|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
jirdano

|
Zaslal: so říjen 27, 2012 2:45 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem včera poprvé ochutnal arašídové máslo. Narazil jsem v Tescu na C&M (340g/66Kč). Řek jsem si, že si trochu ochutnám na lžičku..no blackout a když jsem se probral tak byla celá pixla pryč  Tak jsem se dneska vypravil pro další..v Kaufu neměli tak zas pro to drahý do Tesca. Zkrátka mám novou závislost.. _________________ Do you even lift?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Morwinyon
|
Zaslal: so říjen 27, 2012 3:25 pm Předmět: |
|
|
včera jsme se ženou dělali domácí másla... naprosto jednoduché a rychle...
250g oříšků ( podle druhu másla)
1 čajová lžička kokosového tuku
postup: oříšky mírně orpažíme v troubě na plechu, hodíme do misky, přidíme lžičku kokosového tuku a rozmixujeme mixérem ( takovým tím s nožem! )...mixijeme dokud směs nevytvoří tekutou formu...dochucení dle libosti ( sůl, kakao, chilli :-D )
výsledek uxusní a cena se rovná cenně oříšků ( kokosový tuk nezapočítávám, 250g pixla ho stojí v biokrámku asi 200kč, ale vystačí na X kilo másla)
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: so říjen 27, 2012 3:46 pm Předmět: |
|
|
Morwinyon: ja podobne delal mandlovy maslo, akorat sem mel problem, ze se mi to nikdy nepodarilo vymixovat uplne do hladka.. nejspis to bylo slabym mixerem, protoze casu sem u toho stravil fakt dost, jinak chutove to bylo super _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: so říjen 27, 2012 3:56 pm Předmět: |
|
|
Tak to mi se zas burakove povedlo udelat, ale mandlove ani nahodou, furt z toho byla takova divna mouka, takze to orestovani tomu teda pomuze jo? Mixer si prave myslim, ze mame az moc dobry, ale to mandlove jsem tam nakonec mel i nekolik minut na plno a furt nic.
|
|
| nahoru |
|
 |
Morwinyon
|
Zaslal: so říjen 27, 2012 4:37 pm Předmět: |
|
|
my jsme s tím neměli problém, ještě to chci zkusit bez toho kokosového tuku ( né že bych ho tam nechtěl přidávat, ba naopak, je perfektně to dochutí) ale zajímá mě, zda se to spojí i bez něj ;-) opražil jsi je?
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: so říjen 27, 2012 4:45 pm Předmět: |
|
|
Prave ze ne, jen jsem nasypal loupane mandle do mixeru, postupne rozmixoval co nejvic to slo a pak jsem zacal postupne prilivat olivovy olej, ale at ho tam bylo kolik chtelo tak to chytnout nechtelo.
U arasidu to prave nebyl zadny problem a povedle se tak jak ma.
|
|
| nahoru |
|
 |
Morwinyon
|
Zaslal: so říjen 27, 2012 4:52 pm Předmět: |
|
|
| Seva98 napsal: | | Tak to mi se zas burakove povedlo udelat, ale mandlove ani nahodou, furt z toho byla takova divna mouka, takze to orestovani tomu teda pomuze jo? Mixer si prave myslim, ze mame az moc dobry, ale to mandlove jsem tam nakonec mel i nekolik minut na plno a furt nic. |
nevím, snad ano, jako nám se z toho taky nejdřív vytvořila mouka, ale po delším mixování se to spojilo a je z toho parádní kašička ;-) ale třeba to bude i tím tukem, kdo ví
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: so říjen 27, 2012 4:56 pm Předmět: |
|
|
Ok, koupim kokosovy (uz jen kvuli chuti), oprazim nejake orisky a otestuju :-), asi jsem to mel tehdy asi nechat jeste chvili mixovat
|
|
| nahoru |
|
 |
Morwinyon
|
Zaslal: so říjen 27, 2012 4:59 pm Předmět: |
|
|
nejspíš jo, páč já když jsme viděl tu mouku co se z toho původně utvořila, říkal jsem si že z toho nemůže být nikdy tekuté máslo :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
e-pod

|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne říjen 28, 2012 6:18 pm Předmět: |
|
|
| e-pod napsal: | Pořád mi nejde do hlavy, proč to mají někteří kulturisti jako část "post-workout mealu" společně s cottagem atd... (O dobré stravitelnosti bílkovin v arašídech vím, ale co ty tuky? |
kdo třeba?
|
|
| nahoru |
|
 |
e-pod

|
Zaslal: ne říjen 28, 2012 6:26 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | e-pod napsal: | Pořád mi nejde do hlavy, proč to mají někteří kulturisti jako část "post-workout mealu" společně s cottagem atd... (O dobré stravitelnosti bílkovin v arašídech vím, ale co ty tuky? |
kdo třeba? |
Dával to na svou oficiální stránku Lazar Angelov (není to teda kulturista, ale Fitness model).
Už je to pár měsíců zpět, co jsem to viděl, ale strašně mě to zarazilo a až teď sem si na to vzpomněl.
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne říjen 28, 2012 6:55 pm Předmět: |
|
|
Aha. A někdo známej? Psal jsi o kulturistech.
|
|
| nahoru |
|
 |
e-pod

|
Zaslal: ne říjen 28, 2012 7:08 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | Aha. A někdo známej? Psal jsi o kulturistech. |
Netuším, já se špatně vyjádřil, četl jsem to jenom u toho Lazara, ale teď sem se díval do diskuzí a je na toto téma poměrně hodně topiců... (na Livestrong atd..)
|
|
| nahoru |
|
 |
JoanL

|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|