal: čt leden 19, 2012 8:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reiben napsal:
8shade: dřepy jsem jel 3x týdně ass to grass cca 2 měsíce a problémy s kolenama jsem neměl.

Na druhou stranu....jak dlouho cvičíš? Problémy s kloubama nemusíš pocítit hned, ale klidně až s odstupem času
Reiben

PříspěvekZaslal: pá leden 20, 2012 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Konečně pátek, těšil jsem se na něj celý týden. Jinak 1. pololetí školy je víceméně za mnou. Z ničeho nepropadám, takže pohoda jazz.
Trénink jsem si dal dneska doma, protože je zbytečně chodit kvůli tomu do posilky.

Doma
Cizo full body
trénink 4

WARM UP
5 minut zahřátí (skákání panáků)

Trénink :

Trh s JČ 6x3 (na každou ruku) - 20 kg
Přítahy s JČ 4x8 (na každou ruku) - 20 kg
Bulharský dřep 4x8 (na každou nohu) - 14 kg
Bicepsové zdvihy 4x8 - 13 kg JČ
Kliky na bradlech (se zaměřením na triceps) 5,5,4,4
Russian twist 4x15 (na každou stranu) - 5 kg medicinbal

TIME: 70 min.

COOL DOWN
skákání panáků
10 minut strečink

- trhy jsem dělal po dlouhé době, takže docela nezvyk. Poprosil bych o zhodnocení techniky.
- přítahy jč dám příště jako 3., protože teď to byl docela solidní nápor na spodní záda. Jinak OK.
- bulharský dřepy v pohodě, jenom na levačce mi dělala trochu problém stabilita. To se ještě poladí.
- bicák i tricák OK
- twisty docela záhul. Jsem při cvičení úplně cítil jak se mi obrací to jídlo v žaludku.

Dneska celkově dobrý trénink. Oproti posilce to má dost výhod. Jen mě štve to věčné přehazování kotoučů na jednoručkách.
Zítra zasloužené volno.

trhy (myslím, že poslední série)

Luster

PříspěvekZaslal: pá leden 20, 2012 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

celkem slusny, akorat par detailu.. nesleduj se tak v zrcadle nebo kam to koukas.. lepsi ji mit v neutralni pozici, pri tom vraceni cinky ja pouzivam jakoby obourucni swing, coz u vyssich vah dost ulehci, da se i jednorucni.. (ideal by bylo to hodit na zem), jinak neni na skodu vic zapojit nohy, ale to zalezi, jakou variantu chces jezdit
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá leden 20, 2012 8:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Škoda, že tam asi nemůžeš skákat, protože právě tím "poskočením" ten cvik získá jiný rozměr. Ale jinak si myslím, že fajn ;-), máš tam rezervy.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Reiben a jeho dlouhá cesta k síle a svalům Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 72, 73, 74  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: