Dneska bohužel z finančních důvodů nemůžu jet do Prahy na trénink (u nás v městské posilce je dovolená), takže jsem nějak přemýšlel, jak to vyřešit. Nejdřív jsem chtěl trénink s mírnými obměnami odjet doma, ale nakonec jsem dospěl k rozhodnutí, že celý trénink ruším a od pondělí pojedu něco nového. Důvodu je hodně. Celkově mě štve, že trénink je blbě poskládaný. V úterý naprosto zbytečné čelní dřepy (které ani pořádně neumím). Zjistil jsem, že mě stačí na spodní část těla bohatě mrtvý tah, potom když mám ještě dělat dřepy, tak není síla. V pátek ty shyby, taky blbost. Já jakmile shybuju jen 1x týdně, tak prostě se nejde zlepšovat. Potom výpady. Do objemový rutinky špatná volba. Nevím jak bych chtěl cvičit 6x3 výpady na každou nohu. To je asi kravina. Jako cvik sám o sobě dobrej, ale abych na něm stavěl základ tréninku, tak to je blbost. Hold učím se teprve poznávat svoje tělo, takže chyby byly nevyhnutelný.
Trénink měl i samozřejmě nějaký výhody. Především jsem si pořádně osahal dřepy, mrtvolu, tlaky na ramena s velkou činkou a přítahy v předklonu. Možná jsem i trochu zesílil, co se týče těchto cviků. Do budoucna se pokusím je nadále zařazovat do svého tréninku, protože mě opravdu hodně bavily a chci se v nich zlepšovat. Ještě dodám, že se mi podařilo přibrat 2 kila (ze 75 na současných 77kg), takže za 3 týdny, taky celkem úspěch. Nadruhou stranu, člověk neví, jestli 90% procent není tuk, voda a zbylých 10% svaly.
Do pondělka se ještě pořádně porozhlídnu po dalším tréninku, co bych mohl cvičit. Chci nějaký naprosto jednoduchý full body.
Zítra nejspíš běh.
JÍDLO :
7:00 – Snídaně : kaše (šálek ovesných vloček, cca 400 ml polotučného mléka, hrst mandlí, šálek ostružin)
_________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
Naposledy upravil Reiben dne so červenec 30, 2011 6:24 am, celkově upraveno 1 krát
Makoto Nagano je nej.. tu výhru si v 17. tournamentu poctivě vydřel po té řadě neúspěchů, co tomu předcházela (a tuším ve 12. mu to uteklo o desetiny vteřiny), a překonal snad ty nejdrsnější překážky (závěs na oponě + skála).. nejlepší borec
jináč abych nebyl úplně OT :D tak je fajn poučit se z vlastních "chyb", přesně o tom to je.. nemůžeš si říct "tohle na mě fungovat nebude, tohle cvičit nebudu", prostě to zkusíš a pak to nejlíp zhodnotíš.. a časem si sestavíš dokonalý tréninky na míru pro každou situaci
JJ, Makoto je extra třída . Sledoval jsem ho už od počátečních sérií pořadu a když to v 17. sérii vyhrál, tak jsem měl fakt obrovskou radost, protože on si to zasloužil snad nejvíc. Prostě všechny 4 kola se mu skvěle vydařily a nikde neudělal chybu, což je podle mě nadlidský úkol, když uvážím obtížnost všech překážek.
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
taky není divu, když 5. kolo vyhrál Akiyama (nebo kdo) a pak dlouho dlouho nic.. úplně se po té první výhře předělaly překážky a kdo se do finále vůbec dostal přes nový šílený 3. úsek tak byl borec.. Makoto se tam dostal snad pokaždé :D
Dej si semnou trénink v pondělí Reibene . Ještě k Naganu... oni to taky dělaj těžší a těžší každej turnaj. Navíc ti japonci trénují jen na ten turnaj, ani nechodí někteří do práce. Jsou to prostěs magoři. Člověk udělá 10 shybů a je KO na 3 minuty a co oni stihnou na takové dráze za pouhou minutu.
_________________ Because trying it is more than the most people will ever do.
jestli jsi to poslouchal, tak Makoto Nagano trénuje na svojí rybářské lodi a je pryč 10 měsíců v roce ale jsou lidi, co tím žijí a mají doma na zahradě postavou menší repliku překážek, to je jasný.. oni stihnou viset za konečky prstů a ještě se takto přemisťovat, neuvěřitelný
Jinak už jsem přehodnotil, co si dám za trénink a došel jsem k tomuhle .
Squats and milk :
Pondělí, Pátek
• Dřepy: 1x20*
• Pullover: 1x20*
• Shyby nadhmatem (dle rozpisu)
• Kliky na bradlech 6x4
• Bicepsové zdvihy s velkou činkou 3x10
• Plank 3x60 sec.
Středa
• Dřepy: 1x20 *
• Pullover: 1x20*
• Rumunský mrtvý tah 2x10
• Benchpress 3x10
• Přítahy velké činky 3x12
• Tlaky s velkou činkou 2x12
• Výpony na multipressu 4x15
• Russian twist 3x15
*- supersérie dýchacích dřepů a dýchacích pulloverů
Shyby – rozpis :
1. Týden – 10x2 za 10 minut
2. Týden – 7x3 za 7 minut
3. Týden - 5x4 za 5 minut
4. Týden - 4x5 za 4 minut
5. Týden – 3x7 za 3 minuty
Naposledy upravil Reiben dne so červenec 30, 2011 10:33 am, celkově upraveno 2 krát
Jo, to je hodně zajímavý, už jsem potom hodně pokukoval. Hlavně zase neměj krizi a dojeď ho dokonce, jsem opravdu zvědavý na progres a jak to prostě pude.
_________________ Because trying it is more than the most people will ever do.
Jednou za X měsíců si změřím tělesný míry jen tak pro zajímavost. Tady postupný změny :
Konec prosince 2010 :
Kost a kůže.
Věk : 16 let
Výška : 178 cm
Váha : 65.7 kg
Rozpětí paží : 185 cm
Obvod pasu : 72 cm
Hrudník : 102 cm
Biceps : 31 cm
Krk : 34 cm
Stehna : 53 cm
Lýtka : 37 cm
Konec dubna 2011 :
Věk : 17 let
Výška : 178 cm + 0 cm
Váha : 71 kg + 5 kg
Rozpětí paží : 185 cm + 0 cm
Obvod pasu : 77 cm + 5 cm
Hrudník : 107 cm + 5 cm
Biceps : 33 cm + 2 cm
Krk : 35 cm + 1 cm
Stehna : 57 cm + 4 cm
Lýtka : 39 cm + 2 cm
Dobré zlepšení zaznamenaly především stehna a hrudník, něco šlo bohužel i do pasu.
Konec července 2011 :
Věk : 17 let
Výška : 178 cm + 0 cm
Váha : 77 kg + 6 kg
Rozpětí paží : 185 cm + 0 cm
Obvod pasu : 81 cm + 4 cm
Hrudník : 107 cm + 0 cm
Biceps : 34 cm + 1 cm
Krk : 36 cm + 1 cm
Stehna : 62 cm + 5 cm
Lýtka : 39,5 cm + 0,5 cm
Přibyli nežádoucí cm do pasu, ale jsem potěšen ze zvětšení stehen. Otázkou však zůstává kam šel zbytek, protože třeba hrudník se nezměnil vůbec.
Celkový rozdíl :
Naposledy upravil Reiben dne čt srpen 25, 2011 9:06 am, celkově upraveno 3 krát
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Forma dobrá, na tvůj věk je to super, pár let u toho vydrž a bude to lepší a lepší co mě ale deprimuje je ten tvůj výraz alá utrápené štěně se tvař trošku jak zabiják
WARM UP
5 minut zahřátí (skákání panáků, švihadlo)
10 minut dynamický strečink
100 days burpee challange days 28,29,30 (87x)
čas - neměřeno
COOL DOWN
15 minut strečink
Humus . Nesnáším tenhle cvik. Hned od začátku jsem to přepálil a brzo mi odešly síly. Poslední 2 série už byly hodně pomalý. Pak jsem to ještě tak 5 minut rozdýchával a zpocenej jsem byl strašně.
video dne :
crossfit rozcvička
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru