Dřepy

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dřepy  Úvodní stránka -> Trénink -> Dřepy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Frozz.

PříspěvekZaslal: út prosinec 11, 2012 9:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ZK - chápu, takže vlastě něco jako "tlačení pat do země" při deadliftu.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: út prosinec 11, 2012 9:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Něco na ten způsob :) Stejně tak při tlaku - nesnažíš se vytlačit činku, snažíš se odtlačit sebe pryč od činky (nebo čehokoli, co zvedáš).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: út prosinec 11, 2012 10:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím, jestli jsem to popsal lidsky, tak přikládám obrázek. Vyjmuto z Beyond Bodybuilding od Pavla.

Foresten

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 8:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mam ted neuveritelny neporadek ve drepech. Vzdycky jsem je provadel jako na tomto videu, ze jsem prvne vystrcil zadek, diky tomu jsem nesel prilis pres kolena a mohl jsem jit niz aniz bych ohnul zada. Neco takoveho:

Fyzioterapeut mi ale rikal, ze se musim drzet porad rovne, aby obratle drzeli porad na miste a neprohybal se ani dopredu ani dozadu. Coz mi dela problem, protoze jdu hodne pres kolena a nedrepnu tak nizko.

Tak nevim jestli mi chybi strecink, mobilita abych to zvladnul, co vy na to ?
coder

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 9:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pruznost je u drepu urcite velka vyhoda me osobne se drepuje mnohem lepe kdyz si pred treninkem poradne protahnu cele telo ale i tak se dost predklanim .hodne mi pomohlo kdyz sem si podlozil paty malymi kotouci pak sem byl schopny drzet trup rovne a mohl sem drepovat o dost hloubeji bez problemu
Foresten

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 9:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pruznost urcite, beru to, ale spis byl dotaz smerovan ohledne te patere, jestli se ze zacatku prohnout jakoby do hyperlordozy nebo ji mit porad tak jako kdyz vzprimene stojis.
honzaj95

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud jseš vyžší, tak je to normální, že máš problém se tam správně složit, zkus cvičit powerlifterskou verzi dřepu, protahuj třísla, kyčle a hamstringy, dělej plyometriku a pořádnou rozcvičku před dřepama, nepodkládej paty.
Poman

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 10:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Foresten napsal:
Pruznost urcite, beru to, ale spis byl dotaz smerovan ohledne te patere, jestli se ze zacatku prohnout jakoby do hyperlordozy nebo ji mit porad tak jako kdyz vzprimene stojis.

Joo o tomhle jsem se velmi dlouho dohadoval se svýma kolegině...technika na video je pro 99% fyzioterapeutů jako červenej hadr...ale právě technika ale vzprimena zada je podle mě moc užasasná ke kolenům,ono se jim to hezky argumentovalo že tak ne, že to není dobrý pro páteř ale zase když si nezkusily nikdy ani dřep s prazdnou osou tak to těžko pochopěj že při jejich technice jim kolená vystřelej až na Mars...

Na druhou stranu,to co je na video je fakt blbě,chlapec má uplně nefukční břicho,spodek zad a kyčle.

Pohyb do dřepu by měl začínat z kyčlí a páteř by měla být rovno,ale néé jako do vzpřímena klidně může dojít k flexi v kyčelních kloubech (čím větší tím víc to pujde do zad),ale tak rovno aby nedošlo k tomuhle šílenýmu prohnutí co máme na tom videu,má uplně vypadlý břicho a přetěžuje vzpřimovače až až...
Foresten

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 11:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, takze mirne ohnuti pri pocatecnim pohybu boky muze byt, ale snazit se drzet zada rovne. Dalo by se rict neco takoveho ?
8Shade

PříspěvekZaslal: čt únor 21, 2013 11:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

K tomu předchozímu videu... Jezdil jsem to tak, že jsem měl lokty dole a měl jsem velké problémy při těžší váze s tlakem činky na páteř mezi lopatkama... Od té doby, co jsem našel jiné video, kde se naopak tlačí lokty dozadu, tak už žádnou bolest necítím. V tom videu bych taky řekl, že on když ukazuje, jak se tlačí lokty dozadu, tak se u toho prohýbá celej, ale když to jedu já, tak dávám dozadu pouze lokty, a to je velký rozdíl. Přijde mi, že co video, to jiná doporučení :)
Arnold Strong

PříspěvekZaslal: pá únor 22, 2013 4:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poman napsal:
Foresten napsal:

Joo o tomhle jsem se velmi dlouho dohadoval se svýma kolegině...technika na video je pro 99% fyzioterapeutů jako červenej hadr...ale právě technika ale vzprimena zada je podle mě moc užasasná ke kolenům,ono se jim to hezky argumentovalo že tak ne, že to není dobrý pro páteř ale zase když si nezkusily nikdy ani dřep s prazdnou osou tak to těžko pochopěj že při jejich technice jim kolená vystřelej až na Mars...

Na druhou stranu,to co je na video je fakt blbě,chlapec má uplně nefukční břicho,spodek zad a kyčle.

Pohyb do dřepu by měl začínat z kyčlí a páteř by měla být rovno,ale néé jako do vzpřímena klidně může dojít k flexi v kyčelních kloubech (čím větší tím víc to pujde do zad),ale tak rovno aby nedošlo k tomuhle šílenýmu prohnutí co máme na tom videu,má uplně vypadlý břicho a přetěžuje vzpřimovače až až...

a proto nechápu něco jako jsou sissy dřepy argumenty pro a proti
Foresten

PříspěvekZaslal: ne únor 24, 2013 1:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prosim mistni odborniky , nespulim moc tu rit ? Jsem neuveritelne pokraceny a ochabli, tak se ten pohyb ucim temer od znova, ale mam ten dojem, ze cim vic jsem mobilni tak to jde lip.

Crewe

PříspěvekZaslal: so březen 16, 2013 8:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím. Poslední dobou jsem začal dřepovat spíše na techniku. Jak popisuje a je vidět zde: (2:30)
- Prohýbám se hlavně v zadku. A snažím se kolena, aby mi kolena nešli před špičky. (Je to znát, jelikož mě nikdy z dřepu kolena nebolely)
Akorát jsem se chtěl zeptat, v čem dřepujete? Na těžký dřepy mám normální boty (maj měkkou patu) a na čelní dřep, dřepuju bos. Co si o tom myslíte? Je lepší dřepovat i těžký dřepy na boso? Nebo si sehnat nějaký boty s rovnou podrážkou? Díky
freshman

PříspěvekZaslal: so březen 16, 2013 10:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Muze sem nekdo teda napsat presny postup jak spravne vykonat drep ? Z videi neni moc poznat na co se ma clovek soustredit.. Zacinaji me bolet kolena : (
shooter

PříspěvekZaslal: so březen 16, 2013 10:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

freshman napsal:
Muze sem nekdo teda napsat presny postup jak spravne vykonat drep ? Z videi neni moc poznat na co se ma clovek soustredit.. Zacinaji me bolet kolena : (

Postavíš si nohy na šířku ramen, možná i víc. Vytočíš špičky směrem ven ne moc a kolena směřuješ ve směru špiček ven. Držíš rovný záda a sedáš si jako "na záchod"

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dřepy Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: