|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 9:14 am Předmět: |
|
|
To je ovšem hodnotnej příspěvek do diskuze...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
owar

|
Zaslal: čt duben 12, 2012 9:19 am Předmět: |
|
|
| Mates-daoc napsal: | | pokud jseš z prahy a bydlíš někdy na jihu ( at to zase nemáš přes celou prahu ) tak si zajed k ondřejovu na ovčí a hovězí soukrome farmy je jich tam dost , |
to je kousek od jiloveho u prahy..tak to az tam zas nekdy pojedu na kafe, tak se v ondrejove stavim na flakotu.. :) _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 9:22 am Předmět: |
|
|
| owar napsal: | | Octopuss napsal: | | To je ovšem hodnotnej příspěvek do diskuze... |
ale tak to potesi, kdyz ti takhle nekdo po ranu rekne, ze jsi nerudny prizivnik.. |
No jsem z toho upe w prdeli neasi, ten kaloň mi to nemálo nandal woe...
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 9:26 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: čt duben 12, 2012 10:00 am Předmět: |
|
|
Ví někdo o nějaké farmě, kde se dá koupit hovězí za přijatelné ceny?
Lokalita sever čech, tzn. Ústí nad Labem, Teplice, Litomeřice, Česká Lípa, Most...
Díky. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Mates-daoc

|
Zaslal: čt duben 12, 2012 10:45 am Předmět: |
|
|
| owar napsal: | | Mates-daoc napsal: | | pokud jseš z prahy a bydlíš někdy na jihu ( at to zase nemáš přes celou prahu ) tak si zajed k ondřejovu na ovčí a hovězí soukrome farmy je jich tam dost , |
to je kousek od jiloveho u prahy..tak to az tam zas nekdy pojedu na kafe, tak se v ondrejove stavim na flakotu.. :) |
pak jen napiš ukažu ti kde to je , je jich tam více , a neudělaš chybu jak se kolem babic , skalice zeptaš na jehněčí ,
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 11:24 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | V tom případě je moje žena asi geniální kuchař, že z neuzrálýho masa, který zkurví mrazením, dokáže udělat šťavnatej a měkkej steak |
V tom případě jí je doma škoda ..... protože tohle nesvede ani Paulus se Štiftem, a veškerá pravidla špičkové gastronomie jsou popřena:-))). Jinak už bez legrace, jde vždy o to, s čím se co srovnává, a jaké má člověk nároky. Nikdo netvrdí, že se například ze zmraženého masa nedá udělat slušné a chutné jídlo. Ale pokud to má být opravdu prvotřídní, tak jsou holt věci, přes který vlak nejede. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 2:27 pm Předmět: |
|
|
Tak jinak: CO se zmražením s masem stane, co se v něm nevratně změní, že ho to údajně poškodí? Mě to fakt zajímá, protože prozatím jsem nezpozoroval rozdíl ať to bylo zadní nebo roštěnka, a příprava taková nebo maková.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: čt duben 12, 2012 2:31 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 5:06 pm Předmět: |
|
|
| Lunreal napsal: | | http://www.restaurace-menu.cz/magazin/gastroporadna/gastroporadna-tema-mrazeni-masa/ |
Přidám kapku fyziky. Zmrazením se stává z vody led. Led má menší hustotu než voda, tudíž se při zmrazení roztahuje. Buňka je převážně z vody, tudíž při zmrazení popraskají buněčné stěny a z kdysi pevné struktury se stane bláto.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 5:33 pm Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | | Tak jinak: CO se zmražením s masem stane, co se v něm nevratně změní, že ho to údajně poškodí? Mě to fakt zajímá, protože prozatím jsem nezpozoroval rozdíl ať to bylo zadní nebo roštěnka, a příprava taková nebo maková . |
Tak snad nemůžeš srovnávat například steak na grilu udělanej medium nebo rare, kde je prvotřídní kvalita masa naprosto zásadní, a ve srovnání s vyzrálým nemraženým masem to mražením skutečně pošleš kvalitativně dolů.......s dušením, kde už samotná podstata té úpravy tu strukturu masa změní. V tom druhém je samozřejmě předchozí zmrazení mnohem menší problém, pokud je vůbec nějaký, protože i já věřím, že po hodině v papiňáku je fakt jedno, zda to zadní hovězí bylo předtím chlazené nebo zamražené. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 6:23 pm Předmět: |
|
|
Já snad kvůli tobě provedu test - teda až vymyslíme kde nám to maso bude zrát.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt duben 12, 2012 8:18 pm Předmět: |
|
|
Proč kvůli mně? Kvůli sobě snad. Prostě jdi někam do prvotřídní restaurace na steak a zhodnoť to, jestli je to stejné, jako když to doma vyndáš z mrazáku. Buď zjistíš že ne, a pak sis rozšířil obzory:-))), nebo budeš mít furt dojem, že to je od milované manželky z mrazáku nejlepší, a pak si ji hýčkej a buď rád, že ušetříš:-). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|