daymoon - Letní příprava

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 46, 47, 48  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - daymoon - Letní příprava  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> daymoon - Letní příprava
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marky V.

PříspěvekZaslal: st listopad 07, 2012 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máš nějak vymyšlené to cyklování podle Wendlera ve smyslu jak to nakombinovat s CF?
Já začal Wendlera tenhle týden a vymyslel jsem to tak, že jedu kombinaci Wendler + CF, což dělá 4-5 tréninků týdně. Tak to bude ty tři pracovní týdny. Ten čtvrtý týden bude deload, přičemž odjedu jen toho deload Wendlera a místo CF dám po tom lehkým Wendlerovo cviku jen nějaký velmi lehký výklus a od CF si dám oddych. Pokud se to osvědčí, tak by to tak šlo točit dlouhodobě. Samozřejmě si hraju s myšlenkou tam i ten lehký týden vrazit nějaký lehký CF, ale zkusím se držet na uzdě a spíš odpočívat. Tak uvidím.
Ptám se tě, protože vím, že máš dost načteno. Dík.
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: st listopad 07, 2012 6:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já uvažuju takhle. Vycházím z předpokladu a ze své zkušenosti, že se nejde věnovat všemu najednou a zlepšovat se ve všem současně. V jednom se zlepším ale ve druhém ne nebo dokonce zhorším, ale to je cena za pokrok. Nejsem naivní a i když všude crossfiťáci píšou, že se zlepšují všude, protože cvičí všechno, tomu já nevěřím a asi jsem na to už starej, takže možná mladším to funguje. I log jsem přejmenoval na zimní přípravu, protože tomu crossfit už neříkám a přes zimu říkat nebudu. Potřebuju nabrat nějaký čistý maso a sílu a na jaře to začnu zase tesat pomocí tréninků venku a CF blbin. Wendlera mám tak, že 2x týdně dávám nějaký kondiční WOD, abych úplně nezlenivěl a každý den mám takovou crossfit rozcvičku v rychlém stylu.
Crossfiťáci hodně často dávájí main lift Wendler stylem a k tomu WODy, ale to se mi nějak nelíbí, protože v tom je ten ideál zlepšovat se ve všem a to nejde. To už mi smrdí začátečnickým přístupem v kulturistice, kdy každý mladý kluk hledá svatý grál tréninku. Takže já budu držet tenhle main lift + assistance work přístup kam až to půjde.
Vím, že ty máš taky nacvičeno a v lecčems máš taky ne úplně idealistický přístup a proto myslím, že mi úplně rozumíš.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Marky V.

PříspěvekZaslal: st listopad 07, 2012 7:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasný. Dík za odpověď. Nacvičeno mám a to tak, že mě mrzí, že na CF soutěžích je věková hranice veteránů 45 let a ne 40, jinak bych si příští rok ve veteránech zasoutěžil.
Zpět k tomu cyklování: nějak nemůžu pochopit či spíše odsouhlasit cyklování podle Wendlera jak to dělají crossfitteři, kdy crossfitter dodržuje Wendlerův rozpis a k tomu drtí CF. Mít deload u hlavních cviků a jinak dál potit krev u CF cviků je podle mě nesmysl, to pak není žádný deload. Zkusím to, jak jsem napsal výše. Další možností by bylo deload pojmout podobně jako to má DeFranco v Built like a badass.
To cyklování přípravy je u CF prostě slabina a crossfitteři se mají ještě co učit od vzpěračů a atletů.
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: st listopad 07, 2012 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marky V. napsal:
To cyklování přípravy je u CF prostě slabina a crossfitteři se mají ještě co učit od vzpěračů a atletů.
Nedávno jsem se o tom bavil s Martinem Štepánkem, což je podle mě náš nejlepší crossfiter a on mi řekl v podstatě to, co si myslíme i my dva. Pokud chci dát důraz na něco, je třeba ubrat jinde, nedá se to drtit pořád a hlavně jak říkáš ty, dokázat udělat deload. Není problém cvičit každý den, ale nemůže to být každý den na 100%, jinak to skončí dřív, než to pořádně začne.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá listopad 09, 2012 5:27 pm    Předmět: Re: daymoon - CrossFit & Renegade diet Odpovědět s citátem

Tréninkový den:956 - 9.11.2012

Warm-up
foam roller + ROM
3 kola:
shyb 10x
dřep 10x
klik 10x
sed-leh 10x
superman 10x

Wendler 5/3/1
mrtvý tah 5x115kg, 3x131kg, 10x146kg
good morning 4x10x34kg
přítahy v předklonu s VČ 4x10x61kg
rumunský dřep na gymballu 4x12

Cool down
X2 Ab ripper

Dobrý trénink. V rozpisu bylo u poslední série mrtvého tahu 1 nebo více opakování, v plánu bylo 5 a padlo jich 10. Trochu problém, že nemám co přidávat, ale nějak to vymyslím. Zbytek tréninku maličko lehčeji, protože mě čekají tři dny tréninku za sebou.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
madball

PříspěvekZaslal: pá listopad 09, 2012 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Silový zlepšování pěkný, to pak člověk začne i přemýšlet o tom, že by 5/3/1 wendelra zkusil. :)
Nebylo by nejjednodušší nějaký to závaží sehnat/dokoupit nebo jak chceš improvizovat? To by možná mohlo být i celkem zajímavý? :))
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
secret78

PříspěvekZaslal: pá listopad 09, 2012 9:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Marky V. napsal:
Nedávno jsem se o tom bavil s Martinem Štepánkem, což je podle mě náš nejlepší crossfiter a on mi řekl v podstatě to, co si myslíme i my dva. Pokud chci dát důraz na něco, je třeba ubrat jinde, nedá se to drtit pořád a hlavně jak říkáš ty, dokázat udělat deload. Není problém cvičit každý den, ale nemůže to být každý den na 100%, jinak to skončí dřív, než to pořádně začne.

Ja som im to tiež vysvetľoval :)
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: so listopad 10, 2012 7:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Silový zlepšování pěkný, to pak člověk začne i přemýšlet o tom, že by 5/3/1 wendelra zkusil. :)
Nebylo by nejjednodušší nějaký to závaží sehnat/dokoupit nebo jak chceš improvizovat? To by možná mohlo být i celkem zajímavý? :))
Ono to je hlavně o tom, že jsem tohle začal z čisté vody a ustanovená maxima jednoduše nebyla maxima skutečná. Tudíž se jim teď jen přibližuju. A s tím závažím to bude tak, jak říkáš, ta první varianta :-)

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
madball

PříspěvekZaslal: so listopad 10, 2012 8:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak, co jsem si četl 5/3/1, tak by se mělo vycházet z 90% maxima, takže to máš vlastně možná i přesně. :)
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: so listopad 10, 2012 10:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Možná jo :-)

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: so listopad 10, 2012 3:49 pm    Předmět: Re: daymoon - CrossFit & Renegade diet Odpovědět s citátem

Tréninkový den:957 - 5.11.2012

Warm-up
foam roller + ROM
3 kola:
shyb 10x
dřep 10x
klik 10x
sed-leh 10x
superman 10x

Wendler 5/3/1
supersérie: power clean 5x70kg, 3x80kg, 3x90kg + shyby 5,5,10
floor press s VČ 10x65kg, 10x74kg, 10x83kg, 10x74kg, 10x65kg
TRX přítahy vleže 5x12
TRX tricepsové extenze 33,25,25,17x
SDHP 3x15x25kg

Conditioning
5 kol:
knees to bar 10x
TRX push-ups 10x
L-pull-ups 10x

Dnes to bylo nějaké unavené, ale spíš si myslím, že za to mohla hlava. Měl jsem velký respekt před těmi nejtěžšími power cleany. Není to špatný, doufal jsem, že bude tak o dva víc, ale nešlo to. Čtvrté opakování šlo zase jen na prsa. Zbytek tréninku dobrý, kondice už byla silou vůle.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

Naposledy upravil daymoon dne so listopad 10, 2012 4:20 pm, celkově upraveno 1 krát
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: so listopad 10, 2012 4:15 pm    Předmět: Re: daymoon - CrossFit & Renegade diet Odpovědět s citátem

90kg je PR, ne?
Spolu s Majestym a Houmím máš teď nejlepší log na foru, skvělej progress!

