Kvalita masa

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kvalita masa  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kvalita masa
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: čt duben 12, 2012 9:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To je ovšem hodnotnej příspěvek do diskuze...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
owar

PříspěvekZaslal: čt duben 12, 2012 9:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mates-daoc napsal:
pokud jseš z prahy a bydlíš někdy na jihu ( at to zase nemáš přes celou prahu ) tak si zajed k ondřejovu na ovčí a hovězí soukrome farmy je jich tam dost ,

to je kousek od jiloveho u prahy..tak to az tam zas nekdy pojedu na kafe, tak se v ondrejove stavim na flakotu.. :)
owar

PříspěvekZaslal: čt duben 12, 2012 9:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:

ale tak to potesi, kdyz ti takhle nekdo po ranu rekne, ze jsi nerudny prizivnik..
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: čt duben 12, 2012 9:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

owar napsal:
Octopuss napsal:

ale tak to potesi, kdyz ti takhle nekdo po ranu rekne, ze jsi nerudny prizivnik..

No jsem z toho upe w prdeli neasi, ten kaloň mi to nemálo nandal woe...
owar

PříspěvekZaslal: čt duben 12, 2012 9:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
owar napsal:
Octopuss napsal:

No jsem z toho upe w prdeli neasi, ten kaloň mi to nemálo nandal woe...

to je esperanto? nebo uz ti preskocilo?
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: čt duben 12, 2012 9:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz.

PříspěvekZaslal: čt duben 12, 2012 10:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ví někdo o nějaké farmě, kde se dá koupit hovězí za přijatelné ceny?

Lokalita sever čech, tzn. Ústí nad Labem, Teplice, Litomeřice, Česká Lípa, Most...

Díky.
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: čt duben 12, 2012 10:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

owar napsal:
Mates-daoc napsal:
pokud jseš z prahy a bydlíš někdy na jihu ( at to zase nemáš přes celou prahu ) tak si zajed k ondřejovu na ovčí a hovězí soukrome farmy je jich tam dost ,

to je kousek od jiloveho u prahy..tak to az tam zas nekdy pojedu na kafe, tak se v ondrejove stavim na flakotu.. :)

pak jen napiš ukažu ti kde to je , je jich tam více , a neudělaš chybu jak se kolem babic , skalice zeptaš na jehněčí ,
ygg

PříspěvekZaslal: čt duben 12, 2012 11:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
V tom případě je moje žena asi geniální kuchař, že z neuzrálýho masa, který zkurví mrazením, dokáže udělat šťavnatej a měkkej steak

V tom případě jí je doma škoda ..... protože tohle nesvede ani Paulus se Štiftem, a veškerá pravidla špičkové gastronomie jsou popřena:-))). Jinak už bez legrace, jde vždy o to, s čím se co srovnává, a jaké má člověk nároky. Nikdo netvrdí, že se například ze zmraženého masa nedá udělat slušné a chutné jídlo. Ale pokud to má být opravdu prvotřídní, tak jsou holt věci, přes který vlak nejede.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: čt duben 12, 2012 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jinak: CO se zmražením s masem stane, co se v něm nevratně změní, že ho to údajně poškodí? Mě to fakt zajímá, protože prozatím jsem nezpozoroval rozdíl ať to bylo zadní nebo roštěnka, a příprava taková nebo maková.
Lunreal

PříspěvekZaslal: čt duben 12, 2012 2:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.restaurace-menu.cz/magazin/gastroporadna/gastroporadna-tema-mrazeni-masa/
Mablung

PříspěvekZaslal: čt duben 12, 2012 5:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lunreal napsal:
http://www.restaurace-menu.cz/magazin/gastroporadna/gastroporadna-tema-mrazeni-masa/

Přidám kapku fyziky. Zmrazením se stává z vody led. Led má menší hustotu než voda, tudíž se při zmrazení roztahuje. Buňka je převážně z vody, tudíž při zmrazení popraskají buněčné stěny a z kdysi pevné struktury se stane bláto.
ygg

PříspěvekZaslal: čt duben 12, 2012 5:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
Tak jinak: CO se zmražením s masem stane, co se v něm nevratně změní, že ho to údajně poškodí? Mě to fakt zajímá, protože prozatím jsem nezpozoroval rozdíl ať to bylo zadní nebo roštěnka, a příprava taková nebo maková .

Tak snad nemůžeš srovnávat například steak na grilu udělanej medium nebo rare, kde je prvotřídní kvalita masa naprosto zásadní, a ve srovnání s vyzrálým nemraženým masem to mražením skutečně pošleš kvalitativně dolů.......s dušením, kde už samotná podstata té úpravy tu strukturu masa změní. V tom druhém je samozřejmě předchozí zmrazení mnohem menší problém, pokud je vůbec nějaký, protože i já věřím, že po hodině v papiňáku je fakt jedno, zda to zadní hovězí bylo předtím chlazené nebo zamražené.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: čt duben 12, 2012 6:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já snad kvůli tobě provedu test - teda až vymyslíme kde nám to maso bude zrát.
ygg

PříspěvekZaslal: čt duben 12, 2012 8:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proč kvůli mně? Kvůli sobě snad. Prostě jdi někam do prvotřídní restaurace na steak a zhodnoť to, jestli je to stejné, jako když to doma vyndáš z mrazáku. Buď zjistíš že ne, a pak sis rozšířil obzory:-))), nebo budeš mít furt dojem, že to je od milované manželky z mrazáku nejlepší, a pak si ji hýčkej a buď rád, že ušetříš:-).

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kvalita masa Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: