anet: full body + rotoped/kolo

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - anet: full body + rotoped/kolo  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> anet: full body + rotoped/kolo
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
anet01

PříspěvekZaslal: pá červen 08, 2012 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To jídlo se snažím nějakým způsobem dodržovat 4.den, takže je brzo hodnotit váhu.. Myslím, že toho málo není, hlavně proto, že ted v podstatě celý dny nemám kromě toho rotopedu nebo fitka žádnej pohyb, celý dny sedim/ležím a snažím se učit.. Za 10 dní mě čekají státnice, tak pak bude víc času, jak na pohyb, tak na přípravu jídla.. I když ta večeře by mohla být asi lepší, ale hlad ani chuť na něco většího nemám...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Arnie_one

PříspěvekZaslal: pá červen 08, 2012 8:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono nejde o hlad, ale poradne telu ukazat, ze se nemusi bat, protoze jidlo dostane. Je to sice silene, ale kdyz telu ukazes, ze ma spoustu jidla (v pravidelnem casovem horizontu), nebude si tvorit zasoby, nasledne tvuj metabolismus to vezme v potaz a zacne se zbavovat toho spatneho a zit z toho co mu 5x-6x denne predhodis. U me to tak funguje (asi ne jen u me)
Hlavne vydrz a nepoves to za mesic na hřebík
anet01

PříspěvekZaslal: so červen 09, 2012 8:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

SO 9/6/2012

Jídlo:

SN (07.45): 40 g ovesné vločky, 150 ml mléka; 72 g banán

SV (10.00) 50 g eidam; 22 g racio rýžové; 15 g active křehké plátky

11.10 - 12.30 fitko

smažený květák 50 g

OB (13.30) 120 g krůtí prsa; 60 g rýže, zelenina

SV (16.00) 100 g cottage; 15 g active křehké plátky

VE (19.00) 100 g krůtí prsa; 40 g rýže

5923 KJ; B: 108 g; S: 170 g; T: 32,3 g

Trenink:

chůze/běh na pásu: 4 minuty

hyperextenze: 4x12 opak.

legpress: 16x40 kg; 12x50 kg; 12x55 kg; 12x60kg

bench: 8x osa; 8x osa; 7x osa; 6x osa

tlaky na ramena: 4x12x5 kg

triceps: 12x5 kg; 12x 6 kg; 12x6 kg; 12x7 kg

rozpažky na stroji: 4x12x15 kg

zakopávání (každá noha zvlášť): 15x17,5 kg; 15x 20 kg; 12x20 kg; 12x20 kg

přinožování: 3x20x25 kg; 1x15x30 kg

metronomy: 3x20 opak.

sed-lehy na šikmé lavici: 15,12,12 opak.

cross: 15 minut
anet01

PříspěvekZaslal: ne červen 10, 2012 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

NE 10/6/2012

Jídlo:

SN (8.00): 40 g ovesné vločky, 100 ml mléko, 28 g banán
SV (11.00): 48 g tuňáka, 18 g apetito; 30 g eidam, 30 g racio rýžové, rajče
OB (14.00): 100 g krůtí prsa; 60 g rýže; rajče
SV (16.30): 100 g cottage; 40 g racio rýžové
VE (19.00): 50 g krůtí prsa; 40 g rýže, rajče

5316 KJ; B: 95 g; S: 167 g; T: 23 g

Dnes je toho jídla míň, není to záměr. Nějak nebyla chuť ..

Trenink:

po 10 dnech volno ... mělo být kolo, ale kvuli počasí odloženo ..
anet01

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 2:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PO 11/6/2012

Jídlo:

40g ovesné vločky, 120 ml mléka; 38 g banán

150 g těstoviny; 250 g odtučněný tvaroh; 5 g vanilkový cukr; 10 g moučkový cukr - rozděleno do 3 porcí

150 g krůtí prsa; 150 g bramborové kaše (chtěla jsem si k tomu dát jen rýžový racia, ale je mi líto toho jídla, co se doma vaří, a pak vyhazuje, protože to já nejím ); 200 g rajčata, 10 g olivový olej

6158 KJ; B: 97,7 g; S: 213 g; T: 25 g

Trenink:

rotoped: 54 minut; 860 cal

Zhodnocení:

Po týdnu dodržování jídelníčku - váha: 63,1 kg
Dnes jsem si byla koupit šaty ke státnicím. Asi před měsícem jsem si je zkoušela ve velikosti 36, dnes divně odstávaly, tak jsem zkusila vel. 34 obleču je ... Důkaz, že to není jen o kilech... Hlavně teď těch 8 dní nesmím polevit
Jen teda nevím jakou velikost bych nosila, kdybych měla 50 kilo

Naposledy upravil anet01 dne ne červen 17, 2012 6:59 am, celkově upraveno 3 krát
Arnie_one

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anet, po tydnu a dve velikosti dolu :) no hlavne, ze to jde, uvidime za mesic.

50kg je realnych dle vysky, tot muj odhad. Vel 34-36 ma moje zena co kupuje jen na detskym (178/58)

Maš pravdu o kilech to neni, rozhoduje postava, ne vaha.
anet01

PříspěvekZaslal: po červen 11, 2012 5:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Arnie: díky, že mi fandíš, ale zase buďme realisti z 36 na 34 je to jedna velikost..nic mezi tím není :-P .. a není to za týden, ale předtím jsem je zkoušela víc jak před měsícem...

Docela by mě zajímal váš názor na tepovou frekvenci . Na rotopedu mívám zhruba 150-160. Přitom všude čtu a slyším, že pro spalování tuku je optimální 55-65% z (220-věk).. což by u mě vycházelo jenom na 110-130 tepů za minutu... Mám se snažit zvolnit? Nebo to neřešit? Díky za názory ...
Reichenberk

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2012 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V tomto případě musíš intenzitu samozřejmě zcela logicky zvýšit. A změnit charakter zátěže.
anet01

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2012 12:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk: I když se bojím, že zase dojdeš s nějakou jinou definicí intenzity, než jak ji chápu já, budu opět odporovat.

Čím větší intenzita, tím větší TF. Proto plánuju intenzitu snížit, tak abych měla TF kolem 130.. ale zato zkusím jet celých 60 minut.

Proč tobě přijde "samozřejmě zcela logické" intenzitu zvýšit nechápu...
anet01

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2012 5:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ÚT 12/6/2012

Jídlo:

SN: 40 g ovesné kaše, 200 ml mléka, 56 g banán

SV: 40 g eidam (30%); 26 g racio rýžové; 96 g kedlubna

postupně na oběd a 2 odpolední svačinky: 3 malé talíře těstovinového salátu (testoviny; tuňák; rajčata; okurek; kukuřice; balkánský sýr; eidam; jogurtový dresink) .. neváženo

VE: kuřecí prsa, 1/2 topinky; salát

Dnes to jídlo bylo takové volnější, poslední porce krůtích prs mi po vytažení z lednice už nějak nevoněla, takže improvizace ...

Trenink:

Rotoped: 75 minut (1180 cal)

Počítání TF prozatím vzdávám...Prvních 20 minut jsem se snažila jet volněji a v 5ti minutových intervalech si tepy spočítat, ale nebavilo mě to.. jak to počítání, tak celkově jízda:D Možná kdybych si časem pořídila tepoměr. Zatím tomu nechám volný průběh a budu jezdit dle pocitu..

Z časových důvodů až do 20.6. vynechám fitko a budu dávat jen ten rotoped doma..
Reichenberk

PříspěvekZaslal: út červen 12, 2012 7:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

anet01 napsal:
Reichenberk: I když se bojím, že zase dojdeš s nějakou jinou definicí intenzity, než jak ji chápu já, budu opět odporovat.

Čím větší intenzita, tím větší TF. Proto plánuju intenzitu snížit, tak abych měla TF kolem 130.. ale zato zkusím jet celých 60 minut.

Proč tobě přijde "samozřejmě zcela logické" intenzitu zvýšit nechápu...

No vidíš, já zas nechápu proč máš na kilo tělesné hmoty přes dva gramy bílkovin.
Problém je v tom že ti chybí znalost základů metabolických procesů. Krátký trénink na 50 minut není v pásmu efektivního tukového metabolismu. Měl by to to být zátěžový trénink s jiným efektem a proto musí být intenzita co nejvyšší a ideálně intervalového typu - s nárazy do VO2MAX hranice. Potřebuješ zvýšit laktátové prahy - to je jediná efektivní cesta. A pak budeš spalovat - bez hladovky.
aikonny

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 6:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Není třeba zacházet až tak do detailů a používat tu odborných výrazů, když se jedná o začátečníka.
Každý jsme svým způsobem originál a je třeba poznat nejdřív sám sebe. Na někoho působí to, na jiného tamto, ....
Dle mě je potřeba udělat trocha pořádek v jídle, na jednu stranu toho je málo, na druhou stranu nic moc kvalita (topinka na večeři, smažený květák, jogurt na večeři, ...). S tímhle bych metabolismus moc nenakopla.
Nevím, jak moc si jdeš za cílem tvrdě, ale já bych ve svém případě nahradila veškeré přílohy u večeře jen zeleninou, žádná rýže, a těstoviny bych dala max. občas na oběd.

K údajům na displeji rotopedu nebo pásu; ty bych nebrala nijak vážně. S určitou zátěží a frekvencí to háže podle nějaké řady údaje, které nijak nezohledňují Tvé proporce.
Pro spalování se mi osvědčilo držet si tepovou frekvenci (přes hrudní pás) v rozmezí 130-140 po dobu cca 20 min (po tréninku), příp. min. 30 min, pokud se jednalo jen o samotnou fyzickou zátěž, a po nějaké době střídání vysoké a nízké frekvence (ale to už bylo spíše na fyzičku).
Merrao

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 6:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No, ...s těmi přílohami to není úplně nejhorší nápad, ovšem dostatek komplexních sacharidů musíš mít, tzn. na oběd těstoviny, jinak si ponechej vločky.

Soustřeď se ve stravě hlavně na čisté potraviny, co nejméně zpracované (což doteď vlastně nějak tak děláš)...
A Reich psal, že máš moc bílkovin. Máš. Ale sama obča vím, že když si na tu stravu zvykneš, je to pak horší.

Když jsem doporučovala mámě stravu, řekla jsem jí, ať se drží zásady kulatých čísel"...tzn. 50g přílohy za surova, 50g sýr,...100g zeleniny/ovoce ke každému jídlu, 150g jogurt, atd... (s vysookalorickými věcmi už jsem to brala jinak)...5ks něčeho..atd.
Je to sice "hloupé" na jednu stranu, ale aspoň měla přehled a dohromady toho mco nesnědla. Nesportuje.
anet01

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 6:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky všem za rady a názory, jsem ráda, že to někdo čte a vyjádří se, proto si to sem taky zapisuju.

Zajímal by mě ten ideální jídelníček, kde by toho jídla nebylo na jednu stranu málo (jak píše Aikony nebo Merrao), zároveň tam bylo míň jak 2g bílkovin na kg cílové hmotnosti, jak radí Reichenberk (to teda splňuju, většinou je to 1,7-1,9 g bílkovin na cílových 55 kg).. A k tomu všemu na večeři bych už nejedla přílohu.. V čem ty KJ mám teda přijímat ?? Myslím, že bych neměla jít pod těch 6000 KJ ani v dietě, což poslední dobou ne vždy dodržuju.

Přibližovat k cíli se samozřejmě chci, co nejefektivněji, zároveň to dělám "jen" pro sebe, za ty 3 měsíce jsem si stanovila shodit 8 kg.. Když toho nedosáhnu za 3, ale za 4 nebo 5 měsíců, tak se nic nestane:) Jedna růžička smaženýho květáku po fitku, abych měla energii na vaření a neměla tak dlouhou pauzu mezi jídly, nebo 1/2 topinky, když to není každý den, mi nepřijde jako takový hřích, kvuli kterýmu bych to hubnutí nějak ohrozila:) Nejíst přílohu k večeři mi taky nepřijde správné. (Nedávno v pořadu "Jste to co jíte" opakovali asi 4x, že příloha k večeři patří! :D;) )
aikonny

PříspěvekZaslal: st červen 13, 2012 6:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Není příloha jako příloha...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - anet: full body + rotoped/kolo Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: