|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
SikiL

|
Zaslal: út říjen 19, 2010 10:06 am Předmět: |
|
|
Hm zajímavé. Hledal jsem na internetu i nějaké vyživové tabulky a několik jsem jich našel a v každé byly jiné udaje, to je fakt naprd. : (
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Wojtkingson

|
Zaslal: út říjen 19, 2010 11:17 am Předmět: |
|
|
Tělo není exaktní matematická rovnice, zas tak extrémně se ty hodnoty asi lišit nebudou _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
SikiL

|
Zaslal: út říjen 19, 2010 11:32 am Předmět: |
|
|
Tak třeba na stránkach lucy.cz jsou nějaké tabulky,myslíte si že se jim dá věřit. Nebo by jste doporučil jiné? Co třeba osobní trenéři nebo vyživoví poradci, odkud berou informace o potravinach, tam tomusí být docela přesne,ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: út říjen 19, 2010 12:06 pm Předmět: |
|
|
lucy.cz su ok, flora.cz podobne, su ich desiatky... Ako uz odznelo, aj tak to nebude 100%-ne. A urcite nema vyznam ratat prijem konkretnej ziviny na jednotlive gramy...
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: út říjen 19, 2010 2:35 pm Předmět: |
|
|
koukam na lucy.cz na "Kompletní energetické tabulky" a vidim tlacitko "Přidej novou potravinu" .... nevim jestli to pak nekde nekdo overuje, ale pokud si tam kazdy mohl napsat co chtel, tak potom to ma asi hodne velkou vypovidaci hodnotu ....
|
|
| nahoru |
|
 |
SikiL

|
Zaslal: út říjen 19, 2010 3:08 pm Předmět: |
|
|
Přesně, taky jsem na to tlačítko koukal a jsem stejného nazoru
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: út říjen 19, 2010 4:29 pm Předmět: |
|
|
Mam pocit, ze ziskat relevantne udaje o obsahu zivin v mliecnych vyrobkoch, vajciach, mäse, cestovinach, roznych druhoch ryze, ovoci, zelenine a v niekolkych dalsich druhoch potravin je vskutku velmi lahke. A zamyslat sa nad stovkami dalsich? Na co je to dobre? Samozrejme, ak niekto rata, ci ma prijem bielkovin 1,67g na kg BW, alebo 1,85...no comment.
|
|
| nahoru |
|
 |
MartinSvoboda6

|
Zaslal: po leden 24, 2011 10:04 pm Předmět: hodnoty |
|
|
tak hodně se toho dá najít na netu ;-) a kdo hledá najde :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Xaphan69

|
Zaslal: út listopad 22, 2011 8:44 pm Předmět: aaa |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
tony09
|
Zaslal: so prosinec 22, 2012 3:54 pm Předmět: |
|
|
Chtěl bych se zeptat, zda je opravdu nutnost jíst 6-7x denně? Nemám problém sníst opravdu OBRVOSKÉ porci jídla, tak bych se chtěl zeptat zda nestačí jíst 3x denně. Mám 86kg i nějaký tuk navíc , takže živiny mám 150g bílkovin (živočišné) ,480g sacharidů a 70g tuků. Samořjemě nemám ambice nikdy závodit a cvičit 5x týdně, protože závodím v jiných sportech, chtě si prostě dostat na 100kg a už bude pro mne nepodstatné růst, ikdyž budu furt vypadat hubeně.
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: so prosinec 22, 2012 4:01 pm Předmět: |
|
|
určitě nebude úplně super pro trávení se přejídat a jíst OBRVOSKÉ (btw. co to je za jazyk?) porce, metabolismus to asi taky dost zpomalí a celkově si nemyslím, že by to bylo zrovna v pořádku..
|
|
| nahoru |
|
 |
matezz06
|
Zaslal: pá březen 29, 2013 4:42 pm Předmět: |
|
|
zdravím, hoďte mi sem prosím někdo link na nějakou stránku, která by mi vypočítala, kolik bych měl do sebe narval kalorií, bílkovin, sacharidů atd. abych při zadaný váze nabral váhu požadovanou, nejsem zase ten typ, co by si tam házel i jednotlivý jídla apod., to si to radši sečtu na papíře, ale potřebuju spíš jen ty konečný čísla (bílk,sach,tuky/den) neznám žádnou takovou stránku, díky ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: pá březen 29, 2013 5:07 pm Předmět: |
|
|
| matezz06 napsal: | | zdravím, hoďte mi sem prosím někdo link na nějakou stránku, která by mi vypočítala, kolik bych měl do sebe narval kalorií, bílkovin, sacharidů atd. abych při zadaný váze nabral váhu požadovanou, nejsem zase ten typ, co by si tam házel i jednotlivý jídla apod., to si to radši sečtu na papíře, ale potřebuju spíš jen ty konečný čísla (bílk,sach,tuky/den) neznám žádnou takovou stránku, díky ;) |
Takovou stránku nenajdeš. Kdyby byla tak ....... Musíš zkoušet a uvidíš co ti vyhovuje.
http://www.freimen.cz/clanky/vyziva/objemovy-jidelnicek-idealni.html
|
|
| nahoru |
|
 |
matezz06
|
Zaslal: pá březen 29, 2013 7:21 pm Předmět: |
|
|
tenhle článek je pěknej, ale pro normálního člověka, co to zas tolik nežere, absolutně nepoužitelnej, vždyť tam je jídlo/nápoj téměř každý 2 hodiny, na to vážně nemám čas (a ať mi nikdo neřiká, že každej jí po 2 hodinách) - 2,8 g bílkovin na kg, to do sebe v životě nenarvu...
naopak sem i tady někde četl na fóru (jen sem to nedokázal najít), že existuje stránka, kde se zadaj parametry typu aktuální hmotnost, plánovaný nárust hmotnosti, výšky, počet tréninků, množství denní aktivity a ono to vyhodí kolik čeho jíst
|
|
| nahoru |
|
 |
8Shade

|
Zaslal: pá březen 29, 2013 7:30 pm Předmět: |
|
|
| matezz06 napsal: | tenhle článek je pěknej, ale pro normálního člověka, co to zas tolik nežere, absolutně nepoužitelnej, vždyť tam je jídlo/nápoj téměř každý 2 hodiny, na to vážně nemám čas (a ať mi nikdo neřiká, že každej jí po 2 hodinách) - 2,8 g bílkovin na kg, to do sebe v životě nenarvu...
naopak sem i tady někde četl na fóru (jen sem to nedokázal najít), že existuje stránka, kde se zadaj parametry typu aktuální hmotnost, plánovaný nárust hmotnosti, výšky, počet tréninků, množství denní aktivity a ono to vyhodí kolik čeho jíst |
kaloricketabulky.cz
Je tam kolik jíst bílkovin/sachrů/tuků v gramech, ale konkrétní věci si tam musíš zadat sám (jednoduše u nich vyhledat nebo např přes mobil naskenovat čárový kód i českého výrobku). Výhoda je, že je to rovnou sčítá a porovnává s požadovanými hodnotami. Takže když si tam člověk zadá to, co dnes snědl, tak alespoň vidí, kolik čeho ještě musí přidat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|