|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Frozz.

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Prasopes.

|
Zaslal: pá únor 17, 2012 11:53 pm Předmět: |
|
|
Frozz. to znam ... uplne si vychutnavas mandarinku mesicek po mesicku a pak v tom poslednim mesicku je vzdycky 10 pecek :D _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: so únor 18, 2012 8:48 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: so únor 18, 2012 9:02 am Předmět: |
|
|
Tohle je prostě v prdeli. Na všechno jsou nějaký zkurvený normy nejzkurvenější EU, a takhle to dopadá. Vejce z Polska se prý dokonce musí zlikvidovat. Nakonec se kvůli pravidlům ani nenažereme! Tomuhle říkám plýtvání první třídy. No a co že je vejce menší? Ta slepice za to snad může?
Kurva tohle mě sere...
|
|
| nahoru |
|
 |
Merrao

|
Zaslal: so únor 18, 2012 9:08 am Předmět: |
|
|
Ne, aby si lidé začli té přírody vážit, když vidí, jak to trochu upadá (a týká se to i ovoce a zeleniny...)...oni ji ještě kopnou do prdele, s odpuštěním.
Za chvíli začnou prasata zabíjet a spalovat jenom protože mají krátký ocásek a malá kopýtka, takže vlastně jejich maso nedosahuje norem EU.
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: so únor 18, 2012 9:16 am Předmět: |
|
|
Co jsme si zvolili to máme =) Vlastně "jste"... mě bylo 12, takže já jen nadával, že tam nechci :D
Normálně mě EU stejně jen štve, ale ničím se mě to nedotýká... ale třeba tohle jo. Jediný, co můžu udělat, je zvolit populistu Macha a doufat, že s tím něco udělá :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so únor 18, 2012 9:39 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Tohle je prostě v prdeli. Na všechno jsou nějaký zkurvený normy nejzkurvenější EU, a takhle to dopadá. Vejce z Polska se prý dokonce musí zlikvidovat. Nakonec se kvůli pravidlům ani nenažereme! Tomuhle říkám plýtvání první třídy. No a co že je vejce menší? Ta slepice za to snad může?
Kurva tohle mě sere... |
Ehm. Ty asi nevíš moc o co tam jde. Ani Merreao.
Jde o to že EU nařídila že slepice budou mít víc místa v klecích. Dala na to státům asi 15 let aby se tomu nařízení přizpůsobily. Problém je v tom, že část států producenty přinutila aby klece zvětšili (a tím pádem vydaly peníze na nové klece a snížily zisk na m2), část ne.Vajíčka ze zemí které mají větší klece jsou nekonkurenceschopná, takže se stát snaží chránit naše producenty před těmi, kteří nařízení ignorovali.
Tenhle spor není o vajíčka, je to o čisté vymahatelnosti práva a rovných podmínkách v EU. Kdyby tady stát nezasáhl, čeští producenti by zkrachovali rychlostí nevídanou. Problém je jen a pouze na straně EU, která nedokáže prosadit rovné podmínky a nedokáže prosadit plnění zákonů a vyhlášek které vydá.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: so únor 18, 2012 10:31 am Předmět: |
|
|
Neměli jsme si v první řadě jako největší nýmandi nechat vnutit nějaký posraný normy.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
Prasopes.

|
Zaslal: so únor 18, 2012 11:23 am Předmět: |
|
|
spíš indie apod., čína už na tom začíná být jak evropa. _________________ Bolest je jen psychická záležitost.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: so únor 18, 2012 11:58 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Octopuss napsal: | Tohle je prostě v prdeli. Na všechno jsou nějaký zkurvený normy nejzkurvenější EU, a takhle to dopadá. Vejce z Polska se prý dokonce musí zlikvidovat. Nakonec se kvůli pravidlům ani nenažereme! Tomuhle říkám plýtvání první třídy. No a co že je vejce menší? Ta slepice za to snad může?
Kurva tohle mě sere... |
Ehm. Ty asi nevíš moc o co tam jde. Ani Merreao.
Jde o to že EU nařídila že slepice budou mít víc místa v klecích. Dala na to státům asi 15 let aby se tomu nařízení přizpůsobily. Problém je v tom, že část států producenty přinutila aby klece zvětšili (a tím pádem vydaly peníze na nové klece a snížily zisk na m2), část ne.Vajíčka ze zemí které mají větší klece jsou nekonkurenceschopná, takže se stát snaží chránit naše producenty před těmi, kteří nařízení ignorovali.
Tenhle spor není o vajíčka, je to o čisté vymahatelnosti práva a rovných podmínkách v EU. Kdyby tady stát nezasáhl, čeští producenti by zkrachovali rychlostí nevídanou. Problém je jen a pouze na straně EU, která nedokáže prosadit rovné podmínky a nedokáže prosadit plnění zákonů a vyhlášek které vydá. |
To je sice pěkný, ale co říkáš na tento komentář pod článkem?
| citace: | František Bartos, Rokycany
Sobota, 18.února 2012, 03:40:51 | Souhlasím | Nesouhlasím | +191
Zrovna na příkladu vajec je vidět, jak řetězce zneužívají své postavení a diktátem cen vytváří umělý nedostatek. V domažlicích je slepičárna, produkující vejce podle "pokynů" EU už cca 8 let, protožen třeba Kauf s ní nechtěl uzavřít smlouvu, prodává vejce do Německa a prý za 60 haléřů.
| _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so únor 18, 2012 12:19 pm Předmět: |
|
|
| Merrao napsal: | Tracey: Korunka, hm, to mi mohlo být okamžitě jasný:) Asi půjdu studovat stomatologii...
Naše rodina má zkušenosti se zubařem takové, že chce dávat na zadní zuby bílé plomby a máminýmu příteli to ani neřekl, a pak mu řekl jen "Tisíc, prosím!"
cipinek: Byl to zákrok, u kterého se používalo takového řezáku, který rovnou zatavuje, aby nekrvácela dáseň, a v hubě máš jako kdybys sežral spálenou pneumatiku. Odstraňovali mi kus zanícené dásně nad osmičkou.
Zubaři jsou fakt job, mi přijde...já mám navíc soukromníka. |
Kámoška která žije v Anglii už několik let, vždy když přijede do Čech, běží k zubaři a s radostí tu ty prachy vyplázne. Hádej proč
Navíč, zubaře bych skutečně dělat nechtěl. Opravovat někomu celý den zkažené zuby, ...
| madball napsal: |
To je sice pěkný, ale co říkáš na tento komentář pod článkem?
| citace: | František Bartos, Rokycany
Sobota, 18.února 2012, 03:40:51 | Souhlasím | Nesouhlasím | +191
Zrovna na příkladu vajec je vidět, jak řetězce zneužívají své postavení a diktátem cen vytváří umělý nedostatek. V domažlicích je slepičárna, produkující vejce podle "pokynů" EU už cca 8 let, protožen třeba Kauf s ní nechtěl uzavřít smlouvu, prodává vejce do Německa a prý za 60 haléřů.
| |
A myslíš že ta drůbežárna v Domažlicích nabízela stejné ceny jako ty které měly klece menší?
Kdyby prodávala za 60 halířů, tak bude prodávat pár měsíců než zkrachuje.
Vajíčka se hodně dovážela z Polska a Litvy jen díky tomu že byli levnější (v žádném případě ne díky podpoře státu, to by EU určitě zakázalo . V žádném případě by EU nesouhlasila třeba s tím aby polští zemědělci neplatili sociální a myslím že i zdravotní pojištění ... ), proto je tu nedostatek. Další věcí je, že se český drůbežáři nedokázali domluvit na společné třídírně a prakticky každá drůbežárna měla svou. To také ceny v Čechách zvedalo oproti cizině (ale tohle je info které ty vědět nemůžeš)
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: so únor 18, 2012 12:31 pm Předmět: |
|
|
| citace: | A myslíš že ta drůbežárna v Domažlicích nabízela stejné ceny jako ty které měly klece menší?
Kdyby prodávala za 60 halířů, tak bude prodávat pár měsíců než zkrachuje.
Vajíčka se hodně dovážela z Polska a Litvy jen díky tomu že byli levnější (v žádném případě ne díky podpoře státu, to by EU určitě zakázalo . V žádném případě by EU nesouhlasila třeba s tím aby polští zemědělci neplatili sociální a myslím že i zdravotní pojištění ... ), proto je tu nedostatek. Další věcí je, že se český drůbežáři nedokázali domluvit na společné třídírně a prakticky každá drůbežárna měla svou. To také ceny v Čechách zvedalo oproti cizině (ale tohle je info které ty vědět nemůžeš) |
Nevidím do toho, to je pravda, ale vlastně si napsal to stejný, co já, že řetězci nejde o zákazníka, ale o zisk, což je samotřejmě logický. Otázkou zůstavá, kdo má z prodeje větší zisk, jestli výrobce nebo distributor, kdo si to víc zaslouží a kdo jedná víc morálně. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so únor 18, 2012 2:57 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: |
Nevidím do toho, to je pravda, ale vlastně si napsal to stejný, co já, že řetězci nejde o zákazníka, ale o zisk, což je samotřejmě logický. Otázkou zůstavá, kdo má z prodeje větší zisk, jestli výrobce nebo distributor, kdo si to víc zaslouží a kdo jedná víc morálně. |
Zisk mají takový jaký si vyjednají. Ve svobodné ekonomice bez monopolu není tahle otázka na pořadu dne. Všimni si že náš trh už pár řetězců opustilo. Těžko kvůli tomu že si řekli že tu vydělávají nekřestanské peníze a že raději půjdou jinam kde budou jejich zisky spravedlivější
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|