...U mna prevladaju skor rychle svalove vlakna lebo napr. nemam problem urobit aj 80% 6-10 opk ale tazko to viem realizovat na maximalke...
Tak potom je to presne opačne, ak ti idú lepšie vyššie počty opakovaní tak máš viac pomalých svalových vláken. Ak ti ide lepšie maximálna váha tak máš viac rýchlych.
No moze byt. Minule sme sa otom bavili na spolocnom treningu a niekto mi to potom opacne vysvetlil. V kazdom pripade dakujem za objasnenie☺
...U mna prevladaju skor rychle svalove vlakna lebo napr. nemam problem urobit aj 80% 6-10 opk ale tazko to viem realizovat na maximalke...
Tak potom je to presne opačne, ak ti idú lepšie vyššie počty opakovaní tak máš viac pomalých svalových vláken. Ak ti ide lepšie maximálna váha tak máš viac rýchlych.
No moze byt. Minule sme sa otom bavili na spolocnom treningu a niekto mi to potom opacne vysvetlil. V kazdom pripade dakujem za objasnenie☺
To sme sa asi zle pochopili. Alebo som to zle vysvetlil ale tvrdil som to iste co Dante. Prepac.
Viac pomalych svalovych vlakien, vacsia vytrvalost.
Viac rychlych vacsia sila ale zase sa skorej unavia.
Ale takto podla opakovani sa to dal len velmi priblizne urcit. Najlepsia je biopsia svalu :)
Inac na mna toto vobec nesedi.
Vzhladom nato ze niesom vobec vybusny, vertical jump mam asi 10 cm (akoze vazne). Cize by som mal mat viac pomalych svalovych vlakien.
Ale napr Bench s vahou s ktorou Riperr spravi 10 opakovani, ja spravim max 6-7 ale maxko mam rovnake, mozno o 10 kkg vyssie. Pri mrtvole ten rozdiel mam este vacsi.
Napr 5x200 uplne nakrv a o potom 1x255 velmi lahkych
maciak: v pohode asi som to zle pochopil ja😊. No nic uvidime dalsie treningy a skusim to striedat pravidelne tie vyssie a nizsie pocty opk. Na buduci tyzden cestujem domov a ako sa vratim dame trening a mozno uz aj s Turakamom.
Medzi silou a vybusnostou je podla mna len taka volnejsia korelacia. Keby to vsetko bolo take jednoduche tak najlepsi skokani a sprinteri su zaroven potencialne najlepsi powerliftery a naopak, najlepsi powerlifteri potencialne najlepsi sprinteri o com si dovolim zapochybovat. Celkom by ma zaujimalo co si o tom mysli Mablung, asi by ma zotrel hned nejakou studiou vytiahnutou z paty :D
_________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
Napr 5x200 uplne nakrv a o potom 1x255 velmi lahkych
Je celkem zajímavý, jak má člověk zkreslenej pohled sám na sebe. :)
O týden později podle nahrání na YT.
seeya napsal:
Medzi silou a vybusnostou je podla mna len taka volnejsia korelacia. Keby to vsetko bolo take jednoduche tak najlepsi skokani a sprinteri su zaroven potencialne najlepsi powerliftery a naopak, najlepsi powerlifteri potencialne najlepsi sprinteri o com si dovolim zapochybovat . Celkom by ma zaujimalo co si o tom mysli Mablung, asi by ma zotrel hned nejakou studiou vytiahnutou z paty :D
Náhodou jsi to napsal dobře, ale chybí tam zaměření tréninku. :)
A samozřejmě talent pro sport není jen o svalových vláknech.
Jinak ty zápisky z tréninků se tady v poslední době začínají pěkně zvrhávat. Pěkný.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
madball prepac ale nemas sajnu co si sem dal.
Kebyze citas moj log tak by si vedel ze v ten den ked som failol 260 som dva krat vracal, tri dni predtym som nespal lebo som sa ucil na CISA certifikaciu a lietal som po celej europe. Plus som sa celkom slusne dojebal v zavere cyklu a bol som pretrenovany. Ak by som sa nedojebal tak v ten den bola na plane 1x280. Potom som cely tyzden len spal a zral. A nasledne dal 8x200
Mozno by nabuduce nezaskodilo vidiet veci v perspektive a premysliet predtym nez sem nieco das.Ja totiz niesom clovek ktory by zvykol ojebavat.
Minulorocna priprava
Sutaz 1x255 absolutne bez preoblemov, slo by aj o 10kg viac len som si nizko nastavil zaklad
Dva tyzdne pred sutazou 6x200
@Seeya tak to ale je, vela sprinterov je silnych ako hovado, a vela trojbojarov rychlych, napr Burnflesh, ktory aj pri bahe +125 mal vertical jump uplne neuveritelny.[/youtube]
Naposledy upravil maciak dne po prosinec 28, 2015 10:08 am, celkově upraveno 1 krát
nemaju take dobre pakove pomery ako belosi, prilis dlhe koncatiny.
Ale byvaju velmi dobry deadlifteri. vid napr Lamar Gant.
Hlavne v nizsich vahovych kategoriach.
Asi by to chcelo triocha premazat lebo sme Riperrovi dost slusne zasrali log.
Benche strasne potesili. Konecne je tam progres. Cely cas som citil kontrolu a stabilitu. Vsetko sam odpodavane. Stred tela a hlavne brucho zo vcerajska unavene. Drepy a tahy tak akurat.
BW: 94,5kg po treningu
Co sa tu rozoberalo mi vobec nevadi. Kludne to tu moze ostat
maciak: kupodivu jsem tě svým postem nechtěl nasrat, ikdyž to mívám často ve zvyku. :) Jen jsem si (opět) pořádně nepřečetl tvůj příspěvek a nějak mi z něj vypadlo, žes tvrdil, že máš převahu rychlých svalových vláken, ale ty jsi to napsal jen vůči Ripperovi.
Já považoval za diskutabilní převahu rychlých svalových vláken vzhledem k těm poměrům opakování vůči maximálkám a zároveň silově zaměřenýmu tréninku, proto jsem nahodil ty videa (a ano, log jsem nestudoval).
edit: Nemělo to mít nic společnýho s tím, že kecáš.
Navíc jsi to tak nějak i potvrdil tím vertikálním výskokem (kterýmu jen tak mimochodem nevěřím, protože je to podle mě nesmysl a chtělo by to změřit opravdu pořádně).
A ještě teda asi máme hodně odlišnej názor na "hodně lehkých", protože z mýho pohledu by člověk "hodně lehké" musel dát za skoro všech okolností...
Jinak tady k tématu pár obrázků z knížky: The Black Book of Training Secrets.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Maddball: Priznavam trocha ma nasralo v tvojom prispevku pouzitie dvoch videii bez toho aby si poznal pozadie. Doteraz som ta mal za cloveka co si overi fakty predtym nez sem nieco napise. A prislo mi to z tvojej strany ako zbytocny flamewar. Ale berem ze si si to zle precital. Nic sa nedeje.
A teraz k tvojej tabulke.
DL
Max 255 =100%
6RM 200 = 78%
cize som to napisal spravne oproti riperrovi by som mal mat viac rychlych vlakien, nakolko on spravi s 200 15 opakovani, a maxko nema 400 :). Nesedia tam len tie veci ohladom vybusnosti.
Silovo zamerany trening mam len dva mesiace v roku inac idem vacsie pocty opakovani.
A ktomu co povazujem za hodne lahke: umna nikdy nevidis lahko vyzerajuce opakovania, ked sa blizim k tazkym vaham.
Tu mas napr video 1x250
Toto bol 3 trening suma za 3 mesiace stym ze predtym pokusom som 5 tyzdnov nesiel ziadnu mrtvtolu ani klasiku a aj tak tam 250 bolo, posledny trening predtym som dal 3x210.
Z 3x210 by asi nikdo netypoval 1x250
Nech to uzavrem podla tabuliek by som mal byt vybusny, no discipliny ako beh, hod granatom, vertical jump... ukazuju na kurva pomale vlakna, moj sprint na 100m je nieco okolo 17s.
Od narození Kubíka se do dizkuzí tady už moc nezapojuju, sleduju je mnohem míň a na IFku jsem snad od té doby nebyl, což je 8 měsíců, takže v obraze nejsem.
K těm 6x200 vs. 1x255. 6x200 bylo na konci cyklu a je otázka, jestli už to nebylo trochu přepálený a jestli bys v den soutěže nebyl schopnej s dvoustovkou dát víc opáček.
Dneska jsem koukal i k tobě do logu a třeba u bp máš 5x140 (6. miss), kde tě jistí ripperr a o 5 dní později hodně těžká jednička se 155, což je někde na pomezí pomalých a mixlých vláken dle tabulky. A když bych to třeba aplikoval na tu mrtvolu 8x200 a 0x260, ikdyž tam nebyly ideální podmínky, tak to vychází podobně (což jsem původně aplikoval)...
Jinak je určitě vidět progres jak na výkonech, tak i postavě.
A už to tady nebudu (snad ) ripperrovy prznit.
...
Nech to uzavrem podla tabuliek by som mal byt vybusny, no discipliny ako beh, hod granatom, vertical jump... ukazuju na kurva pomale vlakna, moj sprint na 100m je nieco okolo 17s.
Lebo to netrénuješ. Hádzať granatom neviem, mam tiež zlý šprint a lepšie dlhšie behy, pritom pri dvíhaní bremien mám viac výbušnej sily a rýchlo sa zakyslím lebo trénujem silovky.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru