|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
MilanT
|
Zaslal: čt říjen 30, 2025 8:53 am Předmět: |
|
|
A kolik jsi dával se stovkou, když jsi zvládl těch 165? Nechtěl bys vyzkoušet dát vždycky jen těžkou jedničku na začátku? Možná by to stačilo na potrénování toho skillu s těžkou váhou a nemusel bys zvedat takový objem co by ti pokazil rameno.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Prarazit
|
Zaslal: čt říjen 30, 2025 2:59 pm Předmět: |
|
|
| MilanT napsal: | | A kolik jsi dával se stovkou, když jsi zvládl těch 165? Nechtěl bys vyzkoušet dát vždycky jen těžkou jedničku na začátku? Možná by to stačilo na potrénování toho skillu s těžkou váhou a nemusel bys zvedat takový objem co by ti pokazil rameno. |
Co jsem dohledal ohledně maxima s vyšším počtem opakování.
14. 1. 2006 - 1× 160 kg těl. hmotnost 89,5 kg
21. 1. 2006 - 27× 100 kg těl. hmotnost 89 kg
19. 12. 2006 (cca měsíc před stále platnou maximálkou 165) jsem zvládl 9× 132 kg
V roce 2007, kdy jsem dal těch 165, nemohu dohledat výkon se 100 kg. Nikde už nemám zapsáno více opakování se 100 kg, než těch 27 z roku 2006.
Poté ještě 24. 1. 2009 - 15× 120 kg - těl. hmotnost 84 kg, ale maximum pro 1 opakovaní jsem už nikdy nevylepšil.
Pro porovnání...
Letos 14. 5. jsem dal 9× 120 kg - těl. hmotnost 77,1 kg a byl jsem nespokojený.
Poté 24. 5. pouze 1× 135 - těl. hmotnost 76,1
Když to porovnám s rokem 2006, kde jsem cca měsíc před 165 kg dal pouze 9× 132 kg, tak bych podle toho měl teoreticky v květnu letošního roku zvládnout výkon okolo 150 kg, to bylo naprosto nemožné!
Je evidentní, že mi nyní chybí maximální síla, což není divu, protože ji pořádně necvičím.
A jsem opět v začarovaném kruhu, abych měl zase sílu, musím dlouhodobě cvičit s těžkou vahou, pak však začnou bolet ramena a tak stále dokola...
Nezbývá než blbnout s dětskými vahami a přidávat maximálně opakování. ;-))
edit: A ještě jedné zajímavé věci jsem si teď všiml. Některé série na počet opakování vs. těl. hmotnost mám nyní asi lepší než zamlada. ;-))
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: so listopad 01, 2025 10:14 am Předmět: |
|
|
Zdravím vás,
dnes spokojenost - splněno dříve, než jsem čekal. Skvělá práce!
Příště přidám 2 kg a podseknu opakování na 12, 12, 12, 13.
-rozcvičení
4× 17 - 95 kg - bez stopek na hrudníku
Pauzy u pracovních sérií 5 min
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: ne únor 15, 2026 7:54 pm Předmět: |
|
|
Zdravím vás,
po delší době jsem se rozhodl opět, nevím jestli pravidelně, zapisovat.
Čeká mě hektické období a takto se snad opět trochu namotivuji něco zvednout.
V posledních několika týdnech nebyla na cvičení ta správná nálada.
Těl. hmotnost šla také dolů, ale to zase až tak nevadí, horší je chybějící síla.
Jsem od přírody slabý. Jakmile na chvilku vysadím, tak je to výrazně znát!
V roce svých abrahámovin bych rád do deníku ještě něco zapsal.
Do konce letošního roku chci zvládnout zhruba tyto výkony, jsou to pro mě dvě nejreálnější "váhové kategorie"...
74-75 - 140 kg
82-83 - 150 kg
-počítáno bez stopky
Spokojen budu, když se podaří alespoň jeden z těchto výkonů. Všechno nad bych považoval za velký úspěch, vše pod = velké špatné.
Až se dostanu alespoň do nějaké silové formy, zařadím kreatin.
Loni jsem krátce cvičil dlouhé (2s) stopky na hrudníku a s progresem jsem nebyl spokojen.
Když se na to podívám zpětně, tak mi možná právě dlouhé stopky pomohly k 9× 120 (bez stopky).
V té době jsem byl nespokojen, což nyní, vzhledem k současným mizerným výkonům, považuji za úsměvné.
Skutečný průšvih byl poté výkon pro 1 op - 135 (bez stopky).
Prostě se pokusím nějak přemluvit ramena, aby několik měsíců vydržela 85-95% mého maxima pro 1 op a hlava se tak dokázala adaptovat na tyto vysoké váhy.
těl. hmotnost - 74,1 kg
Bench-press
6× 30 kg
5× 50 kg
4× 65 kg
3× 80 kg
2× 95 kg
1× 112 kg - 2s stopky na hrudníku
3× 3 - 102 kg - 2s stopky na hrudníku
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: út únor 17, 2026 8:23 am Předmět: |
|
|
Zdravím vás,
je to těžké! Evidentně jsem začal s moc vysokou váhou.
Zatím to nechám takto, poté uvidím.
6× 30 kg
5× 50 kg
4× 65 kg
3× 80 kg
2× 95 kg
2× 112 kg - 2s stopky na hrudníku
3× 4 - 102 kg - 2s stopky na hrudníku
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út únor 17, 2026 10:49 am Předmět: |
|
|
moc pěkné cíle!
s kreatinem bych nijak zvlášť nečekal, nejlíp funguje při pravidelné suplementaci, není to žádný instantní nakopávač
dobře, že jsi přehodnotil stopky, i když do těch dlouhých nevidím, já se cítím dobře při těch do půl sekundy aneb uvést celé tělo do stabilního klidového stavu s akumulovanou excentrickou energií a pak to rozjet z nuly na sto, ideálně někdy na stopade :D :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: čt únor 19, 2026 8:44 am Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | moc pěkné cíle!
s kreatinem bych nijak zvlášť nečekal, nejlíp funguje při pravidelné suplementaci, není to žádný instantní nakopávač
dobře, že jsi přehodnotil stopky, i když do těch dlouhých nevidím, já se cítím dobře při těch do půl sekundy aneb uvést celé tělo do stabilního klidového stavu s akumulovanou excentrickou energií a pak to rozjet z nuly na sto, ideálně někdy na stopade :D :D |
Kreatin zařadím, až se dám v reálu trochu do klidu a budu mít více náladu na cvičení. Zatím jsem rád, že jsem se opět rozhodl alespoň zapisovat.
Když se dívám na některá videa ze soutěží, tak tam kolikrát pořádně stopku ani nezaregistruji a pokus je stejně platný. Proto se snažím jet stopky delší a poté u sebe sledovat ten kontrast, rozdíl ve výkonu bez (e) stopek.
Hlavním důvodem je co nejvíce si ztížit klasický bench.
Těžko na cvičišti, lehko na bojišti.
I když se tedy na žádnou oficální soutěž nechystám, soupeřím pouze sám se sebou. ;-)
6× 30 kg
5× 50 kg
4× 65 kg
3× 80 kg
2× 95 kg
3× 112 kg - 2s stopky na hrudníku
3× 5 - 102 kg - 2s stopky na hrudníku
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: so únor 21, 2026 9:25 am Předmět: |
|
|
Zdravím vás,
myslel jsem, že začnu v první sérii na 20 opakováních. Jak moc jsem byl naivní!
Kombinace podcenění lehké váhy na čince + aktuální nedostatek síly + dlouhé stopky = naprosto ostudný výkon.
Nedokázal jsem se zapřít nohama o zem, vůbec jsem nezabojoval.
Další série byly s rezervou.
Mám alespoň nějakou představu, jak na tom nyní jsem.
6× 30 kg
5× 50 kg
4× 65 kg
3× 80 kg
15× 90 kg - 2s stopky
3× 12 - 80 kg - 2s stopky
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: po únor 23, 2026 10:18 am Předmět: |
|
|
Zdravím vás,
musel jsem si ještě v hlavní sérii vyzkoušet jak jsem na tom nyní při cvičení bez stopek na hrudníku, abych měl srovnání.
Minule 15× 90 kg 2s stopky, dnes 23× 90 kg bez stopek.
Před dvěma dny bylo velké zklamaní, dnes jsem tím pádem nic moc neočekával.
Nakonec zjištění, že na tom nejsem zase až tak špatně, jak jsem myslel.
Z minulého roku mám zapsáno (natočeno) 20× 100, ale to jsem měl mnohem více natrénováno a ještě jsem byl o trochu těžší (76,3kg).
Dnešek byl pouze takový nástřel pro porovnání.
Musím říci, že ty dlouhé stopky jsou sakra znát! Hlavně, aby tělo vydrželo a zadařilo se vylepšit výkon pro 1 op.
6× 30 kg
5× 50 kg
4× 65 kg
3× 80 kg
23× 90 kg - bez stopek na hrudníku
3× 8 - 80 kg - 2s stopky - velká rezerva
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: po únor 23, 2026 5:57 pm Předmět: |
|
|
Tak stopky vs bez stopek na benči je hrozně znát. Já bych neříkal, že 15x90 s 2s stopky je špatný a za mě je na tom lépe než 23x bez stopek.
Ale přijde mi zvláštní cvičit takto vysoké opakování pokud ti jde o to zlepšit 1RM. Jednak z toho nejsou takové adaptace na koordinaci / CNS, šlachy, vzniká větší svalové poškození a to se pak samozřejmě projeví, protože u těžkých vah kvůli únavě tělo nepovolá vysokoprahové motorické jednotky a nemáš ani moc velký rest, jeden den mezi tréninky, dle různých výzkumů těžké 10x3 za 48 hodin uregeneruješ, ale jednu sérii do selhání s vysokými opakováními na benč/dřep ne. To by ani tak nevadilo u lehkých vah, ale u těžkých ano a to si myslím, že je důvod, proč máš extrémně silné ty vysoké opakování, ale do těch těžkých vah se to tak nepřenáší.
Vím, že jsi psal že máš něco s ramenem, ale nemyslím si, že takto posuneš maximálku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: st únor 25, 2026 8:39 am Předmět: |
|
|
| MilanT napsal: | Tak stopky vs bez stopek na benči je hrozně znát. Já bych neříkal, že 15x90 s 2s stopky je špatný a za mě je na tom lépe než 23x bez stopek.
Ale přijde mi zvláštní cvičit takto vysoké opakování pokud ti jde o to zlepšit 1RM. Jednak z toho nejsou takové adaptace na koordinaci / CNS, šlachy, vzniká větší svalové poškození a to se pak samozřejmě projeví, protože u těžkých vah kvůli únavě tělo nepovolá vysokoprahové motorické jednotky a nemáš ani moc velký rest, jeden den mezi tréninky, dle různých výzkumů těžké 10x3 za 48 hodin uregeneruješ, ale jednu sérii do selhání s vysokými opakováními na benč/dřep ne. To by ani tak nevadilo u lehkých vah, ale u těžkých ano a to si myslím, že je důvod, proč máš extrémně silné ty vysoké opakování, ale do těch těžkých vah se to tak nepřenáší.
Vím, že jsi psal že máš něco s ramenem, ale nemyslím si, že takto posuneš maximálku. |
Díky za názor, ale já to mám nastavené asi trochu jinak, než jsou "vědecké" výzkumy.
10×3 s těžkou váhou bych měl dlouhodobě velký problém zvládat, resp. ramena by řekla STOP. Naopak s nižší váhou i do selhání jsem schopen bez větších problémů cvičit, nechci říkat stále, ale často.
Právě zde je můj největší problém, nevydržím delší dobu u vysokých vah, zmiňoval jsem to už několikrát. Proto mám i mnohem lepší výkon na počet opakování, než pro 1RM.
U těžkých vah mi nepomohla ani delší (72 hod) regenerace.
Jak už jsem psal dříve, chtěl bych se letos pokusit jet déle s 85-95 % max. pro 1 opakování, ale tím nemyslím 10 měsíců.
To, že začínám opět s lehkou váhou, na mém plánu nic nemění.
Vím, že podle počtu opakování bych měl nyní zvládnout cca 150 kg (bez stopky), což je v tuto chvíli sci-fi.
Na mě nezabírá už stejně nic. ;-)
4-5 týdnů si tohoto hybrida vyzkouším a uvidím co to se mnou udělá.
Pracovní série pojedu všechny s 2s stopkou. Nebudu tady nyní rozepisovat přesné váhy a opakování. Cyklus (jestli to tak vůbec mohu nazývat) bude mít 4 týdny a v pátém vyzkouším své maximum na počet opakování. Mělo by to být 117 kg s 2s stopkou, poté ještě test se stejnou váhou, ale bez stopek.
Tento první cyklus není určen pro nové 1RM, to přijde o dost později.
Toto je spíše takové zahřívací kolo - test, jestli budu schopen něco podobného zopakovat i s vyšší váhou.
Vycházím z asi trochu podseknutého současného maxima s 2s stopkou pro 1 op. - 115 kg
6× 30 kg
5× 50 kg
4× 65 kg
6×3 - 84 kg - 2s stopky na hrudníku
Velmi lehké, ani bych nemusel dělat první týden tak dlouhé pauzy.
Zvládl bych asi všech 18 op. v jedné sérii, ale nechci machrovat, pokorně budu dodržovat předepsaný plán. 🤫😄
Nejabsurdnější na tom celém bylo hned první opakování v pracovní sérii.
Při váze 84 kg, kterou jindy normálně používám ještě jako rozcvičovací, mi něco přeskočilo,ruplo v pravém rameni.
Pak se to tedy srovnalo, asi jsem byl málo rozhýbaný. Celý první týden cyklu bude taková jedna rozvička. Člověk si opět uvědomí, jak málo stačí a všechny plány mohou být fuč, to platí u všeho...
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: pá únor 27, 2026 8:17 am Předmět: |
|
|
Zdravím vás,
ačkoliv cvičení stále velmi lehké, tak trochu cítím pravé rameno, to u takové váhy není zrovna nejlepší.
Je možné, že mi ty dlouhé stopky nedělají dobře.
Zatím pojedu podle plánu, dále uvidím.
6×30 kg
5×50 kg
4×65 kg
3×80 kg
6×4 - 87 kg - 2s stopky na hrudníku
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: pá únor 27, 2026 8:27 am Předmět: |
|
|
Možno nejaké rehabky, ak nerobíš, by bolo fajn zaradiť. Pri veľkom objeme tlakov sa mi takisto ozýva rameno a musím to stále balansovať rehabkami. Po čase sa to vždy zlepší.
Robíš niečo pre zlepšenie ramien? _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Prarazit
|
Zaslal: pá únor 27, 2026 11:37 am Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | Možno nejaké rehabky, ak nerobíš, by bolo fajn zaradiť. Pri veľkom objeme tlakov sa mi takisto ozýva rameno a musím to stále balansovať rehabkami. Po čase sa to vždy zlepší.
Robíš niečo pre zlepšenie ramien? |
U fyzioterapeuta, co si mlhavě pamatuji, jsem byl jako malé dítě kvůli páteři.
U lékařky, následně na vyšetřeních naposledy před více než 20 lety, kde mi zjistili brániční kýlu a degenerativní změny na hrudní páteři.
Jedna taková perlička, v těchto dnech to bude 30 let co mi diagnostikovali v nemocnici Na Homolce, demyelinizační onemocnění - RS.
Ne nadarmo se jí přezdívá nemoc mnoha tváří.
28 let jsem tam nebyl na kontrole. Už mě asi dávno považují za mrtvého. ;-)
Nepamatuji si, zda jsem během hospitalizace přišel do styku s fyzioterapeutem.
Prošel jsem tam všechna v té době dostupná neurologická vyšetření + oční.
Nechci se rouhat, člověk nikdy neví co se může ještě stát, ale mám asi štěstí v neštěstí, ohledně mírných atak - příznaků.
Podědil jsem to po dědovi. Měl také štěstí, nikterak ho tato nemoc neomezovala. Celý svůj život byl velmi aktivní, nakonec zemřel na infarkt.
Já prostě dokud chodím a dýchám, tak se lékařům, natož fyzioterapeutům vyhýbám.
Vím, že to není dobrý přístup a hodně lidí by toho využila alespoň pro částečný invalidní důchod.
Možná, kdybych chodil na pravidelné kontroly (Na Homolku), tak bych neměl takové problémy se zády, koleny. Ramena jsou oproti tomu nic.
Na druhou stranu mohu být vděčný, že nejsem na vozíku, jako jiní.
Abych to celé shrnul, děkuji za dobře míněnou radu, ale kvůli ramenu určitě fyzioterapeuta nevyhledám. ;-)
A abych odpověděl na tvou otázku,
snažím se rozcvičovat a pokud začnou ramena extra bolet, tak zařadím taktiku - zvedni a uteč. 😄 Po nějakém trochu těžším výkonu na delší dobu zařadím lehčí váhy.
Taktika k ničemu, proto se v posledních letech nejsem schopen dostat na slušný výkon pro 1 op.
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
Zaslal: pá únor 27, 2026 12:58 pm Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | Možno nejaké rehabky, ak nerobíš, by bolo fajn zaradiť. Pri veľkom objeme tlakov sa mi takisto ozýva rameno a musím to stále balansovať rehabkami. Po čase sa to vždy zlepší.
Robíš niečo pre zlepšenie ramien? |
nechtel bys zalozit topic a rozepsat to tam trosku? myslim jako zasobnik cviku s popisky:)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|