Kdypak se svěříš s aktuálkou zas?:-P
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: so listopad 10, 2012 4:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máš vlastně pravdu, tolik jsem nikdy nedal :-) Díky, ti druzí dva pánové jsou ale poněkud dále než já. Jo a zapomněl jsi na drapera, ten frčí hodně dopředu.

O aktuálce jsem ani neuvažoval, ale můžu se nechat někdy cvaknout, ať to není zrcadlovka.

P.S.: můj vzor v progresu by mohl být Sloty, tomu to jede neskutečně.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: po listopad 12, 2012 4:55 pm    Předmět: Re: daymoon - CrossFit & Renegade diet Odpovědět s citátem

Tréninkový den:958 - 12.11.2012

Warm-up
foam roller + ROM
3 kola:
shyb 10x
dřep 10x
klik 10x
sed-leh 10x
superman 10x

Wendler 5/3/1
zadní dřep 5x91kg, 3x103kg, 0x115kg, 10x106kg
goblet dřep s KB 4x10
GHR na gymbalu 30x, 25x, 30x, 25x
TRX pistole 4xMAX

Cool down
X2 Ab ripper

Dnes se naplnilo to, co mě poslední tři týdny strašilo a už od rána jsem měl divný pocit v břiše a cítil jsme nervozitu. To, o čem mluvím je to, že jsem se nezvednul s vahou a nezačal nejtěžší sérii. Ve skutečnosti jsem se nedostal přes mrtvý bod asi 5cm nad bodem, kde začínám dřep. Zkoušel jsem to třikrát a bohužel to nešlo. Po druhém pokusu jsem byl moc nazlobený. Takže jsem naštvaně ubral kotouč z každé strany a jel jsem náhradní sérii. Jak to řešit? Napadá mě několik scénářů:

* chodit kvůli dřepům do posilovny
* nechodit zadní dřepy, ale dát přední, kde je nižší váha a tento problém by nemusel nastat - ovšem může nastat, protože pokud půjdu do intenzity (ta dnešní nejtěžší sérii byla 95% relativního maxima), zase to bude těžký a nebude do toho kecat zadek a stejně se nebudu muset zvednout při nulové dynamické energii činky
* zůstanu u zadních dřepů, ale u sérií, kde mi hrozí to co se dnes stalo půjdu vyšší objem s nějakou sub-submaximální vahou, například 3x3, případně 5x5
* zůstanu u zadních dřepů, ale se submaximální vahou půjdu větší objem stylem více jedniček, například 5x1 nebo něco podobného. Váha by byla větší než u předchozí varianty
* nebudu to řešit, zašnu druhý měsíc a série s vysokou intenzitou se mi buď podaří, nebo mi žena pomůže

Z tréninku mám rozporuplné pocity. Síla tam je a zlepšuje se, ale jednoduše z pozice ATG tu činku nepostavím - dnes, při současné síle. Napadá mě zaměřit se právě na ten pohyb z nulové energie při plném dřepu. Je to v podstatě izometrický tlak a tam by se měly svaly poměrně rychle adaptovat. Variantou by mohlo být zařadit tento izometrický tlak několikrát týdně jako regulérní cvik.

Má někdo nějaký názor?

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Seva98

PříspěvekZaslal: po listopad 12, 2012 4:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vim o cem mluvis, jak jsem zkousel tu cinku dat do tech popruhu, tak zvednout se z mrtveho bodu je o hodne tezsi nez jet normalne ze stoje ATG drepy. Jeste bys mohl vymyslet nejake "zidlickove" reseni, tak jak to mel kdysi Draper, proste tu cinku pri nakladani polozit na nejaky vyssi bod, s tim, ze ji tam pak radeji nebudes odkladat na konci serie, ale ukoncis serii s tim, ze to zustane ve spodni poloze v popruzich (hlavne kvuli stability vyse popsaneho zarizeni, myslim, ze draper mel na stole polozene dve zidle).

Jak jde videt ta sila na ty drepy tam proste je a vim, ze bys tech 115 kg nekolikrat urcite dal.

https://www.zonetraininglog.com

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - daymoon - Letní příprava Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 46, 47, 48  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: